להפסיק את הטרוף!!

להפסיק את הטרוף!!

אני אומר לכם מפלגת העבודה אני לא כל כך בטוח שהי אעוד ממש מפלגה דמוקרטית.. או לפחו ת א דמוקרטית למופת. יש שם את מה שנקרא המפקד הכללי לפני הבחירות. ותאורתית כל אחד יכול להתקפד למפלגה ולהצביע למועמדים לראשות המפלגה. אבל מנצלים את זה( וכבר לא פעם ראשונה), להטיית הבחירות ולשקר פנים מפלגתי ולשקר של הבוחר!! בואו נראה מי מתפקידם למפלגה הזאת: 1. הרבה באמת שהם נאמנים למפלגה ולא קומנבינטרוים 2. תומכי המפדל, ש"ס , (הראו עדיות בטלוויזיה). 3. מספרים אדירים של ערביים שזה מתפלדג ל: מיעוט קטן אמיתי שתומך בבעבודה רבים שהצהרו בגלווי שהם בכלל תומכים במפלגות ערביות! מלא תומכים של חמולות ופושעים, שלא קשורים בכלל למפלגת העבודה!!! הם אנטי ציונייםי!! תאמינו לי זאת מפלגה פשוט ****אין מיילה אחרת!!****!~!! במה יש להם להתגאות?! ב"חגיגה הדמוקרטית" הזאת?!! מסתבר שמי שמכריע את הבחירות האלו אלו בכלל לא תמוכי העבודה המוקריים אלא חבורה של מתפקדים שאינם תומכי העבודה, קומבינטורים ופושעים! בן גוריון מתהפך בקברו! מישהו יכול להסביר לי למה כזה דבר קורה? למה הם לא עושים בדק בית? למה הם לא עשו בדק בית? אי אפשר לעשות בדיקה פשוטה לפי הרשימות אם הם חברים בתנועות פולטיות אחרות?! למה לא מפסיקים שם עם החמולות? צריך להעניש אותם, ולהודיע להם שפעם הבאה לא פוקדים ערבים וזהו! גזענות לא גזענות, אין מה לעשות אם הם ככה מתפקדים כנראה שלא מגיע שיפקדו ערבים למפלגה הזאת. לא רק זה שציבור הערבים בכלל לא תומך במפלגת העבודה, אלא שבטוח הציבור הזה, מיילא אם הם בבאמת היו דמוקרטיים וכל אחד היה מצביע על פי צו מצפונו, אבל הכל שם נסגר בעסקאות וקומבינות מאחורי הגב, איפה הבחירה האישית העצמאית של הבוחר?! איך יכול להיות שקלפי שנכנסו אליה רק 70 איש, מסתבר שיש בקלפי 200 פתקים?!! מי ירצה להצביע למפלגה שכזאת שהכל שם זיוף אחד גדול?! ואני שואל את עצמ שאלה אחת גדולה האם כל אדם שרק עכשיו מצטרף כחבר במפלגה כלשהי, מייד מותר לו מבחינה מוסרית/ערכית/חוקית לקבוע את גורלה באשר לבחירת יו"ר מפלגתה?!! מה אתם חברי העבודה מתכוונים לעשות?!

EverMan

New member
כמו שכבר אמרתי

פריימריס היא לא שיטה אופטימלית. אין מה לעשות. אבל אין דרך יותר טובה. אתה לא יכול למנוע מאנשים להתפקד. מה שהיה במרכז הליכוד של שרון עדיף ? אולי המצב בש"ס ? בכל מפלגה גדולה תהיה שחיתות כלשהי. אז מנסים כמה שיותר להמנע מכך. ולהלחם בשחיתות. אבל אין שיטה טובה יותר.

טשאפק

New member
מי מנסה להימנע מכך

הרי צמרת המפלגה כוללת אנשים כמו פואד, שנהנים מהרמאויות הללו. אתה בטוח שהם מנסים להימנע?

