להרוג 7 חולדות....

tombenarye1234

New member
לא דיברתי על הויכוח עצמו

הוא אמר ש"אין טעם לויכוח, כל אחד יכתוב מה שהוא רוצה בפורום של עצמו". אני אמרתי שיש כאן את הגורם המוסרי, אשר מתיר לנו "לפלוש" לפורום שלכם... כן, כל המעשים שכתבת לעיל הם מעשים לא מוסריים שלא צריך לעשות אף אחד מהם, כולם נוגעים בסבל, התעללות ורצח. ההגבלות לא מוסריות? איך הגבלה של רצח ועינויים לא מוסרית? זה כמו שאני אגיד שבכך שהוציאו חוק שאומר שאסור לי לבעוט בכלבים, עשו לי מעשה לא מוסרי...אסרו עלי לעשות משהו כ"כ כיף...ובכלל, אלו שהוציאו חוק שאומר שאסור לי לאנוס את השכנה? פגעו לי בהנאה הכי בסיסית בחיי (כמובן שאני לא מדבר עלי, אבל אני מראה לך איך מה שאתה אומר נשמע) איך זה לא מוסרי, לאסור על בן אדם לגרום לעוולה? איך אתה יכול להגיד שלרצוח פרה זה כן מוסרי? מה ההבדל בין רצח פרה לרצח אדם?

רן333

New member
שוב: הדיבור שלך על "הגורם המוסרי"

לא תורם שום דבר לויכוח. זאת מכיוון שהצד השני בויכוח שאתה מנהל לא מסכים לטענה שלך, לפיה כל הרג של בעלי-חיים הוא מעשה בלתי מוסרי. הטיעון שלך, לפיו הרג בעלי-חיים הוא עוולה, ולכן הוא בלתי מוסרי, סובל מאותה הבעיה בדיוק. גם כאן אתה מניח את המבוקש: אתה מניח שכל הרג של בעלי-חיים הוא עוולה, והרי על זה בדיוק אנחנו לא מסכימים. באשר להשוואות שלך בין הרג פרה לבין רצח או אונס: א. אתה מוזמן לקרוא הודעות קודמות בשרשור הנוכחי, שבהן התייחסתי לנקודה הזו. ב. אם אתה באמת, אבל באמת, לא מבין את ההבדל בין הרג פרה לבין רצח של בן אדם, אני חושש שהפורום הזה אינו המקום הנכון לפנות אליו. ישנם גורמים מתאימים יותר.

tombenarye1234

New member
אבל גם

כאשר אנשים באו למען זכויות שחורי העור, האנשים הגזענים שאליהם הם פנו חשבו שעבדות השחורים היא דבר מוסרי... א. אשמח אם תתן לי קישור להודעה... ב. אוי, באמת, זה נורא נוח לברוח מהדיון...תביא לי סיבות הגיוניות למה אתה רואה את ההבדל...אתה עושה הפליה שרירותית לגמרי.

