להפשיל

רותם 4

New member
להפשיל

מעולם לא היה לי ברור מה פירוש המילה להפשיל. להפשיל שרוולים - להרים שרוולים ולהשאר עם זרועות חשופות; להפשיל מכנסים - להסיר מכנסים; להפשיל וילון - עד שהוא יגיע עד הרצפה. באבן שושן כתוב להפשיל - להרים. אני כבר לא מבינה. תודה על עזרתכם.

גנגי

New member
לקפל את יודעת מה זה?

פעם מקפלים למעלה, פעם למטה, פעם לצדדים - העיקר הוא לא הכיוון אלא הפעולה. אותו דבר להפשיל.

רותם 4

New member
אם מקפלים למטה - זה כבר לא קיפול

אלא - משהו כמו התרה. להפשיל וילונות עד שיגיעו לרצפה. מה זה שייך לקיפול?

גנגי

New member
זה שייך להבנה של מה שאמרתי,

לא לקיפול. בפעולת ההפשלה אין שום קשר לכיוון. יש קשר לפעולה עצמה, לשינוי המצב של הבד או החומר המופשל.

אולי הגדרת 'רב מילים' תעזור:

הסבר מלא למילה הִפְשִׁיל פ' הפעיל 1. קיפל את השוליים של חולצה, מכנסיים וכד' פעם אחת או כמה פעמים סביב עצמם, כיווץ אותם כדי לקצרם או כדי להעלותם כלפי מעלה. • חם לך? תפשיל את השרוולים של החולצה. • האדון המכובד הפשיל את מכנסיו ועבר את השלולית. 2. מיושן הרים, הגביה.

גנגי

New member
מיושן?! מיושן?!

אתה ואני מיושנים כשאנחנו מפשילים את השמיכות או את הכיסויים? אני די משוכנעת שגם אתה משתמש במילה הזאת. זה מזכיר לי איך פעם, בשיחה מסביב לשולחן, הצעתי למישהו לבזוק מלח על האוכל, וכולם התגלגלו מצחוק למשמע המילה. וואללה, אני מיושנת. טוב לדעת. בשר מיושן זה בשר טוב, לא ככה? אז אני כנראה משובחת.

אני אמרתי מיושן?!

הסבר מלא למילה הִפְשִׁיל פ' הפעיל 1. קיפל את השוליים של חולצה, מכנסיים וכד' פעם אחת או כמה פעמים סביב עצמם, כיווץ אותם כדי לקצרם או כדי להעלותם כלפי מעלה. • חם לך? תפשיל את השרוולים של החולצה. • האדון המכובד הפשיל את מכנסיו ועבר את השלולית. 2. משובח: הרים, הגביה.

רותם 4

New member
בספר שקראתי היה כתוב הפשיל את הוילו

הוילונות עד הרצפה. ומכאן הבלבול. כנראה שחלה שם טעות. תודה.

למעלה