להקת שיקגו

להקת שיקגו ../images/Emo13.gif

שעה שלמה הוקדשה עכשיו בשמונים ושמונה אף אם ללהקה המופלאה הזו. את כל השירים המוכרים שלה אני מכירה - אבל אפילו אלבום אחד לרפואה של הלהקה הגדולה הזו אין לי......... בושות ממש בושות אם תשאלו אותי
מסתבר שהלהקה הזו היתה להקה פוריה מאוד. הם הוציאו מלא אלבומים והשירים שלהם נפלאים. מי יכול לספק לי עוד אינפורמציה על הלהקה - והאם יש קישור לאתרים שלהם באינטרנט או דרך להוריד שירים שלהם. TNX למי שיוכל לעזור. ערב נעים

כל מה שאת מחפשת על שיקגו

תוכלי למצוא בקישור הזה. עזרה בהורדת שירים לא תקבלי כאן בכל מקרה, משום שהדבר אסור על פי כללי הפורום, אבל זה מקום להתחיל, אישית אני לא מת עליהם, בטח לא לא על התקופה המאוחרת יותר שלהם

ערןלוי

New member
איפה מופיעים "כללי הפורום" האלה?

אני רואה רק "כללי התנהגות" ואין שם שום איסור על דיון על הורדות.

בעניין ההורדות

יש חוקים כללים של תפוז שמופעים בכללי השימוש באתר, לגבי ההחמרה הקלה שאנו נוקטים כאן, זה משהו שהתפתח במהלך הדיון ואכן טרם מצאתי זמן לכתוב אותם במקום נפרד, תודה על התזכורת. לפעמים אני שוכח שיש גולשים חדשים שאינם מכירים את הפורום וההיסטוריה שלו, קורה.

חוץ מזה

מרבית כללי הפורום מצויים בהודעת המנהל, שאת הכללים המצויים בסיפא שלה ניסח קודמי ganoov, הנה למשל כלל רלונטי אחד: הודעות בסגנון: "איפה אפשר להוריד את הקליפ ההוא" וכדומה - ימחקו. אני לא נוהג למחוק הודעות כאלו (תשובות מפורטות לשאלות כאלו אני כן מוחק אגב), אבל בהחלט מבקש להמנע מהן, ועשוי אף למחוק במידה והדבר חוזר על עצמו. בכל מקרה כללי הפורום יזכו לניסוח מחדש ומסודר הודות להודעתך.

ערןלוי

New member
סתם מתוך סקרנות...

יש סיבה לאיסור הזה? או שזו סתם החלטה שרירותית של הנהלת הפורום (לגיטימי.... פורום שלכם, תעשו מה שאתם רוצים...)

יש להפריד

קודם כל אין דבר כזה הנהלת הפורום, את הפורום מנהלים הגולשים כשלי יש כלים מועטים של ניהול למען שמירת הסדר הדיון ושמירה על חוקי המדינה וכללי האתר. תפוז אנשים, מפעילת האתר, מחויבת לחוקי המדינה, לפי החוק בארץ יש איסור פלילי לקחת ללא רשות קניין רוחני של אדם אחר ללא תשלום (לצורך העניין שיר), כלומר, אסור להעלות קובץ מדיה המכיל שיר שבעל זכויות היוצרים עליו, לא אישר לגולש בפרוש לעשות כן (או לקשר לאתר בו ניתן להוריד שיר כזה). באופן ספציפי כמנהל האתר, יש לי אחריות (גם פלילית וגם מחמת התחיבות כלפי תפוז) שלא יעלו לאתר קבצים כאלה או קישורים לאתרים המכילים קבצים כאלה, אני נוקט משנה זהירות ומשתדל שלא יהיו שיחות על הורדת שירים, יתרה מכך, עד כמה שאני מבין את החוק, משפט כמו "תוריד את השיר...מקאזה" הוא עידוד לדבר עבירה. יתרה מכך, מאחר ואני מאמין שאחת ממטרות הפורום הוא עידוד האזנה למוסיקה ויצירתה, אני רואה בהפצת מוסיקה פירטית (הורדה מהרשת וצריבה של דיסקים) ההיפך הגמור מעידוד המוסיקה ולפיכך משהו הסותר את מטרת הפורום, אישית באופן מוסירי אני מתנגד להפצת מוסיקה פירטית באופן נחרץ. אגב דפי הארכיון של הפורום מלאים בדיונים על הכלל הזה והסיבות לו, אפשר פשוט לחפש.

