להתחיל לפעול

spider kisser

New member
להתחיל לפעול

היי לכולם, אני טבעוני מעל לחצי שנה, מהרגע שהחלטתי זה היה מאוד קל, אבל מה שהפך לקשה זה כמובן לראות את כולם מסביבי ממשיכים לצרוך, למרות שאני משתדל שלא להתמקד רק בזיכרון לטווח קצר ולזכור שגם אני אכלתי מכל וכל
המצב הזה גורם לי כמובן לרצות לעשות הסברה עם האנשים מסביבים (שאני עושה), וכמובן לפעול בעוד דרכים, כי מהרגע שהורדתי את החומות והסתכלתי בעיניים למתרחש, קשה לי להמשיך ולקבל באופן פסיבי שזה מתרחש

אני מניח שהרבה מהטבעונים מרגישים וחווים זאת
אשמח לשמוע האם גם אתם עברתם את זה (או עדיין עוברים את זה), ואם בחרתם דרך לפעול ולקדם את הנושא, אשמח גם לשמוע עליהן, ואולי למצוא רעיונות לתעל את המוטיבציה שלי לעשות למקום טוב (בינתיים רובה הולכת לתסכול מהמצב הקיים לצערי)

Michael1991

New member
באופן אישי

חייה ותן לחיות.

חצי שנה זה לא הרבה זמן לתת לקרובים אליך להתרגל לשינוי הזה...
מהניסיון האישי שלי, אנשים עדיין רגישים בנוגע לשינוי שלך, ומאוימים ממנו, כי מבחינתם אתה הצטרפת לכת של מחבקי עצים.
הרבה פעמים, הסבר פשוט, שבטעות יכול להישמע לצד השני כזלזול, או האשמה, בעצם יוצר אנטי.
לפני שתדבר על "האמת" שלך, עדיף שתזכור שאף אחד לא מעוניין במידע שהוא לא ביקש, ושהדבר המרכזי בכתות, זה שהפעילים שלהם מנסים למשוך אנשים פנימה.
וזה מאוד מאיים.
כמובן האמת רחוקה מאוד מהתפיסה המעוותת הזאת, אבל כך זה נראה לחלקם של האנשים מבחוץ.
בחצי שנה עדיין לדעתי לא הוכחת שאתה אותו אדם, זה שוב, מניסיון אישי שלי, ואני לא הייתי ממליץ לחפש ליצור מודעות, בשום מקום.
ושוב, בנימה אישית, גם לא לאחר 10 שנים של טבעונות.

בהצלחה לך,
תהייה חזק וייצג את הערכים שלך בכבוד :)
(כך או כך, הפורום תמיד פתוח לחיזוקים)

subatoi

New member
לא הבנתי את האמירה לגבי 10 השנים.

זה לא מספיק זמן למה?

Michael1991

New member
תשובה

לדעתי גם לאחר 10 שנים של טבעונות לא צריך ליזום ליצור מודעות לאחרים...סתם ליצור פרובוקציות.

subatoi

New member
יצירת מודעות אצל אחרים לא חייבת להעשות בצורה

של פרובוקציה. יש הרבה פעילויות חינוכיות-הסברתיות שנעשות בנועם. אין בזה שום פסול.

כמו שאתה מנסה לשכנע את יקיריך לחגור חגורת בטיחות או למחזר בקבוקי פלסטיק, מותר לך לנסות לשכנע אותם בכל דבר. כל עוד אתה עושה את זה בדרך סבירה ורגישה שלא תהרוס את היחסים ביניכם, אין עם זה שום בעיה. כל אחד מכיר את הסביבה שלו. יש מי שאם יתחיל לדבר על זה מדובר בחבית אבק שריפה, אז אולי הוא ישקול להמנע או לטפטף את זה, אבל יש מי שיודע שיש קרקע פוריה סביבו לקליטת הרעיונות האלה, ואז שווה לו לנסות.
בהנחה שהוא רוצה לפעול מלכתחילה, כמובן. מי שאין לו רצון לפעול, זה משהו אחר.

מסכימה.

