להרחיב את הלהקה..

רוני JuSt

New member
להרחיב את הלהקה..

היי שוב
אז ככה- אני שוקלת להוסיף אוגר לפומפון (האוגרת שלי-אצרף תמונה בקרוב) אבל היא כבר אצלנו חודש ואני פוחדת שהיא לא תקבל יפה את הזכר
.. אשמח לקבל חוות דעת
רוני

fasterNY

New member
מאיזה איזור את בארץ?

יש לנו כרגע חמישה גורים, שהולכים להמסר לחנות, מכיוון שאף אחד לא התעניין בהם. האמת שהיה מישהו שהתעניין, אבל שינה דעה... אז כרגע כולם אמורים ללכת לחנות. אם את באיזור שלנו, אולי נוכל להביא לך זכר או נקבה בני שלושה וחצי שבועות אם אני לא טועה... (אני יכול לבדוק). ומקסימום אם לא יסתדרו... תחזירי לנו... איך זה נשמע?

fasterNY

New member
בעסה...

היינו בצפון שבוע שעבר... והשבוע לא נראה לי שנגיע :( אנחנו מרעננה... קצת רחוק... תבדקי עם החנות חיות... תסבירי להם את המצב שלך... ותשאלי אותם אם תוכלי להחזיר את האוגר\אוגרת במידה וזה יעשה בעייתי. מה שבטוח, תקחי אוגר סיבירי שהוא בן פחות מחודשיים.

chuchi46

New member
איפה אתה גר?

הפורום הזה ממש עושה לי חשק לעוד מכרסם...

Lovable Stray

New member
לדעתי ממש לא כדאי

לאוגרת לוקח פחות מדקה להרוג אוגר שפלש לה לטרטוריה ורוב האוגרות הן ככה (לצערי מנסיון) כמובן שיש סיכוי שהם יסתדרו (או יסתדרו לפרק זמן מסויים) אבל לדעתי הסיכון גדול מדי. חוץ מזה, אוגרים פוריים מאוד וממליטים המון - הסיכוי למצוא לכל הגורים בתים אצל אנשים פרטיים הוא אפסי ולמסור לחנות זאת האפשרות הגרועה ביותר (ואני אומרת את זה כמישהי שעובדת בחנות) - לא רק שבחנויות אין אפשרות לספק את הצרכים לכל עשרות הגורים שיש להם, האוגרים גם נמכרים לכל ילד שיש לו 10 ש"ח מיותרים... לדעתי ממש לא כדאי, אוגרים אומנם הם חיות קטנות שלא עולות הרבה אבל צריך להתייחס אליהם כמו אל שאר בעלי החיים. אני חושבת שהאפשרות הטובה ביותר בשביל האוגרת היא לחיות לבד.

fasterNY

New member
אני לא נתקלתי בדבר שכזה...

ממה שכל מיני אנשים כותבים פה... אפשר להסיק שאוגרים סיבירים זה איזו מפלצת רצחנית! אכן יש קטעים שהאוגרים הסיבירים תוקפנים... ובאמת זה בהגנה על הטריטוריה שלהם... אבל לא נתקלתי באוגר סיבירי, לפחות לא צעיר שהרג אוגר אחר... ראיתי שהם הפכו אותם על הגב... עד שנכנעו כביכול... בכדי להראות מי שולט... אבל לא נתקלתי באוגר סיבירי שממש נפצע. הפעם היחידה שראיתי אוגר סיבירי פצוע... היתה בחנות חיות... וזה היה אוגר מבוגר יחסית... ובטח לא הסתכלו בכלל על האוגרים... אבל אם היא שמה אוגר צעיר... עם אוגר צעיר נוסף... הם יסתדרו מצויין. ובמידה ולא... היא תשים לב.

chuchi46

New member
אצלי היו המון מיקרים של פציעות

אחד מהשני... אבל (והוא גדול) אוגר סיבירי זו חיה נהדרת ואוהבת, וככה היא לא נושכת או תוקפת. כל נשיכה או תקיפה נובעים משינוי שקרה או צריך לקרות. אם למשל יש שני אוגרים מאותו המין שאחד היה בכלוב קודם או שאחד יותר מבוגר מהשני- אם לא יעשה כלום אחד מהם ימות, או למשל כשיש בעיית מקום, או הגנה על טריטוריה. אם כלום לא קורה אז הכל בסדר, וכלום לא יקרה גם.