ערןלוי

New member
טוב.

אבל סתם דרך אגב - בעוד שהעלאת קובץ מדיה לאתר היא באמת כנראה עבירה פלילית, צריך לציין שהורדת קובץ מאתר (או מקאזה) היא לא עבירה. אתה עובר על החוק בזה שאתה מאפשר לאחרים להוריד, אבל לא בזה שאתה מוריד בעצמך. קל וחומר שאין בהודעה כמו "תוריד מקאזה" עידוד לדבר עבירה, אבל לא חשוב. עזוב שניה מוזיקה פירטית: מה עם מוזיקה שלא יצאה באופן רשמי (בוטלגים)? העלאת קבצים של מוזיקה כזו לאתר היא עבירה לא פחות מאשר העלאת קבצים של מוזיקה שיצאה רשמית. אז על זה גם אסור לדבר או שעל זה מותר? אגב, אחריות פלילית ודאי שאין לך. אחריות כלפי תפוז - תלוי במה שהתחייבת כלפיהם כמובן. אבל חשוב מאוד להפריד בין דיון על הורדת שירים (שהוא חופשי לחלוטין ומותר ע"פ כללי חופש הביטוי) לבין העלאת קובץ, שהיא אסורה כמובן. אגב, אני מניח שאתה גם לא מאפשר העלאת תמונות, עטיפות של תקליטים וכל דבר אחר שמוגן בזכויות יוצרים.

אין לי כוונה לחזור על דיונים

שוב אז בקצרה. 1. לעניין מילים של שירים, תהפוך את הפורום הפוך הייטב ולא תמצא מילים לשירים בעברית, באופן מוזר החוק אוסר על העלאת מילים לשירים בעברית אך אינו אוסר העלאת מילים לשירים באנגלית. 2. המצב החוקי של הורדת קבצים הוא יותר מורכב, מלהעלות קבצים לשרת לצורך הורדתם על ידי אחרים, מאחר והעניין טרם התברר בבית משפט בארץ, ולא נחקק חוק חד משמעי בנושא. אני לא בטוח שבמידה ויתברר הנושא בבית משפט, לא יוברר שהעניין הזה לא חוקי גם הוא, כל עוד (עד כמה שאני מבין ועד כמה שהעניין הוסבר לי) העניין נתון לפרשנות משפטית, מעדיף לשפוט לחומרא ולא לקולא ולא לאפשר מראש לדיון להגיע לשם. 3. לעניין תמונות ועטיפות, תפוז ביקשו, לבקשתי אגב, חוות דעת של חברות התקליטים, לנושא עטיפות התקליטים, ונאמר לי (באמצעות מי שברר את העניין בתפוז) שמותר להציג את העטיפה כולה (כולל הכתוב עליה) אך לא את העטיפה ללא הכיתוב (כלומר את העטיפה כפי שהיא מופיעה על התקליט עצמו ולא חלקים ממנה), באשר לתמונות כל התמונות בגלריות לקוחות מאתרים המאפשרים שימוש בתמונות. 4. לתפוז אנשים, ולי כמנהל הפורום יש אחריות על התוכן של הפורום ובכלל זה אחריות פלילית ובימדה ובתוכן ההודעות בפורום יש עבירה פלילית. 5. דיון עקרוני על הורדת שירים בעד ונגד הוא לגיטמי בהחלט ונכלל כמו שאמרת במסגרת חופש הביטוי, הפניה להורדה או עזרה באופן ההורדה נוגד את כללי הפורום. 6. גם אם הכל היה חוקי ובלי בעיות משפטיות כל שהן, עדיין הייתי מתנגד לדיונים שכאלה ולו מהסיבה המוסרית.