רן333

New member
הטיעון הנוכחי שלך מאוד לא מוצלח,

לטעמי, אפילו בהשוואה לטיעונים אחרים שהופיעו בשרשור הנוכחי. אסביר זאת. מכך שבעבר היו אנשים שחשבו שדבר מסוים (עבדות הכושים, בדוגמא שלך) הוא מוסרי, על אף שהיום רובנו חושבים אחרת, לא נובע, בשום צורה שהיא שדבר מסויים אחר (הרג ואכילת בעלי-חיים), שהיום אינו נחשב לבלתי-מוסרי, הוא בעצם בלתי מוסרי. כדי להבין שהטיעון האמור באמת אינו מוצלח, שים לב לדבר הבא: טיעונים מאותו טיפוס מובילים למסקנות שגם אתה תפסול אותן כאבסורדיות. למשל: "בעבר, חלק מהאנשים ראו בעבדות דבר מוסרי. מכאן: גם אכילת ירקות, שבירת אבנים וניסור לוחות פלסטיק, שהיום אינם נחשבים לבלתי מוסריים, הם בעצם בלתי מוסריים". באשר לבקשות שהעלית: א. אתה מוזמן לקרוא את ההודעות שלי בשרשרת התגובות שמתחילה בהודעה **הזו**. ב. אני לא באמת בורח מהדיון. במסגרת ההודעות שאליהן הפניתי אותך בסעיף א' לעיל אתה יכול לקרוא גם את דעתי על הדרישה שאתה מפנה אלי עכשיו (לתת נימוקים לכך שאין להחיל את אותם עקרונות מוסריים על אנשים וחיות). סיכום קצר של העמדה שלי ביחס לדרישות כאלה אתה יכול למצוא **כאן**. ואני יכול להוסיף כמה דברים: אפליה בין יצורים ששייכים למין הזואולוגי שאליו אני משתייך ובין יצורים אחרים לא נראית לי שרירותית. אני חושב שאפילו אתה מפלה בין בני אדם ובין חיות. למשל: אני מרשה לעצמי להניח שאילו היית מפרסם מודעת "דרושים" לא היית מחיל על שימפנזים את העקרונות של שוויון הזדמנויות בעבודה. דברים דומים ניתן לומר על פרסום מודעת היכרות. וכמו שאתה מרשה לעצמך "אפליה" מהסוג הזה כשאתה בוחר לעצמך בת-זוג, אני מרשה לעצמי "להפלות" בין בני אדם וחיות כשאני בוחר את ארוחת הצהריים שלי. והאמת היא שלא אתה ולא אני צריכים להרגיש רע בגלל ה"אפליה" הזו: התייחסות שונה ליצורים שאינם שייכים למין הזואולוגי שלך היא דבר טבעי, שנפוץ לא רק אצל בני-אדם. רוב המינים של טורפים, למשל, מעדיפים לאכול חיות ממינים זואולוגיים אחרים. אגב, ניתן בקלות לתת הסברים אבולוציוניים להתפתחותן של התנהגויות כאלה: למשל: אם לבעלי חיים ממין זואולוגי A כלשהו יש נטיה לאכול בעיקר חיות מהמין A, זה יקטין את היכולת של המין הזה לשרוד לאורך זמן, וסביר להניח שיוביל להיכחדותו. ולסיום, שים לב לדבר הבא: כשאנשי "זכויות בעלי החיים" מדברים על התייחסות מוסרית אחידה לבני-אדם ולחיות, הם בדרך כלל חושבים על זכויות מוסריות. אבל בוא לא נשכח שישנן גם חובות מוסריות. ואם מביאים בחשבון גם את הנושא הזה, ההתייחסות המוסרית האחידה הופכת לעניין די אבסורדי. האם אתה מציע, למשל, לשפוט (או לפחות: לגנות גינוי מוסרי) נצים על כך שהרגו ציפורים, או לווייתנים קטלנים על כך שהרגו כלבי-ים? והאם אריה שטרף איש ראוי לגינוי מוסרי בשל כך? אני חושב שלא. עכשיו, אם אתה באמת לא מתכוון להחיל על חיות חובות מוסריות, אלא רק זכויות מוסריות, אז גם אתה מפלה בין בני אדם וחיות. ומדוע האפליה שלך שרירותית פחות משלי?

