להרים מפרש בלי להתאמץ

קובני1

New member
להרים מפרש בלי להתאמץ

אתמול במרינה הרצליה עגנה יאכטה מדהימה וגדולה (לא בדקתי לעומק) בעלת מערך מפרשים חשמלי במקרה בשעה שאנחנו הפלגנו גם היא יצאה מהמרינה מחזה מרתק ומעניין לראות איך מרימים מפרשים כשביד אחת מחזיקים סיגר וביד השניה מרטיני לא כל יום יוצא לראות יאכטה מרשימה כל כך שטח המפרש הראשי קטן יחסית למרות התורן הכל כך גבוה (כנראה מגבלות החומר) המנור מסתובב יחד עם התורן (כמובן חשמלי) החלוץ והראשי על אותה יחידה של מנור (לדעתי גורע ביכולת של זווית מול הרוח) נראה כמו פינוק אמיתי בכל מקרה מרשים קובני

דרך הים1

New member
ימאות נוחה

הספינה נקראת JACLINE התיכנון של BILL DIXON והיא הייתה נכון לשנת 2001 הספינה הגדולה ביותר שנבנתה בשיטת של עץ לבוד אפוקסי. לגבי המערך הוא נקרא EARO RIG והוא יעיל ב 20% ממערך מפרשים מסורתי הקישור הבא הוא לספינה הנ"ל: http://www.northsuperyacht.com/articles/jacq.htm

lizard

New member
2 שאלות.

1. מה הכוונה שהמנור מסתובב עם התורן? 2. מה הכוונה שהחלוץ והראשי על אותה יחידה?

גידיב

New member
יש סיבה נוספת לתורן גבוה ומנור קצר

היעילות של המפרש הולכת ופוחתת לאורך המנור ככל שמתרחקים מהתורן, כלומר באותו שטח מפרשים נניח לצורך הדוגמא 12 מ"ר תורן 4 מטר ומנור באורך 3 מטר לעומת תורן 6 מטר ומנור 2 מטר, הביצועים יהיו הרבה הרבה יותר טובים כאשר התורן גבוהה. זה מצריך תורן חזק בנוי מחומרים טובים, יש נושאי יציבות וכו' אבל בגדול זה חלק משמעותי בתכנון מערך מפרשים. גידי

קובני1

New member
הסבר על התורן והמנור

המנור מתחיל בקצה הראשי ונגמר בשפה הקדמית של החלוץ כיחידה אחת (כלומר קו אחד) לתורן יכולת להסתובב כציר כלומר הראשי והחלוץ מקבלים את ההפניה שלהם כתוצאה של סיבוב התורן כציר בנושא המנור הקצר הוא בולט ממש בכמה שהוא קצר ביחס לתורן הכל כך גבוה אני בטוח כי יש לכך סיבה הגיונית אך מבחינת הפרופורציות זה נראה מוזר במענה למי שכתב שזה נראה משעמם יאכטה בלי חבלים אז החברה ממש לא נראו משועממים ואם כל כך חסר להם החבלים אני בטוח שהם יכולים להכין "ראש תורכי" כדי לחוש חבלים
אני מאלו שטוענים שעבודה קשה אינה בהכרח כל הכיף - גם להזרק על הסיפון להנות מרוח נעימה שמש לפני שקיעה ורעש היאכטה המפלחת דרכה במיים היא הנאה בפני עצמה (לא שיש לי משהו נגד חבלים) בכל מקרה למי שמזדמן להגיע למרינה הרצליה (בתקווה שהיא עוד שם) ברציף האורחים ישנה יפהיפיה שאי אפשר לפספס לצערי דווקא כשצריך שכחתי להביא מצלמה קובני

lizard

New member
אתה רוצה לומר ש-כל- התורן מסתובב

ביחס לרוח???? מה בדיוק מחזיק אותו במקום? אין וונטות? מצליבים? איך היא הפליגה עם מפרשים? זה באמת יעיל או שהמפרש הוא רק בשביל היופי?

קובני1

New member
כן התורן מסתובב

לא יודע איזו זווית הוא מסוגל להגיע אבל הוא מסתובב כמו ציר וונטות??????????????????? אין היא הפליגה עם מפרשים והקצב היה לא רע היינו ברוח של 9 קשר (לפי השעונים) והיא הפליגה בערך 4 קשר להערכתי (בהשוואה לקצב ההפלגה שלנו) קובני אלון שנמצא במרינה רב זמנו ויש לו ידע רב יותר משלי אולי יוכל להסביר קצת טוב יותר על המערך

lizard

New member
איך אפשר תורן בלי וונטות?

הוא לא נופל ברוח רצינית ובמאמצים רציניים?

>>> כמו בכל דבר

ככל שמוצר (ספינה) משוכלל יותר, הדרישה למיקצועיותו של המפעיל קטנה יותר. והרי אומרים שפעם ניווטו בעזרת צבע המים. והיום בעידן ה GPS לא חייבים להיות מביני ניווט

אדם99

New member
ראיתי אותה בשנה שעברה, המדהים הוא

שבאמת התורן מוחזק ללא וונטות, נראה כמו עמוד של אנטנות סלקום. לגבי ההפעלה החשמלית אני בעד קידמה ונוחיות אבל רק אם יש גיבוי ידני. ראיתי בזמן האחרון לא מעט יאכטות עם גיברולר חשמלי וז וודאי נעים ונחמד אבל מה עושים אם יש בעית חשמל או כשהמנוע נתקע??

בת ים

New member
באמת נקודה חשובה...

האם לכל מערכת חשמלית סירה כמו כננות וכדומה יש גיבויים ידניים?? כי כפי שאנחנו כבר יודעים מנסיון-ים ומערכות חשמליות לא ממש הולכים ביחד.

>>> בדרך כלל

יש גיבויים ידניים למערכת הכננות והמגלגלים. אבל: הבעיה הגדולה היא שבלחיצת אצבע קטנה,אנו מפעילים הרבה כח על הספינה. ובמקרה של מעצור בדרך,אנו מסוגלים להביא באמצעות הכננת החשמלית את ראש התורן לירכתיים.

Liricooli

New member
נראה לי שזו ה-X 60, אבל לא הייתי

במרינה יחסית הרבה זמן, בסביבות החודש, ככה שאיני בטוח ב-100%. לירי.

eradochan

New member
מוריס קהאן

היאכטה שייכת למוריס קהאן אשר בין השאר הוא הבעלים של המצפה התת-ימי באילת והיד עוד נטויה. הקשר לתורן בלי וונטת- אפשרי גם אפשרי- הכל תלוי בחומר ממנו עשוי התורן ושטח המפרשים בו הוא תומך. במקרה של היאכטה של מר קהאן (אפשר לקרוא לך מוריס?) התורן עשוי לדעתי מסיבי פחם- חומר מורכב שהוא שילוב מעניין בין קשיחות, גמישות ומשקל נוצה.

למעלה