להתלבש לבד

שרהודיה

New member
להתלבש לבד ../images/Emo60.gif

הודיה היום בת שלוש וחצי ועדיין לא מתלבשת לבד
אמנם היא בתקופה האחרונה יודעת לשים תחתונים, מכנסיים גרביים ונעליים לבד.. אבל יש לי הרגשה שהיא מתפנקת עלינו ולא מראה שהיא יודעת ורגילה שאמא מלבישה אותה בבקרים.. כשראיתי פעם שהיא מסוגלת לשים גרביים לבד (אחרי שגלגתי אותם..) כאשר אני היתי בטוחה שזה דבר די קשה ללמוד ללבוש
החלטתי להתחיל לדרוש ממנה להתלבש לבד.. אבל זה עדיין לא מצליח כל כך.
איך להתחיל/להמשיך.. בזה שהיא תלמד להתלבש לבד ?

פשוט לשבח אותה כאשר היא כן

מתלבשת בעצמה, ולעודד עצמאות גם במקומות בהם זה פחות נוח, גם במחיר של משקה שישפך או בגד שיתלכלך. ילדים מסוגלים לבצע הרבה מעבר למה שמרשים להם בד"כ, למשל: בגן אחד ראיתי גננת שנותנת לבני שנתיים להדליק נרות ולתפור (כן, כן, במחט אמיתית), בני שנה שאוכלים ושותים בכלים מזכוכית, בני שנה וחצי שמשתמשים בסכין, ובת 6 שמשתמשת בג´ק-סו.

שרהודיה

New member
כמובן שאני משבחת אותה כאשר היא

מבצעת פעולה שהיא לא עשתה קודם.. אבל לעתים אני רואה שהיא ממש ממש לא מעוניינת לעשות כלום
למרות שהיא יודעת טוב לעשות את זה..

לאה_מ

New member
למה הודיה לא רוצה להתלבש לבד?

אולי את עושה את זה מהר יותר, וקר לה. אולי היא רוצה להיות איתך, וזו דרך טובה לקבל את זה. אולי היא עדיין לא יודעת שהיא יודעת להתלבש לבד. אולי אי הצלחה מתסכלת אותה. יש הרבה סיבות אפשריות (בטח הרבה יותר ממה ששיערתי). אני מציעה לך לא "לדרוש" ממנה להתלבש לבד, אלא לעבור יחד איתה תהליך שבסיומו היא תגלה שהיא מסוגלת להתלבש לבד. מנסיוני, הילדים בדרך כלל אוהבים מאד עצמאות. במסגרת התהליך הזה הייתי עושה הכל בחדר מחומם ונעים, הייתי נמצאת איתה - אולי תתלבשו יחד (עכשיו שתינו לובשות חולצה, עכשיו שתינו גורבות גרביים... - והזדמנות גם להשוות פריטי לבוש
), או שתציעי לה שאת תלבישי לה פריט אחד, ואת הפריט הבא היא תלבש לבד, וחוזר חלילה, את יכולה לשאול אותה מה היא רוצה ללבוש לבד. והעיקר - אני יודעת שבוקר הוא בדרך כלל זמן לחוץ - ממהרים, רוצים כבר לצאת מהבית, יש קצת קוצר רוח ורצון "לגמור עם זה" כמה שיותר מהר - אם זה כך גם בבית שלכם, כדאי אולי לתרגל את ההתלבשות לבד בשעות אחרות, בזמנים פחות "בוערים" (אולי עם לבישת פיג´מה בערב?). בהצלחה, ותעדכני אותנו.

שרהודיה

New member
תודה רבה על הרעיון ../images/Emo8.gif

והוא ינוסה בעתיד.. בשבת זה יום בו הודיה מתלבשת לבד בלי הרבה בעיה, ולכן אני מודעת על כך שהיא יודעת להתלבש לבד.. אחרי הצהרים יחד יש לנו מעט
(אני מנסה לסיים את התואר השני כמה שיותר מהר !!!!) ובזמן שהיא איתי אני מעדיפה לעבוד על דברים אחרים, אבל אולי באמת כמשחק נלביש בובות, נתלבש ועוד ועוד.. (הרי מה כבר אפשר לעשות בבית בחורף
)

