להתגרש או לא?

איתי100

New member
להתגרש או לא?

אני בן 30, נשוי שנה וחצי, בלי ילדים ומצוי כבר תקופה ארוכה, של כמה חודשים, בהתלבטות קשה שרק הולכת ומחמירה עם הזמן. אשתי ואני אוהבים אמנם, אבל משהו בחצי השנה האחרונה הלך לאיבוד. כבר אין את הניצוצות של פעם, אין את הכימיה ובמקום זה יש רק ויכוחים טפשיים ושטותיים (לדוגמא, "מי יכין סנדוויצים לעבודה אתה או אני") שגוררים אותנו למריבות מיותרות וחילופי מילים שאח"כ שנינו מצטערים עליהם ומנסים להמשיך הלאה אבל מרגישים שהנזק כבר נעשה כי הפגיעות עדיין נשארות והורסות את החשק והאהבה שלנו. התחלנו ללכת לייעוץ זוגי והיתה תקופה קצרה שהדברים התחילו להשתפר עבור שנינו, אבל לאחרונה שוב הכל חזר לקדמותו ושוב, למרות הייעוץ - חזרנו אחורה וגם אם אנחנו פותרים את העניינים איכשהו למחרת שוב צצה איזו שטות חדשה שמביאה למריבה נוספת. לכל זה מתווספת עוד החלטה שאני לא שלם איתה: אשתי הפסיקה לקחת גלולות, ממש בסמוך לתחילת המשבר שלנו, מתוך החלטה שאנחנו רוצים ילד. בחודשים האחרונים, היא סירבה לשוב ולקחת גלולות - היא בטוחה מבחינתה שזאת רק תקופה שתעבור וברגע שהיא תיכנס להריון ויהיה לנו ילד המצב ישתפר ויחזק את הקשר. אבל אני מרגיש שהיא עדיין ילדותית, עושה עניינים משטויות וכל פעם מנסה "לחנך" אותי ולקבוע לי את החיים. גם הסקס בינינו כבר לא כשהיה (מלבד תקופת הביוץ בה היא דואגת למשוך אותי למיטה) ורוב הדברים הטובים שעשו את הקשר נעלמו. אני כל כך אוהב אותה ולא רוצה להתגרש אבל חושש שהעניינים לא ישתפרו ושיום אחד אמצא את עצמי כלוא בנישואים לא מאושרים עם ילד שישלם על הטעויות שלי. וכמובן, מצד שני, כל כך רוצה לקוות שאני טועה - וכן יהיה שיפור בהמשך והכל יחזור לקדמותו. אני מבולבל, מתוסכל וכבר באמת לא יודע מה לעשות, האם להתגרש ולהישאר לבד, להתחיל הכל מהתחלה (אנחנו ביחד מגיל 23) או לתת צ'אנס לנישואים האלה, להביא ילד לעולם ולקוות שאני טועה ויהיה לנו טוב למרות הכל? אשמח לשמוע תגובות של מי שהיה שם, או מבעלי ניסיון דומה.

aviavram

New member
לתת צאנס כן מאוד

להביא ילד לא אלה אם אתם בטוחים שהמשברים מאחריכם הנזק לילד בגירושין מה שלא תעשו בלתי הפיך משקע יוותר תמיד אבל זו דעתי

felka

New member
תאמין לי אבי יודע על מה הוא מדבר

לא לא ולא לילד. שום תירוצים ושום יעבור. אני קראתי ואני שומע זעקה של בן אדם אבל מלפניה אגו שלא נותן לוותר על מעמדו. אתם במשבר וכמה שלא נחמד להגיד את זה אתם לא באמת רוצים לפתור... יש לכם נראה לי תפיסת עולם שונה מאוד. מה זה עקרוני מי מכין סנדויץ' ( אני לא שופט חס וחלילה) אני מנסה להסביר שאתם מנסים את הגבולות אחד של השני ואף אחד לא רוצה לוותר. יש פה כמה אפשרויות (מעניין אם היו לכם מערכות יחסים לפני זה וגרתם עם בני זוג הקודמים): 1. מישהו מוותר ושני משתמש בזה 2. שניכם לא מוותרים ונפרדים 3. אתם מבינים מה פירושה של אהבה !!!! וכמה היא חשובה לכם... "אהובים אמנם" - איזה מילים קשות לשמיעה. יש משבר, פותרים. אז יקח שנה... נו אז מה? יש שני דרכים ללמוד ואני לא חושב שכדי לי לפרט ... נדוש בהצלחה לכם ואל תוותרו במהירות... למרות שסטטיסטיקה נגדכם, אבל כל עוד אתם אוהבים אתם מסוגלים!