ערןלוי

New member
הסיבה המוסרית

אין באמת טעם להתווכח על העניין החוקי כי הדיון הזה לא רלוונטי לפורום. אתה מנהל את הפורום ואתה קובע, גם אם אתה טועה בפרשנותך את החוק, כך שזה לא משנה. אבל העניין המוסרי כן נראה לי רלוונטי: האם יש לך בעיה מוסרית גם עם מישהו שמוריד, לדוגמא כמה שירים מאלבום כדי להחליט אם לקנות את האלבום ואז קונה את האלבום אם הוא אוהב אותם ואם הוא לא אוהב אותם פשוט מוחק אותם מההארד דיסק? בהנחה שכמובן הוא לא היה קונה כלל את האלבום אם לא היה מתאפשר לו להקשיב לשיר או לכמה שירים מתוכו כדי להתרשם, ובמקרה כזה בבירור גם האומן הרוויח מזה שהוא הוריד את השירים (וגם חברת התקליטים המרושעת). האם יש לך אותה בעיה עם אנשים שמקליטים לדוגמא שירים מהרדיו על קסטה? מה אמור לעשות מישהו שפשוט רוצה שיר אחד שהוא שמע? לקנות את כל האלבום? מה לגבי אלבומים שאי שאפשר להשיג בארץ (ומספרם הולך ועולה כמו שאתה יודע)? מה לגבי בוטלגים? מה לגבי הקלטת סרטים מהטלוויזיה בוידאו? אני מקווה שאני לא נשמע עוין חס וחלילה - אין לי שום כוונה כזו ואני לא רוצה שאף אחד יפגע. השאלות שלי כנות ואני באמת מתעניין בתשובות. מובן שאתה לא צריך לענות על השאלות אם אתה לא מעוניין. תודה רבה.

זה דיון מעניין

ואגב אם אני טועה בפרשנות, לא אני הוא זה שטועה אלא המשפטנים שדברתי איתם, בכל מקרה אני חושב שמדובר בשטח אפור שאני לא רוצה להכנס אליו. העניין עם הורדת שירים בעיני, הוא כמו לגנוב כיסא מסלון הנמצא בחנות רהיטים, בשביל לראות אם הוא מתאים לצבע הסלון שלך בבית ואז להחליט אם לקנות את הסט כולו. ניתן לשמוע היום כמעט כל שיר שעולה על דעתך באמצעות שידורי רדיו אינטרנט, אין צורך לגנוב את השיר (וכן בעיני לקחת משהו שמישהו עבד עליו בלי לשלם עליו הוא גניבה), כשאני הייתי צעיר ולא היה לי מספיק כסף לקנות תקליטים, בחרתי הייטב את התקליטים שקניתי, שמעתי אותם קודם בחנות והייתי בטוח שמה שאני קונה שווה האזנה ושווה את המחיר, יש הרבה שירים שאין לי עד היום למרות שהם מוצאים חן בעיני משום שהאלבום בתוכם הם מופעים לא מצא חן בעיני (כמו שיש רהיטים שלא קניתי למרות שחלק מהרהיט מצא חן בעיני). כאשר שיר משודר מרדיו האומן מקבל על כך תמלוגים, ובמסגרת השימוש הסביר (המושג המרכזי לעניין קניין רוחני) הוא מקבל על עצמו שהשיר יוקלט מידיי פעם על ידי מאזנים, אין צורך לומר שהפער באיכות ההקלטה, בין שירים המוקלטים מהרדיו לבין שיר שנקנה בתוך דיסק או תקליט רישמי הוא ניכר ואני לא חושב שמישהו יוכל להפיץ את השיר שהקליט ברדיו, כאשר מורידים מהשיר מהאינטרנט האיכות אומנם לא טובה (בד"כ) כמו בדיסק קנוי, אבל בהחלט מאפשרת הפצתם של מיליוני קבצים ברחבי הרשת. הזכרת שיש יותר ויותר אלבומים שאי אפשר להשיג בארץ, הסיבה לכך ידידי, היא שפחות ופחות אנשים קונים דיסקים ותקליטים ומסתפקים בקבצי MP3, ניתן היה אולי לייחס את הירידה במכירות למצב הכלכלי בארץ, אלא שירידה שכזאת משותפת לכל מדינות המערב גם אלו הנהנות מצמיחה כלכלית. הקלטות על קלטות (שהיו מאוד פופלריות בילדותי) מעולם לא היוו בעיה שכזו משום שאיני מכיר הרבה אנשים שיסתפקו בקסטה (עד היום לא התרגלתי למילה קלטת מצטער), מכך תוכל לגזור גזרה שווה לגבי דעתי על הקלטת סרטים בווידאו. משהו לגבי המחיקה מהארד דיסק וזה אולי לא קשור לנושא אבל בכל זאת, כשקניתי תקליט שהייתי ילד, התיחסתי אליו בחרדת קודש, הייתי מסתכל שעות על העטיפה קורא את כל המילים, מנקה את הוניל לפני העלאתו על הפטיפון בטקס שחוזר על עצמו, הטקס הזה הוא חלק מהסיבה שאני אוהב היום מוסיקה, היכולת להוריד שיר ולמחוק אותו בכזאת מהירות, היא חלק מהזילות בה מתיחסים למוסיקה בשנים האחרונות, הזילות הזו בעיני היא הסיבה שלא מתיחסים למוסיקה פופלרית כאל סוג של אומנות אלא כדרך להעביר את הזמן ומין רעש רקע בשעה שאתה עושה דברים אחרים וזו בעיני אחת הסיבות שהיום, לא יקמו לנו יותר להקות כמו אלו שהפורום הזה מדבר עליהם. אגב אשמח לדעת מה דעתך בנושא ומה דעתם של שאר החברה.