שלהבת3

New member
שרה שלום../images/Emo140.gif

הבת שלי כמעט בגילה של בתך. היא יודעת להתלבש ולהתפשט לבד כבר מזמן-והאמת שבקיץ היא היתה מתלבשת כמעט לבד. עכשיו כשאת שואלת-אני שמה לב שבזמן האחרון בבוקר אני מלבישה אותה. אולי כי זה חורף, אולי כי אני ממהרת, ולא שמתי לב לכך בכלל. האמת-שזה גם בכלל לא מפריע לי-כי אני יודעת שהיא מסוגלת-וזה מה שחשוב לי. כשאנחנו הולכות לגינה, אם היא יחפה בבית-היא גורבת לבד את הגרביים-ואת הנעליים-בלי שום בעייה. לפני האמבטיה-היא מתפשטת לבד, ואם יש צורך-אני רק עוזרת לה. נדמה לי-שלא כדאי לך בכלל להתעקש איתה כרגע. היא עוד די קטנה. אלא אם יש סיבה אחרת-שקשה לך וכו´. אם חשוב לך-אז תעודדי אותה, כל פעם שהיא מלבישה איזה פריט לבד- יה, איזה יופי, את כבר גדולה, מתלבשת לבד, איזה יופי את מצליחה ללבוש את התחתונים, עכשיו נראה איך את גם מצליחה ללבוש לבד את החולצה, את המכנסיים וכו´.... כל הכבוד..... בשיטת העידוד. ואם קצת קשה לה-אז-איזה יופי, בואי, קצת קשה לך, אני אעזור לך וכו´..... ביחד, בשתוף פעולה-עד שהיא לבד תגיד לך-אמא, אני רוצה להתלבש לבד- אני כבר גדולה!!!!! וזה יבוא! אם לא תתעקשי.

שרהודיה

New member
כמה הבהרות..

בקיץ היא ממש לא היתה בכיוון.. (ממש לא רצתה לנסות לשים לבד בגדים וכו´) בבקרים מה שקורה, אני היחידה שיכולה להלביש אותה, בעלי ממש לא בכיוון הזה, ואני לא רוצה להלחיץ אותו בגלל זה.. אז מה שקורה, הוא שאם אני צריכה להתלבש+להלביש את הודיה הכל מתאחר לנו
וקצת חבל.. מה שכן אני אנסה מס´ המלצות שקבלתי פה, וגם אציב לה עובדה, שאמא עסוקה ולכן היא צריכה לעשות גם משהו לבד.. בלי עזרה נראה איך באמת זה יהיה

לאה_מ

New member
וגם - אמנם בחורף זה לא כל כך נעים..

אבל לקום רבע שעה קודם יכול מאד לעזור לכם בבקרים.

שרהודיה

New member
מתי... בחמש בבוקר ../images/Emo3.gif

הבוקר הודיה היתה צריכה לצאת בערך בשש וחצי/רבע לשבע עם סבתא

כרמית מ.

