להתפלל כשאתה לא מאמין

מתלבט13

New member
להתפלל כשאתה לא מאמין

מה אתם עושים כאשר יוצא לכם להיות בבית כנסת בזמן תפילה? יש לי רגש לתפילה, אבל לפעמים אני מתעצבן מזה שאני אומר לעצמי דברים שאני לא מאמין בהם בשיט. (שטיפת מוח אמרנו?) ברוב המקרים זה לא מפריע לי, אבל לפעמים זה ממש מציק. מה אתם אומרים? חושבים? מרגישים? ניסיונכם?

משתתף.

אם יוצא לי להיות בבית כנסת בזמן תפילה אני משתתף בה, אם יש לי זמן, לא שאני חושב שזה עושה משהו, אני רק מכבד את הנוכחים שם. בעיקר משעשע אותי לראות את הפרצופים שה"צדיקים" עושים לקב"ה בתפילת 18.

yaniv1216

New member
תשתתף..

מה יקרה? לא תפסיד.. ואם זה מעצבן. . . לך תירגע..

תחביא ספר בדפי הסידור

וחוצמזה זה הזמן בדיוק לחשוב מה תעשה עם חמישים מיליון דולר. לגבש דעה לגבי צמחונות להחליט סופית את מי להזכיר (ואת מי לא) בנאום הנצחון שלך באוסקר/טור דה פראנס/תחרות המדען הצעיר. לדמיין את ג'וליה רוברטס מועדת על שקית מפונצ'רת של שוקו קרלו בטעם בננה

אם ג'וליה רוברטס

חודרת לדמיוני, תהיי בטוחה שלא אתן לה למעוד על שקית שוקו, יש לי רעיונות נשגבים בשבילה, אבל את מתבחששת, בהחלט נכנסת לתפקיד. (אני יכול למלאת רק עם המחשבה הזאת 'קריאה' שלמה של שבת). להלן כמה רעיונות נוספים לפריקת השעמום: תעשה הד לשופר, ותסתכל לשמים בפליאה. כשמגיעים ל-'קול מבשר ואומר' תפוס את הערבות שלך, עבור ליד הגבאי ותן לו אחת בתחת בצורה שיחשוב שזה היה הבעל תוקע. כשהס"ת עובר מסע נשיקות בקהל, קח את הזמן, בקש גם לחבק ותעמוד על כך. צייר סמיילי בכל סידור שעובר דרכך בדף 100 למעלה מימין, כשתמצא יום אחד סידור כזה, תוסיף לו שפם. בשמחת תורה עצור לרגע מפיזוזך ושים לב לטופים ולניירות שמושלכים מהעזרת נשים, על חלקם רשומים מספרי טלפון. הם לא מיועדים עבורך, שלח לי אותם מיד. במגילת אסתר, הדלק ב'המן' דינמיט בעלת פתילה ארוכה במיוחד וזרוק אותה לבימה. כשתקבל עלייה לתורה, הבט לתוך הספר במבט מלא חשיבות, הסר/הלבש את משקפך, הצבע על מילה מסויימת באי שביעות רצון ואל תמשיך עד אשר יתאספו לפחות עשרים איש. שים את הטלפון על רטט מאחורי גמרא על סטנדר מתכת, באמצע שמונ"ע. בסוף שמונה עשרה לפני שכולם עוברים ל'תחנון' פשוט צעק 'יתגדל...' החזן ידלג לקדיש ואף אחד לא יתנגד או יתמה על כך. שים דיסק של ה-"Black Eyed Peas" עם השיר "My Humps My Humps" בטייפ של המואזין. (בקר גם במסגד, מה יש?)

יחסית לבנאדם הראשון שכמעט מת

מדלקת גרון, אתה די פורה. ואתה מתלבט, אל תשית ליבך להצעות ההבל הפרובקטיביות הללו. אלא אם כן המציע מתחייב ליישמן ולהמליץ על חמשת המובחרות

מתלבט13

New member
אני לא כזה אכזרי

לשלוח לך את המספרים? גם אם הבחורות דתיות צריך להתחשב בהן.

Pure M

New member
זה בסדר, לא יאונה להן כל רע,

הן בסה"כ ילמדו תמימות מהי. (לא משנה שזה כבר יהיה קצת מאוחר בשבילן..)

למה אתה מתלבט?

אל תתלבט, בחיים שלך אל תתלבט, התלבטות באוזבקיסטניות היא שורש המילה - 'רע', אפילו במקומות עם מינימום תרבות אנשים לא מתלבטים... שלח לי את המספרים בלי להתלבט! אחרת אצוד אותך כמו כלב ואתקע לך בתחת את האצבע המוזהבת של הס"ת, עד שתצעק 'נעשה ונשמע'! שלח לי את המספרים יא מתלבט מאניאק אכזר מרוב התלבטויות שלח לי את המספרים!!!!!!!!!! הן שלי!!!!!!!!!!!!!! ההתלבטות מן השטן היא, די להתלבטויות!

שלג84

New member
קרה לי הרבה ביומיים האחרונים...

אפי` העלו אותי לתורה... דווקא אני מסתדר, מתפלל את הקטעים שאני מזדהה איתם ושאר הזמן קורא משהו. אפשר אפילו להנות מזה אם זה לא ארוך מדי...

בן הצבי

New member
אספר אנקדוטה...

פעם הגיע איתי אחי הגדול לבית-הכנסת בליל שבת, לאחר הרבה זמן שלא ביקר שם. אחי תמיד התפלל בנוסח ספרד החסידי, בעוד שבית הכנסת אליו הלכנו הי' חב"די ולכן נטל אחי לידיו סידור חב"די והתפלל ממנו. בתפילת ערבית לפני שמונה-עשרה יש את הקטע "השכיבנו", כידוע לרובכם. בנוסח חב"ד ה"השכיבנו" בליל שבת קצר הרבה יותר מה"השכיבנו" של נוסח ספרד. בקיצור, אחי פונה אליי באמצע "השכיבנו" ואומר לי: "תגיד, מאז הפעם האחרונה שביקרתי כאן, הספיקו לקצר את "השכיבנו"...?"

הנוסטלגיה

מאיימת לבלוע אותי חי השיר שלפני 'ברכו' במעריב "...יודוך העמים כולם..." משהו בערך.. לא זוכר... רק את המנגינה אני זוכר... יש משהו מיוחד במנגינה הזאת.

למעלה