להנשים או לא להנשים?

inbale

New member
להנשים או לא להנשים?

נניח והגעתם לבית של חולה מבוגר חולה במחלה סופנית . הוא נמצא בערפול הכרה נושם בכבדות ויש צורך באינטובציה. המשפחה מבקשת שלא תעשו אינטובציה כיוון שזאת היתה בקשתו של החולה וגם שלהם. לאמבולנס קרא קרוב משפחה אחר. או אותה סיטואציה בחדר המיון - מה הייתם עושים?

אין על זה כבר חוק?

נראה לי שמוסרית- צריך לעשות אינטובציה, אח"כ מה שהוא ירצה ואם הוא יהיה תלוי במכונות- שייגשו לבית המשפט.

למזלנו

אנחנו לא בית משפט שיכול להחליט בנושא ולכן לפי דעתי אין ברירה מלעשות למרות שהייתי במקרה שחולה היה אמור טכנית לקבל אינטובצייה אבל הפאראמדיק אמר לי שנותרו לו כמה שעות ולכן מסיבות אלה הוא לא עשה ולצערנו אחרי כמה שעות אכן הוא נפטר

Ally E

New member
אני לא רואה איפה הויכוח פה

ברור שעושים אינטובציה. אם גם החולה וגם המשפחה לא רצו שיינקטו צעדים כדי לעזור לחולה אז הם לא היו צריכים לקרוא לאמבולנס ולבקש מקרובי המשפחה האחרים גם לא לקרוא לאמבולנס אבל מהרגע שהאמבולנס כן הגיע הם צריכים לתת לצוות לטפל באותו חולה. אנחנו לא בית משפט ואין לנו סמכות לקבוע במי לטפל ובמי לא לטפל, ובקשר לאותו פאראמדיק שלא ביצע אינטובציה לדעתי זה סותר את התמצית של מד"א שעוסקת בהצלת חיים ולא בעזרה למות, וצריך להשעות אותו מתפקידו. שיהיה לכולנו בוקר טוב

../images/Emo39.gifאני נגד

לדעתי אם החולה השאיר הוראה לא להנשמה ,אז אין להנשימו, בואו נזכור שמדובר בחולה סופני.

במקרה שלנו

פיננו חולה שלפי מה שהבנתי לפי כל התסמינים ולפי המחלה בה הוא חלה נותרו לו שעות נוספות והפאראמדיק החליט לא לעשות כדי לתת לפחות לילדים שלו להיות איתו בשעותיו האחרונות שהוא לא מונשם ומורדם וגם בבית החולים לא מיהרו לעשות אינטובצייה

sagigl

New member
אני אישית...

אם אנחנו מגיעים לחולה כזה שנמצא במצב שכרגע הוא צריך החייאה (דום לב/נשימה) אז בדרך כלל לא מתחילים, אבל אם מגיעים לחולה שהוא עדיין "חי", יש גם בעיה מוסרית וגם בעיה טכנית לא לטפל בחולה, שהרי מצד אחד הוא גמור, אבל מצד שני אי אפשר לקבוע מוות אם הוא עוד נושם או שיש לו קצב... במקרה כזה, על אף התרעומת של המשפחה (ובמקרה הייתי במצב כזה לפני חודש-חודשיים), אין ברירה אלא לטפל ולפנות כמו שאנחנו יודעים. אם היה נכנס בארץ חוק של DNR זה בהחלט היה פותר את הדילמה...

ITAYF

New member
לחולים סופניים יש אופציה לאוספיס...

בבית החולים או בבית ....למיטב ידיעתי הגישה בטיפול שכזה היא לא לטפל להצלת חיים...אלה לדאוג לסיום ללא כאבים..

טומי*

New member
אני לא אלוהים......./images/Emo121.gif עדיין.....

אומנם בעיה לא פשוטה אך מי אמר שהכל כל כך פשוט בחיים? אז ככה אם מדובר בנט"ן והחולה בחיים והמשפחה מקשים לא להנשימו וכו´.... יענו החייאה לדעתי יש לזמן משטרה כי הנט"ן זה לא אלוהים ואולי ישנם גורמים אינטרסנטים במשפחה שבגללם מתנגדים להחייאה נגיד ירושה למשל. לכן צריך לזמן משטרה. אם מדובר באמת בחולה במצב סופני אונקולוגי עם נשימות אגונליות אז כל בר דעת לא היה מתחיל בהחייאה. יש לי סיפור שמתאים בידיוק לשאלה של עינבל. אז לפני כעשר שנים הוזמן אמבולנס לחולה במצב סופני (חולה משותק) עם 2 CVA קשים בעברו חולה לב וסכרת ומה לא?נהגנו היגיע לכתובת ובגלל מצבו של החולה עם נשימות אגונליות ללא דופק אדון נהג החליט לזמן נט"ן ולא ביצע החייאה.הנט"ן הגיע וקבע מוות.הפארמדיק והנהג רשמו בדו"ח שלהם שבוצעו פעולות החייאה ולאחר נסיונות כושלים נקבע מותו של החולה.מה שהצוות המכובד לא ידע שהנכדה של החולה היתה מתנדבת מ.ד.א. ושהיא ראתה את הכתוב בדו"ח לא האמינה למראה עיניה.המשפחה התלוננה הפארמדיק פוטר ממ.ד.א. על זיוף מסמך והנהג קיבל עונש מצחיק של שלושה חודשים חובש מלווה באמבולנס. אני עבדתי גם באותו לילה הייתי הנהג השני במשמרת. כמובן שיש לי סיפורים בלי סוף על עוד מקרים כהנה וכהנה. ט ו מ י

למעלה