tombenarye1234

New member
אבל לא אמרתי שזאת עובדה

שנעשה פה מעשה לא מוסרי, אמרתי שאנו דנים אם הנושא מוסרי או לא, ולכן בסדר לדבר עליו... הטיעונים שכתבת שם באמת לא נכונים... 1. הטיעון הראשון שלך אומר שבני אדם שווים יותר מבעלי חיים... אז מתוך הטיעון הראשון שלך אתה מסיק מסקנה שבני אדם שווים יותר מבע"ח? זה באמת לא לוגי...זה כמו שאני אגיד "חתולים שווים יותר מכלבים" והסיבה לכך היא ש"חתולים שווים יותר מכלבים". 2. זה שאינטואיטיבית משהו נראה לך נכון לא הופך אותו לנכון. גם למעבידי שחורי העור, עבדות השחורים נראיתה אינטואיטיבית כדבר לגיטימי... כל העוולות בעבר נראו במחשבה ראשונה כלגיטימיות, כי הצד החזק והמפלה ראה את עצמו כמרכז העולם. 3. זה שמערכת המשפט קובעת משהו לא הופך את זה לנכון. מערכת המשפט נכתבה ע"י אנשים גזעניים אשר מפלים בין בע"ח לבני אדם...זה לא פלא שהם ישתמשו במילים שונות כדי להעצים ולחזק את שווי בני האדם... זה כמו שאני אגיד שאישה שווה פחות מגבר כי לגבר קוראים Mr (גבר) ולאשה קוראים Mrs (אישתו של הגבר)... 4. התשובה היא שאין הבדל במוות של אדם ושל בעל חיים. אני מסכים שמבחינת חוכמה האדם יותר טוב מהפרה, ואפילו צריכים להיות חוקים אשר ייתנו לאדם זכויות עקב היותו אדם (למשל לא נשלח פרה לבי"ס ואדם כן נשלח). אבל במוות פרה לא רוצה למות בידיוק כמוך והיא תסבול מהמוות בידיוק כמוך. אין קשר בין מנת המשכל של האדם לבין הזכות לחיים, אלו 2 דברים שלא קשורים אחד בשני. לכן אין הבדל בין רצח אדם לרצח פרה. ברור שלא הייתי לוקח שימפנזים לעבודה שלי, זאת לא הפליה, לא הייתי לוקח אותם כי שימפנזים לא חכמים מספיק לעבוד... גם לא הייתי לוקח לעבודה אצלי ילד בן שנה...זה אומר שאני חושב שילדים נחותים? לא... כשיש מולך 2 יצורים תסתכל על הדומה והשונה אצלם. אם בנושא מסויים הכל דומה, אז אין לך לגיטימציה להפלות. למשל אם יש מולך אדם מבוגר וילד, אסור להרביץ לשניהם, כי בנושא הזה אין הבדל בין מבוגר לילד (שניהם לא רוצים שירביצו להם ושניהם יסבלו מכך). אך בעניין הצבעה לכנסת, ניתן למבוגר בן ה-30 זכות הצבעה ולילד בן 4 לא ניתן זכות הצבעה. כי בנושא הזה יש הבדל גדול (הילד לא מותאם להצביע בבחירות) יש הבדל גדול בין בחירת בת זוג (מעשה שלא פוגע בסביבה) לבין לחתוך למישהו את הגרון... לגיטימי מאד שאני לא ארצה לצאת עם אישה שחורה ואעדיף רק נשים לבנות...זכותי... אבל לא נובע מכך שמעכשיו מותר לי לרצוח את כל הנשים השחורות... ביולוגית ברור שיש העדפה לאנוכיות... אבל העדפה זאת לא נגמרת רק במין הביולוגי...היא גם מגיעה גם לגזעים אשר שומרים על עצמם יותר מגזעים אחרים... כמו שאמרת באבולוציה...למי יש סיכוי יותר טוב לשרוד, לגזע בעל גנים של דאגה לשאר חברי הגזע או לגזע שאין בו גנים אלו? ברור שלגזע שעוזר לעצמו. שוב, גם כאן זו לא הפליה שרירותית, כי האריה והנץ לא חכמים כמוך. זה כמו שלא נאשים ברצח תינוק שגרם לתאונה ולבן אדם למות... זאת לא הפליה שרירותית, זה לראות את ההבדל ההגיוני. אם יש באמת הבדל בין 2 פרטים בסיטואציה בנושאים הרלוונטים למקרה, אזי יש להסתכל על כל פרט בנפרד, ובהיגיון. אבל אם 2 הפרטים זהים לחלוטין בנושא, אין לשים חיץ בינם ויש להסתכל עליהם כשווים בנושא הספציפי הזה.

