להילחם או לוותר?

RU10

New member
להילחם או לוותר?

הסיפור שלי הוא קצת מוזר, על בחורה שלא מזמן פגשתי (סתם.. אלה היו משינה). הייתה לי חברה במשך שנה ומספר חודשים... לפני כמה ימים היא ביקשה הפסקה. עד לפני כחודשיים היינו מאוהבים עד מעל הראש, לא יכולים להפסיק לחשוב על השני ורק מחכים למפגשים בינינו. כך זה היה במשך שנה שלמה. בחודשיים האחרונים, לטענתה, היא הפסיקה להתגעגע אליי, להימשך אליי ובכלל לחשוב עליי. אבל כן עדיין אוהבת אותי. היחסים בינינו מאוד פתוחים וכנים, חוץ מבני זוג אנחנו גם חברים טובים ומספרים אחד לשני הכל. השאלה היא, האם להילחם עליה, ז"א, לשלוח לה פרחים/מתנות/מחוות רומנטיות אחרות (כי מצד אחד, יש הרבה זוגות שנפרדים מספר פעמים ובסוף מתחתנים) או לוותר.. לתת לה את הזמן שלה ולראות מה יהיה? האמת שאני לא מצפה שתביאו לי תשובה של שחור ולבן.. אבל אולי אני כותב את זה סתם בשביל לפרוק? לא יודע.. בכל מקרה אשמח לתגובות.

untimed

New member
קראתי ובכיתי

כנראה כי גם לי לא מזמן קרה מקרה דומה מאד ,והכל צף לי.... כשבחורה מחליטה להיפרד מבחור (ולא סתם מתוך עצבים אחרי ריב ,אלא בצעד מחושב) אז כנראה שהבחור הוא האחרון לדעת את זה ... חבל שתיפגע. תעשה ניסיון אחד לגשש כדי לראות שהיא לא מתחרטת, ואז תחתוך. תעשה את ההחלטה בעצמך. ככה תרגיש פחות קורבן. תאמין לי שזה יעזור לך בתהליך ההחלמה. בהצלחה

נסיה 5

New member
אני עשיתי

מתוך עצבים מריב גדול ולא קיבלתי הזדמנות לחזור חזרה... וזה מה שאני לא מבינה למה אין הזדמנות נוספת?????

Jackie Blue

New member
מסכימה מאוד

אם היא אומרת לך שכבר חודשיים היא לא מתגעגעת אז מצב גדול מאוד שהיא כבר חודשיים חושבת על להיפרד. תנסה לדבר איתה פעם אחת אחרונה... בהצלחה!

loving angel

New member
לפי דעתי

תניח לה... תן לה לחשוב עם עצמה (אולי זה יעלה קצת געגועים אצלה). קשה, אבל בהחלט אפשרי. ותמיד שמור על אופטימיות
שיהיה לך המון בהצלחה

קשה לי מאוד לא להזכר בכמה שרשורים שהיו בפורומים כמו זה (למשל הכרויות) בה מגיחה בחורה חדשה לפורום ו"מתייעצת" כי הקשר ה"ישן" כבר לא מרגש אותה ומישהו בסביבתה "עושה לה את זה". כמי שעבר משהו דומה רק קשה וכואב מליוני מונים העצה שלמדתי היא באותו רגע אל תשנא אותה ואל תתחנן לחזור, פשוט נתק עצמך ממנה לגמרי ומהר חפש מישהי חדשה. ולמד לא להתאהב בסוג הזה של נשים חפיפניקיות (בד"כ תראה שהן מחפפות בעוד תחומים) שלא ימצמצו ויחליפו את בן הזוג כמו עוד זוג גרביים. נכון כשנשים נופלות על גבר המתנהג כך תמצא שרשורים ארוכים עם מליוני תגובות ועידודים וכולם יכתבו כמה רע אותו בחור אבל גם כשלנו הגברים קורה דבר כזה זה כואב מאוד. ועוד טיפ אחרון להודעה זו, אל תכעס על עצמך, אל תקבור עצמך בבית, אל תשבר לבכות על מר גורלך כי בכך שתעשה זאת אתה נותן לה להמשיך לפגוע בך בדרך הכי גרועה שניתן - על ידי עצמך ולכן הדרך הנכונה להתמודד עם נבלות כאלו (אלו שפתאום מנתצות לך את החיים בלי שום הכנה מוקדמת ריבים מקדימים או שיחות) היא לאהוב יותר את עצמך ללכת לפעילויות שאתה נהנה בהן (ואל תגיב ששום דבר לא כיף בלעדיה כי זה לא צריך להיות נכון לומר זאת) רצוי עם אנשים שאתה נהנה מחברתן וחברתם, הרבה עם משפחה אוהבת וחברים טובים, הרחב את תחומי העניין שלך וצא לפעילויות נוספות ומהר משנראה לך תכיר מישהי אחרת ואז זכור לקשר בריא צריך תאום ציפיות הדדית בצורה כנה והדדית תוך הדדיות וויתורים הדדים רבים בלי להזניח משיכה פיזית ואינטלקטואלית והכל תוך רצון למקסם את הזמן המשותף. שבוע קסום של ניסים ונפלאות וחג אורים שמח
http://www.youtube.com/watch?v=95cfaOcFTCQ http://www.youtube.com/watch?v=Aact1AdFmic

Jackie Blue

New member
לא הגזמת קצת??

