להעלים עין

TBH1

New member
להעלים עין

אם לדוגמא אני תופס כמה חבר'ה שמעשנים סמים קנאביס, מותר לי "להחליק" את זה? כמו ששוטרי תנועה לפעמים לא נותנים דו"ח אם זאת פעם ראשונה וכו'. אני חייב לציין שאני בעצמי לפעמים מעשן קנאביס ואני חקרתי דיי הרבה על הצמח ואני יודע שבתכלס הוא לא עושה נזק. זה רק עניין של זמן עד שזה ייכנס גם לחוק. אבל בכל זאת אני בתפקיד אני אמור לעצור פשיעה גם אם אני חושב שהיא מוצדקת.. לכן הדבר היחידי שאני חושב עליו הוא פשוט להגיד להם משהו כמו "טוב חבר'ה פשוט תלכו מפה או שתפסיקו לעשן עכשיו ונתראה יותר מאוחר
" ?

UTM

New member
הכי טוב

הכי טב שתפנה את השאלה למפקד הבסיס שלך.

UTM

New member
../images/Emo101.gifזו ארץ קטנה, ובכך יש סיכון מה

נניח שאתה בתפקיד, ומעורב במעצר של משהו שמכר לך סם, או עישן איתך סם או ראה אותך מעשן. ונניח שהוא נמצל את הידע הזה כדי להתמקח על עונש מופחת (וקצת מגזים, כדי לקבל עסק טוב יותר). ואז זה עובר למח"ש, ומתחיל להיות סופר בלגן. במקרה הכי טוב אתה עף מהמשא"ז. במקרה הסביר יותר אתה יוצא עם רישום פלילי וגם תיק. וזה יכול גם להגמר במאסר אם הבנזו מגזים חזק - והוא יכול לעשות את זה כדי להתנקם אם המעצר היה מלווה ביחס מעט אלים. תופש את התמונה? אתה צריך לבחור - או משטרה או חשיש. ביחד זה צרוף נפיץ. בקיצור, וזו מדינות טובה לכל תחום בחיים: "אל תעשה שום דבר שיגרום לך מבוכה אם הוא יופיע מחר בעיתון" נ.ב. ההצעה שלי מקודם - לשאול את המב"ס היתה מוקש אינטיליגנציה - די סביר שאם הייתה שואל אותו היית בסכנת תעופה... וסליחה על המלכודת

benpual

New member
אני חושב.......

שאם אתה בתפקיד , אני חושב שאתה צריך לעשות את המוטל עליך אתה לא שוטר תנועה , שיכול להחליק אתה מתנדב , אשר שומר על האזרחים מכל דבר פלילי , ובטחוני חשוב על זה פעמיים

alondr

New member
ילד - לפי הכרטיס שלך אתה רק בן 16

אתה לא יודע מה הנזק של החומר הפעיל בסם אותו TBH1 שאתה כל כך מתגאה בו שעשית ממנו את הניק שלך... ואני במקומך לא הייתי מתגאה כל כך שאני משתמש בחשיש/מריחואנה... כי תיק אחד קטן ולא תהיה במשמר האזרחי וגם לא בצבא וגם לא תמצא שום עבודה נורמלית... חוץ מזה שסטלנים כמוך הייתי מעיף ישר מהמשא"ז ובטח לא הייתי נותן להם נשק ביד וסומך עליהם לשמור ולאבטח את האזרחים.... אם אתה חושב שזה לא מזיק תמשיך לחלום.... מבחינתי כל אחד שיתפס גם עם רבע גרם אני אדאג שיפתחו לו תיק... וכנ"ל לגבי נהיגה בשכרות... בדיוק כל אותם אלה שחשבו שכמה בירות או איזה צינגלה קטן זה כלום ועלו להגה ואחר כך עשו תאונה והרסו משפחה שלמה... הם צריכים לעמוד לדין על רצח ולא על גרימת מוות ברשלנות ואז לשבת בכלא ושיזרקו את המפתח של התא - שיצאו אחרי איזה 30 שנה - ולא לקבל איזה שלילה או עבודות שירות כמו העונשים העלובים של היום. ילד קטן וטיפש... חוץ מזה שבתור מתנדב קלאסי ונוער אין לך שום סמכות לגעת בכל מה שקשור לסמים ובטח לא לעשות חיפוש על אנשים עם חשד לשימוש/אחזקה - עוד איזה מתלהב...