רן333

New member
אני חושש שלא הבנת חלקים גדולים

מאוד ממה שכתבתי. 1. בשום מקום לא ניסיתי לנמק את הטענה הבסיסית שלי (שאין להחיל את אותם כללים מוסריים על בני-אדם ועל חיות) בעזרת הטענה הזו עצמה. אתה צריך להבדיל בין שני דברים שונים: א. ניסיון לנמק טענה מסויימת בעזרת אותה טענה. (זה כשל של הנחת המבוקש, וזה, כאמור,דבר שלא עשיתי.) ב. קבלת טענה או עקרון בסיסי מסויים ללא נימוק, למשל - מכיוון שהוא ברור לך מאליו. זה מה שעשיתי עם הטענה הבסיסית שלי, וכפי שהסברתי בהודעות קודמות - זה דבר שגם אתה חייב לעשות בשלב כלשהו (אם אתה לא רוצה לתת נימוקים מעגליים או סדרה אינסופית של נימוקים). 2. אם מה שאתה טוען זה שהאינטואיציות והשכל הישר שלנו עלולים להטעות, אז ברור שאתה צודק בכך. אבל שים לב לנקודות הבאות: א. בשורה התחתונה, האינטואיציה והשכל הישר הם כל מה שיש לנו. נימוקים יכולים להסתמך על נימוקים אחרים, אבל כמו שהסברתי לך כבר - מתישהו מגיעים לטענות בסיסיות שאותן אנחנו לא מנמקים. את הטענות האלה אתה יכול לקבל רק בהסתמך על אינטואיציה. כמו כן, אתה מסתמך על השכל הישר / אינטואיציה שלך כדי לזהות נימוקים טובים ולהבין שהם מראים שטענות מסויימות הן נכונות. בסופו של דבר, אין תחליף לשכל הישר. ככה זה בחיים. ב. מכך שהאינטואיציות שלנו עלולות להטעות לא נובע שאני טועה. למעשה, גם לא נובע שהעמדה שלך עדיפה במשהו על-פני העמדה שלי. זאת מכיוון שהעמדה הבסיסית שלך נשענת אך ורק על אינטואיציה, ממש כמו העמדה הבסיסית שלי. 3. גם כאן אתה מפספס. לא ניסיתי לטעון שכל מה שמקבל מעמד של חוק הוא נכון מבחינה מוסרית. מה שניסיתי להראות לך זה שהעמדה שלי היא העמדה המקובלת על רוב בני האדם. המצב במערכת המשפטית משקף את העובדה הזו. יתכן מאוד שהרבה שיפוטים מוסריים הם תלויי-תרבות. ובתרבות שלנו, העמדה שלי היא העמדה המקובלת. המצב כאן הוא כזה: אנשי "זכויות בעלי-החיים" מבקשים לייצר שינוי תרבותי, ולהחליף את העקרונות המוסריים המקובלים בעקרונות מוסריים אחרים. העובדה הזו, כשעצמה, עדיין אינה הבעיה הגדולה בעיני. הבעיה הגדולה היא שהשינוי המוצע מוצג כדבר שניתן להצדקה רציונלית מוחלטת, בהסתמך על עקרונות שכולנו מקבלים. לדעתי, זה פשוט שקר. למרות הצורה שבה הדברים מוצגים, למעשה - השינוי המוסרי המוצע לא מסתמך על נימוקים רציונליים ועל עקרונות שכולנו מקבלים, אלא פשוט על אינטואיציות מוסריות מעוותות (במובן של היותן שונות בצורה קיצונית מהאינטואיציות המוסריות של רוב בני-האדם). זה מה שאני מנסה (וגם מצליח, לדעתי) להראות. 4. מה שניסיתי להראות לך בעזרת הדוגמאות שנתתי הוא שההתייחסות השונה (דבר שאתה מכנה "אפליה") לבעלי-חיים שאינם נמנים עם המין הזואולוגי שלך היא דבר טבעי מאוד. התייחסות כזו עומדת בבסיס העמדות המוסריות המקובלות, שמזהות הבדל תהומי בין הרג של בעלי-חיים לבין הרג של בני-אדם. ההתייחסות הזו היא עניין טבעי ומקובל. במסגרתה התפתחו העקרונות המוסריים המקובלים על רוב בני-האדם בתרבות שלנו. אתה מעלה טענות קיצוניות ומשונות מאוד, כולל הטענה ש"מערכת המשפט נכתבה ע"י אנשים גזעניים אשר מפלים בין בע"ח לבני אדם...". כפי שכבר ציינתי - הקביעות הביזאריות האלה אינן נשענות על טיעונים טובים, אלא אך ורק על אינטואיציות מוסריות מעוותות. ועכשיו, דקה של פסיכולוגיה בגרוש: אם אתה שואל אותי, הסיבה להתעוררותן של אינטואיציות מוסריות כמו שלך היא הניתוק של בני האדם מהטבע ("טבע" במובן של מה שאינו אנושי או מיוצר על-ידי בני-אדם). הקשר העיקרי שיש היום לחלק גדול מהילדים עם חיות הוא דרך סיפורים וסרטים שרוויים בהאנשה (ייחוס תכונות אנושיות לבעלי-חיים). לפני שניים שלושה דורות היה ברור לכולם שדג זה דבר שדגים ואוכלים, ואם מישהו היה מאשים דייגים ברצח עם - הוא היה נחשב לכל היותר תמהוני. אבל היום, כשחלק גדול מהילדים מכירים את דג השושנון אך ורק מסרטים על אבא-דג שיוצא לחפש את הבן האובד שלו ("מחפשים את נמו", או איך שזה לא נקרא), כשזה מה שקורה - העניינים מתחילים להשתבש אצל חלק מבני-האדם.

