להרגיש טוב.

• פותח הנושא *g99
  • פורסם בתאריך

אננדה

New member
מיכל...

במבט לאחור, המקרה שקרה לך עם אותה אחת - האם את יכולה להגדיר את זה כדבר טוב או רע?

*g99

New member
כל מה שקרה לי

היה טוב! אחרת לא הייתי מבינה שעליי להתעורר ולשנות את עצמי. כביכול עלי להודות לה באיזשהו מקום לא??? בכלל אם היו נותנים לי אפשרות לחזור לעברי ולתקן או למחוק ארועים מסוימים,לא הייתי עושה זאת,גם לא את הכואבים ביותר...למה? כי הם נתנו לי כלים להתמודדות,או לימדו אותי דברים. g99...

אני דווקא כן

במבט לאחור הייתי משנה הרבה. עד כמה שזה נשמע עצוב יש בי המון חרטה על דברים שעשיתי, ואני לא מתכוון לאחרים, אלא לעצמי.

*g99

New member
ברור שמדובר

בדברים שעשינו לעצמנו,אך אני למדתי המון מהדברים הללו. כל השנים האלו חייתי במסכה והזקתי לעצמי,כמובן שחבל לי שלא עליתי על זה קודם,חבל לי שלא פעלתי כפי שהיום אני פועלת,אך אין לי כוונה לשנות זאת (אילו יכולתי). אני חושבת שאילו הייתי משנה,היו דברים אחרים צצים לא? g99...

נכון שתמיד יש משהו

וכמובן שיש דברים שאני מודה לאל שהיו כמו שהיו. אבל עדיין, יש דברים שמידת החרטה עליהם כל כך גדולה, שזה ממש ברור לי שאם הייתי יכול לחזור ולשנות - זה מה שהייתי עושה.

אננדה

New member
הצורך לבוא ולשנות

דברים שקרו לנו בעבר - אומר לנו שאין אנו שלמים עם זה עדיין. וכאן מגיע השאלה - למה? למה אתה לא שלם עם משהו שקרה? יכול להיות שבמקום מסוים אתה עדיין חווה את ההשלכות של אותו מקרה? נסה למצוא מה בעצם ניתן ללמוד מאותו ארוע- למד אותו, שאב ממנו בדיוק את הדברים שאתה אמור לשאוב (אם אתה עדיין סוחב אותו איתך - מסתבר שלא שאבת ממנו עדיין הכל) ותוכל לפתע להרגיש כיצד המשקל שנתת לו עד היום - הינו אחר מהדרך בה אתה ´רואה´ את אותו ארוע היום. את מי אתה מאשים באותו מקרה - מישהו אחר או את עצמך?

קשה לי להאשים את עצמי

למרות שאני לא רואה איך מישהו אחר יכול להיות אשם. אולי את מי שברא אותי כמו שאני ... במידה מסויימת - כן, אני עדיין סוחב את זה איתי ונראה לי שזה גם תמיד יהיה שם. שאבתי ואני אמשיך לשאוב מזה מה שאפשר, עדיין הייתי משנה את אותם הדברים אם הייתי יכול. גם אני מאמין שכל דבר בא לטובה וכמובן שהיה משהו שהייתי צריך ללמוד, בבסיס של כל העניין אני פשוט מצטער שזה משהו שהייתי צריך ללמוד בזמן שלאחרים זה בא לבד ...

אננדה

New member
ולעומת זאת...

תתפלא כמה אחרים צריכים ללמוד לבד - דברים שבאים לך בקלות.. מה הדברים ששאבת עד היום מאותו ארוע?

אננדה

New member
איך זה

שאתה מוצא את תכונות האופי - מוחצנות וחוסר תמימות (או פחות ממקודם) הרבה פחות ´טובות´ ממופנמות ותמימות מלאה? כולנו במקומות מסוימים יותר מופנמים ובאחרים - יותר מוחצנים... כנראה שמקום מסוים היית יותר מדי תמים ומופנם ובמקום מסוים למדת לאזן את זה בחייך - מדוע אתה רואה את זה דווקא כתהליך שלילי שעברת בחייך?

*g99

New member
הינה

מי שהבינה את כוונתי! רציתי לתת חומר למחשבה על המושג להרגיש טוב.באיזשהו מקום אני התלבטתי עם המושג הזה ולא ידעתי במדויק היכן לשייך אותו. אני נתקלתי בהרבה מסכות בחיי,בחיים ה"וירטואלים" ובמציאות.לעיתים גם לי היו מסכות,אך הסרתי אותם במהרה. להרגיש טוב,זה יכול להיות בכ"כ הרבה היבטים,התשובה שלך היטה היבט שחיכיתי לו,כי מי יכול לקבוע לי מה זה להרגיש טוב אם לא אני??? g99...

למעלה