להלן מכתב

להלן מכתב

המכתב הינו אמיתי. האישה ביקשה גם עצת רב. שלום. אני כותבת לך מתוך מצוקה נוראה. בעלי, בן תורה וירא שמים, מכה אותי. הוא טוען שאיני ממלאת את תפקידי בתור אישה של בן תורה. הבעיה היא שאני מרגישה שהוא צודק, כי אינני מצליחה "להחזיק" את הבית באופן שמשחרר אותו ללמוד תורה. ולפעמים אני מבקשת ממנו לעזור. כשזה קורה הוא רותח מכעס ועוזר, אבל זה באמת פוגע בו בלימוד. אולי הוא צודק במה שהוא עושה, ואני צריכה לקבל את דבריו, אבל אינני יכולה לסבול את ההשפלה הזאת. הוא הורס אותי ואת הילדים. האם באמת הוא צודק?

SOFTIS

New member
את מרגישה רע

שהוא עוזר?למה,הוא אורח בבית?שיתביש שצריך לבקש ממנו והוא לא עושה מיוזמתו.תורה בלי דרך ארץ.

אני לא מרגישה רע

לי כואב לראות אישה המביאה עצמה בכלל להתלבטות האם הרמת היד שלו הייתה מוצדקת. כי היא לא!!!

SOFTIS

New member
לגמרי.

מה גורם לאנשים להמשיך לסבול בלי לקום ולצרוח?

ירא שמים???

מי שמרים יד על אישתו הוא בטח לא ירא שמים .שתעזוב אותו מיד .זה מתחיל במכות וזה יכול להיגמר ברצח!וההצדקה למעשים כאלה הוא בדיוק הפרופיל של אישה שהיא קורבן במערכת יחסים אלימה

כואב לקרוא את המכתב

מהמכתב משתמע שהאישה רוצה שבעלה יהיה בן תורה היא רוצה שבעלה והבית יהיה בית של תורה, יחד עם זאת במכתב אין איזכור על קשיים כלכלים, או על בעיות אישיות אלא סביב העזרה בבית, יש לה כנראה הרבה רגשי אשמה שהביטול תורה שיהיה לבעלה זה בגללה, לא מובא כאן תשובתו של הרב, אבל אני אומרת את דעתי, א) אין שום רב או פוסק גם לא לפי דעת המחמירים אין היתר להכות אישה.. ועל כן בעל שמכה את אישתו מפר את הכתובה שהוא נתן לאישתו, הוא עובר על המרים יד נקרא רשע, ומרים יד על תורת משה.. ובטח ובטח שכזה בעל אין לו יראת שמים כמו שמצויין במכתב, יחד עם זאת לא משתמע שהיא רוצה לפרק את החבילה וב"ה שאצלנו בציבור החרדי לכל משפחה יש את החברה ואת הרב שהוא המשפיע ולכן טוב אם היא תפנה לרב המשפיע שלו ולא בשאלה האם ההתנהגות שלו נכונה.. אלא לבקש מהרב שידבר איתו ויסביר לו שאסור להרים יד,, שמצוות עזוב תעזוב עמו גם כלול האישה במצוה זו, שחינוך הילדים בראש ובראשונה זה דרך ארץ אוי לו לילד שרואה את הוריו מתכסחים ביניהם אותם הורים מאבדים את הדוגמא האישית שהילד אמור ללמוד.. מחובתה של כותבת המכתב לערב את הרב שלו ואת המשפיע שלו גם אם היא יודעת שהדבר יפגע בו

odery

New member
הבעיה העיקרת היא

שהיא חושבת שאולי הוא צודק,שתלך לטיפול נפשי,לבד! כי רק ממקום של כח היא יכולה ללכת איתו לטיפול או לקבל החלטה על החיים שלה.

chayah

New member
ברור שלא צודק

מה יקרה אם גם הוא יבצע חלק ממשימות הבית, הוא לא עושה טובה לאף אחד, זה הבית והמשפחה שלו, אין דבר כזה ירא-שמים שמכה את אשתו או מכה בכלל, חבל שאני לא במקומה, הייתי מחנכת אותו מהר מאד, חבל שהיא לא מגישה תלונה במשטרה, או לאגף הרווחה המקומי, היום יש מודעות יותר גדולה לבעלים או גברים מכים, דרך אגב אני מכירה לא מעט כאלו שמתעטפים באיצטלא דרבנן ולימוד תורה כדי לברוח ממשימות הבית והמשפחה אז כנראה אנחנו פוגשים עוד אחד כזה....

בקהם1

New member
אם הייתי רב חרדי

סביר להניח שזאת היתה תשובתי. הייתי יושב מולה מביט בה ברוגע ואומר לה, "גברתי הנכבדה, בעלך לא צודק, אבל נטפל בזה, תקראי לו לפה והכל יסתדר" אם הייתי רב מחזיר בתשובה והוא תלמיד שלי זאת תשובתי אליה "צודק!! בטח צודק!! זאת כפרת עוונות ועלייך לשתוק!" מה לעשות שאני איש פשוט, ואותו בעל לא צודק, והוא מושחת. אני מאחל לה לקבל שכל ולעמוד מולו בלי פחד. זה על חשבון הילדים והרוגע הנפשי של אותה אישה, וחבל.

זודי

New member
היא צריכה טיפול דחוף אם היא לא

מבינה שהוא בן בליעל פורק עול ופושע . הוא לא לומד תורה אלא מרמה את כולם . הוא בהמה גסה ומושחת . אולי אם תקבל טיפול נפשי והיא תהיה מסוגלת להבחין בין טוב לרע היא תוכל להעמידו על מקומו .

למעלה