להקת שיקגו

אני בהחלט חושב

שיש התדרדרות, יחד עם זה, נראה לי שבמחינת היחס של מרבית האוכלסיה למוסיקה הפופלרית, הגענו למין מקום כזה שאין לאן לרדת ממנו.

John LennonS

New member
לי יש תאוריה שאולי הרבה לא יסכימו

איתה. אבל אני חושב שהחל מהרגע שהמוסיקה של הביטלס הגיעה לרמה של Revolver למשל או להקות כמו פינק פלויד התחילו לזמר, או Led Zeppelin או Deep Purple המוסיקה התחילה להדרדר. כשאני אומר התחילה להדרדר אני לא אומר שהמוסיקה לא היתה טובה היא היתה מעולה אבל היא הגיעה לשיא נניח ומשם הדרך היתה מתחייבת למטה (Down hill). כלומר, אני חושב שהביטלס, פינק פלויד, יארדבירדס, הדורס ואפילו סיימון וגרפונקל לדוגמא הן הלהקות שדידרו את המוסיקה. כלומר הן יצרו מוסיקה נפלאה אבל היא חייבה נפילה אחריה והנפילה לקחה משהו כמו 30 40 שנים, וכיום אנו חיים בשפל המוסיקה לדעתי, אולי בעוד כמה שנים היא תמחזר את עצמה באופן מסוים ותישמע אולי דומה אולי שונה למוסיקה ההיא, אבל היא תחזור להיות דומה מבחינת תכנים וצורת המחשבה. קצת קשה לי להסביר את הכוונה שלי אבל אני מקווה שהיא הובהרה.

HelterSkelter1

New member
ממממששש

לא נכון. היום יש מוסיקה מצויינת, לא פחות טובה מבשנות השבעים, ובוודאי השישים. האם אחרי מוצרט, באך ושות', המוזיקה התדרדרה מאוד, והגיע לסטרווינסקי, שהוא מלחין נ-ו-ר-א-י, או ואגנר שהוא פופ רדוד? האם כל המלחינים המודרנים כ"כ גרועים, והם תוצאה של המצוינות של באך, מוצארט וכדומה? האם הרוק המתקדם הוא חלק מהתדרדרות הדרגתית, שהחלה אחרי התפרקות הביטלס?! בקשר למיינסטרים - מסוף שנות השבעים, אתה צודק, חלה התדרדרות. מחוץ למיינסטרים המצב שונה בתכלית...

John LennonS

New member
אוקיי, יש לי שאלה אלייך

אתה יכול להשוות את איכות המוסיקה היום ופעם? איזו מוסיקה אתה חושב ששוה שמיעה היום? אני אעזור לך: Britenyey Spears? Christina Aguilera? Jay-Z? Desteny`s Child? סאבלימינל והצל? Justine Timberlake? Five? Westlife? Shania Twain? מוסיקה שחורה, ששרה על זיונים ואיך הם דפקו שלוש בחורות אתמול בלילה? מוסיקת טראנס שעושה כאב ראש? מוסיקת האוס לחבורות מתלהבים? מוסיקה אלקטרונית, שאולי אחרים אוהבים אבל אישית אף פעם לא דיברה אליי? מוסיקה היפ הופ, שגם בערך מדברת על ערכים של זיונים ודפיקות? אלו להקות וזמרים הכי הכי היום, ולדעתי הם לא עושים אפילו מוסיקה ראויה לשמיעה... כמובן שגם למוסיקה שחורה והיפ הופ יש לפעמים משמעות אבל רוב המוסיקה היא גרועה לדעתי חוץ מזה כמובן שיש את המוסיקה השולית יותר כמו מוניקה סקס - שאני אוהב מאוד אביב גפן - שגם לו יש שירים טובים ופה ושפ יש להקות כמו REM או Coldplay חוץ מזה אין הרבה דברים טובים היום, ביחס למה שהיה פעם לשמוע אם אתה שומע דברים אחרים טובים אתה מוזמן לספר לי, אולי לא שמעתי עליהם..

