להתלבש לבד

לאה_מ

New member
סליחה עם שכחתי ../images/Emo20.gif

אני גולשת גם בפורום הנקה, ושם חצי הפורום בהריון... אז קצת קשה לי לעקוב
בכל אופן, שיהיה הריון נעים ולידה קלה.

שרהודיה

New member
וואוו איזה יופי !!

לא ידעתי שגם את בהריון
(את יודעת שטל+ בסוף ההריון או שכבר ילדה..) מה עתיד להיוולד ?? השנה אנחנו דחינו את זה קצת, בגלל בדיקות הקרישה שלי והבדיקות.. בכלל, אני לא יודעת אם שמעת ששבוע שעבר עברתי תאונה קלה

Shellylove

New member
לא הבנתי למה זה חשוב לך

שהיא כרגע תתלבש לבד? את יודעת שהיא יודעת, כך שאין פה בעיה של דאגה לאיזשהי חוסר מסוגלות או אי התפתחות. יכול להיות שבא לה להתפנק, מה רע בזה? אני בטוחה שכשהיא תהיה בתיכון היא לא תרצה שתלבישי אותה (וגם לא שתקני לה בגדים, כי זה לא הטעם שלה בכלל
). זמן? זה בטוח שאם את תלבישי אותה, זה ייקח הרבה פחות זמן, בגלל שהיא הרבה פחות מיומנת. תכיני את הבגדים מראש ותלבישי אותה בבוקר - זה לוקח 5 דקות מכסימום!

שרהודיה

New member
לוקח לך באמת רק 5 דק´ להלביש ילדה

בת שלוש וחצי שכל שניה בורחת
זה הפך אצלה למשחק..(אמא עם חולצה ביד והודיה "טסה" לחדר השני..) ואני רוצה שבמקום משחק שתנסה קצת להתלבש בעצמה

Shellylove

New member
עכשיו הבנתי

למה זה מפריע לך. לא התכוונתי לקנטר, אלא באמת להבין. אולי תגידי לה שאם היא תיתן לך להלביש אותה מהר, בלי משחקים, יהיה לאמא זמן לספר לה סיפור אחד קצר לפני הגן (זה עדיין ייקח פחות זמן לא?). או אולי שהיא תבחר: או שהודיה מתלבדת לבד או שאמא מלבישה בלי משחקים. או אולי לנסות להפוך את ההתלבשות למשחק?

שלהבת3

New member
גם שלי בדיוק אותו דבר-בורחת......./images/Emo6.gif

איזה קטע.רצה לי בסלון-מסביב לשלחן...... זה כנראה הגיל. הן אוהבות לברוח, ושאנחנו נרוץ אחריהן/ם.... בדיוק כמו אצלינו. אז-כשיש זמן-אני משתפת פעולה, וכאילו משחקת איתה. אבל כשאין, ואני לחוצה-אני נאלצת לעצור את ההשתוללות, ולהסביר לה, שאין זמן, ואז גם להלביש אותה. לאט לאט הם לומדים. כי-אין להם ברירה. ושמתם לב-כמה צריך להיות חכמים איתם? כמה משא ומתן צריך לנהל איתם?

שרהודיה

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ובאמת יש ימים שאנחנו מתלבשות בסלון.. (יצא יותר נוח, כי היא גם מקבלת סירופ אבילק, לעצירות בזמן ההתלבשות..) ואז אני אומרת לה שאין שום טלויזיה עד אחרי שהיא מוכנה !! ובאמת זה עוזר.. אני מדליקה את הטליויזה, רק כשנשאר לי לסרק אותה.. זאת דרך נהדרת להסיח את הדעה מסירוק השיער (ואם תרצו בהמשך טיפים ועצות לסירוק ילדות עם שיער ארוך, אם כי יחסית חלק.. אשמח לפרסם אותם
)

dorit0

New member
עצמאות עדיף לאפשר ולהציע

אני מוסיפה את זה לכל הדברים הרבים והיפים והמעשיים שנאמרו לך כאן, כאמת שלמדתי. העצמאות היא תהליך שבמצב רגיל מתפתחת לבד. ההורה מאפשר, ולפעמים יכול גם להציע, אם נראה לו שאפשרות מסוימת עוד לא עלתה בעיני ילדו (למשל, להתלבש לבד). בדחיפה לעצמאות, בעקר בשלבים המשמעותיים של גיל שנתיים שלוש, יכול להיות מסר לא קל עבור הילד, שנמצא בעצמו במין מאזניים של רוצה וצריך לעומת פוחד.

שרהודיה

New member
אני רוצה לעלות תובנה שראיתי הערב..

עם הודיה.. כאשר באתי אליה היום בדרישה של "להיות עצמאית" היא כבר לא נבהלה מזה בכלל.. אולי בגלל שהיא מודעת לכך, שבאמת יש דברים שצריכים להיות באחריות שלה.. (אני לא דורשת ממנה שתעשה יותר מדי דברים, אבל שתלמד להוריד לבד את המכנסיים.. ביחוד שהיא יודעת לעשות זאת..) ובעצם (וזאת אחת הסיבות שהתחלתי "לדרוש" ממנה..) היא כבר באה אלי בדרישות שמגיע לה משהו בגלל שהיא כבר גדולה.. אז אם היא כבר גדולה, לא כדאי לבקש ממנה להיות טיפהלה יותר עצמאית ???

למעלה