בגלל שהיא עזבה אותו היא נבלה??? מה קרה, בחורה הפסיקה להתגעגע, לא רצתה לבזבז את הזמן שלו אז עשתה לו שיחה ונפרדה. זה לא שנעלמה לו ככה אאוט אוף דה בלו מהחיים. נכון זה כואב, אבל ככה זה כשנפרדים - תמיד מישהו יפגע. אין צורך לקרוא לאף אחת נבלה.

yehonatan7

New member
זה לא מדויק

אם שני הצדדים מעוניינים להיפרד, כלל לא בטוח שהם ייפגעו מהפרידה. לעניין המקרה הזה, נראה לי שיש סתירה מסוימת בדברים שכתובים בהודעה הראשית. אם היא עדיין אוהבת אותך, איך יכול להיות שהיא הפסיקה להתגעגע אליך ? בדרך כלל, כשאוהבים מישהו גם מתגעגעים אליו. אני לא חושב שיש דבר כזה לאהוב מישהו 'בתור ידיד'. ההבדל בין ידידות לחברות מתבטא במשיכה ובאהבה. לכן, אני מציע לך להרפות.אם בשלב מסוים היא תתחרט, היא כבר תדאג ליצור אתך קשר :) בהצלחה !

הבנת הנקרא :

נבלות כאלו = אלו שפתאום מנתצות לך את החיים בלי שום הכנה מוקדמת ריבים מקדימים או שיחות. אלו שאתה מגלה (ואני מתייחס בצורה זהה לנבלות נשים ונבלות גברים) כי עוד במהלך הקשר שלכם התחילו קשר חדש עם אחר/אחרת ויום בהיר כשנוח להן זרקו אותך כמו אריזת מעדן לפח, כן כן לפח אפילו לא מיחזרו את האריזה ! אלו נבלות. ובמהלך השנתיים וחצי האחרונות הכרתי המון גרושים וגרושות שגילו שחיו עם נבלות. את כנראה לא היית לאחר קשר ארוך ואוהב מאוד שלא לדבר על מחויבות או נישואים או נישואים וילדים ומשכנתא ואז לגלות דבר כזה וטוב שכך. אפילו לאויבים שלי (ר"מ טורקיה, נשיא אירן ושאר המחבלים שרוצים להשמיד אותנו) אני לי מאחל להיות במקום של לגלות דבר כזה. אני גם לא מאחל לאחים שלהם ולא לאחיות שלהם, לא מאחל לאף בן/ת תמותה. יש דברים שאם לא היית שם פשוט אי אפשר להבין, כמו אדם מוכה (אישה מוכה או גבר מוכה), לא היית שם ? לעולם לא תוכלי לתמוך באמת באדם מוכה. אז מה אנשים לעולם לא נפרדים או יפרדו ? ברור שכן! אבל אם זה לא קשר של אינטרסים וניצול אז ברור שהם לפחות ינסו ללכת לייעוץ אם היתה שם באמת אהבה הדדית, הם ינסו הכל לפני שיפרדו. ואם אכן כלו כל הקיצים ואין דרך ? אז נפרדים בצורה בוגרת, בהסכמה, בהדדיות בטוב לב ולא בסחטנות רוע וניצול. בתחילה חשבתי שלחטוף דבר כזה אחרי שנים כה רבות נועד לבגר אותי אבל הכרתי המון אנשים שהיו מאוד בוגרים לפני זה ובגידה כזו פירקה אותם, המון אנשים לא יכולים להכיל את הכאב ולהתמודד עימו ויש המון התאבדויות ואלימות. בסופו של יום כל אחד ואחת בוחרים את הבחירות שלהם, לכל בחירה יש השלכה ואני מקווה שיותר אנשים יחיו בשלום עם הבחירות שלהם ויקבלו גם את האחריות שנלווית לבחירות שלהם ולא ינהגו בילדותיות יבחרו ואח"כ יברחו מההשלכות של הבחירות שלהם. וכן, הכרתי גם די הרפה פרדות שנגמרו מעולה, היו כאלו שהייתי בשוק שהם מתגרשים, למשל הזוגות שיושבים יחד מחובקים וצוחקים ברבנות..אצלהם הסיבות לגרושים כ"כ קטנוניות אבל שוב, כ"א והבחירות שלו/ה.

