להתפשר או לוותר?

The Pinky P

New member
להתפשר או לוותר?

שלום לכל חברי הפורום.

כתבתי פה לפני מספר חודשים לגבי - 250 'ים ושוב חזרתי (לכתוב כן?) כי ישנה דילמה.

אני ואבי (כלומר אבא שלי) נמצאים בעיצומו של לימוד נהיגה,אני בן 22 מסתדר באופן ממוצע-טוב עם הלימוד על האופנוע.
לאחר 6 שעורים,בהתייעצות עם המורה לנהיגה,אבא שלי החליט שהוא לא עושה רשיון a1 אלא רשיון מינימלי a2.

העניין הוא שהכוונה מלכתחילה הייתה לקנות 250 שישמש אותנו נאמנה גם בעיר וגם מחוצה לה.
עקב מגבלת הרשיון נאלץ "להסתפק" בקטנוע 125.

אנו עתידים לגור בקיבוץ חולדה (שנמצא על כביש 411 ומרוחק כ - 8 ק''מ מצומת ביל''ו) כך שכל נסיעה מתחילה בכביש שאינו עירוני אך גם לא מדובר בדרך מהירה.
מעבר לכך רוב הנסיעות תהיינה באיזור רחובות - נס ציונה - ראשון לציון,רובן עירניות אך גם דרכים שאינן עירוניות במקצת כגון 431 במקטעים קצרים,כבישים המחברים בין הערים וכדומה...

אני אנהג על הקטנוע לרוב והדילמה שלי היא - האם יהיה אפשר להסתדר עם כלי 125 בתנאים שכאלו?
כמובן ש - 250 מתאים בדיוק למשימה אבל מה לעשות!?

ראוי לציין כי בכוונתנו לרכוש קטנוע חדש\כחדש,סביב תקציב של 15K.

הדילמה היא - האם ללכת על קנוע 125 או להוציא רשיון ולוותר לבינתיים על רכישה?

תודה מראש לעוזרים ולמשיבים.

xfwind

New member
אפשר להסתדר. 250 יותר בטוח

rusti james

New member
תמשיך בלימודי A1 ואל תוותר.

אם אביך באמת יוציא רשיון ולא יפסיק באמצע הלימודים - קנו 125
(מאלו עם קירור המים - מהחזקים בקטגוריה)

לך שווה בכל מקרה לעשות את הרשיון הגדול יותר ובהמשך אם תראו שהצרכים שלך הם 250 או יותר - תחליף לקטנוע אחר או שתוסיף אחד בשבילך...
בכל מקרה A1 יתן לך יותר אופציות לעתיד.

The Pinky P

New member
כנראה שלא הייתי מובן...

העניין הוא לא אם להמשיך לעשות רשיון או לא אלא -

אם לאחר הוצאת הרישיון, לקנות קטנוע בטווח ההגבלים של רשיון a2 או להמתין בינתיים עם רכישה של כלי כל שהו.

פרארי1

New member
קצת קשה לענות על זה

125 יהיה בעייתי על 431, בו התנועה די טסה, עם שאר הנסיעות לא נראה שתהיה לו בעיה מיוחדת.
השאלה כמה חשוב לך / לכם לקנות עכשיו, היא שאלה שרק אתם יכולים לענות עליה בהתאם לצרכים ולשיקולים האישיים.
גם לא הצלחתי להבין איך דחיית הקניה תשנה משהו, הרי לאביך עדיין יהיה רק A2, לא?

אתה יודע מה הסיבות שהמורה המליץ לאביך לוותר על A1?
גם אם הוא יזדקק ליותר שיעורים ממך, זה לא עד כדי כך מסובך שאי אפשר להתמודד עם זה, אולי שווה לשקול להתייעץ עם מורה נוסף או אפילו לקחת שיעור נסיון אצל מורה אחר שאולי ידע יותר טוב להתמודד עם הקשיים של אביך ויעזור לו להתגבר עליהם.

RNHFVI

New member
כדאי מאוד 250

היה לי 6 שנים HD200 פעם בשבוע הייתי יורד איתו לת"א מירושלים ,כשהייתי מגיע לת"א הייתי מותש הרבה פעמיים העדפתי לנסוע באוטובוס.
לאחרונה גנבו לי אותו וקניתי XMAX 250 ובאמת שאין מה להשוות.

מהניסיון שלי כדאי להשתדל ולקנות 250 זה פותח יותר אפשרויות נסיעה

The Pinky P

New member
תשובות...

הכוונה בדחיית הקנייה -

אני לצערי לא יכול להזחיק כלי רק בכוחות עצמי ולכן אני רוכש אותו בשותפות עם אבי ולכן ההגבלה היא 125.
הכוונה בדחייה היא - לחכות עוד שנה בערך ולקנות 250 שישמש רק אותי ובינתיים לא לקנות שום דבר אחר או לקנות עכשיו 125 ולשדרג בעתיד כשאוכל?

אבא שלי לא משטלת על אופנוע,קשה לו מאוד עם התיפעול שלו (קלאצ',מעצור רגל,החלפת הילוכים) וגם היציבות לא בשמיים...
ההתקדמות שלו היא מאוד איטית וגם הביטחון שלו ירוד,לקח לו בערך חמישה שעורים "להרגיש טוב" עם הקטנוע (מיו 100).

הפחד הוא שאני "אתקע" עם כלי שיגביל אותי מאוד כך שלא יהיה כדאי להשתמש בו.

למעלה