אני לא יכול למנוע,

אבל אתם כן בתור מפלגה ריבונית כן יכולים למנוע, אז מה אתם עושים? עוצמים עיניים?! ולא נכון, פריימריס זה משהו טוב ואפילו נהדר, אתם עשיתם מזה דבר מגעיל, אני מביטח לך למשל שדבר כזה במפלגת שינוי לא היה קורה!! פשוט לא היה קורה! אולי במיימדים ממש מישניים בשוליים בשוליים! (כמו שיכול לקרו בכל מפלגה)... מה שהיה ברמכז הליכוד זה משהו אחר... תראה איך הייתה נוהגה השיטה בשינוי, היו 3000 חברי מפלגה , ומאה חמישים חברי מועצת שינוי, שהם הנציגים של כל חברי המפלגה! ואותם 150 בחרו את חברי הכנסת., מה היה כל כך נורא בשיטה הזאת? למרות שנכון שיטת הפריימריס גם טובה, ואפילו אולי עדיפה על שיטת הייצוגיות של של שינוי. יש עוד שאלה שאני שואל את עצמי בהתחשב בדוגמא שהצגתי של שינוי, האם כל חברי המפלגה ככולם, הםא כולם מתאימים להיות במעמד הזה של בחירת נציגנו בבית המחוקקים של מדינת ישראל?! הריי םא אנחנו רוצים שבביתהמחוקקים שלנו יהיו חברי כנסת טובים ואייכותיים הרי אנחנו צריכים שגם אלו שיילכו לבוחר אותם יהיו טובים ואייכותיים, לא משנה שבמרכז הליכוד דווקא נמצא שם במקרה כל החרא של העולם, (טו ב גם הליכוד לא מפלגה מי יודע מה..).

עדכאן

New member
בטח, עוד מעט תספר לנו ששינוי התאדתה

בגלל היושר של החכי"ם שלה
מפלגה שחרטה את היושר על דגלה והצליחה בזמן אפס לרדת לרמות שאפילו במרכז הליכוד לא העלו על הדעת. ו ...פוף
הייתה מפלגה ואיננה עוד. למה לא תמצא לך דוגמא טובה יותר? וכל מה שנאמר כאן לא מצדיק אפילו בשוליים שבשוליים שחיתות בבחירות. יש סיכוי שהפעם לפחות דברים יתבררו ואנשים יועמדו לדין

EverMan

New member
"עשיתם מזה" ?

עם כל הכבוד, מפלגת העבודה לא "עשתה" משום דבר משהו מגעיל. מה לעשות - מפלגה גדולה ושואפת שלטון, מושחת אליה שחיתות. לא יעזור. גם שינוי אילו הייתה שומרת על הגודל היחסי שלה, ונשארת בכנסת יותר מ2 כנסות באופן עצמאי - אז השחיתות הייתה חודרת אליה. השיטה "היצוגית" של שינוי, היא אותה שיטה בדיוק בה נקטו במרכז הליכוד של שרון. אין הבדל. ההבדל היחיד ששם מדובר במפלגה שקיימת קרוב ל60 שנה, ופה מדובר במפלגה עצמאית משהו כמו 5. ואת המועצה של שינוי בחרה הנהלה סגורה, שלא ייצגה כלל את המתפקדים של המפלגה. האם זה עדיף ? דיקטטורה לא יצוגית ? הרי זה מה שהיה בעבודה לפני הפריימריס, "ועדה קרואה". אז אומנם הרשימה לכנסת הייתה טובה יותר, אבל זה היה "מושחת". בקיצור, שינוי היא לא דוגמא לכלום. בעיקר משום שהיא לא בילתה מספיק זמן בכנסת.

לא נכון זאת לא אותה שיטה

בליכוד היו אייזשהו מספר מוזר של 3000 חברי מרכז, שמידי כמה שנים רק טפח וטפח. הליכוד זה לא שינוי~!!! תבינו!! הליך הבחירה שם גם שונה, חברימועצת שינוי שונים מחברי מרכז הליכוד המפוקפקים!!! אי אפש ר להשוות חבר מועצת שינוי לעוזי כהן , או גבריאלי או גמליאלי!! אי אפשר!! במרכז הליכוד השחיתות חוגגת בשמחה וששון לעומת זאת במועצת שינוי, מספיק רק חשד קל שלשחיתות וכבר דואגים להיעף את השחיתות והמושחת!! אתה צוחק?! איפה יש עדיות שאת מועצת שינוי בחרה הנהלה סגורה?!! בקרוב הולכות להיות בחירות מחודשת למועצת שינוי שתמנה 80 איש, וחברי המפלגה בוחרים בהם!

EverMan

New member
הסיבה שבליכוד זה כך.