ערןלוי

New member
לפי מה שאתה אומר

המוזיקה היחידה העכשווית שאתה מכיר היא המיינסטרים של המיינסטרים. אבל ממש הכי מיינסטרים שיש. סתם כמה להקות נהדרות עכשויות שעולות לי לראש: Radiohead The Flaming Lips Wilco The Wondermints יש עוד הרבה כמובן. אבל אלה מספיק בשביל להתחיל איתם....

John LennonS

New member
כמה דברים

1. את רדיוהד אני מכיר בשם ובטח שמעתי דברים שלהם 2. את המוסיקה שאני שומע אני שומע ברדיו, בטלויזיה ובכל מקום אחר כמו מועדונים וכן הלאה. משמעות הדבר שאני אמור להיחשף פחות או יותר לכל הסוגים שאפשר כיום, בין אם הם טובים, כמו שאתה חושב, ובין אם הם לא כל כך טובים וייתכן שלא שמעתי דברים שהזכרת, אולי הם טובים באמת 3. אני לא אומר באופן גורף שהמוסיקה היום גרועה, אני פשוט אומר שהמוסיקה היום לדעתי פחות טובה באופן כללי בהשוואה למוסיקה מלפני שלושה וארבעה עשורים. וכמובן שעל טעם וריח קשה מאוד להתווכח

ערןלוי

New member
עזוב...

את המוזיקה שאתה שומע ברדיו בטלויזיה ובמועדונים. ברדיו - תשתדל להקשיב ל 88FM, שמשדרת בעיקר בבוקר הרבה דברים מעניינים ואלטרנטיביים. הבעיה היא כמובן הפרסומות. בטלוויזיה - תראה תוכניות. במועדונים - אתה לא באמת הולך למועדונים כדי להקשיב למוזיקה, נכון?? יכול להיות שאם תסכם את כל המוזיקה של היום היא פחות טובה מהמוזיקה של לפני כמה עשורים. אבל עדיין יש המון מוזיקה טובה, וזה מה שחשוב. אבל דבר ראשון אתה צריך כן להכיר את המוזיקה הטובה שנעשית היום. מבין הלהקות שזוכות להצלחה מסחרית משמעותית כיום רק רדיוהד היא להקה טובה (מצוינת. אני אגב גם לא מת על REM וקולדפליי), בעוד שבשנות ה 60 70 היו הרבה להקות מצוינות שהצליחו במיינסטרים. יש הרבה סיבות לעניין הזה, אגב. אני גם לא מת על האמנים הישראליים שהזכרת קודם - מבין הישראלים אני אוהב את רוקפור (בעיקר האלבומים האחרונים שלהם באנגלית), שי נובלמן ושלומי שבן (לא שבת!!!!!!)

HelterSkelter1

New member
שאלה טובה

כמו שאמרו פה, אתה מתייחס בהודעתך אך ורק למיינסטרים. כיום יש מוסיקה נפלאה של להקות עלומות כמעט לגמרי, שאין סיכוי שתשמע עליהן בטלויזיה, ברדיו או בעיתון, לצערנו. רוב המוסיקה שאני שומע שנעשתה בשנים האחרונות היא בעיקר המשכים או נגזרות של הרוק המתקדם. יש המון חדשנות כיום, אם זה אוונט-פרוג, או ריו או רוק מתקדם מסקנדינביה של השנים האחרונות. ראוי לציין שאני יחסית חדש בכל התחום, ואני לא מכיר כ"כ הרבה להקות מהשנים האחרונות, לעומת כמה משתפפים בפורומים אחרים למשל, אבל אני בתהליך
. אין לי ממש רצון או חשק לעשות פה ניים דרופינג של שמות של להקות כאלו, אני לא בטוח שזה ייתרום הרבה. רק כדי שתרגיש טוב, אני, כמוך לא סובל, ממה ששמעתי, פופ מסחרי, ראפ, היפ-הופ, טראנסים או כל מוסיקת מועדוני ריקודים אחרת (כולל דיסקו, ששייך לשנות השבעים) וכו'. ההתייחסות שלי בהודעה הזאת היא לא למיינסטרים שהזכרת. אני רוצה לציין שאני לא מת REM, קולדפליי או רדיוהד למשל, אבל אני מעריך את רדיוהד למשל, טיפה יותר משאר הלהקות שהזכרת. אני מצרף פה לינק לאיזו כתבה במתקדם סי או. איי אל, שאולי תעזור לך להבין למה אני מתכוון.

