להעתיק ריקוד

union39

New member
להעתיק ריקוד

ישנה תופעה ששמתי לב אליה שרוקדים מסוימים לא אוהבים שמעתיקים מהם ריקוד ודוקא אלה שבקיאים בצעדים ובקצב רוקדים במעגל החיצוני חבל כי לדעתי ככל שהרוקדים ידעו טוב יותר תריקודים הרמה תעלה וכך רוקדים שנעדרים לאיזה חודש יהיה תמיד מימי להעתיק קשה לי להבין ממה זה נובע הרי אין פה איזה פרס לטובים

אליק 31

New member
צודק מאד, רוב הרקדנים הטובים

רוקדים דווקא במעגל החיצוני. יש לי שני הסברים: אלה שרוקדים במעגל הפנימי הם דחפנים, ולא נעים לרקוד על ידם. אלה שרוקדים במעגל הפנימי הם ראוותנים, שייראו אותם. אמר עליהם החכם הרומי: הם באים כדי לראות ולהיראות VIDERE ET VIDEATUR אני דווקא סבור כי זה מחמיא לרקדן טוב אם מעתיקים ממנו, לא זו בלבד, אלא יש כאלה שמסייעים לך גם במלה טובה. כמובן, אם אתה לגמרי מתחיל, ונתקל בהם ודורך על רגליהם, הם לא יאהבו זאת.

בהחלט מחמיא כשמעתיקים

אך ניתן גם להעתיק מרקדן שרוקד במעגל החיצוני. משום מה יש רוקדים שמתעקשים לרקוד באמצע, גם כשאינם יודעים את הריקוד, ונוזפים ברקדנים הטובים שלא נדחפים למרכז. המקרה האבסורדי ביותר היא לראות מישהו רוקד במרכז ומפנה את ראשו לאחור כדי להעתיק מרוקד טוב שרוקד אחריו, במעגל החיצוני. לא יותר פשוט (והגיוני!!!) לצאת מהמרכז ולרקוד אחריו???

לרקוד במרכז....

אליק, סליחה...אבל, אני אוהב לרקוד במרכז, ואני לא ראוותן לא דחפן ואני לא חושב שלמישהו לא נעים לרקוד לידי..(אוליי ההפך הוא הנכון) ואני בא..כן כדי לראות ובעיקר כדי ליהנות. סיבות רבות למה בכל זאת לרקוד במרכז... ההכללות שלך לא לעניין !

../images/Emo45.gif

הסיבה העיקרית היא שבמעגל הפנימי מתאפשרת גם אחיזת הידיים שהיא מנישמת אפו של הריקוד העממי - במעגלים החיצוניים קצת קשה. סיבה נוספת היא אי הרצון לרקוד אחרי אנשים שלא יודעים את הצעדים ומבלבלים גם את מי שיודע. ויש עוד....

rak dan

New member
רק לא סנדוויץ !

נהנה שמעתיקים משנינו כזוג רוקדים, (למה לקפח את בן הזוג שתורם להעתקה), בתנאי: שיהיו מאחרינו, לפעמים כשהם מתקשים אני מדריך במילים. רק על תעשו לנו בלוק חוסם (סנדוויץ). מילא לעשות את זה ברביעיה, בשישיה לא בשבילי.

להעתיק ריקוד .....

אני לא בטוח שזה נובע מחוסר אהבה, אני יודע שיש כאלה שפשוט מתבלבלים כשהם קולטים שמעתיקים מהם. לי אישית מאוד מחמיא כשמעתיקים ממני, רק מה....בבקשה, מכל המעתיקים., לא להידבק תנו קצת מרחב... קל יותר להעתיק, והרבה יותר נעים....לכולנו!

No name for now

New member
יש בזה משהו

יש לי חברה שרוקדת נהדר, מכירה המון ריקודים והצעדים והתנועות שלה מאוד ברורים כך שקל ונוח להעתיק ממנה. פעם ציינתי שאני מעתיקה ממני ריקודים לפעמים והיא אמרה שזה די מלחיץ אותה שמעתיקים ממנה, מאז אני משתדלת שזה יהיה פחות בולט כשאני "עוקבת" אחריה צריך קצת התחשבות כשמעתיקים מרוקד אחר. היה פעם מישהו שממש נדבק אליי בנסיונות העתקה לא מוצלחים, הבעיה היתה שהוא עשה את זה ב-2 הרקדות, הוא כל הזמן נתקל בי, היה ממשיך אחריי למעגל המרכזי (באחד החוגים עזרתי להדגים) למרות שהערתי לו שזה מבלבל את הרוקדים במעגל, ומצד שני כשהמדריך לימד הוא לא למד עם הקבוצה. הוא מעולם לא דיבר איתי ולא ענה כשניסיתי לומר לו משהו. בקיצור הוא ממש עלה לי על העצבים, כל הזמן ניסיתי לברוח ממנו, בסופו של דבר באחת הפעמים שהוא נתקל בי כ"כ התעצבנתי שפשוט צעקתי עליו שיעזוב אותי הוא לא ענה לי והלך, אחרי כמה דקות היו לי נקיפות מצפון אז הלכתי להתנצל ולהסביר למה התעצבנתי, גם לזה הוא לא ענה ומאז הוא העתיק ממישהו אחר. אני תמיד כ"כ משתדלת להיות נחמדה ולעזור למי שלא מכיר את הריקודים כמו שאני נעזרת באחרים, היה לי ממש לא נעים מהקטע הזה

../images/Emo45.gif שיעתיקו בכיף.....