Jackie Blue

New member
מממ

אוקיי סליחה, חשבתי שאתה מגיב לו ולמקרה הספציפי שלו. הקשרים שאני הייתי בהם במהלך החיים אינם חשובים, אבל כן הייתי בכמה קשרים ארוכים ואוהבים. מאחלת לך המון הצלחה ושלעולם לא יפגעו בך כמו שפגעו בך

מאחל שלא יפגעו בצורות קשות באף בן אנוש, אפילו לא בכאלו שמתנהגים כך. לכן כתבתי, צריך לשמוע לקרוא לשוחח ובעיקר ללמוד מנסיון של אחרים ולהמשיך קדימה לא יודע אם אפשר להיות כה אופטימים כמו קודם אבל גם לא להתיחס לכל אדם כאל אדם רע. והכי חשוב, בהצלחה בחיי האהבה שלך ושלנו
אשמח לסימן כן
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1934&MessageId=158062824
תודה

RU10

New member
אז ככה..

אני לא שונא אותה, ההפך הוא הנכון. זה בוודאות לא מישהו אחר שעושה לה את זה פתאום, אנחנו היינו חברים שנה וחצי ואני מכיר אותה עוד קצת מלפני, היא לא בחורה כזאת חוץ מזה שהיא גם אמרה לי שהיא פשוט רוצה לבד לזמן הקרוב. אני לא אמצא מישהי אחרת מהר כי זה יהיה סתם ריבאונד ואני לא רוצה לפגוע בבנות אחרות על הדרך. אני לא קובר את עצמי.. בכיתי בימים הראשונים אבל זהו, פרקתי הכל ועכשיו אני ממשיך הלאה. גם כשהייתי בזוגיות איתה עשיתי פעילויות שאני נהנה מהן, ולכן אמשיך לעשות אותן גם כשאני רווק. היה לנו קשר מדהים, בחודשיים האחרונים הוא קצת נעלם והיא רוצה קצת זמן בלעדיי (ולבד), מי יודע, אולי אחרי זה היא תרצה לחזור? אני ארצה לחזור? מה שצריך לקרות - יקרה. עצה אליך, נדמה לי שאתה עדיין כועס על הבחורה שעשתה לך את מה שהיא עשתה.. לא יודע לפני כמה זמן זה קרה, אבל צריך מתישהו לשחרר, לא כל הבנות כאלה, והרוב (לפחות אלה שלי יצא להכיר) באמת בחורות מקסימות שרק רוצות קשר יציב ומלא אהבה.

yehonatan7

New member
התנסחת יפה מאוד :)

אני באמת מאחל לך בהצלחה, עם הבחורה שהיית אתה בקשר, או עם מישהי אחרת. אבל יש לי הערה קטנה. אני לא מסכים עם מה שכתבת בפסקה השנייה. אם חושבים על זה, מה כ"כ בעייתי בקשר שהוא ריבאונד ? אתה יכול להיכנס לקשר חדש שבוע אחרי שהסתיים הקשר הקודם שלך, ואין עם זה שום בעיה (לדעתי). בשום מקום לא כתוב שאתה חייב לחכות כמה חודשים עד שתיכנס לקשר חדש. ולמה שתפגע בבנות אחרות על הדרך ? לא הבנתי למה התכוונת במשפט. הכל שאלה של האם השלמת עם הפרידה, ואתה מוכן לקשר חדש. אתה הרי יכול להיות מוכן לקשר חדש אפילו שבוע אחרי הפרידה (כן, גם הקשר שלכם נמשך שנה וחצי, שזה הרבה זמן). אם אתה מוכן, אין בעיה שתחפש מישהי אחרת כבר עכשיו (ביום שנפרדתי מהאקסית שלי, כבר שלחתי שתי הודעות לבחורות באתר היכרויות, ולא הייתה לי בעיה עם זה, מכיוון שהייתי שלם עם ההחלטה להיפרד).

