להצביע מרץ? מדוע?

אולי עיוורים? ../images/Emo3.gif

ההיפך הוא הנכון. להזכיר לך שביילין אישית התנגד לתוכנית ההתנתקות (זה שרוב סיעת מרצ הייתה לעומתית וגרמה לכך שפוליטית מרצ תמכה בהתנתקות זה סיפור אחר) בדיוק מכיוון שנסיגה חד-צדדית היא טימטום. בדיוק מכיוון שחד-צדדיות מחזקת את הצדדים הפונדמנטליסטים. בדיוק מכיוון שעל-אף שהשטחים הם קללה בשבילנו, הם ברכה בשביל הפלסטינים וצריך להתייחס אליהם כאל קלף מיקוח. מרצ לא מציעה לפרק את ההתנחלויות לפני הסכם (מלבד מאחזים לא חוקיים, או התנחלויות בעייתיות במיוחד...) מרצ מציעה לפתוח משא-ומתן ולהגיע להסדר שישמור על רוב המתנחלים בשטח ישראל מבלי צורך לפנות את ההתנחלויות (לפי ז'נבה 75% מהתושבים היהודים שגרים מעבר לקו הירוק נשארים בשטח ישראל). לפתוח את הנושא של קמפ-דיוויד וטאבה וחוסר היכולת של ברק לנהל משא-ומתן זה דיון ארוך מדי לפתוח גם אותו פה. אם כי אני מסכים לחלוטין שלצד הפלסטיני יש את אותה אחריות בכישלון המשא-ומתן, וכל אם פלסטינית צריכה לדעת שאלמלא ערפאת היא מקבל את ההחלטה שהוא קיבל, היינו יכולים היום להיות בהסכם שלום. להזכירך, וזה אפילו נאמר כאן בשירשורי הפורום, האדם האחרון שעסק בנושא הזה ברמה של להעלות אותו על הכתב זה בן-גוריון קצת אחרי מלחמת 48. ככה שלהגיד שהיו ועדות אחרות שמרצ התנגדה אליהן קצת קשה להגיד... זו הועדה היחידה מאז. בכל אופן, זו לא מסקנה ישראלית ספציפית, זו הבנה של כלי המלחמה החדשים. יש הרבה ספרים טובים בנושא, הספרון של עפר שלח "המגש והכסף" מהווה איזשהו מבוא טוב (על-אף שהוא עוסק בנושא אחר לגמרי) בסופו יש רשימה לקריאה נוספת, יש בה כמה ספרים שעוסקים ספציפית בנושא. לא מדובר באכסיומה בשמאל, מדובר בהחלטה 242 ו 338. מדובר בצורה שבה קיימנו את הסכם השלום עם מצרים ובעיקר הסכם השלום עם ירדן. מדובר בצורה שבה ביצענו את הנסיגה החד-צדדית מלבנון ומהרצועה. העניין הוא תמיד 100% מהשטח המקורי או (כמו במקרה הירדני) חילופי שטחים ביחס של 1:1. אני לא חושב שמישהו שפוי בדעתו מציע גבול מכס בין ישראל לפלסטינים.

bhmi100

New member
עוד טעות יש לך

"ובעיקר הסכם השלום עם ירדן." שטחים בערבה שנכבשו במלחמת ההתשה הוחכרו לכ100 שנים מירדן כלומר חתמו על חוזה שלום בלי לקבל את השטחים.

מובלעת צופור הוחכרה ל-25 שנה

100 שנה (למעשה 99) זה הסכם החכירה בין בריטניה לסין בנוגע להונג-קונג, אולי משם אתה מתבלבל. ייתכן שנוכל לחכור חלקים מסוימים בגדה המערבית בהסכם עם הפלסטינים. שמעתי שהצוות המדיני של מפלגת העבודה העלה את האפשרות, היא אפשרות מעניינת אני מודה, אין לי התנגדות אליה (למעשה אני אברך כל הסכמה שתעשה מתוך עמדה הדדית של כוח בין הצדדים). חילופי שטחים הם בכל אופן ביחס של 1:1, זה שבנוסף לכך אפשר לקיים חכירה בתנאים מסוימים זה נכון. גם חכירה עולה כסף להזכירך, וגם שטח מוחכר לבסוף יוחזר, ככה שהכדאיות להחכיר שטח מיושב היא לא בהכרח בולטת לעין.

צופר כמובן

יצא לי צופור משום מה. כנראה שיותר מדי שעות ערבית

bhmi100

New member
על חבל אלכסנטרדטה שמעת?

כמו הגולן זהו חבל ארץ שהיה במחלוקת בין טורקיה לסוריה . (בשליטת הטורקים) כדי לקבל את השטח עודדה סוריה טרור כורדי בשטח טורקיה לבסוף נמאס לטורקים ובשנת 1998 הם איימו על אסד שאם הוא לא מפסיק בכך הם יביאו את הצבא הטורקי ו"יפוצצו לו את הצורה" (אין דרך יותר יפה להגיד זאת) אסד נסוג הפסיק לתמוך בכורדים הסגיר את מנהיגם והכיר בחבל אלכסנדרטה כחלק מטורקיה. תחשבו על זה.

eman70

New member
ההבדל הוא שהעולם הכיר בריבונות

התורכית על האזור, שנתקבעה לא במלחמה, אלא על ידי החלטת פרלמנט של המחוז (שהיה עצמאי לאיזו שנה) למרות שהבחירות אליו היו מפוקפקות.

למעלה