להתגייס או לא.

להתגייס או לא.

אני ספיר,בת 17 מת"א. חברה טובה שלי קיבלה צו ראשון לפני כמה זמן והיא לא התייצבה כי לא הרגישה מספיק בטוחה שהיא רוצה להתגייס.. עכשיו היא קיבלה ת'צו השני והיא חושבת שהיא לא תלך שוב. אני? רוצה מאז ומתמיד להתגייס. היא? לא בטוחה בכלל, ונוטה הרבה יותר לכיוון של לא להתגייס,לעשות אולי שירות.. כשידברנו על זה היא אמרה וציינה כמה דברים: - יצא לה לדבר עם הרבה בנות שעשו צבא ופשוט אמרו שהיה כיף בהתחלה, אבל נמאס להם די מהר ושזה סתם ביזבוז זמן ועדיף לעשות דברים ולאסוף חוויות אחרות בזמן הזה. - אין לה כ"כ סיבה להתגייס לדבריה. היא לא יודעת מה היא רוצה לעשות. והיא די בטוחה שישמו אותה במקום שהיא לא תהיה מרוצה ממנו. - היא חושבת שזה בזבוז זמן מוחלט של שנתיים שלמות. היא אומרת שהיא יכולה במקום לעשות שירות ולהרוויח שנה שבה היא תוכל לעשות מלא דברים. - רוב הדברים שהיא שמעה על הצבא הם חסרונות ברורים. והיא לא מוצאת שום יתרונות. - היא לא חושבת שהיא כ"כ תתרום בתור בת בצבא, אז בשביל למה ללכת סתם? - היא טוענת שהיא אחת שמשתעממת מהר מדברים, ולעשות שנתיים אותו דבר יהיה לה משעמםם פחד. -היא אומרת גם שהיא תוכל בזמן השירות גם ללמוד לפסיכומטרי- דבר שהיא לא תוכל לעשות בזמן הצבא.[שוב,בזבוז זמן..] כששמעתי את כל זה אז אמרתי לה שגם לי אין סיבה כ"כ.. היא ענתה : אם אין סיבה אז למה ללכת? אמרתי לה: שאני מרגישה שזו מן חובה מצידנו להתגייס. היא אמרה שעובדה שזה לא חובה, ושהיא חושבת שהיא לא תהנה שם אז בשביל מה? אמרתי לה שלא הכל בחיים זה להנות וצריך לעשות דברים גם לא מהנאה. היא אמרה שאם היא כן יכולה לוותר על זה אז בשביל מה לסבול סתם. בקטע של היתרונות אמרתי לה מה שכולם תמיד אומרים: מתבגרים, ואוספים חוויות. היא אמרה שהיא חושבת שהיא די בוגרת כבר, ואפילו אם לא..היא תוכל להתבגר בכל מסגרת אחרת גם: אם זה בשירות אם זה באוניברסיטה או אם זה בעבודה. היא אומרת שזה לא תלוי בצבא בכלל לדעתה. ובקטע של החוויות? היא אומרת שהיא תוכל לאסוף אותם גם בכל מסגרת אחרת שהיא תהיה. בעיקרון כל השיחה ניסיתי לשכנע אותה שזה כן חשוב וכדאי. אבל כל דבר היא קטלה אותי בחזרה. וכשהיא ביקשה יתרונות חוץ מ2 הנ"ל. לא עלה לי יותר שום דבר. אשמח אם תעזרו לי למצוא סיבות, למה כן ללכת לצבא? למה זה כדאי? למה זה לא בזבוז זמן? מה זה יתן? חשוב גם בשבילי וגם בשביל שאני אוכל לומר לה את זה. תודה מראש.

שכחתי גם לציין עוד סיבה שלה,

היא אומרת שתהיה לה שם בעיה עם השבת והכשרות שהיא שומרת. יש אמת גם בדברים אלו?

Drorrrrrr

New member
וכמובן

שאם את נאלצת לחלל שבת/חג זה רק בשביל פיקוח נפש.

Bloodless

New member
אין שום בעיה עם שבת וכשרות.