John LennonS

New member
זה דיון מאוד מעניין ומשפטי אפילו...

אז אם לא יפריע לכם אני הייתי מעוניין לכתוב את דעתי. דבר ראשון שאני רוצה להתייחס אליו הוא הדבר האחרון שהבוס הזכיר. הזילות של המוסיקה והרעשנות שלה. אני היום חושב שהמוסיקה של כל הראפרים ולהקות הבנים והבנות (שניהיו פופלריות מאוד בשנים האחרונות, בעיקר להקות בנות הכוונה) היא ממש חרפה. המוסיקה שאוהבים היום לא קשורה במוסיקה שאתה מייצר אלא, ביכולת שלך לרקוד מול המסך, וכמות הציצים שאתה מוכן להראות למצלמה (ע"ע כריסטינה אגילרה, בריטני ספירס, דסטניז צ'ילד וכן הלאה). אבל זה לא קשור ממש לנושא, פשוט רציתי להוסיף את דעתי בעניין הזה. אני חושב שלערןלוי יש נקודה מעניינת במה שהוא טען, שאפשר למשל להוריד שיר לבדוק אם אתה אוהב אותו ואז ללכת לקנות את האלבום. במובן זה חברות התקליטים מרוויחות והאמנים. וחוץ מזה בזכות תוכנות ההורדה אנשים מסוגלים להיחשף למוסיקה שלא היו נחשפים אליה אילולא היו תוכנות ההורדה הללו. זמרים אנונימיים משהו מקבלים במה נפלאה להראות את היכולת שלהם דרך הרשת הזו. אני גם חושב שמחירי אלבומים כיום הם בלתי סבירים (אני מדבר על יד-ראשונה של CD). העובדה שאלבום של הדלתות, למשל, עולה כ-60 ש"ח היא פשוט לא מתקבלת על הדעת. האלבום הוא מעולה אבל מחיר הוא פשוט גבוה מידי וחסר פרופורציה. אני למשל רוצה לשמוע הרבה דברים ואני אוהב הרבה להקות ולא רוצה לשמוע רק את הדלתות. ואין לי הרבה כסף. אני נכנס פה לבעיה "רצינית", הם כדאי לי לקנות את האלבום, להוריד מהאיטרנט בחינם כמעט או לא זה ולא זה, ופשוט לא להנות מהמוסיקה הזו. בעקבות דילמות כאלו, מרבית האנשים מעדיפים לא לשלם ולהוריד את השירים מהאינטרנט בחינם כמעט לגמרי. אני מאמין שאם חברות התקליטים יורידו את המחירים של האלבומים ל-20 ש"ח למשל אנשים יעדיפו לקנות את המקור ולא לעבור על החוק כי המחיר שהם ישקיעו בחיפוש השירים וצריבתם לאלבום משלהם תיהיה פחות משלמת. המסקנה שלי מהעניין הזה שעד שחברות התקליטים לא יבינו שכל עוד שהמחירים כה גבוהים אנשים יורידו לבד שירים. והם, חברות התקליטים והאמנים, יוותרו ללא אגורה אחת. אני אישית חושב שהדוגמא שהבוס הביא היא טובה אבל לא מספיק. כי אם אני רוצה אני יכול לבנות לי כסא בבית לבד בלי לקנות בחנות אבל מוסיקה אני לא יכול ונוצרת פה בעיה שחברות התקליטים מבקשות מחירים גבוהים נורא ואין לציבור איך להתמודד עם הבעיה הזו. הצורה הכי טובה היא על ידי הורדה בלתי חוקית שכמעט בלתי אפשרי לאכוף. אני חושב שבסופו של דבר הדברים יסתדרו לבד. אני נחשפתי למוסיקה של שנות השישים ושבעים, מוסיקה שאני לא יכול בלעדיה, דרך האינטרנט, וכיום אני יכול למשל לקנות באלבומים של יד שניה של ויניל במחירים סבירים מאוד ואפילו מאוד כדאיים, ואני יודע מה אני מחפש הודות לחשיפה שלי באיטרנט. כלומר לתוכנות ההורדה בלתי חוקיות יש גם פנים חיוביים. אני למשל נהנה עד היום וגם חברות התקליטים נהנות מהעובדה שנחשפתי למוסיקה באופן לא חוקי.

