להתחיל מדיטציה

להתחיל מדיטציה

שלום, אני מאוד מעוניינת להתחיל לעשות מדיטציה והשאלה איך עושים את זה? מתחילים בקורס? יש חוגים? רציתי ללכת לויפאסנה אבל לצערי אני סטודנטית ואין לי 11 יום חופשיים... תודה

drall

New member
איזה מזל יש לך

שבאת לכאן . כבר הרווחת המלצה חמה לשמור מרחק בטוח מקורס ויפאסנה , תובנה , טיטמוס וכהנה כפילהם. אז את יכולה למרק את מצפונך בכך שגם אם היו לך 11 ימים חופשיים , מוטב היה שתנצלי אותם לכל מטרה אחרת. לגבי מדיטציה, ובכן ישנם חוגים פה ושם , נפתחים ונסגרים ורובם לא מציאה כ"כ גדולה במיוחד בגלל שחוגים מטיבם רוצים להתמשך ומדיטציה דורשת איזושהי חזרה על עצמה. אז הרי לא תהיי מרוצה אם תשלמי בשביל חוג בו תעשי את אותו הדבר שעשית שבוע קודם. יש כאן סתירה פנימית. אז אפשר ללמוד מספרים ואפשר גם דרך האינטרנט , אני עצני ריכזתי כמה הדרכות לשיטות מאוד מוצלחות שתוכלי למצוא תחת הקישור הזה רבים ניסו , הצליחו ושמחו. ג'יבריש מאוד טובה , חושך מצויינת , ובכלל , מכרה ז ה ב בהצלחה.

קמהדנו

New member
דרול

מה הביאך עד הלום?
האם לכל אחד מתאים משהו אחר, או שיש שיטות-אצבע שטובות לכל אחת ואחד על ההתחלה?

drall

New member
הרוח והחושך והמים

או משהו בסגנון. השאלה שלך בדיוק עונה לעצמה. בוא תשאל את השאלה הבאה: "כמה עגבניות אני צריך בשביל הסלט שלי?" כדי לענות על השאלה תלך לסופר תקנה קילו עגבניות ותבדוק אותו , אז תגיע למסקנה שהתשובה , נניח , היא "שתיים או שלוש" בשביל כל העגבניות שקנית בסופר. כלומר התשובה היא שיש שיטות אצבע שטובות לכולם. אבל , אם במקום לנסות לענות על השאלה על סמך הקילו שקנית בסופר , אתה תנסה לענות על אותה השאלה על ידי זה שתביא דוגמאות של עגבניות מכל השדות בארץ , אתה עשוי לקבל תשובה של "בין 10 ל1 ,או לפעמים אפילו חצי" זאתאומרת , גם כאן יש יוצאים מן הכלל. אבל אמרו חכמינו , שהיוצאים מן הכלל באו להעיד על הכלל. קרי, הם כבר היו מודעים לנטיה המיינדית להפוך את היוצא מן הכלל לטענה שאין כללים , ולכן אמרו מה שאמרו ולפיכך , כללים ישנם ויש שיוצאים מהם ואז מה.

lost insight

New member
היי גם לך ../images/Emo13.gif

דרול לא היה הרבה זמן בפורום אז הגיע לו היי מיוחד

JiyuuKi

New member
וואו!!

המדיטציה שנתת שם, של הדבר הזה עם העפעפיים.. זה גאוני! אני לא יודע איך זה פועל, אבל יש לזה השפעה מדהימה. כמה זמן הצלחת להחזיק בזה? אני אחרי 5-6 דקות נכנס למצב כל כך מוזר עד שאני נבהל ויוצא. פעם הבאה אני אשאר לבדוק מה קורה.

כמה אופציות

יש את אתר ידידי הדהרמה תוכלי למצוא שם חומר מקיף בנושא תירגול מדיטציה בודהיסטית בעיקר את יכולה לראות תחת פעילויות מגוון של פעילויות בזמנים שונים מקומות שונים ותכנים שונים תוכלי מתוכם לבחור מה שמתאים לך, רובם אם לא כולם ניתנים ללא תשלום במסורת הדאנא (תרומה אישית כראות עינייך) בנוסף יש את בית בהוואנה גם שם תוכלי למצוא דברים דומים את מוזמנת לברר גם בקומונה בנושא מדיטציה בודהיסטית ואם את טיפוס חוקר עם צורך לברר יותר את מוזמנת לבלוג (קישור למטה) המפואר של שאיש יקר אחד שאני עוד לא מצאתי ריכוז חומרים בנושא בודהיזם ומדיטציה כמו זה. ובמאמר אחרון, מדיטציה זה כלי וכמו כל כלי שימוש נכון ומועיל בו נעשה בתוך הקשר. כל מה שהצעתי לך כאן הוא בהקשר של בודהיזם. דרול לפני הציע לך מדיטציות שאינן בהקשר בודהיסטי. לנסות ולבחון אפשרויות זה טוב ורצוי כמו כל צרכן נבון בסופו של דבר כדי לקבל תועלת יש לבחור בדרך אחת כדי לבחור בדרך יש לבחון לא רק את הכלי אלא גם את ההקשר. החומרים שהפנתי אותך אליהם יאפשרו לך לקבל מושג גם לגבי ההקשר. יום מבורך