אבל אנא, אל תשכחו שגם מי שמעתיקים ממנו מגיע להרקדות על מנת לרקוד ולהינות - לא על מנת ללמד אחרים - לצורך זה קיים המרקיד. מי שנזקק להעתקה (והאם יש מי שלא נזקק לה מדי פעם
) שיעתיק בכיף - אבל שיתחשב במי שהוא מעתיק ממנו ויעניק לו את המרחב הראוי ולא יפריע.

מעתיקים נודניקים

אני לא מבינה - אחרי, שצעק עליו, התנצלת? על מה ולמה? חצוף!!!

ולאלה, שמעתיקים מהם.

אל תתחילו להתלהב, ולומר לנו את הצעדים. יתר תשומת לב יכולה להרוס (במקרה הזה). אנחנו כבר ניקח את האחריות עלינו!

אביגל ג

New member
למה להתלהב?

בסך הכל מנסים לעזור... אני למשל, אם אני רואה שמעתיקים ממני ואני קרובה אליהם (קרוב מספיק כדי לומר את הצעדים) אני מסבירה להם. לפעמים כשאני מודעת לזה שאני לא במצב טוב של הסברה (עייפות יתר, ריחוק מאותו אדם וכו'..) אני לא אומרת כלום, אבל לי לפחות זה נראה פחות יפה לראות שמשהו מעתיק ממך ולא להתייחס אליו, כאילו - שיסתדר לבד. אז יש כאלה שאני מכירה (לא אישית אישית אבל מכירה אותם מההרקדה) אז אני אומרת להם את הצעדים בדברים שהם לא יודעים כי אני מכירה אותם. יש כאלה שאני רואה פתאום שהולכים אחרי, אז מה, אני אתעלם מהם? לא יודעת, אולי זה שונה ממקום למקום ומבן אדם לבן אדם, אבל עד כה מי שאמרתי לו או לה את הצעדים הודה לי מקרב לב. אגב, אם לא נעים לכם שאומרים לכם את הצעדים תגידו אני לא מעוניין שתגיד לי את הצעדים וכו'... בסה"כ מנסים לעזור...איזו התלהבות את רואה כאן?

יותר ממה שהעגל רוצה לינוק

"יותר ממה שהעגל רוצה לינוק, הפרה רוצה להיניק". יכול להיות שאני לא מבטאת פה את דעת הרוב. אני, בכל אופן, לא אוהבת שהרקדן, ממנו אני מעתיקה, מתחיל להגיד לי את הצעדים. זה סתם מנג'ס. לכן, אני דואגת להעתיק ממי שעומד לפני. גם יותר נוח, וגם פחות בולט ומושך תשומת לב. עניין של השקפה.

אביגל ג

New member
כן אבל...

זה נחמד לעזור לאחרים, לא משנה אם בפנים או מחוץ למעגל... אבל כשיש כאלה שלא יודעים את הריקוד ונכנסים פנימה, זה קצת מעיק ומעצבן אז נאלצים לצאת החוצה. אני לא מתה להיות במרכז המעגל, כלומר זה לא מפריע לי - העיקר לעזור לאחרים...אבל כשכאלה שלא יודעים נכנסים למרכז אז עוד קצת אפשר לסבול, עוקפים אותם וכו', אבל לפעמים יוצא מצב שמתנגשים בהם - וזה כבר נמאס אז יוצאים החוצה, אין ברירה... אני גם ככה לא מבינה מה יוצא לאלה שלא יודעים את הריקוד שהם נכנסים פנימה, הם לא מצליחים ללמוד כשהם בפנים כי להסתכל קדימה יותר נוח מאשר להסתכל הצידה (ולחפש את מי שיודע את הריקוד) ועוד כל מיני דברים, שפשוט לא נוח לאחד שלא יודע את הריקוד לעמוד בפנים וללמוד כך את הריקוד
אבל נו טוב, לכו תבינו אותם...

אותי זה מבלבל

אמנם אני לא רקדנית מעולה- יש המון ריקודים שאני לא מכירה, אבל את אלו שכן- אני יודעת לפני ולפנים. אישית, כשמעתיקים ממני, אני הרבה פעמים מתבלבלת ובכך מטעה גם את מי שמעתיק. דבר נוסף- אמנם רבים פה מאוד מקפידים על הנוסח המדויק של הריקוד- אני לא!!. אם יש למשל סיבוב, ולי יש זמן לעשות שני סיבובים- אני אעשה שניים, כי זה הרבה יותר כיף. כך גם אם הריקוד הוא בהליכה מהירה ולי כיף לרוץ, אני ארוץ. ואני לא מעוניינת שאחרים יטעו לחשוב שאלו הצעדים הנכונים, ולכן כשמעתיקים ממני- אני רוקדת "לפי הספר", וזה לא כיף!!.

וסליחה, שכחתי משהו

אני מוצאת שהרבה יותר קל לי להעתיק ממי שמולי במעגל מאשר ממי שלפניי, וכך גם אותו אדם לא מודע לרוב לכך שאני מעתיקה ממנו, וזה חוסך את הבעיות שכולנו מנינו.

למעלה