להשקיע באנגלית?

אל דופא

New member
בניגוד לדעתך...

אני חושבת שכדאי מאוד להשקיע באנגלית.איך אפשר ללמוד לאנגלית? מהשאלה שלך, אפשר לחשוב שלמדת לפסיכומטרי מהאויר...לכל מכון יש, בנוסף לספרי התרגול במילולי וכמותי, לפחות ספר אחד לתרגול פרקי אנגלית. אין שום צורך "לקרוא אנסינים מדעיים" ו"לשכתב משפטים". פרק האנגלית בפסיכו' אינו בחינת בגרות. המטרה שלו היא לבדוק אוצר מילים, ולבדוק את התמודדות הנבחן עם טקסטים מדעיים באנגלית. כסטודנטית, אני יכולה לספר לך שרובו ככולו של החומר הנדרש ברמה אקדמית כתוב באנגלית. במו עיני אני רואה את סבלם של אלו שזלזלו\לא השקיעו בפרקי האנגלית בבחינה , ובאוניברסיטה הם נאלצים להשקיע שעות נוספות בקורסים באנגלית, להבחן מדי שבוע על אוצר מילים והבנת הנקרא, וכל זאת מכספם הפרטי וע"ח זמנם החופשי (ולסטודנטים בארץ אין הרבה זמן וכסף...). כך שכדאי מאוד להשקיע, ולהוציא ציון המקנה "פטור". איך לומדים אנגלית? הממממ...פשוט מאוד: קוראים הרבה (הרבה הרבה!!) ספרים שאוהבים. אוהב את סטיבן קינג? סבבה! תקרא ספרים שלו באנגלית! אוצר המילים, מהירות הקריאה והבנת טקסט באנגלית ישתפרו לאין ערוך... וללמוד מילים? מה הבעיה? גם תוכי יכול ללמוד מילים בע"פ. שב בשרותים, ובמקום לקרוא "ידיעות"\"מעריב"\"פלייבוי" תשנן מילים...

אל דופא

New member
אני ...

למדתי חודשיים לבחינה הפסיכומטרית. בזמן הזה קראתי באנגלית ושיננתי מילים, והצלחתי לשפר את האנגלית הפסיכומטרית שלי ביותר מ-20 נקודות. שיפור הציון באנגלית ניכר גם בציון הכללי. את הפסיכו' השני (והאחרון) שלי עשיתי לפני כ-3 שנים, אך עם זאת זכורות לי המתכונות של קידום. יש לציין, שרמתם גבוהה בהרבה מרמת הבחינה. ישנם תלמידים שחושבים שכך טוב ו"שאם קשה באימונים, קל בקרב". אחרים, וכנראה שאתה בינהם, מקבלים "רגליים קרות" ומפתחים רתיעה מלימוד האנגלית, ולכן אני חושבת שקידום די מחטיאים את המטרה בכך שהם מקשים יתר על המידה, וגורמים ל"הרמת ידיים" אצל תלמידים מסויימים. הרמה של הסטודנטים שאני מכירה: רובם הגדול הוציאו ציון שחייב אותם לעבור קורס אוניברסיטאי אחד (כמוך). הקורס אינו קל, גם למי שיודע אנגלית היטב. החומר אותו הם נאלצים ללמוד הוא ברמה אחרת בכלל מרמתו של החומר הנדרש לפסיכו'. אתה לא צריך לשלם לקורס, אבל רוב הסטודנטים אינם עתודאים, וכן צריכים לשלם מכיסם. הקורס באנגלית הוא נחמד? כנראה שהחברים שלך "נפלו" אצל מרצה מאוד מאוד נחמד...(אצלי בפקולטה, יש אנשים שחושבים שכימיה פיסיקלית זה קורס מאוד מאוד נחמד, אז כנראה ש"נחמד" זו הגדרה מאוד אינדבדואלית). באוניברסיטה העברית, את הקורסים האילו מעבירות "דודות" אמריקאיות כבדות מבטא (וגוף) שיורות משפטים באנגלית בקצב של תת מקלע משוכלל, וכשצריך לשבת בכיתה של אחת כזו ב-8 בערב, העסק הופך להיות מאוד מרדים...

macco

New member
../images/Emo32.gif ממתי בדיוק הצבא משלם

על הקורס באנגלית? מבחינת הצבא המענק בכלל לא קשור לשכר לימוד. הם נותנים לך 10k בשנה, ואתה עושה איתם מה שאתה רוצה. מבחינתם תקנה עם זה 5000 ארטיקים ותשלם את השכר לימוד מהכסף שלך. אתה צריך לשלם על קורס באנגלית? שוב, מהכסף שלך, אין לזה שום קשר למענק.

