להצביע ולא באצבע

Layman

New member
להצביע ולא באצבע

היי, חברים.
אם אפשר, השגותיכם בעניין שאני נתקל בו שוב ושוב. להצביע, מהמילה 'אצבע'. אם כן, מה קורה כאשר מצביעים בסנטר למשל, (הוא הצביע בסנטרו). זה מסתדר? ומה במקרה שמצביעים באמצעות דבר-מה, (הוא הצביע באמצעות המקל שבידו). הולך? ומה במקרה של הצבעה באמצעות האגודל (הוא הצביע באגודלו אל הדלת מאחוריו). נשמע סביר? או שעדיף לא להסתבך, ובמקרים של הצבעה שלא באצבע - לכתוב, רמז, החווה, הורה וכדומה? יש את "הצביע ברגליים", אבל זו דוגמה בעייתית, משום שזהו סלנג שאינו מתאים בכל מִשלב. תודה!

עד כמה שאני יודעת

המילה "להצביע" יצאה כבר מההקשר לאצבע בלבד. היא כבר לא מתייחסת רק לאצבעות. אפשר בהחלט להצביע במקל, ואפילו בסנטר. גם חץ יכול להצביע על כיוון, גם עובדה מסויימת יכולה להצביע על משהו וכד'. באמת אשמח לשמוע מה אומרים החברה. אה! ובוקר טוב

tafustafus

New member
../images/Emo45.gif

במקרים מסויימים אכן אפשר ואף נוח יותר להשתמש במילים אחרות, כפי שהוצע בהודעה הראשונה, אך להצביע בהחלט אפשר גם באמצעות דברים שאינם אצבעות.

ססילי

New member
להחוות בסנטר אך להצביע במקל

קצת קשה פשוט להצביא בסנטר, כי הוא לא כל כך מחודד. שלי לפחות

Layman

New member
במזרח הרחוק זה נפוץ מאוד,

'להצביע' בסנטר, יותר מנומס, וגם יותר נוח, פעולה יותר קצרה מהנפת יד, וגם אפשרית אם הידיים תפוסות.

Fanja

New member
האם אפשר לדבר על משלב נמוך בשפה

לא-מילולית? אם כן, מחווה זו נחשבת בברזיל "במשלב נמוך". נהוג לצרף למחווה גם את המילים "ali,ali!" (שם,שם!) איזה יופי, הפורום גם רב-תרבותי

ST

New member
ואולי להורות ב/עם מקל?

סתם זורקת רעיון לפני שאאחר (נקווה שלא) לאוניברסיטה.

Fanja

New member
אבל האם זוקרים אותו כדי להביע אותו

הדבר? כלומר, האם "זקר סנטרו" פירושו "הצביע על כוון בסנטרו"?

Y. Welis

New member
סביר שלא. במקרה כזה עדיף

לשנות ל'הניד בראשו לעבר ---', בהנחה שלא מדובר בסנטר ארוך (כמו של הפרעונים למשל).

למעלה