naja

New member
../images/Emo6.gif.

אין לי כח לשיח החרשים הזה המנוהל מול חבורה של אנשים הלומי שפעת עופות או משהו דומה(אני באמת מקווה בשבילם שחוסר ההבנה נובע מהזיות ושזה לא מצבם הטיבעי), אבל אהבתי את הפסקה האחרונה...... אני לא יודע מאיפה אתה שואב את האנרגיה להסביר פעם אחר פעם את אותו הדבר. אפילו לסלקום שלי יש יותר קליטה מאשר לטרולים האלה......

naja

New member
תשאלי את יונתן.

50 אחוז מהשיחות שלנו התנתקו ולשנינו יש סלקום. לא נורא, בקרוב חוזרים לפלאפון

michalb86

New member
אם אני יכולה...

ברצוני להגיב על דברייך ועל השרששור בכלל. כאוהבת חיות מושבעת, ובכללם חולדות, אני הזדעזתי לקרוא מה שכתוב על הדרכים הנכונות ביותר להרוג חולדות. אבל נחשים אוכלים חיות קטנות, זו דרך הטבע, ומגדלי נחשים צריכים לדאוג לנחשים שלהם לאוכל, כמו שמגדלי צפרדעים דואגים לספק חרקים, ומגדלי ארנבים מספקים ירקות. זה לא משהוא לא מוסרי, אני לא מאמינה שמישהוא מהמגדלים הללו נהנה להרוג חולדות או היה עושה זאת אם לא היה לו נחש להאכיל. וגם אם אתה רואה בזה משהוא לא מוסרי, אין טעם להכנס לפורום שמוקדש לזוחלים ולכנות מגדלים רוצחים ופסיכופטים, זה לא יגרום להם להתחיל להאכיל נחשים בחסה ובוודאי לא להפסיק לגדל נחשים. אז פשוט תעזבו אותם בשקט, כמו שהם לא מתערבים בעיניניכם אל תתערבו בעניינם

tombenarye1234

New member
אשמח להתווכח איתך על האם זה מוסרי

או לא... אבל קודם כל, כמו שכתבתי לעיל, זה לא מצב של "כמו שהם לא מתערבים בעיניניכם אל תתערבו בעניינם". כי נעשית כאן עוולה מוסרית. אם מישהו היה בועט בכלב ליד הבית שלך, היית פונה אליו ואומרת לו להפסיק, נכון? אבל איך את יכולה לעשות את זה? הרי הוא לא התעסק בענייניך...אז למה את מתערבת בענייניו האישיים? התשובה הפשוטה היא שכאשר אדם עושה מעשה עוולה, זכותך, אם לא חובתך המוסרית היא לעצור אותו. אנחנו אפילו לא עוצרים אותם, אלא רק מדברים איתם. כאשר נעשה מעשה לא מוסרי, אסור לעמוד בצד ולתת לו להמשיך, צריך לעצור אותו.

michalb86

New member
אבל ...

