להתאבד...... כן או כן.......?

darkspirit688

New member
להתאבד...... כן או כן.......?

הגעתי למצב שאין לי כוח לשום דבר אחר.......... נימאס לי מהוויכוחים עם ההורים...... מהכסאח התמידי עם אחי......... מהחיים בכלל...... אני יודעת שזה לא הפתרון..... ושהחיים יפים וכל השטויות האלו אבל מה לעשות שהקש האחרון שבר אותי לגמרי....... זה הצטבר שנתיים...... באמת שאין לי מה לעשות יותר בעולם הזה.......... נימאס לי מהכל....... תודה שקראתם את זה........ באביי עולם נחמד......... שמעי מאמי.ץ זה עיניין של כמה שנהים כבר ולא רוצה להעמיס עלייך. לא רוצה בכלל להעמיס את זה על אף אחד........ פשוט לשכוח מזה שיש חיים....... לשכוח מהכל... דף חדש........... איפה שהוא לבד.......... בלי אף אחד מוכר. בי משפחב. בלי חברות ידידים וכו'

את שואלת ת'שאלה...

ותני לענות לך.. לא ולא.. זו התשובה.. נכון החיים נמאסו ? נכון הכל זיפת ? נכון !! אז.. זה הזמן לשינוי הצפוי. את יכולה לעזוב את כל הזיפת גם בלי למות, את יודעת ? יש מצב לשינוי. כן כן, יש מצב. קחי דוגמא ממני. שיניתי (פחחחח לא הכל טוב.... אשליות...) אבל שיניתי. יאללה... לא ולא !!! את שומעת ?

אור ה101

New member
תקשיבי

בואי נאמר כך, הכל זבל הורים, חברים, חברים, רגשות פנימיים שלך ושום דבר לא הולך, הכל סיפורים החיים יפיםOk! אז בואי נראה מה שתכניסי לראש כך יהיה, יודעת הכל זבל נכון שום דבר לא כמו שרצית, דעתי זו והלואי שתאמיני בזה אם את תפרגני לעצמך בזכות מי שאת ולא בזכות אף אדם אחר תאמרי לך מול המראה כל יום מגיע לי כבוד מיכולם מגיע לי שכולם יכבדו אותי אני מכבדת את עצמי אני הכי טובה מיכולם ואני אוהבת את עצמי בכול מצב. ככל שתאמיני בזה את תראי את השינוי אני מקווה שעזרתי לפחות ניסתי. אגב אני ממש מזדהה עם הסיפור שלך ממש אני העיניין להפוח את הלימון ללמונדה.

darkspirit688

New member
שמעי........

אני כבר איזה שבוע וחצי בכאסח עם ההורים...... המצב רוח על הפנים..... אין לי כוח לכלום..... חוצמזה כבר שנתיים אני מסובכת עם הרבה דברים........ אז למה לעזאזל להישאר בחיים???????.

די דנסר

New member
יקירה...

אילו היינו מתאבדים בשל כל משבר/ון בחיינו, היו נותרים בודדים על פני האדמה. אין, אין אדם בעולם שלא חווה משברים בחייו, אך תמיד ברגעים כאלה יש לזכור כי לאחר הירידה התלולה ישנה עליה. יש לצפות שהמצב הרע יסתיים ואז לצפות לעליה. זהו, ככה זה בחיים, ואת תגלי זאת עם הזמן. שתהיה לך שנה נפלאה.

darkspirit688

New member
חיים לדעתי

אני יודעת אבל להיות בכאס עם ההורים בגלל נושא אחד למעלה משבוע ימים זה לא משהו שיפתר מעליו למרות שאני עושה כדי לפתור את הבעיה שנוצרה אבל מה לעשטות לפעמים הכל נותן כלום והם לא רוצים להבין וכל היום מנצ'סים על כך שאני לא הצלחתי שהם סתם השקיעו כסף שאני סתם בזבזתי את זמני שלי..... אני לא מוצאת סיבה מספק להישאר בחים. ניראה לי שעדיף להתאבד במצב שאין לך סיבה טובה לחיות כי אתה סתם תהיה אומלל ויש לזה הפעה על החברים הקרובים והטובים באמת שלך