עף1

New member
תקשיב

יש כאן כאלה שעברו את זה בדיוק. יש להם את הנסיון הזה בדיוק. המשפט הזה "ברגע שהיא תיכנס להריון ויהיה לנו ילד המצב ישתפר ויחזק את הקשר" הוא אחד המשפטים הכי לא נכונים, הכי הזויים, הכי משכרים/קרים, הכי מוטעים. כשיהיה ילד - שום דבר לא יישתפר. רק יילך ויחמיר. תהיה בטוח. זה משפט שזוגות אומרים אותו בלי לדעת לקראת מה הם הולכים, ומתוך תקווה - שכמעט בטוח שתתבדה. קודם כל, דבר ראשון, שתיקח גלולות. לא לוקחת שים קונדום. היא לא רוצה - אמנם יש לך בעיה, תנסה בשלב זה להתגבר. לא כדאי לך לעשות ילד בשלב זה. נקודה. רק, רק אחרי שהייעוץ הזוגי אכן יצליח (ודע לך שזה יכול להיות תהליך ארוך), רק אחרי שיצליח תתחילו בתהליך של הבאת ילד. יש הרבה זוגות שהזהירו אותם מראש, והם חשבו שיודעים יותר. הנה אמרו לך כאן. ושלא תגיד שלא אמרו לך.

מצטרפת לקריאה - לא ילד!

ילד מביא איתו המון אושר ושמחה, אבל גם לא מעט קשיים. זוגיות שהיא לא יציבה מלכתחילה (ולא חשוב למה) תתמוטט אחרי לידה של ילד. אתה אוהב אותה. אתה שבע מהזוגיות הזו (שהיא ארוכה מאוד). היא חושבת שזה משבר וזה יעבור? ברור. היא אישה ואנחנו לרוב חושבות שאנחנו יכולות לטפל בכל בעיה (בלי לשים לב שאנחנו הופכות להיות אמהות של הבעלים שלנו ולא בנות הזוג שלהן). תטפל בזוגיות שלך כמו שצריך. עד שאתה תהיה שלם איתה (או תהיה שלם להפרד ממנה). שים קונדום. אל תסמוך על זה שהיא תיקח גלולות (כידוע - גלולות אפשר "לשכוח" לקחת)

ramoni1

New member
כמו שחברי כאן רשמו

אני מסכים מאוד איתם בכול הנוגע להבאת ילד לעולם. אבל ידידי "הפחד" שלך ניראה לי הוא שאתה לא רוצה להיפרד כי.... כמו שכתבת זה להתחיל הכול מחדש... ידידי עדיף להתחיל עכשיו חיים חדשים עם מישהיא שיהיה לך טוב איתה ולהביא איתה ילדים מאשר לימצוא את עצמך גרוש עם ילד, ולחפש עוד מישהי להיתחתן ולהוליד שוב ילדים. זאת הדעה שלי. בהצלחה

שרשירית

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם רמוני. אם אין לכם ילדים ולא הולך כבר מעכשיו ונכנסים ללופים של יעוצים ודומיהם.... אני הייתי מוותרת. עדיף עכשיו מאשר שכשיהיה ילד. ולדעתי כשהילד נולד הזוגיות נמצאת קצת בירידה. יש לחצים של ילד חדש. תשומת הלב הרבה מופנית לילד ולא מאפשרת זמן רב להקדשת אנרגיות בזוגיות.

tintong

New member
מסכים..