שמח

לקרוא שאתה ממשיך הלאה, מכיוון שהייתי במקום שלך ידעתי להוציא ממקום עמוק עמוק את כל זה, אני מזמן המשכתי הלאה. אפילו ראיתי אותה בכמה אירועים והתעלמתי , בחלק בחרתי להיות בצד אחר של המקום ובחלק בחרתי לקצר את שהותי.. אני משתדל לא לעשות דברים שלא עושים לי טוב. היה בטוח שלו לא רציתי לשחרר לא הייתי משחרר ואני יודע שאף אחד אחר לא היה מוותר על הכל רק בשביל לברוח משם ולקבל את החופש להיות עם אדם טוב שיעשה גם לי טוב אבל זכור, ניסיון בחיים קיים כדי שתשתמש בו בתבונה עבורך ועבור אחרים ואני יודע מצויין להציב לאנשים תמרורי
אם הם נוהגים באותה דרך שכבר נסעתי, תחשוב על החיים כמו על אפליקצית WAZE ח ח ח
סטאטוס נאה
אשמח לסימן כן
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1934&MessageId=158062824
תודה
.

daoli

New member
לא להילחם ולא לוותר,פשוט להניח לה קצת להיות

לבד כי לזה היא זקוקה עכשיו. למה אי אפשר פשוט לכבד בקשה כזאת בלי לבנות סרטים שלמים מסביבה?ולהרגיש דחוי או לחשוב שהאהבה מתה. בזוגיות יש תקופות שאנחנו מאוד קרובים ואוהבים ויש מלא תשוקה, יש תקופות שקצת מתרחקים וכל אחד מושך לפינה שלו ולשקט שלו. אז כמו שמקבלים באהבה את התקופות הטובות של הקירבה והתשוקה, למה לא לקבל באהבה גם את הצורך של בנהזוג בקצת מרחב? בקיצור, לא להיבהל מההתרחקות הזאת אלא לכבד. יכול מאוד להיות שהיא זקוקה לזמן הזה ע"מ לחשוב עם עצמה מה היא רוצה, צריכה את הזמן הזה כדי להבין דברים עם עצמה. כשהיא תבין, היא תיצור קשר ותספר לך. נסיון שלך לא לכבד את ההתרחקות שלה, עלול להוביל לרצון עז יותר להתרחק, אז אל תלחץ. אם הייתי במקומך הייתי שולחת לה הודעה שאתה מבין שהיא רוצה קצת זמן לבד ומכבד את הרצון שלה ושאתה אוהב אותה ומחכה לה. ברור שתציב לעצמך גבול של זמן שנראה לך סביר שבו תחכה לה, אני לא אומרת שאתה צריך עכשיו לחכות לה חודשים, אבל שבועיים שלושה נראה לי זמן סביר. להניח לה.

הכל נכון רק ש..

לא מדובר שם על מעין חופשה של לבד אלא יותר של להרגיל אותו לרעיון שהיא עוזבת אותו, ואני כמעט בטוח שגם את ראית את השרשורים של הבנות שכתבו מהצד של הבת בקשר כזה לכן כתבתי לו שימשיך קדימה. לא הייתי משאיר לה כזו הודעה מ2 סיבות: הודעה ללא תאריך יעד מראה על עליבות להיות ממש סמרטוט רצפה הודעה עם תאריך יעד תיראה כאיום או כאולטימטום ולצערי גם אני טעיתי פה לכן 2 הפתרונות הללו יוצרים בעיות אחרות. יותר נכון לומר לה שהוא מכבד אותה ומבין שהיא רוצה את הSPACE שלה אבל שתבין שהוא לא איזה צעצוע שישב ויחכה שתתפקח לכן גם הוא ימשיך הלאה ואם הם אמורים להיות יחד הם יהיו יחד. אבל אני שונא ומשתדל מאוד מאוד לא לעשות זאת ולא לומר לאדם עשה כך או עשה אחרת אלא לאפשר לו להגיע למסקנות לבד. שוב

daoli

New member
אתה לא יכול להיות בטוח שהיא רוצה להיפרד

אחרת למה לא להגיד בוא ניפרד וזהו. למה לבקש הפסקה? הוא מספר שהם כנים, שיש להם תקשורת טובה ושהם מספרים הכל אחד לשניה, אז אם היא מעיזה לספר לו שהיא כבר לא מרגישה שהיא מתגעגעת בזמן האחרון, למה שתתביש להגיד לו שזה הסתיים מבחינתה. הודעה כזאת לא תהפוך אותו לסמרטוט ריצפה, בעיני דווקא נהפוכו. ובמידה והוא כותב שהוא מחכה והיא לא מעוניינת לחזור אליו אחרי ההפסקה הזאת, היא מן הסתם תדאג ליידע אותו כדי שלא יחכה לה. בכל מקרה כולנו שונים וכל אחד מייעץ מנסיונו ומעולמו ואם מישהו רוצה הצעות או פתרונות למה לא לכתוב מה אתה היית עושה במקומו? הרי בסופו של דבר הוא יבחר לעשות מה שבא לו ויגיע למסקנות בלי קשר למה שכתבנו לו כאן. אולי אנחנו רק נותנים לו עוד נקודות לחשוב עליהן.

למעלה