אז בוא תשמע סיפור

אני עד לפני שלוש ימים (שקיבלתי את המעטפה הירוקה של המרכז הארצי) חשבתי בדיוק כמוך.. בהתכוננות שלי למועד אפריל לא נגעתי באנגלית (חוץ ממבחנים מדומים שבהם עשיתי את הפרקים באנגלית כמובן אבל לא ישבתי לשנן מילים ואפילו לא עברתי על טעיות) ולמדתי רק מילולי וכמותי בדיוק מהסיבות שאתה רשמת.. הוצאתי בפסיכו ראשון 620 ובשני.. האחרון אני מקווה.. 717.. ונחש מה? היו לי באנגלית בסופו של דבר יותר טעויות מבכמותי ומילולי ביחד(!) איזה אבסורד!!! אני שפרתי 100 נקודות על כמותי ומילולי.. ולא שפרתי ולו בנקודה אחת באנגלית.. זה כל כך מזעזע!! אני כועס על עצמי מאד מאד מאד.. ולכן אני אומר ללמוד גם אנגלית כי זה נורא לא נעים לקבל פסיכו ולראות שדפקת את הציון הבאמת גבוה גבוה רק בגלל שלא למדת אנגלית... כי חשבת שזה לא משמעותי.. אני מניח (לא יודע בוודאות) שיש גם דרכים ללמוד את המילים הקשות באנגלית כמו במילולי..

מינט

New member
להשקיע באנגלית?

תודה לbetty boop על התשובה, אבל המשכתי לבדוק וזה לא נגמר בזה. שמעתי שבקידום יש קטע שנקרא קידום אישי ולא הבנתי אם זה סוג של שיעורים פרטיים או סתם טריק שיווקי. בלחמן (הייתי בטוח שהם עושים רק בגרויות!) יש קורס עם מדריך אנגלית בנפרד ואומרים שהם משקיעים שם ברצינות באנגלית. זה בא על חשבון שאר הנושאים? האנגלית שלי כרגע באמת תוריד לי את הציון הכללי, אבל בשקלול הציון האנגלית הוא פרק זניח, לא?

ofcourse

New member
לא זניח בכלל

השאלה היא לאיזה ציון אתה שואף ? נכון שביחס הכללי האנגלית שווה לחצי משאר הפרקים לערך, אבל על מנת להוציא ציון גבוה תהיה חייב לשפר גם את האנגלית.

והפטור...!!!

אל תשכח שפרק אנגלית ממיין לרמות באוניברסיטה! ככל שהציון נמוך יותר באנגלית, תצטרך לעשות קורסים רבים יותר באנגלית באוניברסיטה. ואם תעבור את הציון הנכסף - 134 באנגלית, תקבל פטור מהקורסים האלו. זה אומר שלציון באנגלית יש משמעות רצינית!

לאאאאאאאא

אל תזניח אנגלית!!! זהו - המשך בפרק הבא... אין לי פשוט כוח עכשיו לספר סיפור עם מסר... אבל תזכור - אנגלית זה גם מאד חשוב!

מינט - האנגלית בלחמן שונה

יש לי חבר שעשה קורס ביואל גבע ובכל זאת למד עם ספר האנגלית של לחמן. הם מתייחסים לאנגלית יותר ברצינות, והספר שלהם מלא בתרגולים ושיטות ממוקדות ונוחות, ככה שגם אם אתה לא חזק באנגלית אפשר לגרד עוד כמה וכמה נקודות. גם אם אתה בוחר לעשות קורס במקום אחר, תנסה להשיג את הספר שלהם. אני לא יודע למה, אבל לא מוכרים אותו בסטימצקי.

למעלה