להכין כתובת אש

להכין כתובת אש

שלום, שמי גיא ואני מדריך לשעבר (עכשיו בצבא) בבני המושבים (גוש ויתקין, עמק חפר). אני מעוניין להכין כתובת אש של ארבע מילים (14 אותיות). אז הנה כמה שאלות: 1. כמה (במטרים) בד יוטה אני צריך? 2. מה הגובה המומלץ לאותיות? (במרחק בין שני הכבלים הקיצוניים שעליהם אני אבנה את הכיתוב. 3. טיפים לבונה ומקים כתובת אש.. (מנוסה, אך שחוק) תודה, גיא

עצה

אנחנו במועצה כבר הפסקנו (פחות או יותר) לעשות כתובות אש מני עמודים ובינהם שני חוטי ברזל שעליהם האוטיות. הרבה יותר פשוט נוח יפה ומהיר להשתמש ברשת ברזל, רשת פשוטה כזאת ריבועים בערך בגודל כף יד של מבוגר קשיחה שמשתמשים בה הרבה בבניית בתים (מצאנו כאלו ליד בית שבנו) ואז אתה מלפף לפי האוטיות שאתה צריך. זה הרבה יותר פשוט כי לרוב האוטיות לא צריך לבנות תבנית כי הריבועים כבר יוצרים כזאת. את הרשת טולים לשני עמודים. אני מקווה שהבנת את מה שהסברתי ואם לא תגיד ואני אנסה להסביר יותר מפורט וברור... בכל מקרה ככל שהיוטה יותר עבה ומהודקת לברזל הכתובת יותר איכותית! וכמובן לשמור על מרחק סביר בין האותיות ואותיות דפוס הדברים הרגילים.. המון בהצלחה

להשיג...

לא נראה לי שלצה"ל קשה להשיג דבר כזה... חחחח בכל מקרה אתרי בנייה במושב, בצבא, בכל מקום משתמשים בזה ליסודות אם אני לא טועה... אפשר לבקש שם.. ו... מאיפה עוד?! אנערף במושב שלנו/מועצה יש (אם אתה רוצה אתה יכול להשאיל) וחוץ מזה בטח יש בעוד המון מקומות אבל לא עולה לי בבראש איפה עוד נמצאות רשתות כאלו.. מישהו פה בפורום מבין לאיזה רשת אני מדברת?

נ ו ם

New member
כמו שהיא אמרה

באתרי בניה. תסתובב קצת עם האוטו בגוש בטח תמצא איזה מקום שבונים בו.ועוד עצה ממישהי לא מנוסה. בעיני יה יותר לעשות קווי מתאר של אותיות מלאות ולא סתם אותיות רגילות.

זה נוסה פעם?

כי זה יכול להיות ממש מגניב ויפה... השאלה אם זה נוסה ואיך זה נראה???????

נ ו ם

New member
חה ברור שזה נוסה

נוסה אפילו עם פינות מעוגלות שזה היה יותר יפה.

ה טמבל

New member
אך נשים...

הלוואי וזה היה כל כך פשוט, הרשתות האלו יקרות מאוד ואף אחד לא משאיר אותן סתם כך, אפשר לקנות כאלו, אבל לא כל כך זול... חוץ מזה שעדיף כתובת אש בדרך הישנה והטובה, ברשתות משתמשים רק לסמלים גדולים ומסובכים.

NKstuff

New member
לא לקנות!!! לא לקנות!!!

תמיד אפשר להשיג שקים ריקים ולקרוע אותם. זה חינם, כי החברות רוצות להפטר מהם. הממ... במטה אשר היה מפעל שהיינו לוקחים ממנו קבוע את השקים. אני לא זוכר איזה מהמפעלים באזור שם זה היה... במידה ואתה כן מעוניין לקנות, הכל תלוי בגודל שאתה רוצה לעשות את זה. דבר ראשון: 4 מילים, 4 כתובות. הרבה יותר קל להכין, והרבה יותר בטיחותי מבחינת משקל (בעיקר אם אין לך רשת). אם יש לך מחסור בחומרים, אז לפחות 3 כתובות. אל תסתכן עם משקל... שאלה נוספת היא - כמה זמן זה צריך לבעור? לגבי זה יש 2 פרמטרים. I.כמות הבד II.עד כמה לפפת צמוד וחזק. היות ואתה מנסה לחסוך, אני ממליץ לך להכין רצועות יוטה וללפף אותן צמוד. תזכור: כמה שיותר צמוד, יותר זמן, ויותר ברור!. אני מסכים עם נועם לגבי קווי המתאר, זה פשוט הרבה יותר ברור לעין (והרבה יותר יפה ומרשים). מה המשפט שאתה מתכנן לכתוב? אם תספר, אני אנסה להתייחס אליו ספציפית ולעזור לך לחשוב על צורת ההכנה. לגבי כמויות... אני באמת לא יודע. התשובה היחידה שיש בנושא היא שעדיף יותר מאשר פחות... אבל אם אתה קונה את זה... זה סרט.