הצבא שומר שבת וכשרות באופן קפדני. כן, בשבתות כשאת נשארת תצטרכי לעזור במטבח או בשמירות כי אין מה לעשות וחייבים לעשות את זה, אבל זה באמת לא נורא. אם היא מרגישה שאין לה מה לתרום, אולי באמת אין לה מה לתרום. אני לא חושבת שצריכים לגייס אנשים בכוח. אנשים בלי מוטיבציה יעשו עבודה גרועה ויכבידו על המערכת, זה יגרום יותר נזק מתועלת. אני פשוט חושבת שיש סיכוי שהיא לא מספיק מעריכה את עצמה ואת היכולות שלה, כי יש הרבה מאוד תפקידים מרתקים (כן, גם לבנות, ואגב, רוב התפקידים המרתקים הם לאו דווקא קרביים) שהיא יכולה לעשות ומאוד להנות מהם. יכול להיות שהיא לא רואה את הדברים כפי שהם - אני חיילת ואני ממש לא מרגישה שאני מבזבזת את הזמן שלי. זה עניין של אופי והעדפות. אני חושבת שהיא צריכה לבדוק מה הצבא מציע לה לעשות לפני שהיא מחליטה שהכל יהיה משעמם, אבל אם באמת שום דבר מזה לא יעניין אותה והיא לא תרצה לעשות כלום, שתצא. אני לא מאמינה בעניין של "כולם חייבים לעשות".