TBH1

New member
בחור..

תשמע אל תבוא בגישה כזאת כי כנראה שבאמת אין לך יותר מדיי ידע על קנאביס. אם היה לך ידע מינימלי היית יודע שזה לא מזיק.. אבל מה אני מספר לך אתה בעצם יודע הכל על הסטלנים האלה. אה.. וזה THC ולא TBH.. זה סתם ראשי תיבות של השם שלי. בד"כ לא עושים כלום כשתופסים אותך עם כמות קטנה וסוגרים את התיק מיד. תקרא את הכתבה . כמו שאתה רואה אפילו עכשיו הוא הגיש בקשה שלא לשפוט בכלל. עזוב אותך מעניין החוקיות, אני מזמין אותך להכנס לאתרים רבים מקצועיים מהעולם כמו האתר של המלחמה לסמים באוסטרליה או erowid.com שהוא אתר מאוד רציני ואובייקטיבי ולקרוא מה זה קנאביס, ורק אז - אני אקשיב לנביחות בהודעה הקודמת. בקשר לזה שאין לי סמכות לגעת בסמים - אנחנו תופסים חבר'ה ערבים אצלנו מעשנים עם באנג... אנחנו מעכבים אותם עד שבאה ניידת. (אגב, לישראלים אנחנו לא עושים כלום.. ואתה יכול להגיד עד מחר שאני גזען, אם היית פה היית מבין שהם פשוט עושים נזק). לנהוג אחרי צינגלה או שכרות? אני בחיים לא עשיתי את זה ולא אעשה את זה, יש לי אחריות לגבי החיים שלי ולגבי החיים של חברים שלי. אני לא נוסע עד שכולם חגורים אפילו. אני יודע שבשביל מישהו שקיבל את החינוך של גראס=נרקומן=מוות קצת קשה לקלוט פתאום משהו שונה. אז בלי שאני אסביר לך כלום על גראס - תקרא לבד. ואז תבוא אליי בטענות.. אגב, בריטניה עושה לגליזציה לצמח הזה ועד 2010 הוא יהיה חוקי לגמרי. (זה ישפר גם את הכלכלה, גם את הפשיעה וגם ישמש כתרופה לחולים סופניים). תשמע אני באמת מדבר אליך בכבוד הגדול ביותר האפשרי. אתה דיי זלזלת בי כשאמרת שאני "סתם סטלן".. אני מבקש שבפעם הבאה לפני שאתה מטיח במישהו כזאת כמות של אגרסיביות, תבדוק את הדברים - זה יכול גם לעניין ולהעשיר את הידע שלך בסה"כ.

La Gamba

New member
עזוב את עניין החוקיות

אתה הרי מבין שמהרגע שאתה מחליט איזה חוק חשוב או לא חשוב, אתה בעצם מבטל את הצורך שלנו בחוקים. הרי לפי הדעה הזו כל אחד רשאי להפעיל את שיקול דעתו ולקבוע איזה חוק נכון או לא ולפעול כך. בינתיים הדבר פועל רק לגבי עבירות תנועה, סמים 'קלים', וסרבנות, אבל באופן כללי גישה כזו מבטלת את הצורך בחוקים. אנו במדינת חוק שבה הכנסת קיבלה מנדט מהעם לחוקק חוקים. ולא ההיפך. אז כך זאת לתשומת לבך בטרם תחליט אם עניין החוקיות חשוב או לא בפעולתך.

TBH1

New member
יש בזה משהו.

