להתחיל איתם..

להתחיל איתם..

כותבת על כך לא מעט (ובכלל מתייעצת איתכם לא מעט, כנראה זה מעיד על חוסר הביטחון שלי או שיעבוד לו), חושבת על כך לא מעט, בוכה וצוחקת על כך לא מעט, נהיית מתוסכלת מכך ומחוזקת לאחר מכן מאותו נושא בדיוק ולא מצליחה להתעלות מעל עצמי.
אז אחרי הקדמה פואטית משהו, לנושאינו.
אני יודעת שאתם תגידו "היא בסה"כ בת 19, יש לה עוד כלכך הרבה מה ללמוד על מערכות יחסים וכלכך הרבה מה לעבור" וכו' וכו', אבל אני חווה איזשהו תיסכול שמלווה אותי תקופה לא קצרה. היו לי כל מיני התחלות עם בחורים, הכל בגדר הדייטים הראשונים, השיחות וההיכרות הראשונית, ופעם אחת זה הצליח לצלוח 3 חודשים עם מישהו שאהבתי, אבל גם זה נגמר לא הכי בטוב. אני בחורה מחוזרת, שתמיד יהיו סביבה כמה בנים שהיו מעוניינים אבל פשוט אף אחד מהם לא מעניין אותי.
אני כל הזמן מצפה ומחכה למישהו שיסחוף אותי, שיסעיר אותי, מצפה למישהו שאני יודעת שיהיה מספיק שווה את זה. הרבה זמן הייתי בראש הזה שפתאום יצנח מהשמים איזה מישהו שיקלוט איזה ניואנס שלי ויתאהב בשנייה כי אני מסקרנת אותו, בנסיעה רנדומילת באוטובוס, ביציאה עם חברים..אבל עכשיו התחלתי להבין שאם אני רוצה מישהו באמת אדיר וטוב בשבילי ושאני באמת אתעניין בו- אני זאת שצריכה להתחיל, כי הבנים שאני בדרך כלל נמשכת אליהם הם לא מסוג הבנים שמתחילים איתך בפאב או במסיבה או שמתחילים איתך בכלל..
ופה הבעייה.
אני יודעת שפשוט צריך להעז ולקפוץ למים, אבל אני לא מצליחה לטשטש את הילת המבוכה שעופפת אותי ולגשת לבחור. אני מודעת למראה שלי ולעצמי, אבל יש הרבה מכשולים שעומדים לי בדרך ל"להרשות לעצמי" להתגבר על המחסומים. וביניהם- מוסכמות חברתיות. זה לא רגיל שבחורה תיגש לבחור, ואם כן, איך אני עושה את זה מבלי להיראות נואשת? ותמיד מספרים לי שבנות יודעות איך לגרום לבחור בעצם להתחיל איתן ("פשוט תסתכלי עליו, תעשי לו עיניים והוא כבר יבוא"), אבל זה נורא מביך קשר העין הזה! ועוד יותר מפחיד תחושת ה"אני לא מוצאת חן בעיניו. אני לא מושכת מספיק" וכאלה, שפשוט גורמים לי להסיט את המבט במבוכה אופיינית..
בנוסף, אין לי מה לומר לבנאדם שאני לא מכירה! אני לא רוצה לבקש סיגריה, אני לא רוצה לשאול מה נשמע, אני לא רוצה לנסות למצוא משהו מתוחכם ושנון לומר, אני לא רוצה להלחיץ ואני לא רוצה לדבר עם מישהו שיכול להיות שיש לו חברה. על מה לעזעזל אפשר לדבר איתו? ואם הוא עם חברים?
מחסום שלישי: אגו. אגו שולט בעולמנו. אני חוששת ממצב שבו אני טופחת לבחור חזק חזק על האגו, כשהוא מרגיש שהוא יכול לנפנף אותי ולדרוס לי את האגו. אני מפחדת מתחושות התסכול וההערכה העצמית הנמוכה שאחוש לאחר הסירוב, ויותר מכך שהעליתי לאיזה בחור שמוק את האגו! לא?
ועוד ועוד ועוד...המון פרטים חששות ופחדים שעולים וצפים בראש תוך כדי הסיטואציות האלה..יש לכם אולי רעיונות או דוגמאות וסיפורים אישיים על התחלות? ואיך בדיוק למצוא בתוכי את האומץ להתחיל עם הבחור? ויותר מזה- האם היום, בשנת 2012 עדיין צריך לחשוש מהקטע הזה שבנות ניגשות לבנים? האם אני לוקחת הכל יותר מדי ברצינות ואני צריכה לזרום יותר?

