להיפגע זו בחירה?

להיפגע זו בחירה?

יפה יפה פורום להרגיש שוב מדקלמים את הסרט הכי דפוק שראיתי בחיי מאטריקס-סרט לאנשים מתוסבכים-להעלות את רמת התסביך שלהם. נפגעת-סימן ש "בחרת להיפגע", פשששש ממש סרט חכם לאנשים "חכמים". שבת שלום מרחל-נשמה

שם ים

New member
ואני אומרת, רחל יקרה..

שכדי להיפגע, צריך אומץ. ............ וכשמישי נאנסת, לא, היא לא בוחרת את זה.. והצלקת לעולם נישארת. ............................................... אך כדי שמפצע מדמם זה יהפוך לצלקת, אפשר לבחור להיפגע, ולבכות ולהתמודד עם הכאב, ואפשר גם לבחור להעניש את עצמינו, או לבחור להעניש את האשם. .................................................................. הבחירה היא בלהרגיש. ................................... רחל, אנחנו מדברים פה. דנים. אף אחד עדין לא מושלם. וגם לא יהיה. אך השאיפה היא להגיע לשלם. .......................................... ובעצם זו דרכי ומר לך שזה עדין דיוןפתוח, ועדין לא סגרנו אותו, ואולי גם אם ניסגור, תמיד נוכל לפתוח אותו מחדש, ובעצם... זה מה שיפה בדו שיח. .................................... את מביעה כעס על הדברים.. ובעצם כולנו פה בשלבי למידה. ..................................................

טוב איפו ראית שאני כועסת?

תקראי את הספר "בוחרים להרגיש טוב" של ד"ר דויד ברנס. הוא מדבר על עיוותי חשיבה , אחד העיוותים שנפלו בחלק רבים מאיתנו נקרא "קריאת מחשבות", מאין לך לדעת מה הרגשתי כשכתבתי את דבריי? אולי בכלל צחקתי? אולי בכלל בכיתי? אולי בכלל כעסתי? אולי ראיתי בזה אתגר? נו למדת עוד משהו-תקראי את הספר , וגם על ההודעה הזאת אני אומרת היא היתה מכוונת לאין שם ולמישהי אחרת שהגיבה קודם, בעיקר . חוסר התגובה שלהם מעיד שההודעה נכונה, והסרט הזה מתוסבך ותסבך את האנשים שצפו בו על אחת כמה וכמה אלה שחזרו לצפות בו כמה פעמים נפגעה להם כבר צורת החשיבה שאין להם שליטה על מה שהם האמינו בו והכל מעורער להם. ערב קסום מרחל-נשמה שרגישה לנושא האונס את יודעת טוב מאוד שלא הייתה לי כוונה לפגוע-הייתה סיבה לנגיעה בנושא רגיש זה כהקצנה לתאוריית הבחירה המעוותתת כמו שהיא מוצגת כאן.

גיל גיל

New member
Welcome back Rachel

Please, Rachel, if you did´nt like the movie, it´s your right, but don´t make fun of other people who likes it. You do not have the right to make fun of other people´s believes, even though you do have the right not to share these beliefs. I hope to see you again as a helpful member of the forum, but please, don´t make fun of other people. I, for one, think it´s a great movie and that I learned a lot from it. Have a great weekend.

גיל גיל

א-לא חזרתי לפורום, כי נשחקתי קצת מהפורומים אני לא רוצה להכנס לכתיבה בפורומים שוב באופן מסודר זה גומר לי אנרגיות חשובות. ב-אני בד"כ מדלגת על הודעות באנגלית :))))אבל קראתי והבנתי. ג-שמחתי לתגובה שלך כי השגתי מה שרציתי ואתה חיזקת את דבריי. בכוונה כתבתי בצורה לגלגנית על הסרט, והקצנתי , ציפיתי שמישהו שאין לי שם יענה ויעלב , כמו שאתה חשת עלבון גם בשם אחרים, ואז לשאול איך תיאוריית הבחירה מסתדרת? כתבתי בכוונה את מה שכתבתי , והנה הסכמת איתי שתאוריית הבחירה טובה כתיאוריה אבל לא במציאות כשזה נוגע לנו. לכאורה מה אכפת לך מה אני כותבת, הרי זו בחירה שלך ואחרים להיפגע? אז אני כתבתי משהו ואתה יכולת לחייך ולאמר רחל סתם כתבה שטויות , ומה שהיא חושבת על הסרט לא מעניין אותי, אז מה קרה לתיאוריית הבחירה? לסיכום-מה שכתבתי על הסרט והאנשים הצופים בו , זה לא מה שאני חושבת , והוכחתי מה שרציתי. שבת שלום רחל-נשמה

soulbird

New member
אני לא ראיתי את הסרט כי אני לא ממש

אוהבת מד´ב רק סרטים מאוד ספציפים אגב רחל (נשמה) כפרה?? הדוגמא של האונס הייתה קיצונית (טיפלה) שבת שלום

גיל גיל

New member
Rachel!!!

I realy missed your writing. I was´nt insulted, but, yes, I was affraid someone might be insulted. It happend before. Not everyone agree with the choosing theory, and even I, one who agrees with it,say that unfortunatly, I can´t always choose my feelings. I hope one day I will be able to have full control of my feelings (I am close to it, but not perfect in it yet). That´s it for now. I was´nt insulted, but I think you would have better liked the movie if not for the sorry circumstances you were watching it in. I truly hope to see you again, you are ALWAYS welcome. Have a great week. Gilgil.

רחל נשמה../images/Emo24.gif

אני לא יודעת אם את זוכרת אותי.. אני זוכרת אותך... הייתי פה כשהיה הריב הגדול אבל לא התערבתי... יש לי רק דבר אחד לומר לך וזה... התגעגעתי! טוב לשמוע ממך אוהבת מאוד מאוד המון נשיקות וחיבוקים איב

איב מתוקה

כן אני זוכרת אותך מהפורום, ואני כאן ככה במקרה , לביקור קצר. מאחלת לך כל טוב יקרה , ותרגישי טוב!!! שבת שלום מרחל-נשמה

baby:)

New member
חייבת להגיב.......

ברור שמי שאין לו לב, גם לא יפגע. אבל מי שיש לו לב, נפגע! החכמים מבינינו לומדים לא לקחת ללב בפעם הבא. בייבי

למעלה