להסתדר בלי אוטו?

Saladin

New member
להסתדר בלי אוטו?

היי, אני מתכנן לצאת מהבית בחודשים הקרובים ורוצה לגור בת"א. השאלה שלי בפשטות היא אם כדאי לחיות בלי רכב, בהנחה שאני מתכוון לעבוד וללמוד בת"א. יש איזשהם קשיים מיוחדים שאתם חושבים עליהם? ושאלה שמציקה לי לגבי דייטים - האם לזה שלא יהיה לי רכב יכולות להיות השלכות לרעתי (אני די חדש בעולם הדייטים, יש לציין)?

בת"א עדיף בלי אוטו

כי גם אם יהיה לך אוטו סביר להניח שתצטרך לקחת אוטובוס או מונית כדי להגיע למקום שבו החנית אותו

לא בכדי כאשר גרתי בת"א לא היה שכן אחד בבניין שלי שלא היו לו אופניים. למשל..
בקיצור, הבנת את הנקודה. אם אתה הולך לחיות בת"א עדיף בלי אוטו..

Saladin

New member
העניין של לקחת אוטובוס לחניה פחות מפריע לי.

יותר מפריע לי לשלם 4000-5000 ש"ח בשנה על ביטוח וטסט בשעה שהמשכורת שלי צפויה להיות לא גבוהה.

אז מה הדילמה?

אם אתה לא יכול להרשות לעצמך כלכלית להחזיק רכב, אל תחזיק. בת"א בכללי מיותר (לדעתי) להחזיק רכב. גם אני נטולת רכב ומבחירה לגמרי.

לגבי נושא הדייטים... בחורה הגיונית אמורה להבין שלהחזיק רכב עבורך זו שטות מבחינה כלכלית, ומי שלא תבין את זה, אין לך סיבה לרצות לצאת איתה.

a wild rose

New member
אוטו זו הוצאה גדולה

זה מעבר לעלות הביטוח והטסט, וזה גם כאב ראש במציאת חניה, בכל מקום פחות או יותר. אם תגור בת"א ותעבוד ותלמד בת"א אין לך סיבה להחזיק רכב ועדיף לך לנסוע על אופניים או להסתמך על התחבורה הציבורית.

לי יש רכב אבל אני לא תל אביבית והעבודה שלי ממוקמת בעיר אחרת שלהגיע אליה בתחבורה ציבורית זה סיפור, ולפני זה עבדתי באזור שאין אפשרות בכלל להגיע אליו בתחבורה ציבורית. אם הייתי במצב שלך הייתי מוותרת על הרכב.

אני אגיד לך ת'אמת

אני לא יודע איך הייתי מסתדר בלי רכב. נכון, הבעיה הכי גדולה בת"א זו חניה אבל גם עם זה לומדים להתמודד (אחרי שבשתיים בלילה מסתובבים 10פעמים סביב אותו רחוב ומחכים שמישהו יצא..)
בגדול, זה תלוי כמובן ביכולת הכלכלית שלך להחזיק רכב, בצורך שלך בניידות, ובמראה החיצוני שלך.. חחח.. (בגלל הדייטים)
אני נכנסתי לאתר מכירות פומביות של אלבר ומצאתי שם רכב במחיר לא רע בכלל, מציע לך לנסות זה משתלם.

Saladin

New member
אני שמח לשמוע דיעות מנוגדות

ובמיוחד שאתה הגבר הראשון שמגיב, אבל הדיעה שלך לא ממש מנומקת ולכן לא משכנעת בינתיים. למעשה היא נראית כמו פרסומת.

Saladin

New member
ובעצם מה הבעיה עם החלק הראשון?

לא יכול להיות שהציפיות מגברים הן שונות מהציפיות מנשים? שגבר שלא מחזיק רכב פחות נחשב מגבר שיש לו רכב? את זה בדיוק אני מנסה לברר.

