להיכן נעלמות הנשים ???

אמיר.

New member
להיכן נעלמות הנשים ???

משנות השמונים נולדות פחות ופחות בנות יחסית לבנים... בציבור היהודי נולדים כיום יותר בנים מבנות !!! (בגילאי 30+ יש יותר בנות, באופן משמעותי) לא מדובר בתופעה מקרית - אלא במגמה מתמשכת.... (מתוך השנתון של הלמ"ס) הסברים ????

ציפי ג

New member
השערה

ממש לא מדעית אלא רק מראשי הקודח - אולי אמצעי המניעה שנוטלות הנשים משנה בכל זאת משהו במערכת שלנו?

Boojie

New member
בספק,

עד כמה שידוע לי, היו די הרבה מחקרים בנושא. חוץ מזה, קשה לי לראות איך הן ישנו את ההבדל ביחסי המינים, כשיחסי המינים נקבעים על ידי הזרע. אלא אם כן, כמובן, הכוונה היא שהסביבה נהיית יותר עוינת לתאי זרע נקביים (מה שקשה להבין, כי תאי הזרע הנקביים אמורים להיות עמידים יותר). שאלה מעניינת. מאד, אפילו.

אבל בכתבה האחרת כתוב דווקא

שבעוד כמה שנים יהיו הרבה יותר נשים מגברים בגילאי 20 ומשהו 40 ומשהו. איך זה מסתדר?

סאטיר2

New member
מזכיר לי כתבה על מחקר שקראתי

שניסה, המחקר, להבין מדוע נשים ממשיכות לחיות לאחר שכבר אינן פוריות יותר? (לא אני המצאתי את השאלה). המחקר, לפחות עפ"י הכתבה , ניסה לבדוק את ההצדקה הביולוגית - לאחר השוואה לטבע, לחייהן של נשים. אחת התשובות היתה - שחרור האישה הצעירה מעבודות אשר תכבדנה עליה להיות פוריה לאורך זמן. מה זה קשור לגברים? עפ"י האמונה הרווחת, וכמובן המאוד לא מדוייקת, גברים פוריים כמעט עד יום מותם (כמה מהם לא שמעו על זה), ועל כן הצורך לשמר אותם בחיים לאורך זמן לא חיוני כלכך. זו לפחות המסקנה שלי.

Boojie

New member
יש הבדלים פיזיולוגיים

שכנראה נובעים מההבדלים בין התפקידים הטבעיים של שני המינים (ולפני שמישהו מתחיל עם השטויות - לא, אני לא אומרת שיש תפקידים טבעיים ששני המינים צריכים למלא, אני מדברת על האבולוציה שלנו לפני, נגיד, מיליון שנה ואילך, קצת לפני שהגענו לשלב הנוכחי בהתפתחות שלנו). למשל, זרם הדם הפריפרלי של נשים חלש יותר (כבר ציינתי את זה כאן בזמנו) כי נשים, על פי התפקיד האבולוציוני שלהן, לא זקוקות למוכנות מיידית של שרירי הידיים והרגליים לפעולה (ולכן תמיד קר לנו בידיים וברגליים). זה אומר שעל הלב של גברים יש יותר עומס. באופן כללי בחברה האנושית גם פרטים שאינם ממלאים תפקיד רבייתי (וזה אומר גם גברים, שהתרומה שלהם למאגר הגנים אחרי גיל מסוים די זניחה) ממשיכים לחיות. בין השאר, כי החברה האנושית מורכבת יותר באופן כללי, ובשלב די מוקדם של ההתפתחות שלנו (השלב שבו פיתחנו שפה, כנראה) החלה להתגלות חשיבות לקיומם של הזקנים, שמילאו כנראה תפקידים חברתיים וחינוכיים (יעני, שימור והעברת הידע הנרכש הלאה).

סאטיר2

New member
זו היתה אחת המסקנות של המחקר

שברוע לב סאטירי מכוון עיותתי אותה קצת.

לא אולי, אלא בדוק

גברים מתים יותר וגם נפגעים יותר, יחסית לנשים באותם גילאים, נבדק ונקבע ע"י חברות הביטוח בכל העולם ! במיוחד גברים בין 17 ל - 30 בגלל התנהגות פזיזה ואחרי גיל 45 בגלל בריאות. זו גם הסיבה להבדלים משמעותיים בגובה דמי הפוליסות בין גברים לנשים.

גיליתת

New member
"להיכן נעלמים הגברים"

אם נולדות פחות ופחות נשים זה רק יותר טוב לנשים.. זה ידוע הרי שעל כל גבר (ולא איכותי במיוחד) אחד קיימות חמש נשים. לגברים הרבה יותר קל.. ויותר יפה.

טל קר

New member
ראשית ברוכה הבאה לפורום. שנית,

למה אם נולדות פחות ופחות נשים זה רק יותר טוב לנשים? על פי אותו הגיון אולי צריך לשמוח שבמקומות עבודה נחשבים יש יותר גברים מנשים (כי אז יתחילו איתן יותר), או שיש רוב גברי במקצוע הרפואה, כי כך יותר נשים יכולות להתחתן עם רופאים.

wasaby

New member
עד כמה שידוע לי

יש במצב תקין יותר תינוקות זכרים מתינוקות נקבות וזאת כדי לפצות על הנטיה של זכרים למות יותר בגילאים צעירים כתוצאה מלקיחת סיכונים מוגברת. שמעתי גם בעבר טענה כאילו בעיתות מלחמה יש השפעה גופנית הגורמת להולדת יותר זכרים כדי לפצות על המחסור, אבל אין לי שום מידע מבוסס על זה.

למעלה