להלחם או לעזוב ?

להלחם או לעזוב ?

הי, איך יודעים מתי להלחם, להמשיך לנסות, לחפש את הטוב ומתי אומרים די אני עוזב, נמאס לי, זה לא בשבילי ? אני נמצא בעבודה חדשה (חודשיים) וקשה לי מהמון בחינות ... שעות עבודה, חוסר סדר (אוכל ושינה), שכר, לחץ בזמן העבודה. מצד אחד חשבתי ... זו המציאות שלי עכשיו, אני לא סתם נמצא כאן, יש משהו במצב הנוכחי שאני צריך/יכול ללמוד. ומהצד השני ... ההרגשה שהפחד מונע ממני לעזוב (פחד מאי-מציאת עבודה), אין סיבה שאני אלמד מתוך סבל כאשר אני יכול לחפש את הנתיב המתאים לי ביותר. משפט ששמעתי מפי הרב מורדכי אילון: אם תחתוך ענפים מעץ הוא יצמח מהר יותר, אך ניתן גם פשוט להשקות אותו ביותר מיים. (זהו לא ציטוט אלא מהזיכרון בלבד) אשמח לשמוע תגובות

kung fu

New member
שאלה טובה...

השרשור שפתחתי למטה בדיוק נוגע בשאלה של - סבל מול הנאה בהקשר של התפתחות אישית. אני לא הייתי ממשיכה במקום עבודה כזה, אבל זאת אני. אגב, יש לך אפשרות לחפש מקום עבודה אחר, במהלך הזמן שאתה נמצא במקום הנוכחי?

בוודאי ...

יש לי את כל האפשרויות בעולם. אך אני חושב שאם אני אשאר במקום הנוכחי תוך חיפוש מקום חדש, אני חושש שאני מעביר לעצמי מסר של חוסר אמון. תודה

אורלי_ל

New member
סיפור, ועצה:

הי לא-כל-כך. פעם עבדתי במקום עבודה שמאוד סבלתי בו. משכורת נמוכה, ריחוק מהבית, אבל מה שהציק לי באמת זו האווירה המגעילה ששחיתי בה והתחושה שלא מרוצים ממני (בדיעבד, בצדק - לא השקעתי שם הרבה מעצמי). אבל לא עשיתי כלום עם זה. יום אחד המנהל הוריד עלי הוראה שהרגיזה אותי מאוד, כיוון שהיתה ע"מ להציק ולא משהו שקשור לעבודה. ולא משנה שהוא מהטיפוסים שאומרים משהו ואח"כ שוכחים שאמרו אותו. הרגיז אותי שהוא נכנס לי לדברים אישיים, והחלטתי שאני עוזבת. אז התחלתי לשלוח קורות חיים ובסופו של דבר מצאתי מקום שונה לגמרי, פחות מגעיל (אם כי גם שם לא היה נעים אבל שם למדתי שיעור חשוב חחחח), קרוב לבית משכורת פי 2 ועבודה יותר מעניינת. לא יודעת אם הסיפור שלי יעזור לך במשהו אבל אם כן עשיתי את שלי. ועצה: נסה לשבת בשקט ולחשוב על העבודה כשכל הדברים שמטרידים אותך מסתדרים מאליהם. מה אתה רואה?

ישבתי בשקט ...

ולא ממש הצלחתי לדמיין עבודה ללא אותם "גורמים מפריעים" אני חושב שמהות העבודה (עבודה תחת לחץ) לא מתאימה לי. תודה

נוכח

New member
החיים שאתה חיי הם הם החיים שלך!

האם בחיים שלך, בסיפור חייך בנקודה הנוכחית אתה מעוניין במקום עבודה כזה? העבודה הזו שהיא משהו שאתה יצרת ולא משהו שהונחת עליך מגורמי שמים בכדי ללמד אותך לקח כלשהו. ככה לפחות אני מרגיש. אם אתה רואה אופציה ללמידה והתפתחות בהתמודדות עם מצבים קשים כמו שמעלה לך העבודה הזו - הישאר. אבל מתוך התמודדות ולמידה ולא מלחמה. בכל מקרה אל תילחם!! אלה אם כן אתה מעוניין שבחייך תהיה לחימה ?!?!?! כמובן שאתה יכול ללמוד הרבה במקום העבודה הזה. אתה מסוגל ללמוד הרבה בכל מקום. אבל אם אתה נלחם, אם אתה מגיע מבואס לעבודה, חסר כוחות, ריק ממוטיבציה, זה מקשה מאוד על יכולת הלמידה שלך. אז או שתטפל בתחושות שמעלה לך העבודה, או שתטפל בעבודה (תחליף אותה). וכמו שכתבה לך KUNG - FU חפש עבודה תוך כדי. לא הבנתי את תגובתך אליה. אבל אתה לא עושה שום דבר בזויי אם אתה עובד במקום עבודה אחד ומחפש מקום עבודה אחר. אתה אחראי לחייך. הבוס שלך אחראי לחייו. נתי

למעלה