להלן תזכורת

waviram

New member
להלן תזכורת

תגובה להודעה מה- 02.11.14 שעיקרה "צריך להודות שהפועל פשוט קבוצה יותר טובה ממכבי העונה":

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1964&MessageId=176902648

עברו בין חודש לחודשיים, הפועל ירושלים הודחה בבושת פנים מהיורוקאפ (עוד לפני שהסתיים השלב הראשון), והפסידה 2 משחקי ליגה רצופים כדי להשוות את כמות ההפסדים בליגה לשלנו, ואנחנו לעומת זאת הבטחנו עליה לטופ 16 מהמקום השני בבית (עוד לפני שהסתיים השלב הראשון), והתייצבנו בליגה עם כמה ניצחונות רצופים.

אין חדש תחת השמש.

waviram

New member
הגודל הטבעי שלנו לא קשור לשחקנים שאנחנו כן או לא מחתימים

בדיוק כמו שהגודל הטבעי שלהם לא קשור לשחקנים שהם כן או לא מחתימים.

עובדה - יש לנו כרגע 2 שחקנים חמישייה ששיחקו בעבר בירושלים, ולהם יש כרגע 2 שחקני חמישייה ששיחקו בעבר אצלנו. כנראה ש- "רוח המועדון" זה דבר הרבה יותר מהותי ומשמעותי מהשחקנים שמשחקים בו, ההנהלה שמנהלת אותו, ו/או הבעלים שרוכשים אותו.

זו התקווה היחידה שלנו כרגע

"רוח המועדון"
ומצד שני, ריאל מדריד, זוכר?
עד שנות ה80 - הקבוצה מס' 1 באירופה , ווינרית דגולה.
עד היום היא מס' 1 למרות שכבר 30 שנה לא זכתה בגביע המשמעותי , אתה יכול לקרוא לה ווינרית היום?
לא לעולם חוסן חביבי , אם הם ימשיכו את העבודה שלהם , ההנהלה הזו , אתה תגיד שלום לווינריות ולהיסטוריה ביחד.

DRORIKO8

New member
זה ממש לא "רוח מועדון"

מכבי לקחה מירושלים את יוגב אוחיון שהיה השחקן הכי טובה אצלה,וירושלים מהצד השני לקחה ממכבי את שני השחקנים הכי גרועים אצלה. יחי ההבדל הקטן. כך או כך אף אחד מהשלושה לא אמור להיות שחקן חמישיה, אוחיון התגלגל לשם בגלל האכזבה מהיינס ופארגו, יוגב ואליהו פותחים בגלל החוק הרוסי,כאשר במקרה של יוגב יש על המשבצת שלו את ברייסי שטוב ממנו בהרבה ובמקרה של אליהו הוא "הרוויח" מזה שהביאו בעמדה שלו זר כושל(ג'וש דאנקן שנה שעברה לא ראה את אליהו ממטר)

waviram

New member
לא מסכים

יותם הלפרין היה שחקן חמישייה במכבי. כנ"ל ליאור אליהו. יוגב אוחיון בירושלים היה המחליף של נעימי.

ועוד משהו, הדבר האחרון שיוגב עשה בירושלים היה עבירה בלתי ספורטיבית של לוזרים על גל מקל, כשהמשחק כבר היה גמור ובידיים של גליל. שמר ידידנו עד היום סולד ממנו בגלל זה... במכבי הוא שחקן אחר.

DRORIKO8

New member
מאד אהבתי אותו בירושלים

משום מה קידשו אצלנו את יובל נעימי בגלל שהוא היה "בן בית",אבל יוגב לא ראה אותו ממטר. כבר אז ראיתי שמדובר בגארד שיגיע רחוק
לא אמרתי שיותם וליאור היו בקצה הספסל במכבי, הם פשוט לא היו שחקנים טובים שם,וכבר שהביאו אותם אלינו לא כל כך אהבתי את זה.
אז יותם עוד סביר,למרות הפיק ברכיים במאני טיים(אם כבר דיברנו על לוזרים) אבל אליהו הוא כבר בגדר אסון סביבתי. אנחנו מוכנים להחזיר לכם אותו,מצדי תביאו אפילו את לינהארט בטרייד

ואגב אם מדברים על שחקנים ש"לקתם" מאיתנו,אז גם את פניני שהיה מצויין אצלנו ועזר לנו להביא שני גביעים

דווקא בירושלים יוגב התדרדר

הצעירותו הוא שלט בתיכונים ובליגת הנוער עם עמק החולה בדומיננטיות כזאת שלא היתה מאז טפירו ואני לא סגור שהיתה אחריו.
מה שכן , בגילאים צעירים הוא התקשה פחות בכניסה לסל , ידית מטווחים רחוקים אף פעם לא היתה לו , אבל הכניסה שלו היתה מצוינת.
מבחינת שליטה במשחק וניהול קבוצה הוא טוב , אבל יכל להיות מאד טופ יורוליג, ירושלים עצרה את ההתקדמות שלו.

waviram

New member
זה לא מדויק...