די דנסר

New member
שבוע ימים זה לא נורא לכעוס

חשבי על החיים היפים שעוד עשויים להיות לך, על החברים והמשפחה, על כל מה שאת עוד תזכי לראות. חשבי על המשפחה שאת תקימי, על מה שעוד תלמדי. חשבי על הכל כעל דבר טוב ונפלא ותזרקי החוצה את המחשבות הרעות שלך. לצערי, הכרתי מישהו שבגיל 17 קטע את חייו. משפחתו כאבה את מותו מספר שנים, אך הוא הפסיד את כל החיים. כיום חבריו נשואים והורים לילדים (הילדים בני 20), אחיו נשואים ובאים לביקורים אצל ההורים עם הנכדים. השמחה גדולה וההפסד כולו שלו. תעשי סוויץ' ותחשבי חיובי. שתהיה לך שנה נהדרת. די דנסר

darkspirit688

New member
שנה טובה גם לך............

ניראה די ירדתי מהרעיון כי יש כמה קצוות שאני צריכה לסגור לפני שאומרים ביי לעולם הזה ועוברים לשני (לא שאני מאמינה אדוקה בקיומו)...... כל מקרה יש אדם אחד בעולם בעצם שניים שאני יודעת שיסבלו יותר מההורים שלי כניראה...... ולשני אלו אנילא מוכנה לתת לסבול עכשיו....... לא שאני ארצה לגרום להם סבל בעתיד...... למענם אני אהפוך עולמות וכו'.....

יקרה יקרה ../images/Emo39.gif

החיים רצופים עליות ומורדות השאלה הזו עמדה בפני לא פעם ולא פעמיים ולא אשקר ואומר לך כן אפילו כיום אבל זה תגובה תבוסתנית לחיים החוכמה בחיים היא לעמוד אין מול כל קושי ויהיו לך משך החיים עד הרבה משברים כעס בלבול כאב אכזבות (מאחלת לך שלא יהיו אבל זו המציאות) תיהיה חזקה תשמרי על הנפש שלך תביטי בדברים היפים שאלוהים מציע לנו בחיים תציבי לפניך מטרות ושאיפות והם אלו שיתנו לך כוח להמשיך לכי לפסיכולוג זו לא בושה (גם אני הלכתי והולכת) שיחות עם איש מקצוע יעזרו לך להתמודד בגיל הבגרות ובמהלך חייך הבוגרים

darkspirit688

New member

את לא רוצה ל דעת לכמה אנשים בכיתי ולא רוצה לדעת לפני כמה אנשים פתחתי את הלב ביומיים האחרונים. חברות שלי בכי לי אל תתאבדי........ הם לא רצו לחשוב על זה שאני לא אהיה בחיים אבל הורים שלי והיחס שלהם אלי הוא הבעיה שלא נפתרת.....

darkspirit688

New member
זה לא קשור לגיל..........

עם הגיל אני מתמודדת ועם היחס של ההורים לגיל גם. לא אכפת לי מתמה שהם חושבים עליי בכללי. לא זה שאימא שלי מציקהנ בגלל שאני לא רזה ולובשת חולצות קצרות.... לא אכפת לי שיש להם התנגדיות ליציאות שלי עם חברים. לא זאת הבעיה הבעיה היא שהם לא רוצים להבין שכשאני טועה אני עושה הכל כדילתקם את זה ושלא יצא מצב שלא ניסיתי בכל מעודי לתקנו כדי שלא תהייה השקעת שב ובזבוז משאבים כלכליים לחינם וכמובן שלא יהיה בזבוז זמן לחינם....

אנושית~

New member
בטוחה שת,יודעת שזה..

