להתחיל מגלגל אחד

oxymoron

New member
להתחיל מגלגל אחד

שלום ג'אגלרים!! חתיכת קהילה הרמתם פה :) אני עושה גאגלינג כבר כמה שנים וזוהי אהבת חיי! בשנה האחרונה אני מתמקד בקריסטל קונטאקט והולך מדהים. עכשיו מה? אני רוצה להתחיל חד-אופן, בדוגרי שאלתי אם אופן הרכיבה דומה לאופניים? כי למען האמת על אופניים אני לא מוצלח.. יש לי חסך בילדות מאופניים. וחוץ מהתקופה שגרתי באמסטרדם בקושי רכבתי על אופניים (גם אין לי). אז מה אתם ממליצים? קודם כל לקנות אופניים ואז ללעבור לחד אופן? או שסבבה לקפוץ למים ולהתחיל מגלגל אחד? תודה לכם

silver men

New member
לפי דעתי

תתחיל ישר מחד אופן אבל כדאי שיהיה לך ידע בסיסי באופניים...

eiraz

New member
ברוך הבא

תיארת שני עולמות שונים אופניים וחד אופן זה כמו משקפי שמש ומישקפי ראייה בעיקרון הם דומים(גלגלים, פדאלים, שילדה) אבל הטכניקה שונה לגמרי כלומר אם אתה רוצה להתחיל על חד אופן אין צורך בידע קודם על אופניים והפוך כמובר שידע קודם יעזור לך אך לא יהיה גורם מכריע בעסק אז הניסוח לא נכון אתה לא צריך לקפוץ למים ולהתחיל מגלגל אחד אתה יכול פשוט להתחיל על חד אופן מקווה שעזרתי בהצלחה:)

תמירK

New member
חד-אופן ואופניים

שניהם ניגזרים מאותה המילה, שהיא:אופן. דהינו גלגל:) עד כאן שעור בדיקדוק. בפועל שניהם כלי רכב המונעים על-ידי האדם באמצעות פדלים. לחד-אופן גלגל יחיד, ולאופניים שני גלגלים. באופניים: שומרים על שיווי המשקל וכיוון הנסיעה באמצעות הקידון(עליו ישנה ידית להפעלת המעצור הקידמי ולרוב גם אחת נוספת להפעלת המעצור האחורי). לאחר מספר שעות אימון ניתן להצליח במשימה. בחד-אופן: שיווי המשקל מושג מאמצעות תנועת הגוף מהירך ועד לכתפיים. רוכבים מתחילים נעזרים גם בתנועות ידיים,ואף בשני מקלות מטאטא:).התנועה קדימה מתקבלת על-ידי הטעית הגוף קדימה. ועצירה ע"י הטעית הגוף לאחור ואז חזרה למרכז. בחד-אופן יש הנעה ישירה לגלגל ולכן אפשרי גם עמידה במקום תוך, כדי סיבוב קל קדימה אחורה. אפשרי גם נסיעה לאחור ("רברס"). בנוסף!!!! לחד-אופן אין מעצורים ונפילות עשויות להיות כואבות גם במהירות נמוכה מאוד עד כדי אפס מהירות ( נפילה תוך כדי עמידה במקום). אגב, כך מומלץ בחום לרוכב מתחיל להצתייד במגיני ברכיים מרפקים וקסדה:). ללימוד רכיבה בסיסית וקצרה (כ 20 מטר) על חד-אופן דרוש כ 10 שעות אימון. ולקינוח, לימוד רכיבה על חד-אופן איננו דומה ללימוד רכיבה על אופניים. אפשר לומר שמי שמתקשה בלימוד רכיבה על אופניים יתקשה עוד יותר בלימוד רכיבה על חד-אופן. לא להתיאש:) יאל'ה בי

oxymoron

New member
אין שום יאוש בעולם!

וואלה עודדתם אותי.. מחר אני מביא תחד-אופן מחבר וניגש לנסיעה. אני יכול לכבר לראות בדמיוני את חרישות השטח שיבואו בהמשך. ושיהיה בהצלחה :)

macman

New member
תודה על הפרגון לקהילה...

אני הייתי קצת מנותק לאחרונה (הרבה עבודה), אבל שמחתי לראות שקיבלת אחלה תשובות מהחברים בפורום... בכל מקרה, שיהיה בהצלחה (קראתי שאתה מתחיל) וקח בחשבון שאין קשר בין אופניים לחד-אופן, חוץ מהגלגל שנראה אותו דבר...
בהצלחה, ותן לנו סקירה על ההתקדמות שלך!

oxymoron

New member
4X4

סקירה תגיע בהמשך.. ועוד שאלה לא לפרוטוקול, יש כאן אנשים שרוכבים בשטח? ובכלל התחום הזה בארץ מפותח איכשהוא? פגישות מחתריות בשישי בבקר?

silver men

New member
אני יודע שיש מרכז רכיבה

על חד אופן בארץ.... אבל הם אמרו שהם לא יכולים להגיע לאזורי

macman

New member
אני רוכב בשטח ../images/Emo13.gif

מה שנקרא Muni = Mountain Unicycling... מזמן מאוד לא רכבתי, בגלל פציעה (שלא קשורה לחד-אופן) ברגל - האמת ששתיהם... אבל בקרוב... אני מבטיח לחזור.. ולוקח אותך איתי אחרי שאתה מוכן!

eiraz

New member
אני הספקתי

אבל רק שבילים פשוטים כי יש לי חד אופן עם גלגל כביש וגם לא נסיעה ארוכה אולי ק"מ לא יותר

למעלה