אבל תשמע, יש לשופטים ולחוקרים מספיק עבודה. עוד נער (או אדם מבוגר גם יכול להיות, אגב) שבאמת לא עשה כלום חוץ מזה שהוא עישן קנאביס (שד"א הוא סם פחות מסוכן וממכר מאלכוהול, שכולם שותים כאילו זה סתם להעשיר את הערב) לדעתי לא צריך להביא את אותו הנער את תחנת משטרה ולעשות לו יותר מדיי צרות, אפשר להחליק את זה. כי בסה"כ זאת לא ממש הצרה הכי גרועה שלנו היום. על ערבי בלי תעודת זהות לא הייתי למשל מוותר כי לכו תדעו אם הוא מסייע לפיגוע וכו'. בקיצור - ע"פי החוק - מותר לי להעלים עין?

La Gamba

New member
גם זה מוטעה

אתה לא עושה לאף אחד טובה בכך שאתה נותן לפשע להתפשט, שוב אתה קובע כי השוטר רשאי לקבוע איזו עבירה נחשבת ואיזו לא. ואם כך הדברים מתנהלים, אין טעם לחוק, שהרי כל שוטר יקבע לעצמו את החוקים... אני לא יודע מש יש לחוק לומר במקרה הזה

benpual

New member
דבר ראשון.......

אני לא מבין על מה אתם רבים?! על ילד או כן ילד?! נו יאללה איתכם , איזה ילדים "קטנים" אתם! תקשיב TBH1 או איך שקוראים לך , גש למב"ס שלך , ודבר איתו על זה לפי מה שאני יכול להגיד לך , החומר הנ"ל הוא כן מסוכן , אך לא לציבור! שים לב בתשומת אזורך!

עופר י.

New member
אני מקווה שאתה לא מתנדב באמת...../images/Emo13.gif

כל עוד אתה מתנדב - פשוט אל תתעסק עם גראס. מסוכן או לא - כל עוד זה לא חוקי אל תעשה את זה. אני בטוח שמוקדם או מאוחר דווקא מעוכב יזהה אותך כמעשן (ואמרו לי את זה מעשנים שטיפלתי בהם) שמעשן יודע לזהות מעשן אחר. אתה בטח לא רוצה את הפאדיחה הזו בזמן תפקיד באזרחות - תעשה מה בראש שלך...לא בתפקיד עופר

עופר י.

New member
באזרחות - אני מתכוון

אל תהיה מתנדב בכלל!!!!! אם אולי אנילא מובן נכון

alondr

New member
זו בדיוק הכוונה שלי

תעשה לעצמך טובה ואל תתנדב בכלל... ואז בתור אזרח בתור בן אדם פרטי תעשה לעצמך את החשבון מה אתה מרשה לעצמך לעשות ולעבור על החוק ולקחת את הסיכון שתיתפס ותסתבך בפלילים... ודבר נוסף אולי אתה לא נוהג אחרי צינגלה אבל הרבה אחרים נוהגים אחרי צינגלה או אלכוהול - כמו 4 האלה שעקפו אתמול מחסום רכבת מורד ורכבת עלתה עליהם קצת... ואז 2 נהרגו ואחד נפצע קשה - והנהג גם שתה רק איזה בירה אחת(מידע אישי) ורק אולי גלגל איזה סיגריה קטנה בשביל להרגע -את זה יראו בבדיקות דם באבו כביר.... וזה שאתה מטריד ומעכב רק ערבים ולא יהודים - על זה אני כבר בכלל לא מדבר... זה עוד יותר מוכיח איזה סוג של מוח קטן וצר יש לך... ומדוע אתה לא צריך להיות בשורות המשא"ז - שוב תלך לכנסת תחוקק חוק לסמים קלים חוקיים ליהודים ואז תאכוף אותו איך שתרצה - לשוטר עצמו אין שיקול דעת.