AndreaCorr ©

New member
קודם כל ולפני הכל

לא חובה?! מה יותר חובה מלעשות צבא, תגידי לי? או שעכשיו פתאום לצאת מהצבא נהיה נורמה, אז זה לא חובה? בישראל יש חוק גיוס חובה, לידיעתך ולידיעת חברה שלך, מאד לא ברור לי למה חזרת שוב ושוב על כך שזה לא חובה, כי אם זה כבר משהו, אז זה חובה. להשתמט זה לעבור על החוק, לא שום דבר אחר (אני לא מדברת על כאלו שלא עושים צבא מטעמי בריאות נפשית או פיזית). לא להתייצב לצו ראשון בשביל לא להתגייס זה דבר דבילי. הצבא לא יגיד - נו, טוב, היא לא הגיעה, בואו נפטור אותה משירות. זה לא קורה. תרשי לי להתייחס: "- רוב הדברים שהיא שמעה על הצבא הם חסרונות ברורים. והיא לא מוצאת שום יתרונות." - זה שהיא לא מוצאת יתרונות זה לא אומר שהם לא קיימים (אני אפרט קצת למטה אם יהיה לי כח אחרי החפירה הזו). "- היא לא חושבת שהיא כ"כ תתרום בתור בת בצבא, אז בשביל למה ללכת סתם?" - בולשיט. מה אנחנו בימי הביניים? בסדר, בנים הם לוחמים מגניבים ובנות הן אלו שמחזיקות את הלוחמים המגניבים בתפקידים עורפיים. יש הרבה בנות שתורמות בשירותן הצבאי. "- היא טוענת שהיא אחת שמשתעממת מהר מדברים, ולעשות שנתיים אותו דבר יהיה לה משעמםם פחד." - יש הרבה תפקידים מעניינים בצבא, חבל שהיא פוסלת מראש. דווקא בגלל הפסילה מראש הזו והחוסר מוטיבציה היא יכולה למצוא את עצמה במקום משעמם וגרוע במקום לנסות להתמיין לאיזשהו תפקיד טוב. חוצמזה לא כולם עושים אותו דבר שנתיים. "-היא אומרת גם שהיא תוכל בזמן השירות גם ללמוד לפסיכומטרי- דבר שהיא לא תוכל לעשות בזמן הצבא.[שוב,בזבוז זמן..]" - שוב, בולשיט. זה פשוט אחד התירוצים העלובים ששמעתי ללמה לא לעשות צבא. קודם כל מה יקרה אם היא תעשה כמה חודשים אחרי הצבא, שלא נדבר על זה שמלא אנשים עושים פסיכומטרי בזמן הצבא, לחלק הצבא אפילו ממן חלקית. אם היא תהיה בבסיס פתוח, היא יכולה ממש בכייף לעשות פסיכומטרי תוך כדי, או בחודשים האחרונים לשירות שבהם בד"כ פחות עסוקים. "היא אמרה שעובדה שזה לא חובה, ושהיא חושבת שהיא לא תהנה שם אז בשביל מה?" - כמו שכבר אמרתי מקודם, זה מאד חובה, ומה זה היא חושבת שהיא לא תהנה שם? היא ניסתה? היא תתפלא לדעת כמה אנשים יש שכן נהנים בצבא. "אמרתי לה שלא הכל בחיים זה להנות וצריך לעשות דברים גם לא מהנאה. היא אמרה שאם היא כן יכולה לוותר על זה אז בשביל מה לסבול סתם." - שוב, מה זה "יכולה לוותר על זה"? אני לא אחזור שוב על הקטע שהצבא זה לא בחירה ומה זה בכלל "יכולה לוותר על זה", כי חפרתי בעניין מספיק, אבל לסבול? טוב שחברה שלך לא חיה בסרט שהצבא זה איזה גיהנום נוראי ומפחיד. צאו מזה, זה לא כזה סבל. נכון, יש אנשים שסובלים, אני לא אומרת שהכל בצבא זה פרחים ופרפרים אבל שוב, יש הרבה אנשים שלא סובלים בצבא, שלא נאמר נהנים. "בקטע של היתרונות אמרתי לה מה שכולם תמיד אומרים: מתבגרים, ואוספים חוויות. היא אמרה שהיא חושבת שהיא די בוגרת כבר, ואפילו אם לא..היא תוכל להתבגר בכל מסגרת אחרת גם: אם זה בשירות אם זה באוניברסיטה או אם זה בעבודה. היא אומרת שזה לא תלוי בצבא בכלל לדעתה. ובקטע של החוויות? היא אומרת שהיא תוכל לאסוף אותם גם בכל מסגרת אחרת שהיא תהיה." - יש חוויות שמרוויחים בשירות שלפעמים לא מרוויחים במקומות אחרים. צבא זה ישראל, צבא זה אנחנו, אין מה לעשות. זה חלק מההווי. אז נכון, זה לא אומר שאי אפשר לחוות במקומות אחרים ומי שלא ישרת ירגיש אאוטסיידר במדינה, אבל וואלה, זה לא בדיוק אותו דבר. אני לא באה לשכנע אותך להתגייס, אין לי שום אינטרס כזה. מההודעה שלך עולה כאילו חברה שלך כבר דיי החליטה שהיא לא רוצה להתגייס, אז שיהיה לה בכייף ובהצלחה לה עם לצאת מהצבא. אבל אל תגררי אחרי שטויות, אי אפשר להגיד שצבא זה סבל, מיותר, בזבוז זמן וכו' וכו' בלי לחוות את זה בכלל. את שואלת מה היתרונות? למה זה לא בזבוז זמן? נתחיל מזה שצבא זה חובה. ברגע שיצוצו כלמיני אנשים כמו חברה שלך ש"לא בא להם להתגייס", בסוף לא יהיה מי שיחזיק את הצבא, שלא נדבר את המדינה. בצבא מכירים חברים חדשים. בצבא מתבגרים. מתנתקים קצת מהבית, חווים עולם אחר. לומדים מה זה משמעת ובעיקר משמעת עצמית. חווים חוויות שלא חווים בשום מקום אחר. יש אפשרות לתפקיד/קורס מעניין. אני אפילו רואה את הצבא כמעין "ניקוי ראש" לפני החיים האמיתיים, לפני הלחץ של עבודה-לימודים-משפחה-וואטאבר. נכון, את צריכה להגיע לשם כל יום אבל בסך הכל את נותנת את שלך כשאת בצבא וכשאת בבית - את בבית. זהו. אני אגיד מהניסיון האישי שלי - אמנם אני לא הרבה זמן בצבא, אבל אני כן מרגישה שאני עושה משהו טוב, וכן מרגישה אני חווה חוויות וכן הכרתי אנשים וכן, כייף לי שם! ושוב - נכון שלא כולם במצבי ונכון שהרבה אוכלים חרא בצבא, אבל יש גם צדדים אחרים. וחבל לפסול מראש. והאמת? חברה שלך נשמעת לי כמו ילדה מפונקת שלא יזיק לה להתבגר קצת בצבא... אל תאכלי כל מה שהיא מאכילה אותך. אני ממליצה לך כן להתגייס ומעבר לזה - ללכת עם מוטיבציה ולנסות לקבל תפקיד טוב, משפיע ומעניין. שיהיה בהצלחה עם כל בחירה.