הבעיה של יוגב היא שמהרגע שהוא התחיל לשחק בליגת העל (גיל 17), הוא הפסיק לעבוד על היסודות ועל היכולות האישיות שלו ונגרר לבינוניות שמאפיינת את רוב הישראלים בביצה שלנו. הכישרון שלו והאתלטיות שלו הבטיחו לו 25 דקות בערב תחת החוק הרוסי, אז למה להמשיך לעבוד קשה על יכולת אישית?

רק כשהגיע למכבי הוא הבין שכדי להצליח באמת הוא צריך לקחת מאמן אישי, לשפר יסודות ולייצר אופציות נוספות לצבירת נקודות בהתקפה (יד יציבה מחוץ לקשת בזריקות חופשיות, סטפ-באק לזריקה מחצי מרחק שנכנס באיזה 45% הצלחה, וכו').

באופן אישי אני חושב שיוגב אוחיון היה שחקן טוב יותר אם הוא היה שם עדיפות על שיפור הסיומת שלו בחדירה לסל. רמת האתלטיות שלו גבוהה ביחס ליורוליג והוא מסוגל להגיע לטבעת כמעט מתי שמתחשק לו, רק ששם הוא לא יודע לסיים טוב מכל זווית ולכן האפקטיביות של החדירה שלו יורדת משמעותית. אם הוא היה עובד על הסיומת, משפר את הטאץ' ואת השימוש בלוח, הוא היה הופך לשחקן הרבה יותר מסוכן התקפית.

תגובה

1- על מה אתה מסתמך כשאתה אומר שיוגב הפסיק לעבוד? יש לך נתון כלשהוא לגבות את זה? זו ספקולציה שאין דרך לדעת אם היא נכונה זולת מי שהיה איתו בתקופה ההיא, זה לא משנה מה אתה או אני נגיד בענין הזה , אין לנו דרך לדעת. אבל דבר אחד כן , יוגב חרוץ , הוא עובד קשה ואת זה אמר כל מאמן שהיה לו בכל גיל, לא מתלבש לי להגיד עליו את זה.
2- אני מסכים מן הסתם שאם היה עובד יותר קשה על הסיומת הוא היה אולי יותר טוב , אבל מה שמוזר זה שבתיכונים לא היה ידוע שיש לו כזו בעיה , הרי יוגב יכול להחטיא קרש סל גם באחד על אפס , זה נראה כמו בעיה יותר עמוקה מהחטאה מקרית ועדין בתיכונים לא היה לה ביטוי כמו היום , ואני לא חושב שרמת ההגנה של היריב קשורה לכך , יוגב מגיע למספיק מצבים שבהם הוא כבר עבר את היריב , ועדין מחטיא חופשי מול הסל.
3- דבר אחד בהחלט השתפר בשנים במכבי , החצי מרחק, המוחצנות והבטחון בניהול המשחק , ובשנה האחרונה , למרות שהיתה בסדר גמור גם קודם , גם ההגנה המשיכה להשתפר , קריאת מצבים , כולל השחקן שעליו הוא שומר ונתיבי מסירה , גורמים לכך שהתגובות שלו בהגנה הן בהחלט טופ יורוליג.
אם רק ההתקפה היתה ברמה קרובה לכך, היינו סגורים בעמדה שלו הרמטית.
אני בטוח שהוא עובד על החסרונות , אבל אני חושש שיש מימד מסוים של נגרות התקפית בקליעה שאף פעם לא ייעלם.

yanivya2

New member
אני לא הייתי מכתיר את ירושלים אבל ממש לא הייתי מזלזל בה

נכון שלא הלך להם באירופה... הם קבוצה חדשה ונפלו על בית חזק יחסית.
בנוסף לזה הם צריכים זמן עד שמנסה בונסו יתחבר לקבוצה.
אם יהיה להם אורך רוח, הם הולכים להיות קבוצה מאוד מאוד חזקה בליגה שלנו.
לדעתי הסגל שלהם הוא אחד החזקים מאלו שהיו להם אי פעם.
מצד שני, הבורג המשוחרר של סמית' ייקבע האם ירושלים יזכו סוף סוף באליפות או יתרסקו.
הקבוצה שלהם לא נופלת משלנו... והמאמן שלהם טוב יותר מגודס.
הם הפסידו לנהריה, אנחנו הפסדנו לצדביטה.

Roy M

New member
נפלו על בית חזק? להוציא את ריטאס המאומנת להפליא

ואולי בנוויט (וגם זה רק בבית), אין שם כלום. בבית כזה, מכבי מסיימת ראשונה בהליגה ומשאירה עודף ליריבות.
לעוף מול קבוצה מרוסיה שהכוכב שלה הוא טראוויס ווטסון? או מול קבוצה מרומניה עם סנטר שמן ודי בראון?
זו חרפה וכישלון קולוסאלי.
דונטה סמית מוכיח בדיוק מדוע הוא ביורוקאפ ולא בקבוצת יורוליג. על כל קילוגרם של יכולת, זה טונה של טמטום וראש דפוק

למעלה