TBH1

New member
אני לא אמשיך להתווכח

אבל רק בשביל הפרוטוקול - כוס בירה אחת תשפיע יותר על כישורי הנהיגה שלך מאשר 10 ג'ויינטים. בקיצור לא עושים לא את זה ולא את זה.. ואותו אחד לא אחראי, אז מה זה משנה אם זה היה ג'ויינט.. אם זה לא היה ג'ויינט זה היה אלכוהול ואם לא אלכוהול אז איזה גז צחוק, וגם אם אלה לא - הוא היה נוסע כמו מטורף גם בלי כלום. אני מעשן כשאני על אזרחי. כשאני בתפקיד אני לא מעשן לא כלום, אבל אני פשוט מחליק את הקטע עם הסמים.. אומר להם שילכו לעשן במקום אחר או שיפסיקו לעשן עכשיו. אבל לא מכניס אותם לניידת ועושה מזה סיפור יותר גדול... אני מתנדב דיי טוב בנקודה שלי אני דיי פעיל ויוזם וכו', באמת שאני מעיד על עצמי שאני מתנדב למופת. בקשר לערבים - תשמע שוב, כמו בעניין הגראס, לפני שאתה מטיח דברים - תבדוק. הערבים שבאים אלינו באים מהכפרים הערבים בסביבה, הם באים שיכורים, כל אחד עם ערסמוביל לתפארת, אונסים ילדות בנות 14, מסתובבים עם זונות, אני לא אשקר ואומר לך ש 80% מהקריאות שלנו מתבררות כפעולות של ערבים. מה לעשות - אלה שבאים לפה הם לא בדיוק שוחרי שלום ואוהבי ארץ ישראל. לשוטר תנועה יש שיקול דעת בנוגע להבאת דוחו"ת, ולי אין שיקול דעת בנוגע לפשיעה?... שוטרים צריכים להפעיל שיקול דעת בכל דבר שעושים. כמו שתגיד שאתה תכנס לאזור מסוכן עם מחסנית ברובה כי אתה יודע שיש איום על החיים שלך, למרות שלפי הנהלים אסור להכניס מחסנית. אין מה לעשות - צריך להפעיל שיקול דעת.

alondr

New member
כמו שאמרתי לשוטר אין שיקול דעת

באכיפת החוק... ויש הבדל בין רישום דו"ח לתפיסת סמים... ובמידה ויש תפיסה של מסיבת סמים כולם נעצרים ואין הבדל בין אחד ואחד... וכמו שציינתי בתור מתנדב קלאסי אין לך בכלל סמכות לטפל ואני לא מבין מי בכלל שולח ניידת קלאסית עם מתנדבי נוער לאירועי שימוש בסמים/חיפושים בכלים/גוף/מכונית... ולחלופין אם מישהו מהמשטרה ידע שהגעת לאירוע שהיו מעורבים בו סמים ואתה עשית להם נו נו נו ושיחררת אותם אתה תהיה בצרות בעצמך... ולגבי ערבים שמסתובבים עם זונות - זו זכותם ואתה יכול לקפוץ פעמיים... אם יש איתם כל מיני קטינות - אז יש טיפול של יחידת נוער בנושא... ואם תפסת אותו נוהג שיכור - יש ניידת תנועה ויש בוחן וכו'... חסר לך איזה ידע ושיקול דעת בסיסי - במה מותר לך כמתנדב קלאסי לעשות בזמן סיור - ואתה קצת שוכח שאתה לא שוטר סיור במדים... וכל הויתורים על העישון וכו'- אני מקווה שאם אתה תיתפס על ידי בילוש או יחידת נוער - יהיו נחמדים וותרנים כמוך ולא יפתחו לך תיק -ושוב לא כי בא להם אלא כי זה החוק. ועל איזה נהלים לגבי מחסניות אתה מדבר?? אצלנו במתנ"א המיקרוגליל צמוד עליך עם מחסנית בהכנס מרגע הכניסה למשמרת ועד סיומה... וכך מחייבים הנהלים....זה שלמתנדבי קלאסי לא מאשרים להכניס מחסנית זה כי יודעים שכשנותנים לילד בן 17 נשק הוא יכול לעשות איתו הרבה שטויות...