זה משום שהועידה החליטה שהיא עצמה המרכז. והועידה של הליכוד מכילה חבר מרכז על כל 1000 חברי מפלגה. (שזה ייצוגי להפליא, ואפילו שווה למדי לייחסיות של מועצת שינוי) חברי מועצת שינוי אולי שונים מחברי הליכוד המפוקפקים... וזה רק בגלל שמה לעשות ... הליכוד היא מפלגה של 40 מנדטים (דאז) שיש לה 300,000 מתפקדים. ושינוי היא מפלגה חדשה באופן עצמאי, שהגיעה בכנסת אחת, בפוקס, ל15 מנדטים, והיו לה פחות מעשירית המתפקדים. (שגם להם לא היה שום זכות בחירה בנוגע למועצה) אם שינוי הייתה בכנסת 60 שנה כמו הליכוד, והייתה בגודל של הליכוד, או העבודה לאורך זמן - גם לה היו עוזי כהנים, וגבריאלים וגמליאלים. למה ? כי ככה זה עובד ! מפלגה גדולה - מושחת אנשים תאבי כוח ושררה, ולא רק אידיאולוגים. (להבדל ממפלגות קטנות) מועצת שינוי היא מפלגה שלא נמצאת בכנסת. וגם כשהיא הייתה בכנסת, היא לא הייתה פתוחה לכלל המתפקדים. כשזה היה קורה, ואילו היא הייתה נשארת בכנסת אשכרה - היא גם הייתה מתחילה ל"הזדהם" מהנוף הפוליטי סביבה. כי מה לעשות - מושחתים לא נמשכים למפלגות בנות 0 מנדטים בכנסת. או שמא אתה לא מסכים איתי ? אתה באמת חושב שאם שינוי הייתה עולה ל30 מנדטים ונשארת באזור, ומאפשרת בחירות ייצוגיות למתפקדים (כמו השיטה הנוכחית), אז חברי המועצה היו נשארים כה בתוליים ותמימים ?

300 אלף מתפקדים?!

אני בטוחל שרבים מתוכם! חרטיונרים, עבריינים, חבירם בתנועות אחרות, חמולות וכו.ץ. בתכלס אם היה להם מפקד כשר, אני לא בטו ח אם היה להם 100 אלף מתפקדים,

EverMan

New member
תחת שרון ?

שלא הייתה תחרות הנהגתית בשום מפלגה בארץ ? היו שם הרבה שחיתות. אבל זה לא סותר את הנתון. לא היו 300 אלף מושחתים.

סלח לי , אני לא מקבל את התזה שלך,

מפלגה אם היא פועלת בצורה טובה, היא יכולה להמשיך להיות נקיית כפים גם לאורך שנים רבות. והמפלגה שלך (העבודה) בסכך הכל גם לא מי יודע מה גדולה היום , סך הכל 3 מנדטים מעל שינוי כאשר היא הייתה בשיאה, והיא עושה רוח כמו מפלגה של 80 מנדטים על כלום! ולפי התאוריה שלך היא אומנם רק 18 מנדטים אבל היא עושה שחיתות כמו של 40 מנדטים!!! והיא לא תיהיה גדולה לאורך זמן " גדולה" , בבחירות הבאות אתם תיהיו צמודים ל10 מנדטים, מפלגת העבודה חל עליה כבר תהליך של ה15 שנה האחרונות שלאט לאט נעשת מבחירות לבחירות פחות ופחות רלוונטית, יכול להיות שפה ושם יש עליות חגגיות וכו, אבל הקו מראה רק כיוון אחד בסופו של דבר, ירידה ירידה ירידה,.. וזה לא יילך להשתנות בזמן הקרוב אלא אם אתם תשנו את מפלגתכם מין הייסוד, מין הקצה אל הקצה בכל המובנים. כי בסוף , ישארו לםכ כמה מנדטים , מ1. זקניי מפא"י 2. כל מיני עסקינם וקרובי משפחותיהם 3. כל מיני אנשי הסתדרות 4. ועוד מיעוט קטנציק של מטורפים למינהם שימישכו להצביע לעבוד ה בכל מיקרה, גם עוד 50 שנה5. עוד מעט מצביעים מהקיבוצים והמושבים. ואל תשכח שהזקנים נעלמים עם הזמן, כך שגם הם גם לא רלוונטיים. מפלגה שולית ביותר. ויכול להיות שאם שינוי הייתה גדלה, כמו בכל מפלגה היו בה ( רק יכול להיות , אני ל איודע), פה ושם שחיתיות קטנות, אבל לא כמו בעבודה ובליכוד, לא בגאווה ולא בפרהסיה!

