להשקיע בצבא או חינוך?

להשקיע בצבא או חינוך?

מה צריך להיות ראשון בעדיפות של המדינה שלנו לטווח הרחוק? אני מתלבט בקשר לשאלה הזו בכל מני מקומות מוזרים, ומנסה לחשוב מה הייתי עושה במידה וההחלטה בידי. ממש לא בטוח לגבי התשובה. הרי בסופו של דבר רק צבא חזק יצילנו, אבל צבא חזק בנוי ממוח חזק. מה דעתכם? סופר

בעיני חינוך.

גם ספרטה נפלה בסוף כידוע לך. צריך להשקיע בחינוך, וכמה שיותר מהר. יש גם צד שני למטבע, והוא שצריך ליצור מורים טובים. יש גם המון ביקוש למורים, ועבודה מובטחת ברוב המקרים. רק תבוא מה שנקרא.

StrengthHonor

New member
איך ששניהם מתנהלים

עדיף כבר להוריד שליטת המדינה בשניהם. וכולם על ימין ושמאל יכולים להבין דמה מדובר אם נח כמה עובדות ונסיק מסקנות מחוץ לקופסה.

זו הילודה בייבי . ללא ילודה אין עם !

כל דבר אחר נובע מהמשך הקיוום . ילודה ועוד ילודה וגם ילודה נוספת . אחרי הילודה יבואו היתר .

גם אני נוטה לחינוך. אבל לא סתם חינוך.

חינוך כזה שיבלום קצת את המעבר שלנו לחברה קפטליסטית לגמרי. איך אמר מושיק התותח מהישרדות? או שנהיה תלויים אחד בשני או שנהיה תלויים אחד ליד השני. משפט גאוני. הבעיה שאין מקומות בארץ ששמים מספיק קצוץ על עניין החינוך לדמוקרטיה וערכים. מצד שני אפשר למלא אצלנו יער שלם באנשי בטחון שיודעים יותר טוב מכולם מה צריך לעשות.

אסור לתת דרגות של אל"מ ויותר לאינטליגנטים

המעשה הנפוץ ביותר להמשך קיום המין , כל מין , איננו ריצה מהירה , כח רב , שיניים חדות וכו' . ילודה רבה זה "הסוד" שאיננו סוד בכלל .

לוסילס

New member
ברור שחינוך

מה יעזור לנו להביא מיליון ילדים לא מחונכים?! ואני לא רוצה להיכנס לפוליטיקה וכו'... אבל תראו את הערבים. אמנם הם עולים עלינו מבחינה דמוגרפית, אבל הם לא מחונכים בכלל, אולי רק בשטיפות מוח שעושים להם נגד היהודים. תראו מה זה כוח של מורה או הורה לחנך ילד. ילד לוקח את כל מה שאומרים לו בשקיקה וזה נטבע אצלו בראש! לא שאני חלילה משווה את זה ללימודים פה בארץ, אבל בימינו שכל אחד שלא התקבל ללימודי עריכת דין או רפואה או לא יודעת מה, הולך ישר למכללות ומוציא תעודת הוראה זה לא הוראה אמיתית. איפה המורים של פעם שהייתה להם אידיאולוגיה וערכים ותחושת שליחות אמיתית ללמד צעירים?!?! היום, לצערי, להיות מחנך בארצנו הפכה לברירת מחדל!!! ואח"כ מתפלאים למה המצב של המורים בארץ כזה ירוד...

תמריתמר

New member
דיי כבר עם "המורים של פעם"!!!

גברת לוסילס הנכבדת! אני מצטערת אבל את לא יודעת על מה את מדברת! את עמוסה בדעות קדומות ובמה שהתקשורת מאכילה אותך. הסיבה היחידה שמצבם של המורים "בימינו" קשה היא הממשלה ומשרד החינוך שלא מתקצב כראוי את מערכת החינוך! אני מזמינה אותך לבוא לסמינר הקיבוצים ולראות בעיניים את כל הסטודנטים שלומדים איתי! את אומרת שפעם הייתה תחושת שליחות אידיאולוגיה וערכים?! מה יותר אידיאולוגי מסטודנט שהולך ללמוד הוראה? על אחת כמה וכמה במצב של היום! שאנחנו יודעים שהשכר בעייתי ושמערכת החינוך קורסת. להיפך, אני גאה בכל החברים שלי וגם בעצמי על כך! ולשאלתכם, חינוך זה הדבר הכי חשוב ובזה צריך להשקיע! מורה גאה לעתיד!

אני בחיים לא אשכח את המורה שלי

למתמתיקה. אני מדבר על לפני עשר שנים בערך. בזכותה הצלחתי להוציא 85 במתמתיקה 3 יח, ומדובר במקרה קשה של הזנחה פראית. מגיל מאד צעיר לא ידעו מה לעשות איתי, והיא הייתה הראשונה שעלתה על זה שיש לי איזשהו ליקוי שקשור למספרים. קיצר הציונים התחילו מאד להשתפר, וגם הבטחון עלה. אפילו היה לה שם יפה - לילך. כמו פרח. חאלס עם השטויות! יש מורים טובים היום, וזה כנראה גם עניין של הכשרה ע"ע הגברת שמעלי . זה לא פעם ראשונה שאני שומע על הסמינר כמקום עם אידאלים.

תמריתמר

New member
אכן מקום עם אידיאלים!

ואגב, אם בימינו היית תלמיד עם בעיה עם מספרים (דיסלקציה מסויימת) המורה שלך הייתה עולה על זה דיי מהר! למה? כי היא קיבלה הכשרה טובה, וכי שיטות הלימוד הטיפול והאיבחון השתפרו פלאים מאז "המורים של פעם"... מצטערת אבל המשפט הזה מרתיח אותי בכל פעם מחדש, במקום לשקוע בנוסטלגיה על המורים של אז תחפשו את היתרונות שיש בחינוך היום :) סה"כ מי הולך לחנך את הילדים שלכם בעתיד? אני ועוד שכמותי! אז כדאי שתפסיקו לזלזל ותתחילו לתמוך בנו, אנחנו זקוקים לזה. אם אמא אומרת לילד שלה שהמורה שלו היא מורה כברירת מחדל... איך הוא יתייחס אליי בסופו של דבר? ומה אני אוכל לתת לו כאשר זה החינוך שקיבל מבית? תחשבו על זה.

כן אני יודע. זה נקרא דיסקלקוליה

כמו שם של כפר ערבי. איך הצלחתי לדחוף כאן את עניין הערבים זה פשוט כשרון. בכל אופן זה מופיע היום ברשימת התכנים של מי שהולך ללמוד הוראה. בדקתי בשביל הכיף - זה נלמד היום בצורה מעמיקה, איך לאבחן, איך לטפל וכו'. זה כל כך חשוב הנושא הזה. יש לי חבר בן 40 עם ילד שעדיין סובל מגמגום קל בגלל סרטים שמורה עשתה לו לפני שנים בבי"ס. טוב שיש מורים כמוך.

StrengthHonor

New member
חח אני הייתי בכיתה מדעית

כולם שמה על ריטלין עם אבחונים. קיבלתי ציונים מעל הממוצע של הכיתה במבחנים בלי לעשות שיעורי בית כמעט אף פעם.

lordjek

New member
אולי

להפריט את מערכת ה חינוך, ובכסף שיתפנה לבטל גיוס חובה ולעבור לצבא מקצועי. גם נפטור את בעיית ההשטמתות!

למעלה