להעביר יד או לא?

אגם גם

New member
להעביר יד או לא?

יש לי מאזדה 121, שנת 93, גיר ידני. קילומטראז' נמוך - פחות מ100 אלף. אני הייתי יד 2 כאשר רכשתי את האוטו (לפני שנתיים בערך). העברתי את האוטו על שמה של אחותי, מכל מיני סיבות (בירוקרטיות). זאת למרות שהאוטו נשאר ברשותי ואני הייתי נהגת יחידה. כיום אני רוצה להחזיר את האוטו על שמי. כפועל יוצא האוטו יהיה כבר יד רביעית, למרות שלמעשה הוא נשאר ברשותי כל התקופה. מצד שני, אם זה יוריד משמעותית את ערך האוטו, אני יכולה להשאיר את האוטו על שם אחותי (אני מעדיפה שלא). התייעצתי עם אנשים שמבינים קצת בתחום - חלקם אמרו לי שלא כדאי להוסיף עוד יד לאוטו, וחלק אחר אמר שבשנתון הזה כבר אין חשיבות ליד. אני לא חושבת למכור בחצי שנה-שנה הקרובה. מה דעתכם? ואם כבר - עוד שאלה. צריך להגיש את האוטו לטסט בשבוע הבא. מה אני צריכה להביא איתי כדי שיתנו לי להעביר אותו טסט? (הרכב על שמה של אחותי, להזכירכם). תודה ולילהטוב..

ilst

New member
להעביר יד או לא???

אני בדעה שהכל צריך להיות מסודר וקומבינות תמיד גורמות לצרות מכיוונים בלתי ניתנים לצפיה...מספר הידיים של הרכב בכלל לא רלוונטי כאן. לגבי טסט, אם הרכב רשום על שם אחותך, היא חותמת על טופס הטסט, יש מקום מיוחד ונותנת לך יפוי כח לבצע את הטסט. (על גבי הטופס). ואת גם לוקחת את תעודת הזהות שלה. אבל כמו שכתבתי בהתחלה, תעשי לעצמך ולה טובה ותעשי העברת בעלות. אילן.

be_roo

New member
רכב סגיל הזה, מספר הידיים שעבר הרבה

פחות רלוונטי ממצבו המכני כך שלוגית זה לא אמור להשפיע. נדמה לי שאפשר להוציא רשימת בעלים קודמים, כך שכאשר תמכרי את הרכב תוכלי להראות שהוא היה על שמך וחזר אליך.

wil

New member
זה רכב מבוקש ולא אמורה להיות בעיה

למכור. גם יד "רביעית" ב-14 שנה זה כבר לא נורא. וכמו ש-בירו אמרה ניתן להוציא רשימת בעלים קודמים ולהראות שאת היית יד שניה, ולהראות תעודות זהות שלך ושל אחותך לקונה שיבין שאתן אחיות (שם האב, שם לפני הנישואין וכו') אבל לא חבל על ה-180 שקל דמי העברת בעלות? אל תשכחי שצריך גם להעביר את הביטוחים על שמך, כאב ראש...

ophir28

New member
להעביר

מכל הסיבות שצויינו, ובנוסף תחשבי שאחותך תצטרך למכור את הרכב בעתיד, מה שכרוך בהרבה כאב ראש, טלפונים ותיזוזים. אם תעשי זאת בשמה, תפחיתי משמעותית מהסיכוי למכור את הרכב, עקב חשדנות הרוכשים הפוטנציאלים (ובצדק- אני אישית מוכן לדבר ולעמוד מול בעלי הרכב בלבד).

למעלה