להתמסד

Nightmare18

New member
להתמסד

שלום רב, בעייתי היא כזאת... אני ובן זוגי מכירים מגיל קטן ונפרדנו כמה פעמים מסיבות טיפשיות חזרנו להיות יחד אחרי תקופה ארוכה ,התבגרנו , אנחנו יחד ומאוהבים מאוד... בן זוגי מציין בפניי הרבה פעמים שלא מתכוון להתחתן בזמן הקרוב ... אומר שהוא יתחתן בגיל 30\שהוא רווק נצחי\הוא לא צריך את הכסף שיש לו ולכן הפקיד אותו לתקופה גדולה בבנק (5 שנים) וכו... אני לא רוצה לצאת איתו 5 שנים... אין לי כוח להיות חברה של מישהו כל כך הרבה זמן... שנינו סטודנטים ואני יודעת שקשה והכל אבל אני מוכנה להתמודד עם זה אין לי כוח להיות רחוקה ממנו כל כך הרבה זמן... אני רוצה להתעורר איתו בבוקר... אני רוצה שנאכל יחד ארוחות שישי... שנצפה יחד בסרטים בשבת... שנביא ילד לעולם ... שנגדל כלב... קיצררר אני ממש מבואסת מכל מה שהוא אומר... כל פעם הוא בא לי במשהו חדש... כשרק יצאנו הוא אמר שיתחתן בגיל 30 אחר כך זה הפך לרווק נצחי וכל מיני שטויות כאלה... בהתחלה לא נלחצתי כי חשבתי טוב אנחנו ביחד מעט זמן אולי ישנה את דעתו או אולי הוא סתם צוחק... אבל היום שאלתי אותו בקשר לכסף שהפקיד בבנק לצבירת ריביות , אמרתי לו שאולי יצטרך את הכסף הזה והוא אמר מה פתאום אני לא אצטרך אותו ב5 השנים הקרובות אני לומד... ?! איפה אני בכל התמונה הזאת?! חברה שלי אומרת לי שיכול להיות שדעתו תשתנה בשנה הקרובה... לדעתי שום דבר לא ישתנה... ואני לא יודעת אם בא לי להמשיך לבזבז זמן על גבר שמפחיד מנישואים... דרך אגב הוא מאוד אוהב אותי ואמר לי : ציטוט: את האישה המושלמת בישבילי תמיד אמרתי את זה לכולם גם כשלא היינו ביחד... אז למה אם אני מושלמת בישבילו הוא לא חושבת על עתיד משותף בשנתיים הקרובות? בנוסף אני גם רוצה להיות אמא צעירה ולא להביא ילד בגיל 28. מה דעתך?

גרא.

New member
Nightmare18,לגטימי לחשוב ולהתנהג כפי שחברך

נוהג,זו תמונת העולם והמציאות שלו.לגיטימיים בדומה,כל התחושות,השאיפות והפנטזיות שלך.השאלה, האם אפשר לגשר,או לקרב את שתי תמונות העתיד של שניכם? לגשר/לקרב,במשמעות של פשרה כלשהיא.פשרה,משמעותה שכל אחד יהיה עליו לוותר מעט על חלומותיו.האם את מרגישה שזה אפשרי? במציאות,יש מקרים לא מעטים של גברים המפחדים להתחייב,ונוקטים בטקטיקה של דחיינות,האם זה מה שמניע את חברך? על פניו,נראה שהוא מאד מתוכנן ויש לו תוכנית חיים מוגדרת,שבה את משתלבת סופית רק כשיגיע לגיל 30.לך זה לא מתאים כפי שאת כותבת.לכן בפנייך שתי חלופות.או לקבל את דבריו של חברך כפי שהם,ולהמתין בסבלנות עד שיגיע לגיל שלושים,המתנה שיש בה סיכון מסויים שכן הוא עלול בגלל כל מיני סבות ונסיבות לשנות את החלטותיו.ואז לכאורה יהיה צורך באיזה שהוא הסכם ביניכם שיחייב אותו לעמוד בדיבורו.והחלופה השנייה,להציב לו אולטימטום,לפיו אם הוא לא מגיע תוך זמן של חודש/יים להחלטה חיובית על מיסוד הזוגיות שלכם,יהיה עליכם להפרד איש איש לדרכו.יש בכך סיכון מחושב,שכן את עשוייה להרוייח הכל,או להפסיד הכל.ואם כך יהיה,עובדה,יש לא מעט גברים לא פחות טובים בשוק הבשר.תמצאי לך מישהוא אחר שילך לפי הקו שלך.

Nightmare18

New member
אבל גרא...

