להמ לבשל בשר?

• פותח הנושא qet1
  • פורסם בתאריך

qet1

New member
להמ לבשל בשר?

ברור למה היום אנחנו מבשלים בשר, כי אחרי עשרות אלפי שנים של אכילת בשר מבושל בלבד מערכת העיכול שלנו התנוונה וקשה לה לעכל בשר לא מבושל ולהתמודד עם החיידקים שבו. השאלה היא: למה בכלל התחלנו לבשל בשר? הרי אבותינו הקדומים היו ככל החיות ואכלו בשר לא מבושל וחיו עם זה טוב (לא?) אז למה יום אחד קם האדם והחליט שהוא צריך לבשל את הבשר? זה נראה קצת לא הגיוני כי הרי בבישול מפסידים חלק מהקלוריות וכל זה... למישהו יש הסבר?

זכיר

New member
למה לכסאות יש משענת גב?

כי זה נוח. לא חייבים לבשל\לטגן\לצלות\לאפות\לחרוך בשר. ראה ערך סטייק טרטר. ויש גם סושי. בכלל לא נראה לי שבשר טרי מכיל בהכרח חיידקים מזיקים. מה שאולי קצת קשה להגיד על בשר נבלה (נבלה לצורך העניין - משהו שמת מזמן). חימום בשר מפרק קשרים כימיים והופך אותו לעיס יותר, רך יותר ולפעמים אפילו זמין יותר (סחוסים, גידים ורקמות עמידות אחרות). ובכלל, נדמה לי שאבותינו התמחו בפיצוח עצמות נבלות (אחרי שחיה עם כישורי טרף אמיתיים הרגה את האוכל ואחרי שאוכלי נבלות קשוחים אכלו את מה שנשאר מהאוכל עד העצם, תרתי משמע) בעזרת כלים (פה נכנסת הגאונות\התמחות האנושית) ואכילת מח העצם העשיר תזונתית. בתאבון :)

יניב ריז

New member
לגבי הבישול

ההנחה שלי (אני לא מסתמך כאן על משהו מוכר),שהכל החל מטעות. הגבר חזר מצייד,פורש את הבשר,מדליק מדורה כדי להתחמם בה, תוך כדי אכילת הבשר הנא נופלת לו חתיכה למדורה,אך הוא רעב, לכן הוא מרים אותה,ו...זה טעים לו, מכאן מתחילה מסורת הבישול...

זכיר

New member
עוד אפשרות...

צייד קדמון חוזר למערה... מחליט להפשיר פיתה במיקרו אבל שוכח להוציא ת'אנטריקוט שהוא הכניס קודם לכן למיקרו (כדי שדובים לא יגנבו לו ת'בשר) ואחרי חמש דקות... סטייק בפיתה! מ.ש.ל

qet1

New member
אבל הרי טעם זה בעיקר עניין של הרגל

אם האנשים היו רגילים לאכול בשר לא מבושל סביר להניח שבשר מבושל יהיה להם פחות טעים...

TheFinalCut

New member
הסיבה העיקרית היא כדי לבצע דיס-

אינפקציה. בשר מבושל לא ידביק אותך בסלמונלה, כי חיידקי הסלמונלה לא ישרדו את תהליך הבישול. אני מניח שהאדם הקדמון גילה תוך ניסוי וטעייה שבשר מבושל הורג פחות אנשים מסיבוכים של מחלות זיהומיות. הומר בטח ידע לתת לנו תשובה מדויקת יותר (Is there any homer out there?).

יותר מדויקת ? מה אני הייתי שם ?

לדעתי זה אכן היה עניין של ניסוי וטעייה. צריך לזכור כי בתחילת דרכנו כאוכלי בשר, הינו, מן הסתם, אוכלי נבלות בעיקר (מה לעשות, יותר מהיר וקל לגנוב אוכל ממישהו אחר). בשר בשמש נרקב יחסית מהיר, ואיתו באות המחלות (כמובן שבבשר נא יש גם כך כמות גדולה של חיידקים). אני לא בטוח שמערכת העיכול שלנו עברה אדפטציה לאכילת בשר מבושל, אבל קשה לבדוק את זה, כי אין לנו, כמובן, שרידים של מערכת עיכול בת מליון שנה. מצד שני,זה שבשר מבושל טעים לרובנו יותר מבשר נא, זה אולי סימן שכן עברנו איזושהי אדפטציה. מי יודע... תחילת הבישול, כמו גילוי האש, הייתה לדעתי מקרית. אולי מישהו הכין איזשהו כלי צור, והצית מדורה מבלי שהתכוון לכך. מכאן הדרך קצרה לבשל מבושל. העדות הקדומה ביותר לבישול היא בת מליון שנה בערך, על ידי הומו ארקטוס. פו בארץ חפרתי באיזה אתר בן 300,000 שנה, וחלק נכבד מעצמות בעלי החיים (צבאים, חזירים וסוסים בעיקר) היו שרופות. הם ממש עשו מנגל כל יום. הומר (הצמחוני בכלל)

TheFinalCut

New member
אולי - מאין לי שלא? ../images/Emo129.gif

(בכל מקרה, ויכוח בנוגע לאפשרות הדבר - אשאיר לפיסיקאים של הפורום)

ממרום 31 שנותי אני אומר לך

פפחחחח אומנם מבחינתך אני בסופרפוזציה לגבי היותי בן מליון שנה, או יכולתי לעבור בזמן אבל לצערי הרב אני נאלץ לרסק את התאוריה שלך בעזרת מבט קצר בתעודת הזהות שלי, ומשאלה את אמי, המוודאים שאני אכן רק בן 31 שנה... הומר
נ.ב. באותו עניין למרות מה שהבטיחו לי, עברתי את גיל 21, ועדיין לא הגעתי לירח. אני שוקל לתבוע את בזוקה.

אורן51234

New member
לא בהכרח

לפעמים גם טעמים חדשים יכולים להיות מעניינים וטעימים. (בטיול לחו"ל לדוגמא).

למעלה