זה לא משהוא לא מוסרי, זו הנקודה, הם לא הורגים חולדות ללא מטרה, כמו שילד יבעט בכלב ללא מטרה. הם מאכילים את הנחש שלהם. נחשים אוכלים חיות-עובדה. זה משהוא שאתה צריך לקבל כי אחרת תהיה לך הרבה עבודה להתחיל לשכנע את החברה האלו לעבור לטופו...

tombenarye1234

New member
סבבה,

אז את מתווכחת האם זה מוסרי או לא. לדעתי זה לא מוסרי. זה לא משנה מה המטרה, הרג כמו כל הרג הוא לא מוסרי. אם היצור שנרצח הוא חף מפשע והוא לא מסוכן לציבור אין לאף אחד זכות לפגוע בו. בוא נניח והיה יצור שכדי לשרוד הוא חייב לאכול בני אדם...האם היית מקבלת את זה כלגיטימי שהוא יאכל בני אדם? ברור שלא, כי זה שיש לו צורך מסויים לא נותן לו לגיטימציה לרצוח.

naja

New member
לבקשתך, קראתי את הודעותיך.....

אני מבין שהויכוח הגדול בשירשור הזה הוא האם הדבר מוסרי או לא. אני רואה שלמרות הנימוקים המלומדים של רן, אתם לא משתכנעים. אני מבין שלדעתך, מדובר בדבר לא מוסרי. אני לא מתכוון להכנס לויכוח הזה, אבל אני כן יכול לומר לך שדעתך לא רלוונטית!!!! וזה המסר שרציתי להעביר לך בהודעתי הראשונה. עם כל הכבוד למאבקים שלכם, ובלי שום קשר לאם אתם צודקים או טועים, אין שום הצדקה שתבואו לכאן ותטיפו לנו מוסר!!!. בשביל זה קיימים עבורכם מספר פורומים!!

tombenarye1234

New member
אז זהו,

שדעתי כן רלוונטית. אם יש איזור שבו ממליצים ומדברים על ניצול, התעללות ומעשים לא מוסריים, אז מחובתי המוסרית להכנס לשם ולהגיד שנעשים פה מעשים לא מוסריים. לא, אני לא אכתוב בפורומים "שלנו", כי אתה, זה שעושה מעשים לא מוסריים לא קורא שם. לא נכנסתי בכלל לויכוח של רן, לא קראתי בו, אני בטוח ששאר המשתמשים כבר יגיבו לו בצורה מאד אינטיליגנטית...פשוט ראיתי את התגובה שלך ושל המנהל, שהן פשוט מדהימות בתוכנן שהוא אומר שמותר לכל אחד לעשות מה שבא לו בחיים הפרטיים שלו, בלי גבולות, גם אם האדם פוגע בסביבה.

michalb86

New member
זברות לא מסוכנות לציבור

ואריות בכול זאת אוכלים אותם, אבל אני לא רואה אותך מארגן משלחת לאפריקה כדי לשכנע את החברה האלה שזה לא מוסרי... (כנ"ל לגבי צפרדעים וחרקים, בזים ועכברים וכול') זה לא רצח, זו דרך הטבע. ואם אתה מתכוון להטיח האשמות בחברי פורום זוחלים ובני אדם למיניהם, מן ההגינות שתפנה את ההאשמות הללו לכלל הטורפים!!

tombenarye1234

New member
אני לא חושב שמה שאריה עושה

הוא בסדר...אבל זה שאריה עושה משהו לא נותן לך לגיטימציה לעשות זאת. החברה האנושית מבוססת על חוקי המוסר, הטבע לא. אתה עובד כמו אריה? אם משהו טיבעי גם אתה תעשה זאת? ברור שלא...ואני אף אדגים זאת... נגיד ויש 2 אריות, יש מצב שהם יריבו על לביאה? יש מצב שאחד יהרוג את השני? התשובה היא כן. נגיד ויש 2 גברים, יש מצב שהם יריבו על אישה? יש מצב שאחד ישלוף סכין ויהרוג את השני? התשובה היא כמובן כן. עכשיו יבוא אותו גבר-רוצח לשופט ויגיד "שופט! אני זכאי! הרי רק עשיתי מעשה טיבעי! הרי גם האריה רוצח בשביל הנקבה! למה את האריה משחררים ואותי שמים בכלא?!" ברור שלאותו גבר אין זכות לרצוח בשביל הנקבה רק בגלל שהמעשה הוא טיבעי...כי המעשה לא מוסרי. וכמו שאמרתי, אין דוחים את המוסר מפני הטיבעיות. כך גם לך אסור לעשות מעשה לא מוסרי רק בגלל שהוא טיבעי.