איזה מקסימה שאת

תראי אני חושבת שגבר שמעונין בבחורה יתאמץ ואף יראה סימנים שהוא מעונין,במידה ומישו מצא חן בעיניך ואת מרגישה ורואה שגם הוא בענין זה בסדר לבוא מצידך ולאמר לו מה את מרגישה אבל צריך אומץ ולקחת את הסיכון שבמידה והוא לא בענין הוא יסרב

oneofus

New member
העלית כאן עניין רציני ובעייה של רבים

ראשית אני פי 3 מגילך, ומנקודת המבט שלי יש כאן כמה נושאים.
ראשית - מה שוודאי את יודעת: לא כל הבנים דומים! יש כאלה שיגשו לכל אחת שירצו ויתחילו איתה בקלילות לא מחייבת.
וויש כאלה שהיו צריכים הרבה מאוד אומץ כדי להתחיל איתך. ויש את הביישנים . אלה שבארים ופאבים גורמים להם לאי נעימות, ומעדיפים סוגים אחרים של בילוי. (הבן שלי והחברים שלו לדוגמא).
קשה להגיע אליהם, כי הם לא מוחצנים, אבל הם ליגה אחרת!
היתרון היחיד - אין להם אגו. ואפשר לכן בעדינות לקחת אותם לאן שתרצי.
יש לך כאן שתי אלטרנטיבות. האחת שיחה קלילה ולא מחייבת , שבסיכומה תוכלי להגיד משפט כמו "שמע אתה בחור מעניין " ולהוסיף שאפשר לנמשיך את השיחה במקום אחר, בבבית קפה או בבילוי משותף. זה כמו עם בחורה, לא בהסתערות בודדת אלא בחלקים קטנים.
האלטרנטיבה השניה היא חדירה לחוג החברה האלה (איזה בילוי הם אוהבים ואם אפשר להצטרף) אחרי פעם פעמיים תדעי כל מה שצריך על הקורבן.

אנחנו (רובנו) לא מתחילים עם בנות כי:

אין מה לעשות, את חייבת קצת לקפוץ למים.
אני לא מתכוון בצורה שאת מתארת אלה בקצת יותר צניעות.
אנחנו אוהבים אתגרים ובחורה שדי תציע את עצמה לא ימשוך כל-כך ( אבל עדיין יש מקרים מיוחדים).
-משחק עניים, נכון זה הזמנה להתחיל.
אבל יותר מיזה לא לעשות אם זה בפאב/מסיבה לא לגשת לבחור.
אם זה במקומות אחרים כמו שנאמר מעלי, אולי קורסים התנדבות מקום כל שהו שמושך אנשים ולא בדיוק למטרות שיש בפאב.
תראי פשוט הזמן יעשה את שלו וכבר יבוא מישהו שיותר ימשוך אותך.

אנחנו (רובנו) לא מתחילים עם בנות כי:
-אין אומץ
-מבוכה
וזה לא שהבנות כאלה מושכות (ואני לא מתכוון ליופי, אלה להנהגות).
..
שאץ יוצאת לפאב שזה יהיה רק עם חברות שלך, זה יעלה את הסיכוי שיבואו להתחיל אתך כאלה שאת יכולה להתעניין בהם.
כי אם יש גבר בשולחן זה יוריד את הסיכוי שיבואו.

שלום

התחילי מלהתיידד. גשי לבחורים ופתחי אתם שיחה מתעניינת על חייכם הרגשיים. כשיהיה ביניכם מספיק עניין משותף, הציעי להמשיך את השיחות בדרך קרובה יותר.

למעלה