להסביר את עצמכם

נועה1984

New member
להסביר את עצמכם

יש כאן כאלה שמרגישים קושי להסביר את עצמם למרות שהם יודעים מה הם רוצים להגיד בגדול? למשל בעבודה קרה איזה שהוא מקרה שאני צריכה להתייעץ לגביו, ואיך שהוא הרבה פעמים אני מרגישה שזה לא עובר טוב לסביבה. לא מבינים אותי..כלומר שלא הצלחתי להסביר את עצמי בצורה מסודרת וברורה, וזה מתסכל אותי כל פעם מחדש.. כי אני יודעת טוב מאוד מה אני רוצה להעביר ובגלל הלחץ אני נהיית לא ברורה. במיוחד מפריע לי שכשיש מקרה "מסובך"/מורכב, או שיחה עם לקוח שאני מרגישה מסיבה כלשהי מאויימת ממנו (חרדה), אני לא מצליחה לזכור את הפרטים החשובים, לא רושמת, כי אני מבולבלת ונהיית ב"מחסום" וגם לא מצליחה לשאול את השאלות שהייתי אמורה לשאול. ואחר כך כשהממונה שואלת אותי את השאלות (שבדיעבד הן הכי מובן מאליו לשאול!) אני מגמגמת משהו ואומרת ששכחתי לשאול... אוףף וזה חוזר על עצמו.. מוכר לכם?

SleepySh

New member
לי אישית נורא קשה להתנסח ולהסביר את עצמי:

וזה בהחלט נורא מתסכל,אני יודעת מה אני רוצה לומר, אבל משום מה זה לא יוצא כמו שצריך. אני לא יודעת כמה זמן את עובדת שם, אבל כשעבדתי בלשכת מידע, הייתה לי תקופה שלא הייתי מוכנה לשבת ולדבר עם תיירים או לעשות טלפונים ובכלל הייתי דיי גרועה בעבודתי
אבל לאט לאט את מסגלת הרגלים, גם בדיבור ונעשת יותר נינוחה.

roi121

New member
אכן

קורה לי לא מעט. בעיקר עם אנשים שאני לא מרגיש מספיק נוח ופתוח בקרבם. מין תחושה שאם היו נותנים לי לכתוב את הדברים , זה היה יוצא הרבה יותר מובן.

Gunji

New member
מזדהה

גם אצלי זה ככה אבל קורה לרוב במצב דיי מלחיץ או בנאדם כריזמתי שאני מגיע למצב שאין לי מה להגיד וכן זה מסתכל כמו איבוד קוו מחשבה כנראה שרצות דיי הרבה מחשבות במצב כזה וחלק מזה פשוט נשכח כמו שכחה רגילה(זה מה שקורה אגב בשכחה - כשמלא מחשבות רצות בתת מודע ובמודע ואז הכול או חלק גדול מזה נשכח ממש RESET). אבל אני לא מוותר ומנסה להגיד שוב מהתחלה במילים אחרות פעם הייתי מוותר דיי מהר,אולי תנסי?

bunor

New member
גם אצלי זה ככה

גם לי יש קושי לפעמים להסביר את עצמי מול ממונים או אנשים שאני לא מכיר היטב ו/או מרגיש מאוים מהם, כולל כל מה שתארת, ביחוד זה שאני שוכח את הפרטים. יש לי בעיה בזיכרון בכל מקרה, והחרדה רק מאוד מחמירה את זה, המוח שלי עושה reset די הרבה פעמים. אני פחות או יותר מתמודד עם זה, התרגלתי לרשום הכל, ביחוד בעבודה, אני תמיד מסתובב עם בלוק ניירות ועט ורושם כל מה שאומרים לי, ואח"כ מעביר את הכל לתוך מסמך או אאוטלוק במחשב, זה מאוד עוזר לי לזכור פרטים. בבית זה קצת יותר קשה, קרו כמה פעמים שאשתי התעצבנה עלי כי שכחתי דברים שהיא אמרה לי.

למעלה