TBH1

New member
מה שאנחנו עושים בקלאסי

אנחנו יוצאים לרגלי.. וחלק מהסיור שלנו הוא להכנס לאיזשהו פארק ולחפש בו חשודים... בד"כ יש שם ערבים שאנחנו פשוט מציקים להם 24 שעות.. ממלאים עליהם בדוקאים כמה פעמים ביום אפילו. למלא בדוקאים אנחנו יכולים נכון? המפקדת נותנת לנו את הדו"ח בדוקאים לא בשביל היופי....

עבריין בשרות החוק?

ב"ה שלום, קראתי את הודעתך שפתחה את שירשור זה. לא אתייחס למגיבים אחרים כעת, אלא רק לדבריך. הידעת שאתה עבריין בשרות החוק? הידעת שהמשטרה צריכה אחד כמוך להעיף לכל הרוחות? כל צורה של קנאביס, היא נכון לכיום לא חוקית אי לכך, בהודעתך הראשונית (שפתחה את השרשור) כתבת שקראת על החומר המון, וגם אתה לפעמים 'משתמש'. יקירי, אתה עובר עבירה פלילית! (שימוש בסם מותר, אין עבירה פלילית על כך! החזקת סם אסורה (טריק חוקי המונע עישון)) לכן ידידי, כשאתה בא לתפוס עבריינים (תנועה, אמל"פ, רכוש, וכו') אתה עבריין בעצמך... אי ציות לחוקי המדינה = עברינות! אתה לחוקים (ושוב, אני מסתמך על דבריך בלבד!) לא נשמע. לכן יקירי, אתה עבריין מבחינה חוקית. כדאי שתחשוב פעמים לפני שאתה 'מתגאה' בכך, או מעשן... אתה אמור לתת דוגמה גם באזרחות... ואם אתה כן מעשן, אל תרוץ לספר לכולם. במיוחד לא בפורום משא"ז... איציק.

עופר י.

New member
כמו שאמרתי לו מעשן מזהה מעשן

ואת זה סיפרו לי כל מיני סטלנים שתפסתי עם גראס , והיו גם מספיק נחמדים לדבר איתי - אז סיפרו לי שהם יודעים לזהות אחד את השני בשניות , וככה מי שמוכר , יודע אם לחשוד ,או לא ,בקונה אפילו אם הוא לא מוכר לו. (יעני "אחוות הסאטלנים"
) עכשיו תאר לך שמתנדב שמעשן - מעכב מישהו עם גראס - והמעוכב זורק לו את זה בפנים??? זו האמא של הפאדיחות למשטרה. רוצה לעשן - יעזוב את המשאז - ויעשן על אחריותו.(במוקדם או במאוחר הרי הוא ייתפס!!) עופר

../images/Emo13.gif

אין לי כל כוונה לייעץ,אלא להביא את החוק(אך מאחר וזה אינו מולי אוכל רק לתמצתו): 1.אין כל משמעות אם סם זה או אחר יימצא בעתיד כמועיל או לא כ"כ מזיק- כיום החוק אוסר ובמשמעות היא שחל עונש (במידרגים שונים)על עבירה על החוק להזכירכם(למבוגרים יותר שבינכם)-גם אייבי נתן(איש השלום המיתולוגי עם ספינת השלום) עבר על חוק של שיחות עם גורמים עוינים שהיו בעבר "מוקצים", והוא נשפט וישב בכלא,ומה הוא בסה"כ רצה?-להידבר עם העולם הערבי כדי לקדם את השלום. לימים שונה החוק-וכל ממשלת ישראל מדברת עם כל משטרי העולם הערבי-כדי להביא לאיזה שקט/סטאטוס קוו/שלום. 2. בעצם ההימצאות בקבוצה שעוברת על החוק -הופך אותנו לשותפים לעבירה(קל וחומר,אם הראשון בשירשור עובר ישירות על החוק). מכאן,כל אחד שיחליט מה הוא רוצה וצריך לעשות.

למעלה