אני טבעונית כמעט חצי שנה. וצמחונית שנה (די חדשה בעניין). אנשים קרובים אליי עדיין לפעמים שואלים אותי מה את לא אוכלת בשר/דגים/ביצים/....???

אני עונה יפה לא, ואם שואלים למה אז גם מסבירה.

אני לא מספרת על זה בקולי קולות, לא חושבת שזה נכון. מה שכן, אני מציעה לבנות מהעבודה להתנסות מהחלב אורז שהבאתי לקפה, מביאה אוכל שווה.

subatoi

New member
ברוך הבא.

אתה לא לבד. יש הרבה אנשים כמוך שמרגישים שהפסקת הצריכה היא לא מספיקה ורוצים לעשות עוד משהו. אם זה בסביבה הקרובה להם או הרחוקה יותר.
והחדשות הטובות הן שיש המוני אפשרויות - החל מהשתתפות ו/או ארגון של הפגנות, פעילויות של חלוקת אוכל טבעוני (מיט-אאוט-ים), התנדבות באחד הארגונים שפועלים למען בעלי חיים, פעילויות הסברה (דוכנים, חלוקת עלונים וכו'), פעילות הסברה ביוזמה אישית בפייסבוק או בפורומים ועוד (אחרים בטח יזרקו עוד רעיונות).

נכון, רובנו מרגישים את זה

התסכול משותף פחות או יותר לכולם, והרצון לפעול הולך ו"מחמיר". כל אחד עושה מה שהוא יכול, הולכים להפגנות, למיטאואטים, מדביקים מדבקות על מוצרים, כרזות ברחוב, מנהלים דפים על כל מיני נושאים כמו חלב, בעלי חיים לניסויים, וגם פשוט הסברה מאדם לאדם. כדי לעשות הסברה יעילה צריך להכיר טוב את החומר, להכיר את העובדות ולדעת איך לענות. יש המון פעילות ופייסבוק הוא כיכר העיר לדברים האלה. אם עוד לא נכנסת לקבוצות בפייס אז אולי כדאי לך לעשות את זה, למשל תעשה לייק לדף הפייס של "החזית לשחרור בעלי חיים - Animal Liberation" (לייק וגם get notifications, כי אחרת בגלל חוכמות של פייסבק לא תקבל התראות על עדכונים).

l coyote l

New member

ובכן, יש לי מחלוקת עם הביקורת שקיבלת בנוגע לסביבה הקרובה שלך, אבל זה לא חשוב.
מה שכן חשוב לי לומר, הוא שבאופן פרדוקסלי ההשפעה שלנו על סביבתנו הקרובה היא הכי קטנה (או הכי רחוקת טווח).
יש יותר סיכוי שהאנשים בסביבה שלך יושפעו ממישהו חיצוני מאשר ממך.

ולכן, במקום לשהקיע את מלוא האנרגיות בעימותים סביבתיים שמחלישים אותך, יותר קל לפעול מבחוץ פנימה, כלומר לפעול באופן גלובלי (בצורת הפגנות, מיצגים וכיוצא באלה), או לקיים הסברה פרטנית לזרים באמצעות דוכני הסברה, מיטאאוטס או פעילויות הסברה אחרות (לדוגמה, היתה פה קבוצה מהפורום שהכינה פלאיירים לילדים על תעשיית החלב ויצאה לקדם את פניה המבקרים במרכז ההסברה של תנובה).

מעבר לפעילות שטח, יש הרבה מה לעשות בפעילות אינטרנטית - מכתבים לבעלי תפקידים, הסברת פייסבוק/פורומים, עזרה בהפצת אירועים, תחזוקת אתרים ודפי אינטרנט, תרגום מאמרים וסרטים ועוד כהנה וכהנה.