drall

New member
בודהיזם הוא דת

אולי לא הבודהיזם שאתה מכיר , שכנראה אינו יותר מאופנה פלצנית מטופשת ומרושעת , אבל הבודהיזם האמיתי , כדת יכולה להיות בו תועלת לאדם כמו שעשויה להיות תועלת בדתות אחרות. אבל , דת היא משהו קונספטואלי , ולא משנה לצורך העניין , אם בשורה התחתונה היא מועילה או מזיקה. מדיטציה אינה קונספציה , היא יותר גולמית , אפשר להשוות אותה לאינטראקציה עם משהו טיבעי כמו אור השמש שמאיר לעיוורים ולרואים ולא משנה לו מה הם חושבים עליו. הילכך , מה שאתה כתבת לגבי מדיטציה בהקשר הוא לא סתם "לא נכון" , אלא מעיד על חוסר יכולת לתקשר עם המציאות וזאת אפילו ברמות נמוכות של תפיסה צורתית. ההתבטאות שלך מעידה על בורות מוחלטת ואני מפציר בך , מחק הכל והתחל מחדש.

o n m y w a y

New member
אחד האנשים

היותר דוחים שניתקלתי בהם ברשת. אין לך כלום להציע רק רפש. הזלזול שלך באדם כמו אבי מעיד על אטימותך וחוסר יכולתך להבחין במציאות. לגביך, הייתי מציע לך שתמחק. וזהו. איכס. אני לא מתכוון ליצור עימך תיקשורת ישירה שוב. אך בכל פעם שתופיע אני אתריע על בורותך בנושא ההתפתחות הרוחנית המשתקפת מהודעותייך. ושוב... איכס אחד גדול.

drall

New member
כרצונך חמוד

עשה כל מה שאתה חושב שיכול לעזור לך.

דרול חשוב מאוד לפורום

אל תבריח אותו, בלעדיו אנחנו עלולים להתקע רק עם אנשים רציניים, אדיבים, שמשתדלים לדבר רק על מה שהם מבינים בו, ושאין להם טיפה מההומור האכזרי, הטפשי לפעמים אבל המצחיק להפליא שלו. וכן, אתה צודק. הוא טועה לחלוטין, אבל נראה לי כל נסיון לתקשר עם ה"תפיסה הצורתית" שלו (מה זה לעזאזל?) נידון מראש לכשלון ולטענה שהמיינד שלך שולט בך לעמוק כזה שאין מה לדבר איתך.

אינקה

New member
אה אה, אישה מאדימית...

הנה חרגת ממנהגך ובמקום לשאול בכנות מהי התפיסה הצורתית (באמת, מה זה לעזאזל?) שאלת... "מה זה לעזאזל?" ואני אפילו לא מדבר על כך שלקביעה שמשהו נידון לכישלון מראש יש בה הכוונה מראש של המציאות למבוי סתום (אז בעצם כן דיברתי על זה, הרגע). אבל מה שמעניין זה שאפילו את חשה שחסר משהו בהתנהלותם של הרציניים והאדיבים עד זרא שמדברים על מה שהם חושבים שהם מבינים בו. משהו חי, בועט ושמח. משהו שעצם קיומו חושף את האילוץ שבהתנהגות המכנית והמשעממת המוכתבת על פי דוגמות דתיות שונות. אז בעצם אני מציע לך באדיבות רצינית: א. לשאול לעומק מהי תפיסה צורתית (לדרול, בניגוד למורי זן-בודהיזם סתומי-מקל יש נטייה לנסות להסביר). ב. להשאיר מקום פתוח לאפשרות שמידה מסויימת של טירוף שמח חיוני לאושר ולבריאות. ג. להודות לדרול על סמסקרות השיפוטיות והמקובעות שהוא עוזר לך לחשוף בתוכך. ד. להשאיר אפשרויות פתוחות ולא "נידונות מראש לכישלון"... מה את אומרת?

באנלוגיה

כשאדם צועק לך באוזן דיברי חוכמה קשה מאוד להפיק מהם תועלת כיוון שאתה עסוק בלהגן על עור התוף יחד עם זה אי אפשר שלא להודות לו על שבעזרתו אתה ער לרמת תיפקודו המדוייקת של עור התוף ואם מצאת שיש לשפר, על אחת כמה וכמה. יום מבורך.

אינקה

New member
אתה מדבר על להגן

איזו סכנה אתה חש? מה עלול להיפגע אצלך במסגרת האינטראקציה עם הטקסט של דרול? האמנם זו כסות הכל? באנלוגיה - האם היית מודה באדיבות לג'ושו על מכת מקל, לומד מכך על עמידות גופך וממשיך בדרכך? החוק הראשון של ניוטון אומר שכל הגופים שואפים לשמור על כיוונם ומצבם. ומה עם גופים אינטליגנטיים? האם האינטליגנציה משמשת להם כדי לשפר את אחיזתם במצב שכבר הושג?

למעלה