Lovable Stray

New member
גם אני נתקלתי באוגרים (גם מבוגרים)

שבחיים לא פצעו אוגר אחר. יחד עם זאת, בחודשיים האחרונים האוגרים בחנות גרמו למוות של כעשרה אוגרים (שני מתים כאשר האבא מצא דרך לעבור דרך מחיצת הכלוב לאיזור של הורים שלו, אחד מת כשהנקבה התנפלה על הזכר לפני ההמלטה, עוד אחד מת כשהנקבה הרגה את הזכר ללא שום סיבה ניראת לעין, אחד מת ועוד אחד עם בטן פתוחה כששלוש נקבות בנות ארבעה חודשים שחיו יחד כל החיים שלהן החליטו לריב... והיו עוד שאני אפילו לא זוכרת). ברוב המקרים האלה לא הספקתי לעשות כלום מרגע שהתחילו הציוצים מכיוון הכלוב - עד שהגעתי הם כבר הספיקו לעשות את שלהם. אם היא רוצה לקחת את הסיכון, סבבה זה העניין שלה.

ורד 86

New member
אז מה הפיתרון?

אם יש הרבה המלטות => הרבה גורים- מה עוד אפשר לעשות עם חמישה-שישה גורי אוגרים סיביריים אם לא למסור אותם לחנות חיות?!

ורד 86

New member
והתוצאה....

בסוף יוצא לך לפתוח חנות אוגרים סיביריים.... גידלתי דורות שלמים של אוגרים סיביריים אבל את הגורים מסרתי בערך בגיל חודש וחצי לחנות חוץ משתיים שהשארתי אצלי. סה"כ היו לי שלושה כלובים, אז אני לא רוצה לדעת מה היה קורה אם כולם היו נשארים אצלי (למרות שהייתי מאוד רוצה להשאיר אותם אצלי ולא להפסיק אף פעם לגדל אותם אבל זה גם תלוי בהורים שלי...)

Sweet Fantasy

New member
לא שמעתי

על זכרים שהרבו אחד את השני או על נקבות.. איך תפתחי חנות אם תפרידי את כולם בפעם הראשונה?

ורד 86

New member
כי...

כל הנקבות לא מסתדרות יחד- אז שמים את כל ה"אחים" יחד- אלה שנולדו באותה המלטה, אבל אי אפשר לעשות "כלוב זכרים" ו"כלוב נקבות"- הם לא מסתדרים אלא אם תגידי שניסית את זה וזה אכן הולך.... אצלי האמא הציקה גם לזכרים וגם לנקבות.... (בשלב מסויים) וכמובן שאי אפשר לעשות כלוב לכל שגר..

ורד 86

New member
וחוץ מזה

שמתישהו גם ב"כלוב זכרים" וב"כלוב נקבות" יהיו יותר מדיי אוגרים..לא? אז לעשות עוד שני כלובים?!

Sweet Fantasy

New member
*שוב*

אם זאת רק המלטה אחת, ומפרידים לשני כלובים, זה לא יוצר יותר מדיי אוגרים.. ואם זה כבר קרה לך, למה את נותנת לזה לקרות שוב ושוב? יש כאלה שמסתדרים ויש כאלה שלא, אם מרגילים מגיל צעיר הם לא אמורים לריב, ואם אין נקבות או זכרים אין להם על מה לריב. לכן אמרתי מיד עם הגמילה.

למעלה