להיפתר מהמעביר הקדמי...

big gagarin

New member
להיפתר מהמעביר הקדמי...

אני רוכב XC ושמתי לב שאני משתמש רק בחלק קטן מהסקלה של ההילוכים - עם שתי הפלטות הגדולות שלי (44,34) אני משתמש רק ב-3, מקסימום 4 מההילוכים האחוריים. על הפלטה הקטנה בכלל אין מה לדבר. לאור המצב עלה במוחי רעיון כפירה חתרני... להיפטר מהמעביר הקידמי, השיפטר, ושתי הפלטות הקטנות. מה הרווחתי: אז ככה, כתפיסת עולם אני טוען שמה שמיותר צריך לעוף, מעבר לזה - משקל, תחזוקה וכו' מההיבטים הטכניים: האם זה בריא לעבוד עם פלטה אחת על כל הקסטה האחורית (טולרנס של השרשרת וכו'...), האם זה בכלל אפשרי בקרנק LX להישאר רק עם הפלטה הגדולה ? ומה דעתכם באופן כללי על הרעיון, לא רק מההיבט הטכני ? יכול להיות שהפלטות/קסטה פשוט לא מתאימות לי (אופניים חדשות יחסית - בשלושת הזוגות הקודמים שלי הייתי בעיקר על הפלטה הבינונית, אולי באמת הפלטות קטנות לי מדי ?) תודה

DHDror

New member
ואני אומר...

GO FOR IT מהבחינה הטכנית אין בעיה של קסטה/שרשרת. יש בעיה לחיות כל הזמן עם 44 שינים מקדימה - אתה ממש תסבול בכל טיפוס קטן. קח בחשבון שבאופני DH יש בד"כ 40 שיניים מקדימה וזה מספיק למהירויות מטורפות. 44 יהיה מוגזם. אם אתה יכול להרשות לעצמך אז אני מציע להחליף את ה 44T בבאש-גארד , את ה 32 שיניים להחליף ב 36 ואת הגלגל הקטן לבטל לגמרי או להשאיר אותו למיקרים בודדים של טיפוסים מטורפים , ללא מעביר , כאשר לאותם מיקרים בודדים תעביר את השרשרת עם האצבע בתחילת הטיפוס.... אני בעצמי בונה עכשיו אפניים לשימוש AM עם פלטה אחת 36 שיניים ומוביל שרשרת.

alonfo

New member
AM עם 36

אתה צריך להיות חזק מאוד בשביל לרכב רק עם 36T. אצלי יש סטיילו OEM שמגיע עם 2 גג"ש 24 ו-36, ואחרי חצי שנה אני עדיין לא התרגלתי לשוני מיחסי העברה "רגילים", טוב, כל אחד והמוגבלות שלו. קשה לטפס עליות רק עם 36 (גם עם קסטה 34 מאחורה), אני מציע לך לנסות את זה קודם. מצד שני, אם עד היום עשית AM עם הסנדיי, כנראה שהכל אפשרי

menzib

New member
נו הוא במסלול מהיר לSS../images/Emo13.gif

רכבתי תקופה עם קסטה 32, זה שיגע אותי כי היו לי עוד זוגות אופניים. היום 34 בכל הזוגות. פלאטה 36T לAM זה לחברה חזקים וחצי הדרך לסינגל ספיד.

nintense

New member
נראה לי שאתה יותר בכיוון ...

של סינגל ספיד. כדי לרכב עם הפלטה הגדולה בלבד, אתה צריך להעביר אותה למקום שבו נמצאת הפלטה האמצעית. לא ברור לי כמה חזקות הרגליים שלך, אך אני בספק אם תצליח לטפס כך עליות תלולות יותר מאלו שבשביל הירקון.

big gagarin

New member
הסינגל ספיד...

כשמו כן הוא נותן לי יחס העברה אחד. כאן יש לי 9 יחסי העברה, לא נראה לי שזה עד כדי כך קשה לרכב עם 44T מקדימה ו 11/13/15/17/20/24/28/32T מאחורה. בקיצור, אני אנסה ואדווח מהשטח.

למעלה