הפגנות יש על כל מיני נושאים שנוגעים לאי צדק כלפי בע"ח, לא רק ספציפית לטבעונות (ציד, פרוות, כלבתולים, ניסויים, פעילויות נגד ממשלות מסוימות, נגד איזורים מסוימים וכיו"ב).
===========================================
איך להתחיל:

מן הסתם קל יותר להתחיל בהצטרפות לפעילויות קיימות מאשר לחשוב לבד ולהוציא לפועל משהו חדש.
מיקוד למה שאמרו: אפשר לפנות לארגונים כמו החזית לשחרור בעלי החיים, 269, אנונימוס או שב"י ולראות מה הם עושים ולמה בא לך להצטרף.
לכולם יש דפי פייסבוק ולחלקם יש אתרים.

כדי לדעת על פעילויות כלליות שמתקיימות (כמו מיטאאוטס, מיצגים והפגנות) גם כן דרוש פייסבוק, כי הכל מתארגן היום שם, בתדירות די גבוהה ובמספרים גדולים של משתתפים.
כל שעליך לעשות הוא להצטרף לאחת או יותר מהקבוצות הטבעוניות בפייסבוק (למשל "טבעונים ומתעניינים", אבל יש הרבה) כדי לקבל עדכונים.
יש קבוצה הטרוגנית שמטרתה לרכז את כל פעילויות בעלי החיים המתקיימות (לא רק טבעונות). נקראת "לכל חי יש שם".

בהמשך, אם יש לך מוטיבציה ורעיונות, כבר יהיו לך ידע וכלים לפעול באופן עצמאי ולארגן דברים בעצמך, אם זה מה שבא לך לעשות.
===========================================

כשתתחיל לפעול באופן כלשהו זה אמור להרגיע קצת את התסכול מהסביבה הקרובה, או לפחות לתת לך תחושה שאתה לא באמת שותק ופסיבי, גם אם אתה מניח להם לנפשם.
להיותך טבעוני ופעיל יש השפעה שקטה על הסביבה גם בלי להציק להם ולהקלע לריבים.
ההשפעה עליהם מגיעה בד"כ הרבה יותר מאוחר ולא באופן מיידי ביחס לנקודת הפיכתנו לטבעונים.

בהצלחה

אצלי

ההסברה היא עניין של "דרך אגב". אם אני נכנסת לשיחה על טבעונות אני אומרת טיעונים פשוטים להבנה ובטון רגוע, גם אם תוקפים אותי. אני כבר יודעת מה יגידו לי אז זה לא כזה מרגש. ההסברה הטובה ביותר היא אוכל- אם אתה בשלן תכין אינסוף אוכל טבעוני מעולה ותחלק לכל דורש [זה מה שאני עושה, אנשים לא יודעים כמה בטבעונות רק מרוויחים בחינת האוכל], אם אתה לא בשלן אתה יכול להיעזר באחרים [בתשלום או שלא בתשלום]. אני קונה ספרי בישול טבעוניים לחברים, מכירה להם בלוגים של בישול. בכלל- הדרך של האוכל היא הכי טובה בעיני, ויכוחים על אידיאולוגיה כמעט ואף פעם לא מצליחים באמת לדעתי. אני מבקשת מחברים לראות איתי הרצאות, זה גם טוב בעיני

כמובן, הדבר החשוב מכל שאני עושה הוא שהתברגתי למטבח הכללי- אני מתכננת ומבשלת אוכל בסמינרים ובחדר אוכל ואז הוא כמובן טבעוני, וזה הכל בשקט בשקט, ככה שעד שאתה לא טועם את האוכל הטעים אתה לא יודע שהוא טבעוני, ואחר כך הדרך כבר סלולה... גם אם אנשים בכלל לא מבינים שהם עברו עכשיו יומיים טבעוניים לחלוטין כי זה פשוט טעים להם והם לא מתעניינים- עדיין חסכתי קנייה של הרבה בשר/חלב/ביצים בזה שבישלתי טבעוני לכל כך הרבה אנשים. ככה שאם יש לך אפשרות להתברג למטבח זה בעיני הכי טוב בקטע הזה.
יש הפגנות, יש מיצגים, אני באופן אישי לא הולכת, כי המלחמות שלי מבחינת הפגנות הן אחרות [צדק חברתי, נגד הסתה וגזענות ועוד כל מני]. באופן כללי אם יש אנרגיה הייתי מציעה לא להקדיש אותה לחיות בלבד, גם משום שבכל זאת יש פה בני אדם שגם להם צריך להיות פה יותר טוב, וגם משום שככל שהמצב של בני האדם מורע כך מתרחק מאיתנו הסיכוי שמצב בעלי החיים ישתפר. אמנם להיות טבעוני לא יקר בהכרח יותר מלא להיות, ועדיין אחוז אסטרונומי של הטבעונים הוא מבני המעמדות שיש להם כסף, וזה מכל מני סיבות שלא אפרט עכשיו, וככל שיש יותר עניים כך מתרחק היום שכולם יהפכו לטבעונים. גם ככל שיש יותר שוק קפיטליסטי כך הניצול של בעלי החיים [ובני האדם] גובר, ואם אתה מוכן לצעוק "מוות לXYZ" אז למה שיהיה אכפת לך מפרה? ככה שהבעיות האנושיות בהחלט קשורות, ואם יורשה לי הן בעיני המקור ולכן בהן צריך לטפל לפני ההסברה המאוד חשובה על טבעונות.

