להתווכח עם דתיים

CHOFA

New member
את הרעיון ה"נואל" הנ"ל

בס"ד לקחתי מההודעות פה אם יהודי דתי לא יודע איך לענות סימן שאין אלוהים! אבל המרצה לפלוסופיה של אמא שלי אמר לה פעם משפט חכם בקשר לאלוהים:"לו ידעתיו הייתיו" (זה ציטוט מאיפשהו רק שהזכרון שלי...) אדם כאדם לא יודע הכל ולכן אם דתי לא יודע לענות לך זה לא בגלל שאין אלוהים אלא כי הוא לא יודע!!!! ואם אין אלוהים אז הייתי רוצה הסבר:מאיפה צץ פתאום החלקיקון שהתפוצץ בסופו של דבר וגרם למפץ הגדול??? היתכן כי הוא נברא יש מאין??

טל קר

New member
ואם יש אלוהים הייתי רוצה לדעת

מאיפה הוא צץ. היתכן כי הוא נברא יש מאין??

CHOFA

New member
הקב"ה לא

בס"ד נברא יש מאין הוא פשוט היה קיים תמיד. אבל לשיטתכם-המפץ הגדול וכל חיובי המדע אין דבר כזה יש מאין אז בכ"ז מאיפה הגיע החלקיק הזה???

טל קר

New member
מאותו מקום שהגיע האלוהים שלך

וברצינות- המדע לא סיים את תפקידו, תלה את הנעליים והלך הביתה. לא כל התשובות ידועות, אבל כשיש שאלות, המדע לא אומר "ככה אלוהים עשה את זה" וסוגר ענין, אלא ממשיך לחקור, וממשיך וממשיך וממשיך, עד שבסוף הוא מגיע לתשובה.

.המוסד

New member
עם כל הכבוד למדע

ויש לי המון כבוד אליו פשוט אין לו דרך לבדוק מה שקרה לפני המפץ הגדול כיוון שכל החומר והאנרגיה ביקום היו מרוכזות במקום אחד מצומצם בטמפ´ לא ידועה (הערכה היא שגבוהה מאוד) והחומר היה בצורה של חלקיקים אלמנטריים ולכן לא היה שום אלמנט כימי או גרעיני שמסוגל לגרום לפיצוץ ולו מינימלי ואיזה כח אדיר צריך להיות לדבר שהפציץ את היקום בעוצמה כה חזקה שגם 15 מיליארד שנים אח"כ החומר שהועף ממרכז היקום למרות השפעות כח הכבידה במשך כל אותו זמן ממשיך לנוע במהירות של שליש ממהירות האור...וגם נניח שיש איזשהו גורם שמסוגל לכך (למשל אנרגייה "שחורה" שאיננה ע"פ מה שידוע מסוגלת לכך) נשאלת השאלה האם היה החומר קיים גם לפני 20 מיליארד שנה? ומאה? ומאתיים? ואלף מיארד שנה, האם הוא היה קיים תמיד? לעומת זאת כח חסר גבולות בעל תודעה או חסר כזה, דמיוני או לא איננו בבעייה כלל ועיקר אחרי הכל החומר מוגבל במרחב בזמן ואפילו במהירות ואילו כח כזה או אחר איננו מוגבל (לכן הוא יכול להתקיים "מאז ולתמיד") ואני גם לא מבין אץ הדתיים שיוצאים בחריפות כל כך נגד תאורייה "המפץ הגדול" כי אחרי הכל הוא מספק את ההסבר הטוב ביותר לבריאה השלישית של אלוהים

גוססי

New member
תיקון קל

צירוף המילים "לפני המפץ הגדול" הוא חסר משמעות. המרחב והזמן נוצרו רק ברגע המפץ הגדול, ולא ניתן לשאול "מה היה לפני הזמן והמרחב". בהנחה שהמפץ הגדול אכן התרחש במועד המשוער, גם אמירה הפותחת במילים "לפני 20 מיליארד שנה" לא תחכים אותנו יתר על המידה.

