להכין קצפת בלי מרגרינה?

BeraBera

New member
תודה לכם על התשובה

אז "קרם קוקוס", אפשר להשיג בסופר רגיל? יש שם של חברה שאני צריכה לחפש? ו...פשוט לנסות להשתמש בזה במקום מרגרינה במתכון?

שומן צמחי מוקשה

ושמן טרנס זה בדר"כ מתאר את אותו הדבר - שומן צמחי כלשהו, שעבר תהליך יזום שהפך אותו למוקשה. אגב, כל שמן צמחי שעובר חימום בטמפ' גבוהות, כפי שקורה בטיגון, הופך לשומן טרנס. ישנם מספר בודד של שמנים צמחיים שיש להם תכונה טבעית של התקשות ושמן קוקוס הוא אחד מהם (וזה לא שומן טרנס!) שמן קוקוס בכבישה קרה הוא נוזלי בטמפ החדר בקיץ, ומוצק ולבן בטמפ החדר בחורף. לכן חלב הקוקוס, שהוא עשיר בשומן שיש לו יכולת "החזקה" טבעית, יכול להיות מוקצף ולעבוד כמו שמנת.
כך מכינים קצפת מקרם קוקוס - מכניסים את קרם הקוקוס למקרר למשך הלילה, בבוקר נפטרים מהנוזלים שנפרדו מהחלק השומני, את החלק השומני מקציפים ומוסיפים חומרי טעם רצויים והרי קצפת. ניסיתי גם עם החלב קוקוס בקרטון, זה שנטול תוספים מיותרים. זה עבד בצורה דומה, רק שהיה לי קושי להפריד את השומן מהנוזל. ויש לי חברה שמכינה כזה דבר גם מחלב קוקוס שהיא מכינה בבית משבבי קוקוס יבשים.

BeraBera

New member
טוב, אז זה סופי!

בפעם הבאה אני אשתמש בקרם קוקוס. :)
תודה על העצה,
ותודה לכולם! :)

ella100

New member
אולי כדאי להעביר (לחניית הלילה) מהקרטון, לכלי

פלסטי שקוף.כך,אני מניחה,יקל עלייך לראות את שקיעה/התגבשות של החלק השומני.

ladybug6

New member
אני תוהה לגבי המוצרים, כולל מרגרינה (מחמאה)

שכתוב עליהם שהם מכילים פחות מ-1% שומן טראנס.
והרי הם עשויים לחלוטין משומנים מוקשים.
אז איך זה שבקושי יש שומן טראנס?
ומה מהשניים הוא הבעייתי? השומן הצמחי המוקשה, או שומני הטראנס? (שניהם?)

BeraBera

New member
שומן טראנס, כמו שידוע לי, הוא בטוח בעייתי.

לפי מה שהסבירו לי, משתדלים שלא לייצר שומן טראנס כיום (היום יש מודעות לזה), רק שלא יכולים להתחייב על זה שלא יווצר מעט כשמנסים ליצור שומן צמחי מוקשה.
בגלל זה הם כותבים את הפחות מאחוז- הם לא יכולים להתחייב שהמוצר נטול משומן טראנס, אבל ניסו שלא להכניס שומן טראנס למוצר.
התכוונתי לשומן טראנס בתחילת השרשור כשכתבתי שהגוף לא יכול לנקות אותו (לפרק אותו), לא ל"סתם" שומן מוקשה צמחי.

בקשר לשומן מוקשה, הדאגה שלי בעיקר נבעה מזה שקראתי ביותר ממקום אחד באינטרנט ששומן מוקשה צמחי בריא *פחות* משומן מהחי. וזה נורא בלבל אותי. אני פשוט לא מבינה למה. חשבתי לפני זה שזה לא בריא בדיוק באותה המידה. אבל עוד לא מצאתי הסבר מספק לזה.

כי השומן מהחי הוא מוקשה באופן טבעי

כלומר, זה הטבע שלו - חמאה למשל, זה מוצר שלא עבר שינוי מולקולרי, אם תקחי חלב פרה ותכיני ממנו בבית חמאה תקבלי חמאה מאוד דומה. זה הטבע של השומן הזה. כנ"ל לדעתי השומן הג'לטיני שיש בבשר של פרות וסביב העצמות. השומן מהחי הוא ברובו שומן רווי ולכן יש לו את התכונה הזו של מוצקות בטמפ' החדר.
שומן צמחי מוקשה הוא שמן צמחי שבמצבו הטבעי הוא נוזלי בטמפ' החדר, והועבר שינוי מולקולרי (לא טבעי, אלא ידי אדם), כך שהפך אותו למוצק בטמפ' החדר. בהתהליך זה השומן הופך לשומן טרנס והנזק הבריאותי שלו ידוע.
גם שמן הקוקוס עשיר בשומן רווי, ולכן הוא מוצק בטמפ' החדר (בחורף) אבל טוענים שמקור החומצות הרוויות בשומן זה הן טובות ולא מזיקות כמו השומן הרווי מן החי.
חומצות שןמן
שומן טרנס

למעלה