New member
אצלנו יש גם אחד כזה

הילדים שלי באותו גיל (חודש יותר). הבת - אוהבת להיות עצמאית, ומתלבשת לבד, כולל כיווני בגדים ובימים האחרונים (זהירות, שוויץ) אפילו, לאחר תמריץ קטן, תהליך הקימה עבר לאחריותה, והיא בעצמה קמה, פושטת פיג´מה, מתלבשת, (הבגדים מוכנים מראש. חידוש של הימים האחרונים. מוצלח מאד. בארון היא לא מגיעה לכל המדפים) וגם בוחרת גרביים ונועלת נעליים. מה שנשאר לנו זה רק משאף (אסטמה...) וצחצוח שיניים, שמבחירה שלנו נשאר באחריותנו. זה זירז משמעותית את כל תהליך הקימה וצמצם עימותים באופן מדהים (עד כה, היא אמנם רצתה לבד, אבל השתהתה כל כך בביצוע, שאי אפשר היה שלא לזרז אותה כל הזמן. וזה לא עניין של לקום רבע שעה קודם: כל שעה שקמים היה לוקח לה יותר זמן. זה לא בכוונה, היא פשוט חולמת ועוסקת בעוד מליון דברים)). אחיה, לעומת זאת, לא ממש מעוניין להתלבש לבד. גם הוא מסוגל לכך ללא ספק (למעט דברים קשים במיוחד). בימים האחרונים הוא לפעמים כן עושה את זה (בעזרה שלנו או של אחותו - כיוונים של בגדים, וכדומה), כנראה בעקבותיה, אבל בדרך כלל הוא מעדיף שאנחנו נעשה את זה. לדעתי, זה חלק מהבחירה שלו בתינוקיות שמתבטאת בעוד תחומים. מאד חשוב לי להבהיר לו שאני מאמינה שהוא יכול (הוא טוען שהוא לא יכול). לפעמים אני עושה איתו הסכמים של "אתה את זה, אני את זה". לפעמים, מראה לו שהוא מפסיד מחוסר העצמאות (אני מתחילה להלביש לו חולצה, והוא רוצה קודם מכנסיים. אני אומרת לו, שאם אני מלבישה, אני קובעת את הסדר. אם הוא רוצה לקבוע את הסדר שיתלבש לבד.) ולפעמים גם מלבישה אותו בעצמי (אבל דורשת שיתוף פעולה. לדעתי, זה מינימום. אני לא מוכנה להאבק איתו על הלבשת מכנסיים כשהוא מסתובב לכיוונים אחרים ועסוק בדברים אחרים). מעבר לחוסר העצמאות, כשאני מלבישה אותו, יש לזה נטייה להפוך למאבק מתמיד - שבו אני זו שדורשת את ההתלבשות (למרות שאם אציע לו ללכת לגן בפיג´מה, הוא יבכה מרה, כלומר הוא רוצה שילבישו אותו). אגב, זה קורה גם בשבתות, כשאין שום לחץ להתלבש.

שלהבת3

New member
הזכרת לי....

צחצוח שיניים..... אני לא ממש מקפידה על זה בבוקר..... לילדה. כי אנחנו מאד ממהרות, ולפעמים קשה לה לקום.... נשמע לך נורא? אוף.... איזו אמא אני.... מה יהיה?

כרמית מ.

New member
הילדים שלי מקפידים...

גם כשאני מוותרת (גם בערב, אם מאוחר מאד וכדומה) - הם לא, והם דורשים לצחצח. ההתעקשות שלנו (בזמנים רגילים) היא שגם אנחנו "נעשה סיבוב" (לפעמים הם מוותרים על הצחצוח העצמאי קודם, ולפעמים לא). נכון שבערב יותר חשוב, אבל לדעתי, יש חשיבות להתמדה ולשגרה, אולי יותר מאשר לתוצאות. יחד עם זה, לפעמים אני מוותרת ומקווה שהם לא יזכרו בעצמם...

שרהודיה

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif

מקווה שזה יהיה גם עם הודחה, שלפחות לאחרונה נותנת לי שוב לצחצח לה שיניים
הערב גם הבטחתי לה להראות איך פועלת המברשת השיניים החשמלית שלי

שרהודיה

New member
אני עדיין מעריצה שלך ../images/Emo13.gif

וואוו אם אצלי זה היה עכשיו כפול שניים
אבל אני מאמינה שהיתי מצליחה לשרוד

כרמית מ.

New member
אין על מה...

וחוץ מזה, אני עכשיו בחששות ממה יהיה כשזה יהיה כפול שלוש... עוד סיבה להעביר את האחריות אליהם כמה שיותר (בהתאם ליכולותיהם, כמובן). זה לא שאני רוצה שהם יהיו עצמאיים טרם זמנם (והזמן הנכון הוא הרי לא רק היכולת הטכנית אלא גם הבגרות הרגשית), אבל אני בהחלט חושבת שהעברת האחריות (מעבר לביצוע) אליהם, תקטין חיכוכים (בינתיים זה עובד) מיותרים שנובעים מכך שהאחריות עלינו ולהם לא תמיד בא לשתף פעולה, אבל הם לא מוכנים לשאת בתוצאות (כמו שכבר כתבתי, אין מה לדבר על לקחת אותם לגן בפיג´מות, ולא רק בגלל הקור).

למעלה