EverMan

New member
קודם כל, אני שמח

שאתה מרגיש נביא. ואני מקווה שאתה יודע למי ניתנה הנבואה. מפלגה גדולה, יכולה לשאוף לניקיון כפיים. וצריכה לשאוף לכך תמיד. היא לא יכולה להמנע מלמשוך אליה שחיתות. וכל שיטת בחירות, מלבד "דיקטטורה פנימית" (שמי שבהנהגה קובע מי יבוא בהנהגה אחריו- שזה גם סוג של שחיתות בסופו של דבר) לא יכול למנוע שחיתויות. המפלגה שלי, קיימת מעל 100 שנים בצורותיה השונות. והיא בשלטון, ברבים מהשנים הללו. אז עם כל הכבוד - כן. והיא נמצאת במעל 16 כנסות בצורה עצמאית ומובילה. אז כן - תראה או לא תרצה - המפלגה שלי (וגם הליכוד שקיימת לא מעט שנים, ובתור מפלגה שניה או ראשונה בגודלה), מושכת יותר שחיתות ממפלגה שלא עברה את אחוז החסימה אפילו. ואם באמת בא לך להיות קטנוני - אין מפלגה אחת, שלא הראתה ירידה משמעותית במס' המנדטים שלה ב15 שנים האחרונות (וזה כולל את העבודה, ואת הליכוד [שקפץ קצת עם שרון ואז המשיך לצנוח], מרצ, מפד"ל וכו') כל מפלגה, שתהיה בשלטון בישראל, ובכל מדינה אחרת - תמשוך אליה בנוסף לאנשים טובים, גם אנשים נלוזים. כי ככה זה ! אין מה לעשות ! העבודה לא תומכת בשחיתויות. ולהזכירך - בפריימריס שעברו - פסלו בערך שליש מהטפסים של המתפקדים הפיקטיביים - וזה כי היא כן שואפת לניקיון כפיים. וכבר טענתי בעבר בעד ונגד הפריימריס. אבל אין דרך יותר טובה מזו. ו"מועצת שינוי" הנאורה שלך, היא לא שונה ממרכז הליכוד. רק שהיא של מפלגה קטנה ולא משמעותית, להבדל מהליכוד שכן משמעותי. ולכן היא לא מושכת שחיתויות. כנראה שהגיע הזמן שתחפש את היסוד, ולא את הצל שהיסוד מטיל. מפלגה גדולה => מושכת שחיתות. מפלגה קטנה => לא מושחת שחיתות. זה נתון. תרצה או לא תרצה. אני לא מצדיק שחיתויות. אני מסביר לך מאיפה זה נובע. אבל בשיטה של "מרכז מפלגה" (או "מועצה" כמו שקוראים לזה אצלך), לא פחות מושחתת ואף יותר. כי פה במקום לשחד עשרות/מאות אלפי אנשים, אתה צריך לשחד 150, או 1000.

למה לא להרגיש כמו נביא?

הרי שמי הפרטי ושמי השני, שניהם על שני נביאי יישראל, והם לא היו שוטים! את הלא יודע מה הולך היו פם במועצות שינוי, וטמי ופורז כבר אינם, וחלו וחלים שינוים פנימיים - אופרטייבים במפלגה. ככה שלהכליל תמיד, זה לא תמיד נכון, ואם אני לא טועה, יש כוונה אם אני לא טועה ( כתוצאה מהמהפך הלוינטליסטי שלוינטל הרי יהכותרת של המהפך היו לעשות פריימריס פתוחים לכל חברי המפלגה), אז גם בשינוי יהיו פריימריס פתוחים.

EverMan

New member
להיות נביא

זה הדבר הכי קל בעולם. לזרוק דברי הבל לאוויר, אם הם יתקיימו - אתה גאון. אם לא - לאף אחד לא יהיה אכפת. אז במקום לדבר באוויר, תדבר על הקרקע. לא מעניין אותי מה קורה במועצת שינוי. היא לא רלוונטית למה שקורה במדינה. להבדל ממרכז העבודה או מרכז הליכוד (וזה כבר כך עשרות שנים) והפריימריס בשינוי לא רלוונטים לשום דבר. בעיקר שהיא לא בכנסת.