עם שרשירית... שבת בלי ילדים.. לא צריך ילדים מסביב /tapuzforum/images/emo13.gif מה הקשר שאין קשר חחחח

ramoni1

New member
חחחחחחחחחחחחחחח

שאתה גדול, אז אתה גדווווווווווווווווווווווול

ש ו פ י ת

New member
קח כדורים עד לחלוף המשבר ביניכם

אמצעי מניעה יש גם לגבר ... היא מסרבת לגלולות ... קח כדורי מניעה לגבר ובינתיים צאו מהמשבר לפעמים טיפול זוגי מצליח עם מטפל אחד ולא עם שני נסו אולי מטפל זוגי אחר ... בהצלחה ובהחלט נשמע שיש לכם מערכת זוגית ששוה להשקיע בה שופית

ש ו פ י ת

New member
אייבורי ...

לשם קבלת ייעוץ לאמצעי מניעה לגבר כנס לבית המרקחת הקרוב ... שם יחדשו לך הרבה ואל תשכח לחזור ולעדכן

אייבורי

New member
מצטרף לקודמי - לא לעשות ילד

ילד הוא עומס על המערכת הזוגית מערכת זוגית לא טובה תקרוס עקב המאמץ הכרוך בילד. אין באמור לעיל כל אמירה כנגד הבאת ילדים לעולם אלא רק אמירה כי ילד הוא דבר נפלא כאשר המערכת הזוגית טובה. בכל מקרה, קשה לי להבין מה אתה כלכך אוהב בה אם אתם רבים כל היום.

האמת

אני לא מבין את הדילמה שלך. לפי מה שאתה כותב אל תבזבז את הזמן של שניכם - תיפרדו כידידים לפני שיהיו ילדים והעניין יהיה מסובך יותר.

מצטרפת לקודמיי- לתת צ'אנס, בוודאי,

אבל בטח ובטח שלא להתחיל בניסיונות להרות עכשיו. טעות איומה ונוראה ונראה לי שאתה מודע ומבין מדוע.

cwinwin

New member
בנישואים לא הכל דבש

אולי ורק אולי, תנסה קודם כל לעבור בעצמך שינוי. להגיד לעצמך שאתה מבין שלא הכל דבש. אנשים ובטח שזוגות מתווכחים, רבים וכן לפעמים אומרים גם מילים קשות. הן קשות יותר בגלל שאכפת לנו אחת מהשני. אולי אם תבינו את זה, ירד הלחץ. ויפחתו בתקווה גם הריבים. נסו לנתח את הריבים ביניכם ולהבין מה מקורם. שיהיה בהצלחה

הזוייה

New member
ילד הוא לא דֶּבֶק שיציל את הזוגיות

זו טעות נוראית. אני מכירה מישהו שבשנה האחרונה נולד לו ילד, והוא מרגיש מרוקן, הוא מחפש אהבה וירטואלית, הוא מכור למילה הכתובה. הוא אדם כל כך עצוב, יושב מול המחשב לילה לילה, בוקר בוקר ומפליג בתיאור הלבטים שלו על זה שהוא צריך מישהי שתקשיב לו, שתאהב אותו והוא אפילו לא יודע איך מתחברים מחדש. ההכרח הדחוף והתובעני הזה לפתור משהו לא צריך להיעשות על ידי ענישתו של ילד שבהגיע לעולם לא מאהבה. ואין דבר יותר גרוע מלהעמיד פנים. הרי זוגיות של גיל העשרים מתחילה לקבל עיצוב ומשמעות כשפתאום מתבגרים ובאמת מוכנים להקמת משפחה ולזוגיות בגיל השלושים. זו טעות של ח'ברה צעירים שמתחתנים מוקדם החוזרת על עצמה שוב ושוב. הגיע הזמן שתפסיק לחטט בקופסת הנעלים הישנה ולחפש תמונות שמזכירות כמה פעם היית צעיר ונאיבי והתחתנת בגלל מיליון סיבות. תקשור את הקופסא בגומיות וחוטים ותכין אחת חדשה. או לחילופין תרים את התריסים החתוכים שמחדירים אור עמום אל תוך הדבר הזה שנקרא זוגיות ותלמדו להיות בוגרים ולהתמודד עם הבעיות שלכם. כי זוגיות היא לא גן העדן שהובטח,היא לא קופסת שוקולד ממולא בדובדבנים שהתעלמו מהתווית שהודבקה עליו שיש בשוקולד חרצנים. תמיד יהיו בה אתגרים, מכשולים, בעיות, סיבות. השאלה היא איך מתמודדים איתם.

למעלה