"להפסיק את עלילות הדם"

tamarhp

New member
חבל

שאדם שקורא לעצמו דתי מתנהג בשחצנות וזלזול לרב בישראל. אני אישית לא ממש אוהבת בלשון המעטה את דרכו של הרב עובדיה יוסף, אבל כמו שללה אמרה - אני לא מוצאת לנכון להביע זלזול בציבור. והאמת? לא רק על רב, על כל אדם מישראל.

tamarhp

New member
כל אדם

שראוי לכך. אנשים ברמה קצת יותר גבוהה ממני יהיו מסוגלים אולי לא לזלזל בגנב או רוצח, אבל אני עוד לא הגעתי לרמה כזו. אני משתדלת לא לזלזל בכל אדם שראוי לכך. גם חילוני.

גוססי

New member
ושוב חובה עלינו לשאול...

אם היות אדם רב בישראל אמורה להפוך אותו לחסין בפני ביקורת, קל וחומר כשהוא עושה שוב ושוב שימוש במעמדו על מנת לזרוע שנאה ופירוד.

masorti

New member
על זה ענה המחוקק בענין השופטים...

מקובל שמותר להעביר ביקורת על בית המשפט (כלומר: על השופט), אך על ביקורת זו להיות עניינית ומכובדת (קרי: מנומסת). דין רב אמור להיות דומה, משום שמעמדו של הרב בקהילה הדתית אמור להיות דומה למעמדו של השופט בחברה האזרחית.

גוססי

New member
הרב עובדיה יוסף אינו מתנהג כשופט

מכיוון שהוא מנהיג תנועה פוליטית, ניתן - וצריך - להתייחס אליו כאל פוליטיקאי פעיל.

blablash

New member
להפך.

ב"ה אני חושב שהתגובה שלו הייתה יוצאת מהכלל. הרי הדרשות של מרן הרב עובדיה יוסף מקוממות לא אחת הרבה מהציבור בישראל, ולכתב כנראה נמאס לשתוק, והוא מצא דרך הכי מכובדת שאפשר כדי גם להגיב וגם לא לשתוק. הוא בעצם אמר, "אני לא אמרתי כלום, אבל מה אתם אומרים לעזאזל?!" ועכשיו לעניין העיקרי, ההודעה שלך נורא מוזרה, לכתב "דתי" שמי מכיר אותו בכלל אסור לזלזל ולדבר בשחצנות על רב בישראל... אבל לרב בין המכובדים בישראל אדם מבוגר שיודע הרבה תורה, ומנהיג ציבור שלם, מותר לזלזל ולדבר בשחצנות על כתב דתי? ועל כל ציבורו של הרב הדתי? ועל כל ציבור האשכנזים? ועל...? ועל...? ועל...? נראה לי שמשהו התהפך לך קצת בסדר עדיפויות...

blablash

New member
וסתם שתדעי...

ב"ה (רק שלא ימחקו לי) שרוב הציבור האשנכזי חסידי, מזלזל ברב עובדיה יוסף בדיוק כמו החילונים וכך גם הצביור הדתי לאומי. הוא נשאר עם הספרדים וחלק מהליטאים.

sarav55

New member
וזה ציבור לא מבוטל

ציבור הספרדים והליטאים כך שאין במה להתבייש בציבור כזה

blablash

New member
להתבייש? ח"ו.

ב"ה וזה באמת ציבור לא מבוטל רק שהכח הפוליטי שלו אפסי.

tamarhp

New member
אני אשכנזיה

וליטאית, אבל אנחנו ממש ממש לא הולכים לפי הרב עובדיה יוסף.

blablash

New member
אני לא יודע מי את וגם לא לפי מי אתם

ב"ה הולכים. אבל את ש"ס הקים הרב ש"ך ז"ל והוא כידוע היה ראש הציבור הליטאי. וגם כיום הספרדים יותר משייכים את עצמם לציבור הליטאי מלציבור החסידי.

lala897

New member
אני חושבת שהגישה שלך לא נכונה כלפי

אדם שלומד תורה ובקיא גדול בה. מה אתה היית אומר אם היו מזלזלים באחד באדמור"ים שלכם? לא. אני לא הולכת לפי הרב עובדיה יוסף וגם לא לפי אף אדמו"ר. אבל אני לא חושבת שאפשר לזלזל באף אחד מהם גם אם המנטליות או הדעות שונות ולא נכונות לדעתך. התורה שכל אחד מהם לומד מספיקה כדי שאנשים יכבדו אותם גם אם הם לא מסכימים איתם.

sarav55

New member
אני חושבת שבגלל שמקנאים

בו מכפישים את שמו או בגלל היותו ספרדי מצליח ובגדול הוא סוחף אנשים אליו ומפחדים ממנו עובדה שעל כל מילה שלו קמים ומתנגדים ומחרפים אותו וגם לא דתיים שומעים את הדרשות שלו מילה במילה בשביל למצוא איזה מילה שאמר לא במקום לא ראיתי שעושים עליהום על רבנים אשכנזיים

blablash

New member
"...איזו מילה שאמר לא במקום..."

ב"ה אך, איזו התנסחות עדינה. ממש נופת צופים.

blablash

New member
כמה דברים, חשובים מאוד.

ב"ה אדם שבקיא בתורה, זה עדיין לא אומר שהוא יכול להיות מנהיג של ציבור. אם היו מזלזלים באדמו"ר שנוהג שלא כשורה באופן שיטתי ולא חוזר בו, אני הייתי אחד מהמזלזלים, ולמה אני מתכוון מזלזל? פשוט לא מעריך זה הכל... מנטליות?! דעות שונות?! הלוואי והלוואי מה שכבוד הרב יוסף עושה קוראים לזה הכפשות, לשון הרע, הוצאת שם רע, וביזוי התורה. ואת זה בודקים ע"פ התוצאה, למה גרמו הדברים שלו גם אם הם נכונים, אם הם גרמו לדברים לא טובים סימן שהם לא היו צריכים להאמר. התורה שכל אחד כזה לומד מספיקה כדי שלא יבזו אותו כי כשמבזים אותו מבזים את התורה מצד שני זה לא אומר שתריכים לכבד אותו בתור מנהיג, זה הכל.

למעלה