להשתמש בשפה הסינית

hadarlib

New member
להשתמש בשפה הסינית

שלום, אני בהתלבטויות האם ליסוע לסין ולהשקיע שם פרק זמן על מנת ללמוד את השפה בצורה רצינית. אני בוגר תואר במזרח אסיה אחרי שלוש שנים באוניברסיטה. מישהו עבר מסלול דומה ומעוניין לספר האם לאחר שחזר לארץ הוא הצליח למצוא עבודה עם השפה הזו? ואני לא מתכוון לעבודות תרגום מזדמנות, אלא יותר בכיוון של משרה מלאה וקבועה.

erezor

New member
התשובה שאני עונה לכל מי ששואל את זה...

אין כמעט אף חברה בשוק הישראלי היום שמחפשת מישהו שהכישורים היחידים שלו הם "דובר סינית" ו-"בוגר תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה". זה לא מקצוע. מניסיוני, כל חברה שעושה עסקים עם דוברי-סינית, תעדיף שתהיה לך הכשרה רלוונטית נוספת/אחרת, כמו תואר במנהל עסקים, למשל. מתרגמים ומתורגמנים אפשר למצוא היום בשקל. לדעתי, אם הכיוון שלך הוא רק השתלבות בשוק העבודה על סמך התואר והידע בסינית בלבד - זה לא מספיק.

פנומן 72

New member
קח בחשבון דבר נוסף

רוב החברות הישראליות מעדיפות מישהו בסין שיעשה את העבודה (אם זה אפשרי) כי הסינים מוכנים לעבוד ב-300$ לחודש. ואני אומר את זה מנסיון.

renjintso

New member
מה שהם אמרו

השאלה הזאת כבר נשאלה הרבה פעמים פה בפורום. השורה התחתונה היא שאין ממש משרות ואתה צריך ליצור לעצמך נישה שבה אתה מתמחה ויש לך מה להציע ולקוות שיהיה לה ביקוש. ללמוד סינית זה מועיל מאד אבל לא מספיק. מי שאני מכירה שמצאו עבודה בארץ אחרי לימוד סינית או התנסות בסין הם מהמקצועות האלה: משפטים (תואר במשפטים+רישיון עריכת דין+לימודים בסין) אנשי פיתוח עסקי (מינהל עסקים + סינית + ניסיון בענף) משרה בלשנית בחברת תוכנה שמנסה למכור לסין (מכירה אחד כזה) מדריכי טיולים אקדמיה כמובן עיתונות (הרבה מאד מזל ואני מקווה שגם מעט כישרון)

bizhar

New member
יש לי רשימה הרבה יותר ארוכה

של אנשים שעובדים בסין מבלי לדעת סינית בכלל. כולל מדריכי טיולים.. (מנגד יש לי עוד רשימה של אנשים שחיים ועובדים בארץ ולא מדברים עברית). ידיעת השפה זה חשוב, זה עוזר, זה מעשיר וזה נהדר (בלי ציניות) אבל לא מספיק.

renjintso

New member
ברור, אבל הוא ביקש דוגמאות

של אנשים שלמדו סינית ועובדים במשהו שקשור בסין.

סינית 2

New member
אני מצאתי עבודה

אחרי שלמדתי 3 שנים מזרח אסיה וסינית נסעתי לסין לשנה ללמוד את השפה וכל הזמן הזה הייתי בהתלבטויות האם עשיתי את הדבר הנכון והאם זה יוביל אותי למשהו אבל בשנה שהייתי בסין נהניתי מהחויה הייחודית של לחיות בארץ זרה לגמרי וללמוד שפה זרה לגמרי ממה שאנחנו מכירים (הלימודים בארץ לא ממש נחשבים לימוד של שפה כמו שאתה בטח יודע...) אחרי שחזרתי לארץ מצאתי עבודה בחברה שמייצרת מסגרות משקפיים ואני עוזרת לבוס שלי לדבר עם המפעלים סינית ולהסביר להם איזה משקפיים אנחנו רוצים שייצרו נראה לי שהיה לי מזל כשמצאתי את העבודה הזאת כי אני לא מכירה הרבה אנשים שמצאו עבודות דומות,לפחות לא אלו שלמדו איתי סינית בכל מקרה אני ממליצה בחום ליסוע לסין כי זה תמיד עוזר לשפר את הסינית בלי קשר אם תמצא עבודה אח"כ כי בכל מקרה הרמה של הסינית אחרי 3 שנים באוניברסיטה לא מספיקה ואחרי תקופה בסין מי יודע לאן תתגלגל? אולי תחליט להישאר בסין כי לא תוכל לעזוב את המדינה הזאת? או שיהיה לך קשה ללמוד את השפה ותחליט לעבור למקצוע שונה? אגב מי שכתב לך שיש מעסיקים שמעדיפים להעסיק ישראלים בסין שיגשרו בינם לבין הסינים לא בהכרח צדק- הבוס שלי לדוגמא מעדיף להעסיק סינים בשכר נמוך שיגשרו בינינו לבין המפעלים מאשר למצוא ישראלי בסין שיבקש שכר הרבה יותר גבוה תמורת השהיה שלו בסין, אבל אתה יכול לנסות למצוא עבודה בסגנון בתקופת השהיה שלך בסין-לעבוד וללמוד במקביל כי אתה במילא שם

למעלה