להסתכל בעיניים

ar29041

New member
להסתכל בעיניים

למזלי איכשהו בקושי עברתי לשנה שנייה באוניברסיטה, אחרי 5 מתוך 6 מועדי ב' בקורסים שנכשלתי בהם. אני משתדל כמה שיותר לדבר עם אנשים ולהסתכל עליהם בעיניים, ובאמת השתפרתי בזה. לשאול שאלות בשיעור, לדבר עם אנשים בהפסקות במקום סתם להישאר בכיתה. אני חושב שב"רשימה" של החרדות זה הכי קשה לי לעשות. יש למישהו פה בעיה להסתכל לאנשים בעיניים?

stagadish2

New member
דווקא לא

אבל לדבר עם אנשים בעמידה תמיד גורם לי להרגיש לא נוח.

ar29041

New member
זה בטח נוראי

בכלל ברגע שזה נוגע לתקשורת עם אנשים אחרים..

yardeni21

New member
יו גם אני ככה

כאילו אני לא יודעת מה לעשות עם הידיים!חח אז מצאתי 2 שיטות א. ללבוש מכנסיים עם כיסים וזה הכי נוח ב. פשוט לדבר הרבה עם הידיים כמו שמציעים בקורסים של דיבור מול קהל

עד לפני

שנתיים בערך לא יכולתי להסתכל לאנשים שאני מדבר איתם אפילו ליותר משניות ספורות בעיניים. היום אחרי לא מעט תרגול המצב השתפר מאוד וכמעט ואין לי את הבעיה הזאת, למרות שעדיין יש לי אותה כשאני צריך לדבר מול קהל...

ar29041

New member
שווה לך לפי דעתי לנסות

את הקבוצה גם בימי שלישי אם אתה יכול, בקטע של דיבור מול קהל זה עוזר מאוד

SleepySh

New member
לצערי לאחרונה חזרה לי הבעיה הזו

עד לפני חצי שנה, אחרי שנים שהתגברתי על האי נוחות בלהסתכל לאנשים בעיניים, הייתה לי נפילה, ונראה שאני דיי ברגרסיה מבחינת החרדה שלי. במיוחד עכשיו שהתחלתי ללמוד. אבל אני משתדלת, כל פעם שאני מדברת עם מישהו, להכריח את עצמי להסתכל להם בעיניים. גם אם לא נעים לי, אני פשוט חוזרת אצלי בראש שעלי להסתכל להם בעיניים.

ar29041

New member
אחרי כל ירידה יש עלייה

וזה גם נכון לחרדה חברתית, הלוואי והייתי יכול לצייר לך גרף פה של ההתקדמות שלי אבל אולי אני אוכל לתאר לך את זה. זו אף פעם לא הייתה עליה חדה בקו ישר, זה יותר נראה כמו נחש כזה לא סימטרי. כלומר יש רגעים שבהם אתה מרגיש כאילו הלכת שלוש צעדים אחורה, אבל בסופו של דבר אתה כן עושה התקדמות וזה משהו שחשוב להזכיר לעצמך מדי פעם. יכול להיות שתהיה לך תקופה של חצי שנה כמה חודשים, יום יומיים שבהם תרגישי כאילו שאת חוזרת אחורה, אבל בתמונה הגדולה את כן עושה התקדמות (כמובן בתנאי שאת נלחמת בזה, אם את לא עושה כלום אז ברור שתיפלי אחורה.

zio92

New member
לפעמים..

זה מרגיש לא בנוח או לא נעים כזה ואז אתה מנסה בצורה מטומטמת להסתכל שנייה עצידה
. אבל לפעמים אתה לא ממש חושב על הנושא וזה לא נורא כל כך. זה גם מעצבן שאנשים יכולים לראות את זה עליך ואז הם יכולים לראות שאתה מתבייש או מרגיש לא בנוח..

ar29041

New member
הייתי בדרך כלל קופא

כלומר רציתי להסתכל לכל מיני מקומות אבל ננעלתי במקום, ופחדתי לזוז. אנשים אז הסתכלו עלי בצורה משונה וזה רק החמיר את זה ששמו אלי לב. הייתי נמנע מלהסתכל על משהו אם היה איזשהו סיכוי שאני אפגוש את המבט של בן אדם אחר.

במידה מסוימת כן

אם כי עם הזמן הולך ופוחת, לגביך-עפ"י המפגש נראה לי שיש לך יכולת לא רעה בכלל לשמור על קשר עין.

ar29041

New member
במפגש היה לי יותר קל כי זו סביבה כזאת מבינה

בחיי היום יום יותר קשה לי ועם אנשים זרים לא ח"חים

emish11

New member
יש תרגיל בקארטה שמתרגל אתזה

למדתי לפני שנה שוטוקאי זה סוג של קארטה ומתרגלים הרבה ללכל זה מול זה אחורה וקדימה תוך כדי הסתכלות בעיניים וזה משפיע גם מחוץ לשיעורים, ובכלל מומלץ ללמוד קארטה או כל סוג של לחימה, ההשפעה היא רק לטובה (חוץ מכאבי ברכיים)

ar29041

New member
האמת פעם זלזלתי

היום דווקא נראה לי שקראטה זה אחלה דבר, יצא לי כבר לעשות ספארינג עם חבר'ה שלמדו קראטה והם חזקים. אפילו שזה לא שימושי כל כך מה שהם עושים.

giorno231

New member
לי לא היה את זה אף פעם

אותי לימדו מגיל צעיר להסתכל בעיינים (לא כל כך ברור למה עשו זאת...), אז כנראה שזה מכוח ההרגל. אבל אני מכיר מישהו שיש לו בעיה להסתכל לאנשים בעיניים ואין לו ח"ח, אז יתכן וזאת לא בעיה חופפת.

עיניים

תרגיל נחמד : להיסתובב ברחוב ולנסות להיתכל בעיניים של האנשים שעוברים לידך , מעין דו-קרב במבטים - ניראה מי יוריד את העיניים קודם . אני לפיעמים אוהב לינעוץ מבט בעיניים של חתולים חמודים שאני רואה ברחוב .

X יו יו S

New member
כן לי יש

ואני אפילו לא שמה לב לזה השבוע הייתי בראיון עבודה של משהו במכירות בחנות ורק אחר כך שניתחתי ביני לבין עצמי מה שהיה שמתי לב שכמעט ולא הסתכלתי שזה מבאס כי זה כן משהו שלפחות אנ חושבת שאפשר לעבוד עליו במקרים כאלה (שממש רוצים את עבודה למשל) פשוט להסתכל עליו אבל לא להסתכל

למעלה