.המוסד

New member
דווקא מאוד בעל משמעות

אני חושב שהוכח שמבחינה מתמטית אכן לא היה זמן לפני המפץ הגדול וגם לא מרחב(אין לי מושג איך זה הוכח) אבל אל תזלזלו במתמטיקה, מבחינה מתמטית אין זמן בכוכבים שחורים אבל אין מניעה שאנחנו עצמנו בתוך כוכב שכזה... ולכן נניח שאם ניסע במכונת זמן נוכל ללכת 15 מיליארד שנים וגם עשרים וגם שלושים...לגבי מה שנראה, טוב בזה אני לא בטוח

The-G

New member
הופיע באתר חופש.

בלי להתיחס להרבה שטויות שנכתבו כאן: "כשתבין מדוע אינך מאמין בכל האלים האפשריים האחרים, תבין גם מדוע אינני מאמין באל שלך." [סטפן רוברטס]

מי אמר שהם מתנגדים לתאוריית המפץ?..

דווקא תאוריית המפץ היא זו שנתנה את אחד התימוכין המדעיים המרכזיים לרעיון הבריאה. כיוון שעד שהתגלתה תאורייה זו היו סבורים אנשי המדע שהעולם הינו ניצחי, ותאורייה זו ניפצה את תיזת ניצחיות העולם(-הנושא שהעסיק את עולם הפילוסופיה העתיק) אני ממליץ בחום לעיין במאמר של נתן אביעזרי בעניין וכן מאמר מרתק זה.

הקדוש ברוך הוא

עשה כמה דברים מאוד לא קדושים ולא מבורכים לאורך ההסטוריה הכתובה, כך שגם המונח "הקב´ה" הוא פיקציה.

עייני בהודעתי בעניין המילה "אלהים"

בין השיטין חבויה שם אחד ההסברים לשאלתך. אם כי השאלה מופרכת מיסודה בגלל הרבה סיבות שלא אמנה אותם כאן כרגע אבל היית אמורה לחשוב בעצמך שרק אובייקט מוגבל כחומר הקוסמי, נצרך ל´מישהו´ שהתחילו אבל אם יש ´מישהו´ שמסוגל להמציא ולייצר יש מאיין הרי בהכרח שהוא עצמו איננו "יש" נוצר אלא הווה תמידי. ולכן גם בלתי מוגבל. הנושא עמוק אולי בהזדמנות אחרת ארחיב בעניין.

עייני בהודעתי בעניין המילה "אלהים"

בין השיטין חבויה שם אחד ההסברים לשאלתך. אם כי השאלה מופרכת מיסודה בגלל הרבה סיבות שלא אמנה אותם כאן כרגע אבל היית אמורה לחשוב בעצמך שרק אובייקט מוגבל כחומר הקוסמי, נצרך ל´מישהו´ שהתחילו אבל אם יש ´מישהו´ שמסוגל להמציא ולייצר יש מאיין הרי בהכרח שהוא עצמו איננו "יש" נוצר אלא הווה תמידי. ולכן גם בלתי מוגבל. הנושא עמוק אולי בהזדמנות אחרת ארחיב בעניין.

וידע אדם את חוה אשתו

בסיוע השכל הישר: כשאת אומרת "לו ידעתיו הייתו" - האם את מביעה רצון בנוסח "וידע אדם את חוה אשתו"?

גוססי

New member
אוקי, אני בשוק!

וכל זאת למה? הרי לא מתרחש במקומותנו אסון (ויש רבים כאלה בזמן האחרון) מבלי שיקפוץ הרב התורן ויסביר כי הגורם * הישיר * לו הוא: 1. מזוזות פסולות 2. ריקודים מעורבים 3. פריצות בצהל 4. לבוש לא צנוע 5. חילול שבת וכו´.

למעלה