אני מאמינה שהוא האחד שלי. האחד והיחיד. לא אוכל לעזוב אותו שוב עשיתי זאת בעבר וטעיתי. איך כן אוכל לגרום לו לשנות את דעתו?

גרא.

New member
Nightmarre18,אם אינך יכולה לעזוב אותו,די מובן

מדוע,לא תהיה לך ברירה אלא להתפשר עם עצמך ,לקבל ולהסכים עם השקפת העולם שלו.אלא שכאן לצערי את עלולה להתאכזב.יען כי יהיה עלייך להמתין כמה שנים.ומי יודע אם לא יעבור חתול שחור ביניכם,כמו שקורה תדירות.ולכן אם את מתכוונת להמתין את כל התקופה,חשוב שיהיו לך איזה שהם בטחונות שהוא יעמוד בדבריו ובהבטחתו,וזה,כדי שלא תצאי קרחת מכאן ומכן.נראהה מסובך אולי הוא כלל לא יסכים לכך. אבל כפי שתמיד נאמר,לטנגו דרושים שניים.לבד אי אפשר לרקוד.ואת תלוייה בו כנראה יותר מאשר הוא תלוי בך.

hylaar

New member
מישהי שהיתה במצב שלך

אני מניחה שהרבה נשים היו במצב דומה. בגדול אני מסכימה עם התשובה של גרה. אבל יש דרך באמצע מבחינתך, למשל להחליט שאת נותנת לקשר הזה זמן להתפתח עוד שנה-שנתיים. ואת האוליטמטום תעשי בינך לבין עצמך. אם אחרי הזמן שהקצבת שום דבר לא משתנה אז תמיד תוכלי לסיים את הקשר. במשך הזה הזה תוכלי להעלות מידי פעם את הנושא כדי לבדוק אם דברים מתפתחים, להבין מה עובר עליך ועליו. לבדוק למשל למה הוא דוחה את מיסוד הקשר, ממה הוא חושש. למה לך זה כל כך חשוב, ממה את חוששת? אם באמת טוב לכם ביחד, הרי שום דבר מהותי לא ישתנה בעיקבות מיסוד קשר, אתם תשארו אתם. נכון יהיו ילדים וכלב ובית אבל המהות תשאר אותה מהות. תנצלי את הזמן כהזדמנות נוספת לבחון את הדברים וגם להנות מהחופש לשנות את דעתך בקלות יחסית. בהצלחה!

שאלת שתי שאלות מצוינות

"איפה אני בכל התמונה הזאת?!" "אז למה אם אני מושלמת בישבילו הוא לא חושבת על עתיד משותף בשנתיים הקרובות?" אבל כדי ששאלות יעזרו צריך: א. להפוך אותן משאלות רטוריות לשאלות לבירור ב. לשאול אותן במקום הנכון. כלומר לפעמים נתקעים כי שואלים במקום הלא נכון - למשל לשאול את עצמך כשהתשובות הן לא בהכרח בתוכך אלא נמצאות אצלו או במה שקורה ביניכם. ההצעה שלי היא לקחת את השאלות האלו ולבוא איתן אליו. מה דעתך?

Nightmare18

New member
חשבתי על זה אבל...

אחרי 5 חודשים שאנחנו ביחד נראה לי קצת מוקדם מידי לבוא עם זה... מה דעתך?

תלוי מה ה'זה' שאיתו באים

בכל אופן חמישה חודשים זה נראה לי בהחלט זמן מתאים לראות מה הדברים הבסיסיים שאת מחפשת בקשר ולראות אם הצד השני מחפש אותו דבר. לכל הפחות את יכולה לשתף אותו בדעתך, כי כשהוא אומר דברים כאלו ואת לא מגיבה זה עשוי להתפס כהסכמה, ואז זה יכול לבוא גם אליו בהפתעה שאת לא מסכימה עם זה. למשל אם הוא מדבר על עתיד בו הוא "רווק נצחי"- לספר מה העתיד אותו את היית רוצה. לאחר מכן לראות מה דעתכם על הפער, במיוחד אם יש פער שהוא בשבילך או בשבילו DEAL BREAKER. גם אם תחכו לראות איך דברים קורים עדיפה דינמיקה בה שניכם בודקים מאשר דינמיקה בה את שמה טיימר לראות אם הוא ישנה את דעתו. יש הרבה דברים שישפיעו על האם יהיה לכם עתיד משותף, אבל תנאי בסיסי הוא רצון בכזה, לדעתי גם אחרי חמישה חודשים אפשר לברר איתו מה המשמעות של תוכן שהוא אומר שמביע אי רצון בכזה.

למעלה