אנסה להסביר לך שוב היכן את
מניחה את המבוקש. אני מקווה שהפעם משהו יקלט. קודם כל, תזכורת קצרה: את טוענת כי מוסר נועד להגן מפני פגיעה. נניח, לצורך הדיון, שתכלית המוסר היא אכן להגן על פרטים מסויימים מפני פגיעה. אני, ולדעתי - רוב בני-האדם, מאמינים כי הפרטים שעליהם מדובר כאן הם בני-האדם. את, לעומת זאת, טוענת שהפרטים האלה הם כל היצורים החיים. יתרה מכך: את טוענת שאותם העקרונות המוסריים צריכים לחול על בני-אדם ועל חיות. זו בדיוק המחלוקת בינינו. עכשיו, בואי נחזור ל"טיעון" שאת מציעה (התוספות בסוגריים מרובעים הם תיקוני-ניסוח שלי, שאני מעריך שיהיו מקובלים עליך): "[אם] מוסר וזכויות נועד[ו] להגן מפני פגיעה, אז עליהן [עליהם] לחול על [כל] הנפגעים, ולא רק על האנושיים, הגברים, הלבנים או המחוננים." ההנחה שלך כאן היא ש"מוסר וזכויות נועדו להגן מפני פגיעה". הניסוח הזה מעט עמום, וניתן לפרשו במספר אופנים. בחלק מהם - יוצא שהמסקנה שלך פשוט לא נובעת מההנחה. כדי לעזור לך להבין זאת, הנה לך טיעון בעל צורה דומה מאוד, שמוביל מהנחה נכונה למסקנה לא-נכונה: "אם קסדות נועדו להגן מפני פגיעה, אז עליהן להגן על כל הנפגעים, כולל חתולים שנדרסים על-ידי חובש הקסדה." (ההנחה כאן נכונה: קסדות אכן נועדו להגן מפני פגיעה, אבל אני מקווה שברור לך כי המסקנה אינה נכונה.) כדי שהמסקנה שלך תנבע מההנחה שכתבת, יש להבין את ההנחה הזו כך: "מוסר וזכויות נועדו להגן על כל מה שיכול להיפגע, כולל חיות." אבל עכשיו מתעוררת בעיה קטנה: ההנחה הזו היא בדיוק מה שאת רוצה להוכיח! (כאמור, המחלוקת בינינו היא בדיוק בשאלה מהם הפרטים שאליהם צריכים השיקולים המוסריים להתייחס, או: שעליהם אמורים שיקולים כאלה להגן). וכאשר מניחים את מה שרוצים להוכיח, זה נקרא "הנחת המבוקש". אני מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר. באשר למאמרים שצרפת - קראתי את שניהם, ומסתבר שאין לך במה להתבייש: לא מצאתי באף אחד מהמאמרים האלה טיעונים מוצלחים יותר משלך. במלים אחרות: גם המאמרים שאליהם הפנית אינם מכילים טיעונים מוצלחים כלשהם בעד הגישה שאותה את מציעה. מה שכן, במאמר השני מצאתי משפט שמצא חן בעיני: "אנו מאמינים כי זו זכותנו לפעול לפי טבענו" עכשיו, כשמוסיפים לכאן את העובדה שטבעם של בני-אדם הוא, בין היתר, לצלות סטייקים טעימים על המנגל שלהם ולאכול אותם בתיאבון, מתקבלת המסקנה הבאה: זכותנו לאכול סטייקים. באופן דומה: זכותנו לגדל נחשים ולהאכיל אותם בעכברים ובחולדות. (זה אולי לא הטבע של כל בני האדם, אבל זה בהחלט הטבע של כמה מגולשי הפורום שבו את מתארחת עכשיו, כולל אותי). עכשיו כולנו יכולים להיות רגועים: זכותנו להמשיך ולעסוק בתחביב הנחמד שלנו, וזאת אפילו לפי המאמרים שמוצעים באתר של "אנונימוס"!