אני בטח לא יכולה לתת לך את נקודת המבט הגברית

אבל הבחור בסך הכל מנסה לפרסם פה משהו, ולא בפעם הראשונה.

ובכל מקרה, מה זה משנה איך יראה או לא יראה אם אין לך כסף להחזיק רכב?

Saladin

New member
אני מניח שבכל זאת יש דילמה.

הדילמה היא כנראה אם לצאת מהבית ולהיות בלי רכב או לא לצאת מהבית ולהישאר עם רכב. הלב רוצה לצאת מהבית אבל צריך להתייעץ גם עם הראש. חשבתי שהיתה לך בעיה עם זה שמעניין אותי באופן מיוחד לשמוע מה גברים חושבים על העניין אבל אולי טעיתי.

אני חושבת שבתל אביב הציפיה הזאת לא קיימת

למעשה נראה לי שלא מצפים מצעיר תל אביבי להחזיק רכב וזה אפילו קצת מוזר. בכל אופן יש לי לא מעט מכרים תל אביבים ללא רכב ואני לא רואה שיש להם בעיה כלשהי בגלל זה.

בתל אביב לא הרגשתי בכלל בחסרונו של רכב

במיוחד אם תגור במרכז העיר אבל לא רק, בתוך תל אביב, בהנחה שאתה עובד לומד וגר בתל אביב- יש תחבורה ציבורית מאוד נוחה... אוטובוסים, תל אופן... ובכלל כמעט כל מרחק אפשר לעשות ברגל. אני אישית הרגשתי בחסרונו של הרכב כשגרתי בראשלצ והתחלתי להרגיש אפילו יותר את חסרונו של הרכב (אני לא יכולה לנהוג מסיבות בריאותיות) רק כשעברתי להוד השרון, כאן אני ממש מרגישה מנותקת. בתוך תל אביב ואפילו בבת ים הסתדרתי נהדר בלי.

einat162

New member
לדעתי לגור בת"א/ר"ג ולחזיק אוטו זה

(סליחה על הביטוי) טימטום מבחינה כספית לדעתי, וטירחה לא קטנה:

מציאת חנייה במקומות שנוסעים אליהם.
מציאת חנייה ליד הבית (במקרה ואין חנייה של הדירה).
עלות כספית (1) - טיפולים וביטוח.
עלות כספית (2) - תחבורה ציבורית (הנחת סטודנטים, חופשי חודשי) מול רכב פרטי.
טרחה - טיפולים לאוטו, מוסך במקרה של תקלה, טסט.

אם בחורה תפסול אותך

בגלל שאין לך אוטו אז מה אני אגיד לך אחי..
ואם היא תפסול אותך כי אתה גר ברח' נחמני ולא ברח' יהודה המכבי?
וכי אתה עובד באגד ולא בהיי טק?...

gal-or

New member
שמע, אני בתור אישה אומרת לך:

מה שחשוב הוא שהבן אדם יודע להתנהל כלכלית. כשהייתי יותר צעירה חשבתי שהבן אדם צריך להיות זה שמשלם, זה שלוקח מהבית ועוד כל מיני כאלה. היום אתה יודע מה? זה הרבה פחות חשוב לי הכסף שלו. חשוב לי רק שהוא קם בבוקר והולך לעבוד. גר בצורה עצמאית ומטפל בעצמו.

avvv

New member
ומה אם הוא יודע להתפרנס בלי לעבוד?

הוא יודע להתנהל כלכלית, אבל יש לו דירות להשכרה, או שהוא זכה בלוטו, או שהוא ממש טוב בפוקר או בבורסה. בכל מקרה מצבו הכלכלי תקין בלי שהוא יצטרך לעבוד בשביל מישהו אחר?

gal-or

New member
סליחה, לי חשוב שהבן אדם יקום כל בוקר לעבודה

נכון שיש אנשים שמכורח המציאות הם מובטלים ואת זה עוד אולי הייתי מקבלת.

למעלה