להתמודד עם הפחדים

take me gideon

New member
להתמודד עם הפחדים

כבר שנים, עוד מילדות, שיש בי וודאות וידיעה עמוקה שאני רוצה להיות אבא. לחוות אבהות, להביט על מישהו ולדעת שאני זה שנתתי לו את החיים, ליצור עוד קטנים שכמותי, אבל הפחד מפעם בי. החששות גדולים מהתקווה. ואני לא יודע כיצד להכיל את זה. איך להתמודד. אני כבר בשנות השלושים לחיי ומתקשה לדמיין את עצמי אבא. אני יכול לראות את עצמי בזוגיות, אוהב, מתחתן. אבל מה יהיה ברגע שבת זוגי תרצה ילד?

לא תהיה בעיה

אם תגיד קודם לזוגה שלך שאתה לא רוצה ילדים, אתה לא חייב לשכפל את עצמך,

adamsplit

New member
הפחד מהכשלון, חרדת הביצוע

מעבר לפחד, אתה צריך לשאול מה אתה רוצה בעתיד. איפה אתה רואה את עצמך? תפעל לפי זה, בהתעלמות מכל מה שיעמוד בדרך. ציפיות שנצברות בתקופת חיים שלמה עלולים ליצור חרדות לא נעימות, אבל אל תתן להן לעצור את עצמך. בטוח שלא סתם פרסמת בפורום"תקוות גדולות" יש לך תקווה אחת גדולה, אל תברח ממנה

ניקו 45

New member
תגיד לי "פישר" בן 30 ../images/Emo95.gif

מה אתה עוסק בביצה שעדיין לא הוטלה אהההה ? קודם תבנה זוגיות בריאה , אח"כ תעשה את מה שכל גבר צריך שיעשה (גם בגיל 82 ) ואם יבוא לך ילד אזי תקבלהו באהבה ומיד תבין על מה אתה מנסה לדבר שעדיין לא מבין בו מאומה . הוא יגיד לך : אבא , אבא חמור , ישתין עליך בקשת רחבה , ועוד כהנה וכהנה וככל שירבה אתה תאהב אותו יותר ויותר . נכון שאתה לא מבין על מה אני מדבר ? זהוווווווו כי אתה רק ... בן 30 . תגדל קצת ואז תבין .

פטרה10

New member
ניקו, זה לא עניין של גיל,

זה עניין של השקפה, יש אנשים שקשה להם לקבל אחריות הורית. בעלי היה אב בגיל 22, כך זה היה בדור שלנו.

ניקו 45

New member
צודקת פטרה10 ../images/Emo127.gif

רמזתי בדרכי שלי שאין זה עניין של גיל אלה של מוכנות ובגרות אישית . הברנש הנ"ל גם מציין שהוא מלווה בפחדים כאלה ואחרים אשר אין ספק שנתון זה משקף נכונה ומשפיע על הלך מחשבתו ובהכרח על שיקול הדעת . לצערי לא צריך להנפיק רשיון להורות . יש הורים אשר אינם בשלים להורות ואין להם את היושר והכנות כשל ידידנו הנ"ל להודות בכך . מאחל לו כל טוב , בריאות תקינה ומעל הכל שיחווה חוויות טובות . כולל הורות .

ברק 188

New member
ואני חושב תוהה או טועה...

קודם כול צריך שתהייה אהבה יש אהבה יש זוגיות... אין אהבה הפסק לקרוא פה. אבל נצא מנקודת "הנחה" שיש אהבה טוב לה... טוב לך ...מתחתנים ותאמין בלי דאגות לעתיד הטבע כבר יעשה את שלו

ברק 188

New member
../images/Emo3.gif משהוא נחמד בוא take me gideon ותקרא

זקן בן 86 התחתן עם בחורה בת 30, מפאת הפרש הגילים החליטו לישון בחדרים נפרדים. בליל הכלולות דופק הזקן על הדלת בקדחתנות ותובע זכויותיו
בתור בעל, הבחורה נענית בהפתעה. הוא מתפקד לא רע בכלל ובסיום הם נפרדים לשלום. לא עוברת חצי שעה והזקן שוב דופק על דלת אשתו הצעירה ובעודה פותחת מזנק עליה ושוכב איתה בהתלהבות
. נפרדים וכעבור חצי שעה שוב אותו סיפור.
בפעם החמישית
שהזקן נוקש בדלת הצעירה אומרת לו : " מותק ממש כל הכבוד לך!! אני מכירה גברים צעירים ממך ב 40 שנה שאחרי הפעם הראשונה לא חושבים אפילו על השנייה .........בעוד אתה............. " מסתכל עליה הזקן בהפתעה ושואל : " מה אני כבר הייתי פה" ?

פטרה10

New member
עוד בדיחה.

זקנה אחת נהנית מהפלגה בספינת פאר, בעוד שכל הזמן היא מחזיקה בכובעה על מנת שלא יעוף ברוח. ג'נטלמן אחד ניגש אליה ואומר: "סלחי לי, גברתי, איני מתכוון להיות בוטה או להפריע לך, אך את מודעת לכך ששמלתך מתנופפת ברוח?" "כן, אני יודעת", עונה הזקנה, "אני זקוקה לשתי ידיי להחזיק בכובע". "אבל גברתי, לבטח את יודעת שאינך לובשת שום תחתונים, וכל האזור הפרטי שלך חשוף!" האישה מסתכלת למטה, מסתכלת בחזרה עליו ואומרת: "שמע, אדון, כל מה שאפשר לראות למטה כבר שם 85 שנים, את הכובע הזה קניתי רק היום!"

ברק 188

New member
חה...חה למרות שהכובע כבר לא חדש זה...

עדין אותי מ'סחיק וכי מה יש לגב' בת 85 אי שם למטה הסבירות אומרת שמה שהיה לה בגיל הנעורים אותו דבר רק יותר מידי בשל... נו טוב לא עליתי על הספינה הזו אך לעומת זאת בדיחה אחרת מספרת על... איש אחד שרוצה לבקר את דודו המאושפז באיכלוב. וא מגיע לת"א ושואל את אחד מעוברי האורח: "תגיד לי, איך אני מגיע לבית החולים איכלוב ?" עונה עובר האורח: "חצה את הכביש בעיניים עצומות וכשתפקח אותם, אני מבטיח לך שתהיה בבית החולים". תם טרררה'רע רם... טמטם .

w o m a n 10

New member
כיוון אחר...

היתכן שאתה פוחד מזוגיות ונתלה באבהות ? נושא למחשבה. תחפש.... אולי ל"כללית" יש מענה גם לזה.

למעלה