ערןלוי

New member
אני מסכים לחלוטין....

בעניין החשיפה. אני גם נחשפתי להרבה מאוד אמנים שבחיים לא הייתי נחשף אליהם אלמלא האינטרנט, וריפדתי מאז את כיסיהם - שהיו ראויים לריפוד. בסופו של דבר, אני רואה את המגמה של האינטרנט כפגיעה באמנים החזקים והמבוססים שממילא מוכרים מליונים ובחברות התקליטים הענקיות שמזלזלות בציבור, וסיוע שלא יסולא בפז לאמנים האלטרנטיביים ולחברות העצמאיות שבאמת אכפת להן ממוזיקה, ולא רק מ $$$ (וראו המאמר שקישרתי אליו בהודעה הקודמת שלי). וזה בעיני רק טוב. אני לא מסכים איתך לגבי מחירי הדיסקים - המחירים בארץ דווקא זולים יחסית לעולם.

John LennonS

New member
אני שמח שאתה מסכים איתי לגבי החשיפה

אבל אני חושב ש60 ש"ח לאלבום למשל של 11 שירים למשל זה מחיר נוראי. לפעמים בהחלט יש מבצעים אבל בארץ המחירים הם גבוהים פחות או יותר כמו בארצות הברית ואנגליה, שם אפילו עוד יותר יקר, אבל באותו אופן אתה מרוויח יותר ובארץ המשכורות נמוכות מאוד. אני חושב שקאזה תיצור מצב שבו מחירי האלבומים יגיעו למצב שבו יהיה מיקסום (מהמילה Maximum) של המחירים של האלבומים. כלומר המחירים ירדו נניח ל20-30 ש"ח, וכמות האנשים שיקנו תיהיה כה גדולה שחברות התקליטים ירוויחו עוד יותר ממה שהיו מרוויחים אילו קנו פחות אנשים במחירים גבוהים יותר. בכול אופן זו דעתי. אני מאוד מסכים עם חלק גדול מממה שאמרת בתשובה שלך לגבי הכסא. אני חושב שאתה טועה לגבי איכות המוסיקה היום באופן כללי, אבל טעם זה טעם ואין על מה להתווכח פה. אתה אוהב אני פחות. כמובן שבכול תקופה יש שירים טובים יותר ושירים טובים פחות.

