להתאהב בשותפ/ה

להתאהב בשותפ/ה

נתקלתי בפוסט הזה שפורסם בראשי. סיפור לא הכי שגרתי, אבל מעורר מחשבות. בפורום שלנו סופר על מקרים כאלו - אאל"ט הייתה כאן חברה שהכירה את מי שהיום בעלה כשחלקו דירה ביחד, חברה אחרת סיפרה על שותפיה שהפכו לזוג ועוד כהנה וכהנה. לאחרונה נחשפתי לעוד סיפורים כאלו גם מחוץ לפורום - מכר שסיפר שחיפש דירת שותפים, הדירה לא נראתה לו אבל אחת השותפות כן והוא בדק את האפשרות לקשר מסוג אחר.

מה דעתכם על מצב כזה? הייתם מעיזים לעשות את הצעד הראשון ולהתחיל עם השותפ/ה? זה נראה לכם כמו מתכון לבעיות? או כמו עוד דרך מעניינת להכיר בן/בת זוג פוטנציאלים?

t o m a k

New member
לא נתקלתי בסיטואציה הזו...

קרה לי שחבר ראה דירה ובסוף שכב עם מי שהראה את הדירה אבל לא שהפך לקשר..
אני נגד קשר רומנטי בין שותפים לדירה כי זה מתכון לאסון - אתה רואה את הבן/בת זוג 24/7 אתם מכניסים אלמנט רומנטי שמשבש את היחסים של שותפים לדירה (חלוקת חשבונות וזמן פרטי למשל)..
ואם תיפרדו, זה בד"כ יגיע למצב בלתי נסבל בדירה ששני אנשים מרגישים זרים בדירה שהם משלמים עליה ובסוף יחפשו שותף שיחליף אותם...
אני בככל נגד לצאת עם מישהו שחולק איתך אותה מסגרת - בי"ס/אוניברסיטה (אלא אם כן אתם לא באותה פקולטה)/ עבודה...
עדיף בן זוג שהוא רק בן זוג ושותף שהוא שותף ו/או חבר טוב.. לא יותר..

דנה1982

New member
זה נכון ברמת העיקרון

אבל מניסיון, גם אם השותף הוא באמת רק שותף, יכול לקרות מצב כמו שאתה מתאר.
אני גרתי עם שותף (ושותפה, אבל הבעיות שלי היו איתו) ואחרי ויכוח מאוד גדול (סביב ניקיונות לפסח...) לא דיברנו במשך חודשיים. אחרי חודש וחצי שהרגשתי זרה בבית שלי פשוט חתכתי את החוזה חודש לפני הזמן ועברתי לגור לבד.

מה שאני אומרת זה שאתה יכול לריב עם השותף/ה ולהגיע למצבים שתיארת, בין אם מדובר בזוגיות ובין אם לא. כל שני אנשים שחיים ביחד יכולים להגיע לפיצוצים שבסופם ילכו איש איש לדרכו. אז אם יכולה לצאת מזה זוגיות, למה לא לקחת צ'אנס?

t o m a k

New member
כי כשזה זוגיות..

הפיצוץ מלווה בלב שבור...
קשה לי להאמין שהתמוטטת אחרי הפיצוץ עם השותף כי הוא היה רק שותף..
עכשיו תדמייני שהייתם בני זוג, לא היית מרגישה כאילו נשמטה לך הקרקע מתחת לרגליים?
אני לא אומר להתכחש בכל מחיר אבל אני יוצר הפרדה ברורה בין העולמות האלו..

t o m a k

New member
בעיקר..

כשאת בזוגיות לעבור לגור ביחד זה אחרי שאתם יוצאיפ תקופה והקשר התבסס... קודם כל אתם זוג ורק אחרי זה אתם שותפים..
כשזה מתחיל משותפות וממשיך לזוגיות זה יכול ליצור חיכוכים..
אני לא רוצה להכליל אבל זו דעתי...

אני חושבת ששותפות באופן כללי היא סיטואציה

שגורמת לחיכוכים, רוב (בעצם כל) האנשים שהכרתי שגרו עם שותפים מאסו בהם במקרה הטוב והסתכסכו איתם במקרה הרע, גם לי אין נסיון טוב, אז אם כבר זוגיות יכולה לעזור להימנע מזה, ברגע שיש אינטימיות בין השותפים הדברים נראים אחרת

t o m a k

New member
לי זה לא קרה..

אני גרתי עם שותפים בב"ש במשך שנה ונפרדו דרכינו בגלל סיבות כאלו ואחרות אבל ביחסים טובים...
תחשבי על זה ככה, שותף שמכיר אותך בצורה אינטימית יודע בדיוק על איזה כפתורים ללחוץ כדי למוטט אותך בוויכוח..

למעלה