להתגבר על פחד

cancer3009

New member
להתגבר על פחד

שלום
אני בן 24, ואני לגמרי חסר נסיון זוגי. לאחר בחינה עצמית ארוכה הגעתי למסקנה שאני פחדן.
אני מאוד לא אוהב את הרגשת הבדידות, אבל מעולם לא באמת ניסיתי "להתחיל" עם בחורה או ליידע מישהי שהיא מוצאת חן בעיניי. לדעתי הסיבה העיקרית לכך היא פחד מדחייה וביטחון עצמי מאוד נמוך ואני פשוט לא יודע איך להתגבר על זה.
האמת שגם אין לי הרבה חברים, ואין לי משפחה וזה מאוד מעצים את תחושת הבדידות.
ניסיתי להירשם לאתרי הכרויות, אבל זה ממש לא עובד. (פשוט מתעלמים ממני ולא עונים להודעות שאני שולח ברוב המוחלט של המקרים).
אשמח לעצות.

תודה וחג שמח.

ommerl

New member
שלום לך

מה ספציפית בדחייה מפחיד אותך?

אם נפרק את הנושא של דחייה, אנחנו נגלה ביחד שאין דבר כזה דחייה. אם אתה ניגש לבחורה, לא משנה מה קרה, אין פה מצב של כישלון. אם לא קיבלת מספר אפילו- עצם זה שניגשת זו הצלחה בפני עצמה כיוון שעשית משהו חדש. ובפעם הבאה שתיגש ולא תקבל אפילו מספר- זו תהיה הזדמנות ללמידה, ולאט לאט אתה תבין שהרבה פעמים בחורה לא נותנת לך את המספר פשוט בגלל שיש לה חבר, או שהיא מתנהגת אליך בקרירות פשוט כי היא לא במצב רוח לשוחח עם זרים באותו רגע.

כמות המשתנים כל כך גדולה. הרעיון הוא להבין את האמת- אין דבר כזה כישלון. יש מציאות שעוזרת לך ללמוד איך להצליח יותר. הכישלון היחיד הוא לא לנסות!

יש המון המון דרכים להגביר את הביטחון העצמי ולהתגבר על פחדים. על גבי הפורום אני לא יכול לעזור כי לא מדובר באיזה תרגיל קטן של לדמיין משהו. זה משהו נרחב יותר ועמוק יותר.

יש אנשים שנוטים להפחית בחשיבות של הצלחה בזוגיות ובעיניי זוגיות מוצלחת זה מקור לתחושת אושר והגשמה עצמית.

אני ממליץ על הערוץ יוטיוב הזה: http://www.youtube.com/user/rsdfreetour הבחור הג'ינג'י סבל בעברו מחרדה חברתית... תראה אותו היום.
ועל הערוץ של הבחור הזה: http://www.youtube.com/user/hypnotica144 הוא היה ילד מחוצ'קן, לבן כמו סיד שבחורות היו נדחות ממנו מרחוק. תראה אותו היום..

שניהם מעוררים השראה לדעתי.

ommerl

New member
יצא כאילו אמרתי שלא תקבל מספר- אז לשם הבהרה..

אם תתמיד אתה כן מתישהו תעשה משהו נכון ותקבל מספר.. במיוחד אם תהיה בתוך תהליך של למידה והשתפרות. ואז מתישהו תעשה משהו נכון והמספר הזה יהפוך לדייט. וכן הלאה...

חבל

שהגעת למסקנה שלא מקדמת אותך.

אם העניינים שלך ממוקדים רק במערכות יחסים (לא רק בנות, מסתבר) - אפשר למצוא סוג של תהליך טיפול-אימון-למידה שיעזור לך לשפר.

במקרים כאלה לרוב מומלץ תהליך שקורה בקבוצה, כי אז הקבוצה מהווה סוג של "מעבדה" חברתית בה לומדים להתנהל מתוך השגיאות שעושים והמשובים שתקבל אודות ההתנהלות הספציפית שלך שעכשיו אתה די עוור לה.
כשאתה לבד ולא מקבל משוב מקדם, כל מה שיש לך זו השורה התחתונה, שלא רוצים אותך... אבל אין לך מושג למה, אין לך מושג מה אתה עושה שיוצר תגובה כזו, ואין לך מושג מה לעשות אחרת שהוא יותר נכון.

אם מדובר בחרדה חברתית, כלומר שכל ההתנהלות שלך מול בני אדם מלווה בתגובות חרדה כמו דופק מואץ, יובש בפה, נשימות שטוחות, הרגשה כללית שאתה הולך למות אם רק תדבר עם האדם מולך, אזאי מומלץ במקביל לתהליך הקבוצתי להיעזר בתרופות המפחיתות קצת את רמת החרדה - לפחות כדי שתוכל להגיע לקבוצה ולהשתתף בה.

הדבר שהכי קשה לשכנע אנשים עם חרדה חברתית היא לצאת ולהיות בין אנשים... אבל כדי ללמוד ולהתגבר על להיות בין אנשים, צריך.... להיות בין אנשים. אין דרך אחרת שאני מכירה.

cancer3009

New member
תודה על המענה יעל

מהתיאור שלך של חרדה חברתית אני יכול להיות בטוח לגמרי שאין לי חרדה שכזאת, שכן אני נואש לחברה. אני מאוד רוצה שיהיו לי חברים קרובים ובת זוג.
מבחינת חברים, הבעיה היא שבגילי זה לא הכי פשוט להכיר "חברים".

מבחינת בת זוג, הבעיה היא שונה, והיא שאני מפחד לעשות את הצעד הראשון (ומעולם לא ניסיתי לעשות צעד כזה).

יפה

אז תרופות אתה לא צריך
רק למצוא קבוצה בסביבת המגורים שלך ולהתחיל לעשות משהו כדי לקדם את ענייניך.

Hope2013

New member
בכל מקרה,עליך להיזהר..

מבחורות מסוימות העלולות לנצל את מצבך למניפולציות עליך (דבר העלול להרוס לך את החיים בהמשך-כמו שקרה לי).
לא כדאי לך להתחבר עם בחורות יותר מידי דומיננטיות/מוחצנות/שתלטניות שתנצלנה את הביישנות שלך לרועץ.

למעלה