לא ולא חד משמעית ! הגיל שת,נמצאת בו מבלבל לשני הצדדים גם להורים וגם לילדים אני יכולה לומר לך כאמא לבן כמעט בגילך שגם לנו קשה לשדר לשדר על אותו גל ,אבל מנסים ..אני מצידי והוא מצידו מנסים למצוא ת,שביל שיעזור לנו לשמור על שפיות ואם מנסים חזק אפילו מצליחים .. אז אולי תשתפי אותנו פחות או יותר על איזה כאסח מדובר ויחד נמצא עיצה או פתרון. ותסלקי מעליך ת,מחשבות הדפוקות האלו ..שומעת??? אנחנו כאן מתי שתצטרכי

darkspirit688

New member
תודה אבל......

... הבעיה שלי זה שהורים שלילא וצים להקשיב לי אני אומרת משהואחד והם מצידם חושבים שמה שאני אומרת לא מציאותי ולא אמיתי...... אבל לא שאני משקרת. הקש ששבר את גב הגמל במקרה הזה שעקרונית הוא הצטבר שנתיים מכיוונים שונים מאוד.....היה הכאסח ביני להורי בגלל שלא עברתי את המבחן מעבר במתמטיקה... בעיניהם מתמטיקה זה הכי חשוב בעולם..... ולא משנה להם שאנילא סובלת את המיקצוע ולא אכפת להם מציונים אחרים שיש לי..... יש לי תעודה עקרונית טובה מאוד מאוד..... אפילו במקצועות הרבה יותר קשים ומסובכים ממתמטיקה יש לי ציונים מעל 90 באופן שוטף כל השנה........ זה ךלא אכפת להם רק מתמטיקה.... ודוגרי בחיים אני רוצה ללמוד כימיה או ביוטכנולוגיה מה לי ולמתמטיקה בכלל.... איני יודעתץ שיש קשר הדוק אבל שצריך גם מתמטיקה אני יודעת.........

Democritous

New member
פתרון פשוט

יש מקרים שבהם צריך להעמיד את ההורים על מקומם ולדעת להציב להם את הגבולות. אני חושב שאת צריכה לומר מפורשות להוריך שאת מודה להם שהם דואגים ומגלים איכפתיות לציונים שלך, אך שאת נמצאת בשלב כזה בחיים שאת היא זאת שקובעת את סידרי העדיפויות של עצמך. שאת מספיק אחראית ובוגרת להבין את משמעות וחשיבות הלימודים ושאם את מחליטה שדבר מסויים אינו מתאים לך אז שילמדו לחיות עם זה, אם הם לא מצליחים שינסו עוד יותר ואם בכל זאת לא הצליחו אז שישברו את הראש עם עצמם. אני חושב שעצם זה שאת יודעת מה את רוצה ללמוד בחיים זה אומר שאת נמצאת בשלב הרבה יותר מתקדם ממרבית האנשים בגילך ואף בגילאים מאוחרים יותר. ברגע שאדם יודע מהן שאיפותיו ומה הוא רוצה להשיג מעצמו בחיים אז יש לו כבר את הבסיס הכי חשוב בחיים. אח"כ הדרך למימוש היא הרבה יותר פשוטה. ברגע שסימנת לעצמך יעדים אתה תדע גם איך לכבוש אותם. גם אם יש קשר הדוק בין הדברים שאת רוצה ללמוד לבין מתמטיקה עדיין אין זה אומר שאם הציונים שלך במתמטיקה לא יהיו גבוהים מספיק אז ייסתם הגולל. שום דבר הוא לא סוף פסוק ותמיד אפשר לשפר ציונים אחרי הלימודים ובעיקר כאשר אתה מסמן לעצמך את המטרה שלשמה אתה צריך את הציונים. לי לדוגמא לא הייתה כלל בגרות כאשר סיימתי את התיכון, לאחר מכן כאשר רציתי ללמוד באוניברסיטה השלמתי את כל הבגרויות תוך פרק זמן של סמסטר אחד (כולל 5 יח' מתמטיקה). כאשר תצטרכי ללמוד מתמטיקה באוניברסיטה כחלק מלימודי כימיה או ביוטכנולוגיה אני בטוח שתדעי איך להתמודד עם זה כאשר אז כבר תראי את לימודי המתמטיקה כחלק אינטגרלי מהלימודים בתחום שמעניין אותך. בקיצור שום דבר לא קם ונופל על לימודים בתיכון. את עדיין צעירה ולכן תחושת הכישלון ממה שהשגת בחיים כלל לא מובנת לי, בייחוד כאשר אני נמצא תחת הרושם שנמצאת פה בחורה אינטיליגנטית שיודעת מה היא רוצה מעצמה בחיים. וברגע שאת יודעת כל שנותר לי להגיד לך הוא לכי ותשיגי את זה בדרך שלך בזמן שלך ובקצב שלך ובלי לתת לאף אחד לשים לך מכשולים בדרך. אנחנו נמצאים פה תמיד כדי ללוות אותך במסע הזה.