גדי שבת

New member
כל הכבוד על מסכת הטיעונים המשכנעת

אני נוטה להסכים איתך כמעט בכל פרט שציינת. מבחינה מוסרית אני מבחין בין שני סוגים: 1. צריבה או הורדה לשימוש פרטי, שזה אולי לא חוקי אך אני לא רואה בהן בעיה מוסרית. כמוך, אני רואה בכך מקבילה להקלטות הישנות של אלבומים לקסטות או הקלטות שירים מהרדיו. כמי שהחזיק פעם מאות קסטות, אני יודע שבדרך כלל הם היו תחליף לקניית האלבום. אמנם ההקלטות לא היו באיכות טובה, אך עדיין מה שהקלטתי בדרך כלל לא קניתי. 2. תעשיית המסחר בדיסקים צרובים, שזו שערורייה והפתרון לה פשוט - אכיפת החוק על ידי רשויות החוק והגורמים המוסמכים. אישית – אני לא צורב ולא מוריד. יש לכך סיבות הנובעות מהעדפה אישית שלי ואינן נוגעות לצד המוסרי או חוקי של העניין. אני פשוט מעדיף לקנות אלבומים שלמים, בפורמט המקורי ולא להוריד שירים בודדים. אי חושב שמבין כ- 700 אלבומים שברשותי, רק שניים-שלושה צרובים ואלו דיסקים שפשוט קיבלתי מתנה ולא נצרבו ביוזמתי. הסיבות המוסריות ימנעו ממני רכישה של דיסקים צרובים בחנות או מסוחר. אני גם חושב שבסופו של דבר אפשרות הצריבה ו/או ההורדה היא בלתי הפיכה ויצטרכו למצוא פתרון לבעיות שנובעות מכך. אבל אין מכאן דרך חזרה. אני גם לא רואה בטכנולוגיה גורם או מאיץ להדרדרות אמנותית. כשם שאף טכנולוגיה חדשה בעבר לא עשתה זאת, אין סיבה שהטכנולוגיה הזו תגרום לכך. תודה רבה גם על המאמרים – עדיין לא הספקתי לקרוא, אך מעיון קל בהם עושה רושם שהם מעניינים ביותר.

John LennonS

New member
רציתי להוסיף לך משהו לגבי שיקאגו

אני חושב שזו להקה שבאיכותה היא דומה ל Blood, Sweat & Tears שניגנה באותן שנים פחות או יותר. בשתי הלהקות הללו הג'אז והרוק, כלומר השילוב של השניים הוא המיוחד והייחודי. בכל אופן אם אמרת שאת אוהבת את Chicago אני חושב וכמעט בטוח שתאהבי את BST בזכות השירה של Al Kooper ו David Clayton-Thomas והשילוב הנפלא של חצוצרות גיטרות והאווירה הג'אזית הנפלאה.

Another Girl

New member
לא מתה עליהם

אבא שלי אוהב אותם,משום מה.הקול של הסולן תמיד מעצבן אותי...

John LennonS

New member
על מי את לא מתה?

דם יזע ודמעות או על שיקאגו? איזה זמר לא עושה לך את זה, Al Kooper או David Clayton-Thomas? אני אישית חושב שדם יזע ודמעות היא אחת הלהקות המעולות ביותר שייצר הדוד סם ביחד עם הטלפון.

John LennonS

New member
הבהרה קטנה

גם אל קופר וגם תומס היו זמרים של דם יזע ודמעות. ושאלתי לגביהם במקרה שאת לא אוהבת את הלהקה הספציפית הזו.

Another Girl

New member
לא מתה על שיקגו...

אוהבת מאוד את "דם,יזע ודמעות"...I love you more then you'll ever know הוא שיר מ-ד-ה-י-ם לדעתי...אין עליו...טוב יש אבל חפיף

למעלה