"להפסיק את עלילות הדם"

eitangn

New member
עלילת דם ???

מאמר ביקורת שנכתב באירוניה. האם הרב עובדיה יוסף הוא מעל לביקורת? או שמה הוא ראוי להרבה ביקורת על השתלחויותיו הרבות, שיותר מפעם גבלו בהסתה.

א ו ר בת

New member
בודאי שבאירוניה

וכך גם הכותרת שניתנה למאמר ושאותה הצבתי גם כאן ככותרת. אתה רוצה ששוב ימחקו לי הודעה ? הבאתי את זה דווקא בגלל שהכותב הוא עורך "הצופה".

blablash

New member
הרב עובדיה שליט"א והאשכנזים

ב"ה סיפור ארוך... בפעם הקודמת שהרב דיבר נגד האשכנזים הוא אמר שה"בית יוסף" (הספרדים פוסקים לפיו הלכה.) כתב את ספריו ובא הרמ"א (האשכנזים פוסקים לפיו הלכה) וקשקש עליו (או משהו כזה...) כ"ק אדמו"ר מגור שליט"א שלח שליחים והבהיר בצורה חדה לרב יוסף שליט"א שאם הוא לא יפסיק עם ההתבטאויות האנטי אשכנזיות, בבחירות הבאות, לא יהיה לו אפילו נציג אחד בכנסת (כ"ק אדמו"ר מגור מסוגל לעשות את זה) ומאז לרב יוסף שליט"א ולאשכנזים- שלום.

פלסטיק

New member
האם הגזענות שלהם היא ענייני?

האם המלחמות של הספרדים והאכשנזים החרדים הן ענייני? אני מתכוון מעבר לכך שהן פשוט מצערות נראה כאילו שלא, אבל בדרך כלל ההמשך של המריבה הוא להראות מי יותר "צדיק". ואיך מראים את זה? על ידי כפיה פנימית (של כל מיני הלכות צניעות חדשות) ועל ידי כפיה על חילונים. כל צד מנסה לכפות מה שיותר ולזכות בתחרות. וכאן זה כבר עניין ברור שלי

מתנדב

New member
פלסטיק, אף אחד לא כופה עליך....

תוציאו את זה מהראש, אתם יכולים לעשות כל העולה על רוחכם, המלחמה שיש בין הספרדים לאשכנזים, זה בעיקר מלחמה פוליטית, הן בנושא הכשרות, והכל מיני נושאים, כמובן שזה מפריע קצת שיש מלחמת אחים, אך לבוא ולומר, שבגלל המלחמה בין הספרדים לאשכנזים, זה מסוג של כפיה על הציבור החילוני?, זה קצת מגוחך להגיד את זה, זה בדיוק כמו שתגיד לי בגלל שיש 2 חברות תנובה וטרה, זה משפיע וזה כפיה של החילונים על החרדים, כך אותו הדבר לא הבנתי מה הקשר בזה שיש מחלוקות בין הספרדים לאשכנזים אתה רואה את זה ככפיה על הציבור החילוני....

פלסטיק

New member
לא הבנת - המלחמה עצמה איננה כפיה

המלחמה עצמה לא תכפה עלי דבר וחצי דבר למעט צער על גזענות בין אחים. למשל לכאורה אין זה מענייני מלחמת מתן הכשרות בין בית כדורי לבין בית עובדיה. פשוט שמתי לב שבכל מלחמה כזו כל צד מנסה להוכיח את אדיקותו. חלק מהאדיקות הזו מתבטאת בכל מיני החמרות שחלקן משפיעות עלי. ברגע שאיזושהי החמרה משפיעה על חיי היא כן ענייני. כמו למשל היתר מכירה לשנת שמיטה.

מתנדב

New member
לא הבנתי מה זה משפיע עליך....

אתה כאדם חילוני, יכול לעשות מה שנראה הטוב בעיניך, אני עדיין לא רואה מה הכפיה כאן במחלוקות בין אשכנזים לספרדים כפי שציינת שיש כאן כפיה...

פלסטיק

New member
אסרו על הדוד שלי לעבוד שנה ../images/Emo31.gif

הוא חקלאי ופתאום בשנת שמיטה אסור לו לעבוד 60 שנה הוא עבד ופתאום החליטו לבטל היתר מכירה של שנת שמיטה למה? כי הספרדים והאשכנזים עושים החמרות מיותרות ושנה לא לעבוד מאוד משפיע עליו

מתנדב

New member
זה לא קשור למחלוקות

בין ספרדים לאשכנזים, מה הקשר בכלל? מי המציא לך שזה קשור למחלוקות?, זה היה מאז ולתמיד, ואסרו על הדוד שלך לעבוד בשנת שמיטה, כי הפרדסים שלו משמש לדתיים כל השנים, אילו הוא היה עובד הדתיים לא היו נהנים מהתוצאות של הפרדסים שברשותו, הוי אומר שהוא עושה את זה לא בגלל שחייבו אותו, כי הוא רוצה לעבוד עם הדתיים כי נוח לו ככה...

פלסטיק

New member
זה לא היה מאז ומתמיד

מאז ומתמיד היה היתר מכירה בשנת שמיטה כך היה כל חייו, כך היה עם אביו רק בשנת השמיטה האחרונה פתאום החליטו לשנות סדרי עולם למה? היה שם קטע בין האשכנזים לספרדים שנגמר בהתקפלות של הרב יונה מצגר והדוד שלי? פתאום לא יכול למכור לאף סיטונאי כי הסיטונאי מוכר גם לסופרמקטים ושם פתאום בשונה מאז הקמת המדינה היתר מכירה איננו תופס. מה יעשה הדוד? יעמוד לצד הדרך וימכור? חקלאי הרי אין לו רשת הפצה משלו. בקיצור - פרנסתו נפגעה בגלל מריבה בין חרדים אשכנזים וספרדים

למעלה