darkspirit688

New member
תודה על התמיכה ועל העצה הטובה....

תאמת עד כמה שהמטרה שלי לא מוצבת לפםני אני לא הוכל לגעת בא עם אין לי את ה-4 יחידות מתמטיקה כי האוניברסיטה פשוט לא תיתן לי אפשרות לכך..... להשלים יחידה זה אולי לא כל כך קשה עם השיטה שתופסת היום אבל כל מקרה 3 יח"ל זה לא 4 יח"ל וזה לא ממש ישנה באוניברסיטה שיש לי 5 יח"ל כימיה עם ציון מעולה וכמו כן 5 יח"ל ביוטכנולוגיה ו5 יח"ל ביולוגיה באותו רמה..... אני לא אדבר על ציונים אחרים כי אין להם שום קשר לעתיד שלי ואבל מה שכן כפי שאני רואה היום את התעודה שלי.... ניראה לי שהיא טובה מאוד.... לא רוצה להתלהבאו משהו אבל ככה נירכאה לי כי אני יודעת טוב מאוד למה אני מסוגלת שאני רוצה משהו.........

דארק ספיריט ../images/Emo141.gif

אני קוראת את הלבטים שלך אם להתאבד או לא ... לכל אחד בחיים יש תקופות שהם מרגישים אחד האנשים הכי נחותים שיש וחושבים שאולי להתאבד זה הפתרון. אבל נהפוכו
התאבדות אינה הפתרון. כמו שמישהי אמרה כאן, בחיים יש עליות וירידות. את כרגע במצב של ירידה ... אבל אחרי כל ירידה מגיעה גם העליה. אז יש סיכסוכים עם ההורים. קורה. לכל אחד ואחת יש את הריבים האלה עם ההורים שדי כבר נמאס. אבל זה לא מה שישבור אותך. אנשים שיש להם מחשבות על התאבדות הם נורא אמוציונלים <רגישים> אנשים שלוקחים הכל ללב. אני מניחה שלקחת את כל הריבים שלך עם ההורים יותר מידי ללב, לקחת יותר מידי אנרגיות שליליות מכל אחד שרבת איתו ופשוט העמסת על עצמך רגשות שלא שלך. פשוט אל תקחי כל אחד ללב. הרגשות שלהם של הכעס הם לא הרגשות שלך. אלה לא הרגשות שאת רוצה להרגיש. ואם את רואה שמתקרב לו ויכוח עם חברה/אח/משפחה פשוט תגידי שיניחו לך ותלכי. תלכי לעשות משהו שאת אוהבת. תשבי בחדר, תשמעי מוסיקה, תכתבי. אגב, כתיבה מאוד עוזרת לשחרר דברים כואבים מבפנים. אבל התאבדות, זה לא הפתרון. בהצלחה ושולחת לך
וירטואלי ענקי ענקי!! קארין

mike1551

New member
מישהו חכם אמר פעם...

"אין המצב נואש אלא אנשים שנואשו מהמצב".... תזכרי את המשפט החכם הזה. לי תמיד הוא עוזר. ונראה מי מכם יידע מי אמר את המשפט הזה ?....

darkspirit688

New member
יש לי הרגשה שזה משפט שלך ;)

דוגרי זה נכון וזה מה שקרה.... אפילו דבר משמח כמו חג הפך לאסון טבע.. אבל משפחה לא בוחרים....... חבל (חכם המציא את המילה....... חכם באמת)

למעלה