Miss CB

New member
../images/Emo45.gif

אכן דילמה קשה. מצד אחד, אני מסכימה עם ניבלו' עם העניין המוסרי - באמת לא פייר, עבדו על זה קשה, ומתייחסים למוסיקה כאל משהו שאפשר פשוט להוריד ומקסימום למחוק אחר כך. אומנם אני לא חייתי (לצערי... הרב) בתקופת הויניל, בתקופה נטולת הורדות (ז"א, חייתי, זה לא כזה דבר ישן, אבל לא שמעתי מוסיקה... אתם מבינים למה אני מתכוונת) ובכל זאת, אני מוצאת שהרבה יותר כיף לי לחכות, לאסוף כסף, לקנות דיסק ולשמוע אותו. זה מאוד מגביר את ההנאה כל הקטע של הציפייה מראש - בהייה ממושכת בקופסאות סגורות וכו'. אבל אין מה לעשות, המצב היום בעייתי. תאמין לי שאם אלבומים היו יותר זולים, לווא דווקא 20 ש"ח כמו שהציע שחר (למרות שגם זה יכול להיות נחמד
) אבל נניח 40 ש"ח לדיסק, הייתי קונה הרבה הרבה הרבה יותר. אין מה לעשות, אני צעירה ועד כמה שיש פה ושם עבודות שאני יכולה להשיג, וקצת דמי כיס, אין לי דרך לממן לי מוזיקה כל כך. אז אז אני צורבת דיסקים. לא את כולם, אני משתדלת לקנות כמה שיותר - 99% מהכסף שלי הולך לזה (זה ופיצה), אבל זה לא מספיק. יש כל כך הרבה מוזיקה טובה לשמוע, שזה לא מספיק. ועד שלא ירדו המחירים, אין לי כל כך מה לעשות... עוד נקודה היא זאת: מה אם יש אמן מסוים נניח שאני רוצה לשמוע, אבל כרגע יש אמן אחר שאני שומעת במקביל? זה נשמע מסורבל ומטופש אבל תסתכל על זה ככה: כרגע הכסף-מוסיקה שלי הולך על פינק פלויד (זה לא מדויק, כרגע על מגבר, ואז עוד כמה דברים לגיטרה, ואז בחזרה לפינק פלויד). נניח ואני רוצה גם לשמוע קצת מוסיקה של אמן אחר שאין ל יבמקרה כבר אלבומים שלו בבית, מה אנ יאעשה? אני רוצה את שניהם. או אם אני רוצה לשמוע רק כמה שירים שלו, לטעום את הסגנון - שווה לי להוציא כסף על אוסף (שהרי אלבומים זה כמעט תמיד יותר טוב) או אלבום, שיש סיכוי שאני דווקא לא אהנה ממנו, וזאת סתם הייתה הוצאה של 80 או 90 ש"ח שיכולה הייתה ללכת על דיסק שכן תכננתי עליו?