michalb86

New member
אוי באמת

אני יכולה לקבל את זה שלאכול בשר שמגודל בדרך שהיא התעללות זה לא בסדר, או שכנל לגבי ביצים של תרנגולות שמגודלות בלולים צפופים וכול השאר כי זה באמת לא טבעי. אבל תום, מוסר הוא לא חלק מהטבע, הוא משהוא שהתפתח בבני האדם במשך השנים אתה לא יכול להגיד שאכילת בשר גם בין חיות היא לא מוסרית!! אולי אני יכולה להבין אצל בני אדם, אבל אתה לא יכול לצאת נגד הטבע, כי הוא היה קיים כך מליוני שנים לפנייך ויהיה קיים כך מליוני שנים אחרייך (בהנחה שלא החרבנו לגמרי את כדור הארץ) בלי מוסר. אתה לא יכול להכניס מוסר לעניין של האכלת נחש כי כאן אתה כבר לא מדבר על מוסר בבני אדם, אתה מדבר על מוסר בבעלי חיים. כן אחרי שבני האדם התפתחו ופיתחו מוסר אני לא מצפה שתהרוג את חבר שלך כדי להיות עם אישתו. אבל כמו שאתה לא הולך לנחש ועושה לו נו נו נו על זה שהוא אוכל חולדה, אין טעם שתתנגד לזה שהמגדל שלו מאכיל אותו. הנחש לא מבין מוסר, הוא מבין שהוא רעב, ושחסה הוא לא יואכל.

tombenarye1234

New member
ברור שאפשר.

כמו שאתה בא ואומר "מוסר התפתח אצל בני אדם, לכן הם לא צריכים להחיל אותו על בעלי חיים" אפשר להגיד אחרת- "מוסר התפתח אצל הלבנים, ולכן אין להחיל אותו גם על השחורים". הרי הלבנים המציאו את המוסר...(גם אם לדעתך זה לא נכון, נניח לשניה שזה נכון) אז למה להחיל את המוסר גם על שחורים? אי אפשר לצאת נגד הטבע? מה זה החוק הזה שאומר "אסור לרצוח"? או החוק שאומר "אסור לאנוס", או "אסור לגנוב", "אסור להכות"? אלו לא חוקים שיוצאים נגד הטבע האנושי? לאנוס זה טיבעי, לרצוח זה טיבעי, לגנוב זה טיבעי ולהרביץ זה טיבעי... בית המשפט השתגע, אומר לאנשים לעשות דברים בניגוד לטבע...לא? זה שהנחש לא מבין שאכילת בשר היא רעה, וזה שהוא עושה זאת כדי לשרוד, לא הופכת את זה לגיטימי שהוא יאכל בשר... בקשר לתודעה- אם יעמוד אדם ברחוב וירה למוות בעוברים בשבים, אך הוא לא יהיה מודע לכך, לא תעצור אותו? אני סבור שכן...כי זה שהוא לא מודע לא הופך את המעשה שלו ללגיטימי...זה פשוט אומר שאי אפשר להאשים אותו או לדבר איתו על הנושא בלוגיקה. (לעומת זאת איתך אפשר לדבר מבחינה לוגית) בקשר לשרידה, אתן גם פה דוגמא... מסופר על פרעה, שהייתה לו מחלת עור קשה (אל תתייחסי אל נושא הדוגמא, כי הוא לא רלוונטי אם הוא קיים או לא...מה שמשנה זה מה היית עושה במקרה), והחכמים שלו אמרו לו שכדי לשרוד הוא חייב כל בוקר לרחוץ בדמם של 20 תינוקות יהודיים...האם לדעתך, זה בסדר שהוא יחתוך את גרונם וירחץ בדמם? אני אומר שלא. כי זה לא בסדר, בשביל אינטרס אישי (אפילו שרידה), לפגוע בסביבה.

למעלה