חפירה מעולה

תודה רבה. ואני לא יודעת מה יהיה איתה... ותמיד ידעתי שאני אתגייס, רק שכרגע אני ממש בטוחה בזה. את צודקת בכל מה שאמרת. ואני אעלה בפניה את הנקודות האלו. מקווה שזה ילך. כי הנקודות שלה כ"כ טיפשיות בעיניי שחבל לי.

moochkin

New member
עזבי אותך שטויות...

תעשי שירות לאומי וזהו..לבנות זה סתם קקה צבא. אפילו הבנים אומרים את זה, הם די חסרות תועלת שם [לא כולם אבל רוב..]. תעשי שירות לאומי ככה גם את בוחרת תחום שאת רוצה, גם זה מסגרת נוחה וגם את תורמת למדינה..זה הכי טוב..חוצמזה שיש מלא בעיות הלכתיות עם זה..לכי על השירות וזהו הכי טוב../images/Emo152.gif

ובדיוק בגלל

אנשים כמוך, היא מתלבטת ומגיבה ככה שצבא זה רע. אני לא יודעת מה לומר לך כ"כ, יכול להיות שאתה צודק,יכול להיות שלא. אין לדעת.

moochkin

New member
דוגרי צבא לבנות זה רע..

אני לא בעד משתמטים שלא תורמים בכלל...ממש לא! אבל בנות יכולות לתרום ברוב המקרים יותר במסגרת יותר טובה..זה לא השתמטות, זה עדין תרומה לארצנו... אין, זה פשוט עדיף..

את מה זה טועה!

אולי יש בנות שאולי ממצות את עצמן יותר בשירות לאומי אבל זה לא אומר שזה נכון לגבי כל הבנות ושהן לא תורמות שם. להגיד לך שכל אחת בצבא מגיעה לאן שהיא רוצה וממצה את עצמה זה שקר אבל כנ"ל לגבי שירות לאומי ולגבי כל דבר בחיים. עשיתי שנת שירות לפני הצבא שזה דומה לשירות לאומי ועכשיו אני חיילת כמעט שנה. אם אני משווה את שתי השנים האלה, אני אישית מרגישה שבצבא אני תורמת ונתרמת הרבה יותר למרות שגם בשנת שירות הרגשתי שאני תורמת והרבה. הכל תלוי לאן אתה מגיע, מי האנשים שסביבך ומה אתה עושה עם עצמך.

Bloodless

New member
נו, באמת. זו תפיסה כל כך מיושנת.

יש המון בנות שעושות תפקידים שהיה פשוט בלתי אפשרי בלעדיהם והצבא פשוט לא היה מתפקד. אין דבר כזה, "בנות הן חסרות תועלת שם", צאו מהגישה הגרועה הזו. לא כולם בגולני, ולא רק מי שגולני הוא חשוב. יש גם חימוש, יש מודיעין, יש רפואה, יש הרבה מאוד תפקידים שפשוט קריטי מאוד שאנשים יעשו אותם. אני לא חושבת שיש בת אחת אצלנו שעושה משהו שהוא חסר תועלת.

../images/Emo195.gif

נראה לי שכבר די מיצו פה את העניין של למה להתגייס. אם החברה שלך רוצה לדעת מה הצבא יכול לתת לה תגידי לה מה הכיוון שלה [מגמות בבי"ס, דברים שהיא אוהבת לעשות וכו'] ותאמיני לי שאני אמצא תפקידים שמתאימים לה בצבא ואולי זה מה שישכנע אותה. באמת שהצבא זה המקום שהכי אפשר להגיע בו למיצוי עצמי. חבל שלא הגעתן לפסטיבל מתגייסים ביום שלישי, אולי זה מה שהיה משכנע אותה [אני יודעת שבעקרון זה לשמיניסטים לפני גיוס עם הזמנות אבל ראיתי הרבה שהם לא שמיניסטים.] אבל לא בוכים על חלב שנשפך, יש עוד פסטיבל בשנה הבאה... ותגידי לה שתלך לצו ראשון, ככל שהיא תלך מוקדם יותר [וחבל שהיא לא הלכה בהתחלה], ככה היא תוכל להשפיע יותר על הגיוס שלה ועל התפקיד שאליו תוכל להגיע. אם היא לא תגיע בכלל יכולים לעצור אותה ואני לא צוחקת- זה אמיתי. זה חוק מדינה להתייצב לצו ראשון. יכולים להוציא לה צו עיכוב יציאה מהארץ וצו מעצר. חבל שהיא תגיע לזה.

למעלה