ערןלוי

New member
תשובה ארוכה מדי

יש לי בעיה מהותית עם ההשוואה שלך לכיסא. אמנות היא לא כיסא. יש הבדל משמעותי בין קניין רוחני לקניין חומרי גם בהיבט הפורמלי-משפטי, וקל וחומר שיש הבדל כזה בהיבט המוסרי. ההבדל העיקרי הוא שאמנות פועלת במישור הרבה יותר עמוק מרהיטים, ולמעשה יצירת אמנות שייכת לא רק לאמן שיצר אותה אלא גם לאנושות. לכן היה לי חשוב לשמוע את דעתך בנושא בוטלגים: הרי קנייה של בוטלג או הורדה של בוטלג מהאינטרנט, לשיטתך, שקולה לגניבת הרהיט מהבית של הנגר - רהיט שהוא החליט לא למכור!!! אתה מתייחס בהרחבה לעניין ההבדל באיכות ההקלטה, אבל זה נראה לי פרט לא משמעותי. האם ה"גנב", כהגדרתך, פטור בגלל שהאיכות של ההקלטה שלו נמוכה יותר מהאיכות המקורית? ואז מה דעתך על אנשים שמורידים mp3ים באיכות של עד 128k, שהיא איכות שלא מתקרבת לדיסק? יותר מזה, יש טכנולוגיה להקלטה דיגיטלית: האם אדם שמקליט דיגיטלית מהרדיו הוא לא בסדר, ואדם שמקליט מהרדיו בטייפ רגיל הוא בסדר? זה הרי אבסורד. כמו כן לגבי הקלטת סרטים בוידאו: אני מכיר הרבה מאוד אנשים שמקליטים סרטים מהוידאו ושומרים אותם אצלם. צריך גם לומר שהאיכות של הקלטת סרטים מהוידאו לא נופלת בהכרח מהאיכות של קלטות וידאו קנויות (אני לא מדבר על דיוידי). בארץ אפילו האיכות של קלטות קנויות לעתים קרובות מאוד ירודה כי אנחנו חיים ברפובליקת בננות. כמו כן יש מכשירי וידאו שמקליטים בסטריאו ואיכות התמונה בהם טובה. יש גם מכשירי וידאו דיגיטלים וצורבי דיוידי. הנקודה היא שאני לא חושב שעניין האיכות הוא מהותי, אני חושב שהוא טכני בלבד. אני גם לא מסכים איתך שהקלטת שירים מהרדיו נכללת בשימוש הסביר, ויש לי הרגשה שחברות התקליטים גם לא יסכימו איתך. "הזכרת שיש יותר ויותר אלבומים שאי אפשר להשיג בארץ, הסיבה לכך ידידי, היא שפחות ופחות אנשים קונים דיסקים ותקליטים ומסתפקים בקבצי MP3, " - זה לא נכון, ככל הידוע לי. הסיבה לכך שקשה להשיג דיסקים בארץ היא שכל מיני חברות נמצאות בקשיים. הסיבות לכך רבות: 1. דיסקים פירטיים (לא mp3ים) 2. המצב הכלכלי הקשה בארץ 3. ניהול כושל של החברות האלה. למשל, אולי שמתם לב לזה שאי אפשר יותר להשיג דיסקים של לו ריד, ג'ורג' האריסון, לאב, הראמונס ואפילו אמנים מוכרים (אם כי גרועים) כמו מדונה. הסיבה לכך היא שוורנר ברד'רס לא מייצאת יותר דיסקים לארץ. היא הייתה קשורה בחוזה עם הד ארצי והד ארצי לא יכלה לחדש את החוזה הזה, כי היא בקשיים. ולא בגלל mp3ים. זו רק דוגמא. בעולם זה נכון שאמני מיינסטרים וחברות הענק - שמאז ומתמיד השתינו בקשת על הציבור - נפגעות, אבל דווקא כל האמנים המוכשרים אך ה"לא מסחריים" - אלה שבאמת צריכים שיקנו קצת יותר דיסקים שלהם - מרוויחים., בזכות החשיפה האדירה שהם מקבלים באינטרנט. לא אכפת לי שמטאליקה ימכרו קצת פחות אם זה אומר שהרבה אמנים אלטרנטיביים ימכרו יותר. והסיבה היא שיש שני סוגים של צרכני מוזיקה: יש את הנאמנים שאוהבים מוזיקה, ואלה בד"כ כן יקנו את הדיסק. ויש את הבוגדניים, והם אלו שהחברות הגדולות פנו אליהם כל השנים. הם הקהל של מטאליקה ומדונה, והם יורידו מהאינטרנט את הדיסק. אני רואה את מה שקורה לחברות התקליטים הגדולות כקארמה. אבל זה כבר דיון אחר. "אלא שירידה שכזאת משותפת לכל מדינות המערב גם אלו הנהנות מצמיחה כלכלית." - אילו מדינות למשל נהנות כיום מצמיחה כלכלית?! המצב הכלכלי קשה בכל העולם. אני רוצה להפנות אותך לכתבה מאוד מעניינת על העלייה במכירות המוזיקה האלטרנטיבית והעצמאית בשנים האחרונות. והנה גם דעתה של גאניס איאן על העניין. מומלץ גם מאמר ההמשך. "ניתן לשמוע היום כמעט כל שיר שעולה על דעתך באמצעות שידורי רדיו אינטרנט" - אז מה זה משנה? נגיד שאני קורא ביקורת על דיסק. אני רוצה לשמוע שיר. אני