EverMan

New member
קודם כל, אני שמח

שאתה מרגיש נביא. ואני מקווה שאתה יודע למי ניתנה הנבואה. מפלגה גדולה, יכולה לשאוף לניקיון כפיים. וצריכה לשאוף לכך תמיד. היא לא יכולה להמנע מלמשוך אליה שחיתות. וכל שיטת בחירות, מלבד "דיקטטורה פנימית" (שמי שבהנהגה קובע מי יבוא בהנהגה אחריו- שזה גם סוג של שחיתות בסופו של דבר) לא יכול למנוע שחיתויות. המפלגה שלי, קיימת מעל 100 שנים בצורותיה השונות. והיא בשלטון, ברבים מהשנים הללו. אז עם כל הכבוד - כן. והיא נמצאת במעל 16 כנסות בצורה עצמאית ומובילה. אז כן - תראה או לא תרצה - המפלגה שלי (וגם הליכוד שקיימת לא מעט שנים, ובתור מפלגה שניה או ראשונה בגודלה), מושכת יותר שחיתות ממפלגה שלא עברה את אחוז החסימה אפילו. ואם באמת בא לך להיות קטנוני - אין מפלגה אחת, שלא הראתה ירידה משמעותית במס' המנדטים שלה ב15 שנים האחרונות (וזה כולל את העבודה, ואת הליכוד [שקפץ קצת עם שרון ואז המשיך לצנוח], מרצ, מפד"ל וכו') כל מפלגה, שתהיה בשלטון בישראל, ובכל מדינה אחרת - תמשוך אליה בנוסף לאנשים טובים, גם אנשים נלוזים. כי ככה זה ! אין מה לעשות ! העבודה לא תומכת בשחיתויות. ולהזכירך - בפריימריס שעברו - פסלו בערך שליש מהטפסים של המתפקדים הפיקטיביים - וזה כי היא כן שואפת לניקיון כפיים. וכבר טענתי בעבר בעד ונגד הפריימריס. אבל אין דרך יותר טובה מזו. ו"מועצת שינוי" הנאורה שלך, היא לא שונה ממרכז הליכוד. רק שהיא של מפלגה קטנה ולא משמעותית, להבדל מהליכוד שכן משמעותי. ולכן היא לא מושכת שחיתויות. כנראה שהגיע הזמן שתחפש את היסוד, ולא את הצל שהיסוד מטיל. מפלגה גדולה => מושכת שחיתות. מפלגה קטנה => לא מושחת שחיתות. זה נתון. תרצה או לא תרצה. אני לא מצדיק שחיתויות. אני מסביר לך מאיפה זה נובע. אבל בשיטה של "מרכז מפלגה" (או "מועצה" כמו שקוראים לזה אצלך), לא פחות מושחתת ואף יותר. כי פה במקום לשחד עשרות/מאות אלפי אנשים, אתה צריך לשחד 150, או 1000.

עדכאן

New member
מה הדבר הזה? מושכת אליה שחיתות לא יעזור../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

יעזור גם יעזור, כשיתברר שמפלגות מושחתות ללא מקבלות קולות, פתאום ימצא מי שידע להילחם בשחיתות. כל זמן שתהיה משיכת כתפיים בנוסח 'לא יעזור...' תהיה שחיתות ! אין ולא צריכה להיות השלמה עם שחיתות. בוודאי לא עם זיופי בחירות, ובטח שאי אפשר להשלים עם שימוש לרעב בכוח שלטוני. אם מפלגת העבודה לא תתעשת, סופה יהיה כמו זה של שינוי! כי הבוחרים כבר היום מתחילים להתעשת, ומחר... יש מפלגות שמחר יהיה מאוחר מידי עבורן, ראו הוזהרתם !

EverMan

New member
לא אמרתי שזה מקובל

שיש שחיתות ולא צריך להלחם בה. העובדה היא, שאנשים מושחתים נמשכים לכוח. למפלגות גדולות. לא למפלגות לווין איזוטריות. זה עובדה. פשוט מאוד. זה לא אומר שהמפלגה מושחתת, זה אומר שהיא מושכת אנשים מושחתים בנוסף לאנשים הטובים שבה. ויש להלחם בשחיתות. עד כמה שניתן. זה לא סותר לחלוטין את מה שאמרתי.

למעלה