בקיצור אני חושבת שטבעונות היא חלק ממכלול ולא עומדת בפני עצמה, כך אני רואה את הפעילות שלי למען בני האדם גם כן כסוג של פעילות למען בעלי החיים, ואת הפעילות שלי למען בעלי החיים אני מנתבת כך שהיא גם תיטיב עם הבעיות של בני האדם.

hnnr

New member
חייה ותן לחיות.

אולי תתפלא לדעת שיש אנשים סביבי שחושבים שהטבעונות שלי היא טעות, והמשימה שלהם היא לתקן אותה.
ההתנגדות שלי להתערבות שלהם בענייני לימדה אותי לא להתערב בעניינים של אחרים. את השנוא עליך אל תעשה לחברך. נכון ?
מילא אם מישהו שואל אותך ומתעניין, אבל סתם להגיד לאחרים מה לאכול ?

l coyote l

New member
לא "סתם", אלא בדיוק מתוך "חיה ותן לחיות".

לתת לחיות לכולם, גם למי שכרגע בצלחת של אנשים.
טבעונות היא לא רק בחירה קולינרית.

Michael1991

New member
...בשבילך

טבעונות היא לא רק בחירה קולינרית...בשבילך.
פעם אחרונה שבדקתי אף אחד לא משלם דמי חברות, ולא מחזיק כרטיס חבר. אין חוקים, או מנהיג, או עשרת דברות.

subatoi ושינוי צורה דיברו יפה, מציע לגשת לקרוא שם.

l coyote l

New member
בשבילי ובשביל רוב קהילת הפורום.

קרא שורה אדומה למעלה. היא לא נכתבה סתם בהחלטת ההנהלה.
בא טבעוני ומביע תסכול על הסביבה שלו, לא בכדי הוא שואל דוקא בפורום הזה.

Michael1991

New member
אני בהחלט מבין לליבו

וכל מי שיבוא לפה במצוקה, תמיד יהיה לו מקום. בדיוק כמו שאני קיבלתי.

l coyote l

New member
אוקיי. אז מה הבעיה שיש שפועלים אחרת ממך?

יש כאלה שלא אוהבים לעשות הסברה, וזה בסדר.
זה לא אומר שאין מקום להסברה או לקיומם של מסבירנים.
הפצת מידע והעלאת מודעות נעשית בעיקר ע"י הסברה.

בישול זו הפצה למען ידעו כי טבעונות היא לא הפסד קולינרי.
אבל ללא הסברה, איך אנשים היו יודעים מה זו בכלל טבעונות ומה המניעים שלה?

Michael1991

New member
אין בעיה...

אין לי בעיה בכלל בקיום הסברה, ההפך. ואישית, גם אני לא בחרתי בטבעונות רק במבחינה קולינרית. פשוט הרגשתי צורך לתקן הכללה שהיתה לך למעלה, כי אני לא מעוניין שיידחקו אנשים שכן פה רק מבחינה קולינרית הצידה. זה חטא כזה גדול?...

למעלה