מחליט שאם אני אוהב אותו אני אקנה את הדיסק ואם לא אז לא, ואני מוריד אותו מקאזה. מה רע בזה? עדיף שלא הייתי קונה את הדיסק בכלל? ואגב יש הרבה מאוד שירים שאני לא יכול למצוא ברדיו אינטרנט וכמובן לא בחנויות תקליטים. "היכולת להוריד שיר ולמחוק אותו בכזאת מהירות, היא חלק מהזילות בה מתיחסים למוסיקה בשנים האחרונות, הזילות הזו בעיני היא הסיבה שלא מתיחסים למוסיקה פופלרית כאל סוג של אומנות אלא כדרך להעביר את הזמן ומין רעש רקע בשעה שאתה עושה דברים אחרים " אתה באמת חושב ככה? אתה באמת חושב שהיחס למוזיקה היום כאומנות שונה מהיחס לפני כמה שנים, לפני נאפסטר? יותר מזה, בשנת 1966, השנה הטובה ביותר לרוק לדעתי (אני יודע שהרבה לא יסכימו איתי) אלו שהתייחסו למוזיקה פופולרית כאומנות היו מיעוט מבוטל. אני לא חושב שאיכות המוזיקה שנוצרת נקבעת ע"פ ההתייחסות האינטלקטואלית אליה בחוגים כלשהם. אני גם לא מסכים איתך שאין מוזיקה טובה היום - יש המון מוזיקה טובה ולהקות לא פחות טובות משהיו אז, רק שהן בשוליים ואז הן זכו ליותר הצלחה. כמו כן יתכן שיש פחות כאלה. יש לכך הרבה סיבות אבל זה כבר דיון אחר (ומעניין.... הנה זרקתי את הכפפה). די לומר שאין לי ספק ש mp3ים היא לא אחת הסיבות. ולגבי העניין הרגשי של מחיקת קובץ מההארד דיסק - ואם אתה סוגר את הרדיו באמצע שיר, מה ההבדל?... מאז ומתמיד היו אלו שהתייחסו למוזיקה פופולרית כרעש רקע ודרך להעביר את הזמן. אני לא חושב שמספרם עלה בשנים האחרונות. אני פיתחתי לעצמי כמה כללי אצבע לגבי הורדת שירים ואני שלם עם עצמי לחלוטין: 1. זה בסדר להוריד שירים ספציפיים מתוך אלבומים מסוימים - יכול להיות מקרה שאני אוהב שיר אחד ואין לי כוונה לקנות את כל האלבום, ואז אני מוריד שיר. אין שום הבדל בין זה לבין להקליט שירים מהרדיו, דבר שהייתי עושה שנים לפני שהמציאו את כל הקאזות למיניהם, למעט בזה שאת רוב השירים שאני מוריד לא משמיעים ברדיו. (כאשר תהיה האפשרות לקנות את השיר באינטרנט - עוד לא הרבה זמן - אני אעשה את זה כמובן). 2. אם מדובר כבר ביותר משיר אחד מאותו אלבום, זה כבר משהו אחר. אני לעולם לא מוריד אלבומים שלמים כתחליף לקניית האלבום. 3. יש כמובן בעיה שיש יותר ויותר אלבומים שאי אפשר להשיג בארץ (וזה הולך ונעשה יותר גרוע עם הזמן. אלבומים שאי אפשר להשיג בארץ, מבחינתי אין שום פסול בלהוריד אותם מהאינטרנט בתנאי שאם אח"כ אתה נתקל בהם בחנות ישראלית אתה קונה אותם. אני אגב אף פעם לא עשיתי את זה כי אני תמיד מזמין מאמזון, ואני אוהב שיש לי את הדיסק האמיתי. 4. אם מדובר בבוטלגים, או בהקלטות לא חוקיות שאי אפשר להשיג בצורה רשמית (הופעות, הקלטות אולפן נדירות וכו') אין שום בעיה להוריד אותם, כי ממילא אין אפשרות להשיגם באופן חוקי. כמובן שאין שום מקום להשוואה בין הורדת קבצים (בפרט לפי הכללים לעיל) לבין קניית דיסקים מזויפים, שהיא פרוצדורה מגונה ובזויה (ועוד הנבלים שמוכרים אותם מתעשרים מזה). בלי קשר, בגלל שהזכרת את זה - מאמר נהדר לגבי התייחסות למוזיקה כאמנות.

מעניין

ומצריך מחשבה לפני התשובה, בנתייים תודה על הקישורים, תשובה קצרה מהמותן, אני די משוכנע שהיחס למוסיקה היום שונה באופן מהותי מהיחד לפני 20 ו 30 שנה, אני די בטוח שאחת הסיבות לכך היא השינוי בחל בעולם באותם שנים בין השאר הודות (או באשמת) האינטרנט, אינני יודע אם העניין של מחיקת שירים מהארד דיסק הוא סיבה או מסובב, אבל אין לי ספק שגם אם הוא תוצאה של היחס הזה, הוא הופך ככל שעובר הזמן לגורם לזילות. בכל מקרה שוב תודה על היקישורים תגובה תבוא, כך אני מקווה, מאוחר יותר.

ערןלוי

New member
אם כך...

אז הרי היחס למוזיקה היום צריך להיות שונה בצורה מהותית גם מהיחס למוזיקה לפני 5-6 שנים, ואפילו פחות מזה.

למעלה