"להיפרד מהטיק" (2.12), ערוץ 8

FOR THE LD

New member
"להיפרד מהטיק" (2.12), ערוץ 8

בשעה 21:35. "ניתוח נדיר לסובלים מתסמונת טורט".

../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif סרט של DBS - הניתוח "של אלין"...

פרטים נוספים מהאתר של "ערוץ 8": "F*** Off Tourettes" תוך גישה נדירה לחלק מן הנפגעים הקשים ביותר של תסמונת טורט, אנו עוקבים אחר החלטתם לעבור ניתוח מוח ניסיוני: חיווט מחדש של מוחם בהליך שנוי במחלוקת העשוי לרפא אותם לנצח ממצבם. תומכיו של "הגירוי המוחי העמוק" כבר קוראים לו "תרופת הקסם" והראיות משכנעות למדיי. המסתייגים, מן הצד השני, מוקיעים אותו כחזרה לניסויים מוטרפים דמויי פרנקנשטיין מן העבר. בניתוח בן 12 שעות, 2 חוטי גישוש נקדחים עמוק אל קצה פסגת הראש, דרך המוח ואל תוך הגזע שלו. הסיכון הוא ממשי: דיווחים בלתי רשמיים על הליכים כושלים העלו תופעות מאוחרות של פסיכוזה ובמקרים מסוימים אף גרמו לנזקים קטלניים. אך הסובלים מן המחלה כה נואשים עד כי הם מוכנים לסכן הכול.

אוי ואבוי

בע"ה הי ערב טוב לילה טוב אני לא כותבת כי אני עם דלקת באוזן ימין מקוה מחר לכת לרופאה ראיתי את התוכנית ראיתי את החיים של קית' איך שלא קוראים לו. הזדהיתי מאוד גם של הילד בן ה 13 שעבבר את אותו ניתוח שלי ללא ממש הצלחה . חבל ראיתי את הטיקים של קית מהצד שזה ממש הזכיר לי אותי. איזה קשה זה לחיות עם טוראט. זה לא יכניע אותי אני אומרת לכם . עם כל ההלם שאני נימצאת אייל כל הזמן אומר וטוען והוא צודק שברגע שאני רואה את הסרט שלי ושל שני, או דברים על טוראט זה מעיר לי את הטיקים יותר כמה שהניתוח הוא קשה הם עשו אותו בהרדמה לא מלאה כמו שרצו לעשות לי אבל בגלל החרדות שלי והפחדים עשו לי אותו בהרדמה מלאה מחשש שיקרה לי משהו בלב מהפחדים.והחרדות. יהיה בסדר אוהבת אותכם. נ.ב- חבל שראיתי את זה אבל לא חשוב עוד שיעור בחיים

שביק

New member
ראיתי. התרגשתי כהוגן כי אני הייתי שם עם אלין

לאורך כל הדרך. להזכירכם: מרגע החשיבה ועד אחרי הביצוע לאורך זמן. עם כל הכרוך בכך גם עבורי היה זה שיעור לחיים מהרבה בחינות. גם בחינות בלתי צפויות מראש ומכיוונים שונים. בעיקר האנושיים. ובסופו של דבר כניראה שניתוח DBS הוא התשובה לעתיד למקרים המתאימים לניתוח לשיפור איכות החיים. אז העיקר הבריאות. משביק

רונן999

New member
לאלין, הניתוח ריפא אותך לחלוטין או רק הפחית

את כמות הטיקים?

רונן הניתוח שלי לא הצליח מאמי אבל

בע"ה לפני הניתוח היתי מגמגת כרונית, ואילו היום אני מדברת רגיל. למעט הטיקים שבאים לי בדיבור בין לבין. אבל עדין נשארו לי אותם טיקים אם לא יותר. לא נורא אני כבר לא כל כך מיואשת מזה שהניתוח לא הצליח, לא מאשימה אף אחד ואחת ולא את אלוהים רונן. זה פשוט מבחן שלו כלפיי ההיבט שלי לחיים כך אני חושבת. תודה על ההתעניינות יום נעים

בושם1

New member
להיפרד מהתיק

העברתי לראות את התוכנית .כבר בהתחלה בעלי לא יכול היה לצפות בזה כי גם כך קשה לו. לעומת זאת ומשום מה הבן העביר לערוץ 8 וראה את כל התוכנית .מאוד נחרדתי לפי דעתי היו תמונות קשות להפתעתי הוא אמר שאין לו בעיה ושהוא לא במצב הזה .

hagai888

New member
נותן תקווה

שבעתיד טיפול שכזה יהיה "רגיל" ו"פשוט", יחסית. כל פעם שאני רואה תכנית על טורט, אני מאושר שאין לי טיקים פוגעניים... איזה מזל.

אהבתי את ההגדרה "טיקים פוגעניים"... זה יכול

להיות ממש מייאש וגם אני מאושרת ממש בשבילך!

למעלה