תודה רבה על התשובה המקיפה

אז ככה, את הטיפים הטכניים אני מכיר, עשיתי לא מעט טקסי אש. הכתובת לא צריכה לבעור הרבה זמן, זה יותר סמלי. אני קונה את הבד במחיר מאוד זול ולצערי אין לי זמן לחפש בדים בכל מיני מפעלים כי אני בצבא. את המשפט אני שולח לך במסר.

ה טמבל

New member
יוטה ברזל ומה שבניהם...

תלוי בגודל האותיות, אבל לאות בגודל חצי מטר אתה צריך בערך 2 מטר יוטה לאות. אפשר גם יותר, כמה שיותר תדחוס יוטה כך הכתובת תבער יותר זמן. גובה- רצוי שיהיה לפחות 2 מטר מהאדמה, כמובן שכמה שיותר גבוה גם יותר יפה. חשוב ללפף את היוטה ממש חזק סביב חוטי הברזל. ולקבע כל עמוד עם 4 יתרים, אחד לכל כיוון. בהצלחה

נ ו ם

New member
זה שבחור כמוך משתמש במילה יתר

זה כבר מרשים...

t h e windman

New member
קצת עצות....

המפעל שמחלק שקים חינם, נדמה לי שגם ה שבאיזור מטה אשר וגם אחד שנדמה לי שהוא באשדוד, דובק, החברת טבק, יש לה המון שקים לתת, אבל זה הרבה עבודה להפוך את השקים האלה למשהו שאפשר להשתמש בו, כי צריך לפרום מכל אחד בנפרד את החוטים שקושרים אותו בצדדים, וגם יש שאריות של טבק על הכל. דבר שני, לרשת קוראים פשוט רשת בניין, אני לא יודע בדיוק מה המחיר שלה, אבל אפשר להשיג אותה בכל חנות חומרי בניין (יש די הרבה כאלה, כמעט בכל מושב), ובהרבה מקרים הן מוכנות להשאיל את הרשת אם צריך, ומגיעים אתם להסכם שמחזירים להם אותם שלמות, אין סיבה שהם יהרסו מהכתובות. עוד משהו, גם אני חשבתי שלדחוס כמה שיותר חזר את היוטה זה יותר טוב, אז יש לזה יתרון שזה יותר ברור הכתב, אבל, זה סופג את הסולר פחות טוב, ובגלל זה לא מומלץ להדק יותר מידי, כי אז עלולים להיות חלקים שלא יבערו כמו שצריך, בשביל שהם כן יבערו נורמלי צריך ממש לטבול אותם בסולר ולא תמיד זה אפשרי. בקשר לכמויות יוטה, שני מטר לאות זה ממש ממש מעט, עד כמה שאני זוכר צריך הרבה יותר. בד"כ החישוב שאנחנו עושים הוא 400 מטר יוטה ל3-4 כתובות, תלוי בגודל, והרבה פעמים זה גם נגמר. בהצלחה

אין לי נושא...

אח שלי אמר לי ששתי מטר יוטה לאות זה מספיק, ויש לו המון המון נסיון בזה. הוא תמיד אמר שעדיף להוסיף עוד כמה מטרים לכמה שרוצים לקנות, רק ליתר בטחון. אנחנו קנינו לפי המידות האלו, ונשאר לנו עודף.

נ ו ם

New member
לפעמים אפשר לקחת גם שאריות בד ממפעל

מפעלי טקסטיל. אני לא מבינה בזה אז אני לא בטחה אם זה עובד טוב כמו יוטה אבל אני זוכרת איזה חג במבואות חרמון שעשינו את זה עם שאריות בד.

למעלה